gelelim bebekli günlere
valla kızımda yaşamadığım ameliyat acısı bunda çıkıyor. yani şöyleki memede çok kalmak istediği için sürekli oturur pozisyon yaraya iyi gelmiyor. o sebeple acım daha fazla şu an. onun harici emdiği için çok mutluyum çünkü kızımda 1 ay sağarak vermiştim yüzüne bakmadı memelerin
hastanede yenidoğan hemşiresi çok yardımcı oldu bu sefer. direk yapıştı oğluş memeye. şimdi süt düzene girene kadar doymadığını hissettiğimde özellikle geceleri tek sefer 15-20cc mama takviye ediyorum. sarılık olayından tırsıyorum çok. o sebeple mama ile bir süre takviye ederim. cuma günü ilk kontrolümüz var. sarılık o gün ölçülecektir.
benim memintolar çok acıyor. bayadır mustela sürüyordum ama yetmedi. bugğn ayva çekirdeği jölesi yapıcam. bir de garmastan aldırayım diyorum eşime.
Benimki asıl doyunca uyuyor. Açken açıyor gözleri mecburen. Sarılık görünmüyorsa sarılık değildir canım telaşlanma. Sarılığı bildiğin renkölçerle ölçüyolar çünkü. Huy değişiyordur.Evet emdikten sonrada devam ediyor uykuya. Altını açınca öyle açıyor gözlerini. Sarılık olsa anlaşılmaz mı yüzünden tam olarak nasıl anlarım.?
Doğum raporu mu o var sanki ya nufus cüzdanı çıkarmak için verilen değil miCanim sut parasi icin doktorun rapor cikaracak ben demeden doktor rapor verdi sonra edevletten baktim yatmis bile param 202 tl bereket versin bez paramiz cikti
Canıımm cok teşekkür ederimMüslin örtü çok lazım bişey 3 tane lazım bebeği sarmak için bebeği getirdikleri küvez de çok pis hastane malum ona serersin. Bi de çıkışta pusetin üstüne örttüm ben havalar soğudu artık. Bebişler üşümesin.
Bu arada lohusa şerbeti ve kayısı-erik-vişne kompostosu yapmıştım kurtarıcım oldular. Şerbet bol süt yaptı komposto da kabızlıktan kurtardı kesinlikle tavsiye ediyorum doğuma yakın yapıp dolaba at
Doğum raporu mu o var sanki ya nufus cüzdanı çıkarmak için verilen değil mi
Bende 12 kg aldım tatlım.Valla diğer iki çocukta 25 kg aldım kızımda 2 yıl oğlumda 7 ay sürdü eski halime dönmem.hala fazlam var ama bu 3.diye heralde çabuk toparladı doğurmaya alıştı vucutAy kuzuuumm sen ne kadar toparlsmışsın. Maşallah supanallah. Benim göbeğim babanneminki gibi s beden korse aldım bide paketini bide açamıyorum çünlü kayınvalidemin l beden korsesi bide olmadı. Sarkmasını da istemiyorym çarşaf saralım dedik onuda bsğlsyınca bi yumru oluyor. Tekniğini bilen varsa yazsın
Gebelik öncesi pantolonuna sığmanı da ayakta alkışlıyorum bebeğimben en sz seneye yazı görürüm herhslde o konuda. Hem sezaryen oldum hemde 15 kg aldım.
Evet gözle görünür hiç bir sarılık yok gözlerinde yada yüzünde. Bu sabah uyandırdım uyanık kaldı baya çok şükür ama bi süre sonra böyle mayış mayış oldu tabi uyudu az evvelde tekrar. Ne bilim geldiğinden beri doğru düzgün uyumadı ve gözlerini açıp etrafa izler bakardı. Birden böyle çok uyuması yorgun görünmesi telaşlandırdı beni. Takipteyim bakalım inşallah bi sıkıntısı yoktur yavrumunBenimki asıl doyunca uyuyor. Açken açıyor gözleri mecburen. Sarılık görünmüyorsa sarılık değildir canım telaşlanma. Sarılığı bildiğin renkölçerle ölçüyolar çünkü. Huy değişiyordur.
