2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248

Valla canim okadar para verip garmastan aldim hicbir ise yaramadi ayva cekirdegi daha iyi geldi bana birde kanama ve yara oldugunda gumus kapak taktim hemen gecirdi ilk 1 hafta malesef acili olyyor emzirme ama sonra alisiyor meme uclari sabret azicik

Evet emdikten sonrada devam ediyor uykuya. Altını açınca öyle açıyor gözlerini. Sarılık olsa anlaşılmaz mı yüzünden tam olarak nasıl anlarım.?
Benimki asıl doyunca uyuyor. Açken açıyor gözleri mecburen. Sarılık görünmüyorsa sarılık değildir canım telaşlanma. Sarılığı bildiğin renkölçerle ölçüyolar çünkü. Huy değişiyordur.

Canıımm cok teşekkür ederim listemi olusturdum sizler sayesinde. Allah bana da sağlıklı şekilde doğum nasip etsin insallah kızıma kavustursun beni

Doğum raporu mu o var sanki ya nufus cüzdanı çıkarmak için verilen değil mi

Hayir canim o degil onu bize hastane vermisti dogumdan sonra dikis kontrolune gittigimde doktorum bana 2 rapor cikardi birinde emzirme yaziyordu digerinde analik is yerime ilettim emzirme raporu yani sut parasi icin digeride 16 haftalik kesjntili maasimiz icin cikan rapor doktoruna bir danis o bilir canim edevletten takip edebilirsin sonrasinda

Bende 12 kg aldım tatlım.Valla diğer iki çocukta 25 kg aldım kızımda 2 yıl oğlumda 7 ay sürdü eski halime dönmem.hala fazlam var ama bu 3.diye heralde çabuk toparladı doğurmaya alıştı vucut
Bide maşallah diyim gece uyuyor ama gündüz hep memede emzirmek kesinlikle kilo verdiriyor.
Sende toparlarsın merak etme.

Kızlar nasılsınız biz dün 2 gün önce 1 .Ay aşımızı olduk bizde durumlar mamaya devam meme emmiyor sütüm geliyordu şimdi yavaş yavaş yine azaldı sağıp vermek istedim geri tükürdü hep Birşey sorucam bu Doğum sonrası SSK’nın verdiği ücret ne zaman yatar diye alo 170i aradım büyük bir şok ile karşılaştım bana dosya arşive kaldırılmış ödeme yapılmıcakmış dedi Kadın ne alaka nasıl oluyor bu dedim iğleştirme çalışması olduğu için görüntüleyemiyorum bi dilekçe yazalım dedi yazdı 3 iş günü sonunda nedenmiş onu söyleyecekler , internetten araştırdım bu aralar Doğum yapan herkese SSK’nın verdiği cevap buymuş yorumlara baktım bağlı olduğunuz kuruma gidin hallediyorlar yazmışlar eşim bugün gidip sorgulayacak başına gelen varım ??

Evet gözle görünür hiç bir sarılık yok gözlerinde yada yüzünde. Bu sabah uyandırdım uyanık kaldı baya çok şükür ama bi süre sonra böyle mayış mayış oldu tabi uyudu az evvelde tekrar. Ne bilim geldiğinden beri doğru düzgün uyumadı ve gözlerini açıp etrafa izler bakardı. Birden böyle çok uyuması yorgun görünmesi telaşlandırdı beni. Takipteyim bakalım inşallah bi sıkıntısı yoktur yavrumun

Canim sut parasi icin doktorun rapor cikaracak ben demeden doktor rapor verdi sonra edevletten baktim yatmis bile param 202 tl bereket versin bez paramiz cikti
E devletten ne olarak sorguluyoruz canım

Takipteyiz zaten bundan sonra her vakit. Yine için rahat etmezse dr una yaz.