E devletten ne olarak sorguluyoruz canımCanim sut parasi icin doktorun rapor cikaracak ben demeden doktor rapor verdi sonra edevletten baktim yatmis bile param 202 tl bereket versin bez paramiz cikti
Rica ederim canımmCanıımm cok teşekkür ederimlistemi olusturdum sizler sayesinde. Allah bana da sağlıklı şekilde doğum nasip etsin insallah kızıma kavustursun beni
Takipteyiz zaten bundan sonra her vakit. Yine için rahat etmezse dr una yaz.Evet gözle görünür hiç bir sarılık yok gözlerinde yada yüzünde. Bu sabah uyandırdım uyanık kaldı baya çok şükür ama bi süre sonra böyle mayış mayış oldu tabi uyudu az evvelde tekrar. Ne bilim geldiğinden beri doğru düzgün uyumadı ve gözlerini açıp etrafa izler bakardı. Birden böyle çok uyuması yorgun görünmesi telaşlandırdı beni. Takipteyim bakalım inşallah bi sıkıntısı yoktur yavrumun
Canım biz daha kimlik işlemelerini felan yapmadık daha başvurmadım ama benden 1 ay önce doğum yapan arkadaşım bizim üni.grubuna sormuştu bunu. Herkese aynı cevabı veriyolarmış demek ki. Diğer arkadaşın bebeği 5.5 aylıkken yatmış parası altı üstü 300 lşra verecekler 40 takla attırıyolarKızlar nasılsınız biz dün 2 gün önce 1 .Ay aşımızı olduk bizde durumlar mamaya devam meme emmiyor sütüm geliyordu şimdi yavaş yavaş yine azaldı sağıp vermek istedim geri tükürdü hepBirşey sorucam bu Doğum sonrası SSK’nın verdiği ücret ne zaman yatar diye alo 170i aradım büyük bir şok ile karşılaştım bana dosya arşive kaldırılmış ödeme yapılmıcakmış dedi Kadın ne alaka nasıl oluyor bu dedim iğleştirme çalışması olduğu için görüntüleyemiyorum bi dilekçe yazalım dedi yazdı 3 iş günü sonunda nedenmiş onu söyleyecekler , internetten araştırdım bu aralar Doğum yapan herkese SSK’nın verdiği cevap buymuş yorumlara baktım bağlı olduğunuz kuruma gidin hallediyorlar yazmışlar eşim bugün gidip sorgulayacak başına gelen varım ??
Doğru emzirince geçiyor canım ben de çok çektim sonra yabancı videolar izledim nasıl emzirilir diyegelelim bebekli günlere
valla kızımda yaşamadığım ameliyat acısı bunda çıkıyor. yani şöyleki memede çok kalmak istediği için sürekli oturur pozisyon yaraya iyi gelmiyor. o sebeple acım daha fazla şu an. onun harici emdiği için çok mutluyum çünkü kızımda 1 ay sağarak vermiştim yüzüne bakmadı memelerin
hastanede yenidoğan hemşiresi çok yardımcı oldu bu sefer. direk yapıştı oğluş memeye. şimdi süt düzene girene kadar doymadığını hissettiğimde özellikle geceleri tek sefer 15-20cc mama takviye ediyorum. sarılık olayından tırsıyorum çok. o sebeple mama ile bir süre takviye ederim. cuma günü ilk kontrolümüz var. sarılık o gün ölçülecektir.
benim memintolar çok acıyor. bayadır mustela sürüyordum ama yetmedi. bugğn ayva çekirdeği jölesi yapıcam. bir de garmastan aldırayım diyorum eşime.
Annen yeterince kaldı bence gitmeye niyeti yok mu ? Sen benden önce doğum yaptın. Benim annem gelemedi kv de de ilk 3 gün yanımda yattı sonrası kalmana gerek yok anne dedim kadın da rahat etmiyordu ki beli platinli rahat edemiyor her yerde ve ben zaten uyanıyorum bebek ağladığında onun da kalıp uykusuz kalmasına gerek yok. Ama gün içerisinde sürekli uğrar yemek getirir gelir yemek yapar apartmanlar yapışık. Sen ağrı sızı olarak nasıl hissediyosun canım bilmiyorum ama ben de sezeryan oldum 3.günden sonra gayet iyiyim evdeki işlerimi bulaşık etrafı toplama silme vs. yapabiliyorum kimsenin kalmasına gerek duymadım. Gece eşim yanımda zaten yeterli. Yemeği halletseniz kimsenin kalmasına gerek yok bence yaKızlar size bir şey soracağım.Annemle sürekli tartışmaya başladıkUrfadayız ve ev 27 derece.Akşam ehh hafif serin oluyor.Bebeğime zaten polar tarzı giydiriyoruz göğsüne havlu mendil koyuyoruz çıtcıtlı badi ve kalın battaniye.Emzirirken çocuk terliyor sürekli battaniyeyle de dolaşamaz.Emzirmek için aldığımda hemen sırtına battaniye örtmek istiyor sırtı sıcaktı diye.Sürekli üşüyor mu üşüdü mü böyle takıntılı bir hal var.Şimdi emdikten sonra kusuyor acaba midesini mi üşüttü.Bu havada kombi yakacakmışız üstüne eşim de anneme uyuyor.Sizce ben mi haksızım?Siz nasıl yapıyorsunuz?Altını değiştirirken geri kalan kısıma battaniyesini örtüyoruz.Bana biraz abartı geliyor.Bu akşam kombi yakacağız ev ise 27-28 derece...Eşim de gece serin oluyor diyor bilemiyorum.Ya da kızımda hafif bi gaz olsa yine hemen çorabımı giymemişim vs vs.Sanki her şeyin suçlusu benmişim gibi.Bir de trip attı odasına gitti bir şeye karışmayacağım diye.Sanırım lohusa olan annem.Eşime de karışmaya başladı işte herkese anlatma nazar değer,aman bebek çıplakken neden annesini görüntülü arıyor vs vs.Napsam ya
Biz de urfadayız zıbın üstüne muslin ve penye battaniye kullanıyoruz gene de annem ayakaltına sırtına kalın battaniye tutturuyor kız çocuğu üşür diyorakşam da çocuğun üstüne yorgan örttü soğuk diye yani bişey demiyorum ama dediğin gibi ev 27 derece ben gündüz açıyorum ustunu hareket etsin gazi çıksın diye annem gormedenKızlar size bir şey soracağım.Annemle sürekli tartışmaya başladıkUrfadayız ve ev 27 derece.Akşam ehh hafif serin oluyor.Bebeğime zaten polar tarzı giydiriyoruz göğsüne havlu mendil koyuyoruz çıtcıtlı badi ve kalın battaniye.Emzirirken çocuk terliyor sürekli battaniyeyle de dolaşamaz.Emzirmek için aldığımda hemen sırtına battaniye örtmek istiyor sırtı sıcaktı diye.Sürekli üşüyor mu üşüdü mü böyle takıntılı bir hal var.Şimdi emdikten sonra kusuyor acaba midesini mi üşüttü.Bu havada kombi yakacakmışız üstüne eşim de anneme uyuyor.Sizce ben mi haksızım?Siz nasıl yapıyorsunuz?Altını değiştirirken geri kalan kısıma battaniyesini örtüyoruz.Bana biraz abartı geliyor.Bu akşam kombi yakacağız ev ise 27-28 derece...Eşim de gece serin oluyor diyor bilemiyorum.Ya da kızımda hafif bi gaz olsa yine hemen çorabımı giymemişim vs vs.Sanki her şeyin suçlusu benmişim gibi.Bir de trip attı odasına gitti bir şeye karışmayacağım diye.Sanırım lohusa olan annem.Eşime de karışmaya başladı işte herkese anlatma nazar değer,aman bebek çıplakken neden annesini görüntülü arıyor vs vs.Napsam ya
Garmastan bende işe yaramadı hiçgelelim bebekli günlere
valla aldım onda da o sene çıkmıştı zaten. 4.5sene önce idiOna bende başvurcaktım dün bizim eve çok yakın diye başvuru yeri ama gidemedim oglan bırakmadı bi türlu aksama kadar memedeydim..birseyi merak ettim onceki cocuk icin zaman varmı mesela alamdiysak ne kadar surede alabiliriz o parayida..
küçülme var ama kiloya yansımadıDoğumdan sonra göbeğinde küçülme oldu mu canım yoksa büyüklük aynı mıydı benim korsr küçük kalacak sanki
onlarla ilgili bilgim yok canım. ben sgklıyız yazdım ama şöle daha doğru olur kendi kurumumuzun sandığına bağlıyız. bazı şeyler sgk gibi işliyor bazısı farklı.bu doğum sonrası paralar farklı birazBen daha süt ve doğum parası için de başvurmadım.
Onlara nasıl başvuruluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?