Canım biz daha kimlik işlemelerini felan yapmadık daha başvurmadım ama benden 1 ay önce doğum yapan arkadaşım bizim üni.grubuna sormuştu bunu. Herkese aynı cevabı veriyolarmış demek ki. Diğer arkadaşın bebeği 5.5 aylıkken yatmış parası altı üstü 300 lşra verecekler 40 takla attırıyolar

Kızlar size bir şey soracağım.Annemle sürekli tartışmaya başladıkUrfadayız ve ev 27 derece.Akşam ehh hafif serin oluyor.Bebeğime zaten polar tarzı giydiriyoruz göğsüne havlu mendil koyuyoruz çıtcıtlı badi ve kalın battaniye.Emzirirken çocuk terliyor sürekli battaniyeyle de dolaşamaz.Emzirmek için aldığımda hemen sırtına battaniye örtmek istiyor sırtı sıcaktı diye.Sürekli üşüyor mu üşüdü mü böyle takıntılı bir hal var.Şimdi emdikten sonra kusuyor acaba midesini mi üşüttü.Bu havada kombi yakacakmışız üstüne eşim de anneme uyuyor.Sizce ben mi haksızım?Siz nasıl yapıyorsunuz?Altını değiştirirken geri kalan kısıma battaniyesini örtüyoruz.Bana biraz abartı geliyor.Bu akşam kombi yakacağız ev ise 27-28 derece...Eşim de gece serin oluyor diyor bilemiyorum.Ya da kızımda hafif bi gaz olsa yine hemen çorabımı giymemişim vs vs.Sanki her şeyin suçlusu benmişim gibi.Bir de trip attı odasına gitti bir şeye karışmayacağım diye.Sanırım lohusa olan annem.Eşime de karışmaya başladı işte herkese anlatma nazar değer,aman bebek çıplakken neden annesini görüntülü arıyor vs vs.Napsam ya

Doğru emzirince geçiyor canım ben de çok çektim sonra yabancı videolar izledim nasıl emzirilir diye

Annen yeterince kaldı bence gitmeye niyeti yok mu ? Sen benden önce doğum yaptın. Benim annem gelemedi kv de de ilk 3 gün yanımda yattı sonrası kalmana gerek yok anne dedim kadın da rahat etmiyordu ki beli platinli rahat edemiyor her yerde ve ben zaten uyanıyorum bebek ağladığında onun da kalıp uykusuz kalmasına gerek yok. Ama gün içerisinde sürekli uğrar yemek getirir gelir yemek yapar apartmanlar yapışık. Sen ağrı sızı olarak nasıl hissediyosun canım bilmiyorum ama ben de sezeryan oldum 3.günden sonra gayet iyiyim evdeki işlerimi bulaşık etrafı toplama silme vs. yapabiliyorum kimsenin kalmasına gerek duymadım. Gece eşim yanımda zaten yeterli. Yemeği halletseniz kimsenin kalmasına gerek yok bence ya

Biz de urfadayız zıbın üstüne muslin ve penye battaniye kullanıyoruz gene de annem ayakaltına sırtına kalın battaniye tutturuyor kız çocuğu üşür diyorakşam da çocuğun üstüne yorgan örttü soğuk diye yani bişey demiyorum ama dediğin gibi ev 27 derece ben gündüz açıyorum ustunu hareket etsin gazi çıksın diye annem gormeden kombiye çok erken ama daha o da bizim ev kuzeye bakıyor. Annemle de başta konuştum dedim senin tecrüben fazla ama yeni teknikler de var sen bildiğini söyle biz kafamıza yatanı yaparız alınmaca darılmaca olmasin

Garmastan bende işe yaramadı hiç tahin varsa evde onun üzerinde biriken yağı sürsene bir çok krem kullandım en çok o fayda etti bende bir de benim de hemoroid nedeniyle oturmam sıkıntılıydı yatarak emzirdim ilk günler sen de öyle yapabilirsin birkaç gün zorlarsan zor iyileşir çünkü

valla aldım onda da o sene çıkmıştı zaten. 4.5sene önce idi

Doğumdan sonra göbeğinde küçülme oldu mu canım yoksa büyüklük aynı mıydı benim korsr küçük kalacak sanki
küçülme var ama kiloya yansımadısadece bebek kadar kilo vermişim şimdilik.korseyi l/xl almıştım bir küçüğünü sıkamazdım o sebeple iyiki büyük almışım ben. az zaman geçince küçüğüne geçicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…