emzirme ödeneği farklı bir para. doğum yardımını herkes alabiliyor. kamu kuruluşunda çalışanlar bulunduğu kuruma başvuruyor. diğerleri sosyal hizmetlereEki Görüntüle 2712322 Devlet memurları yararlanamaz diyor ne alakaysa anlamadım. Devlet memuru olup alan var mı
Canım beni de en çok zorlayan hemoroid oldu herşeyi yaptım oturma banyosuyla geçer diyo doktor ama hiçbiriyle geçmedi en son hemşire arkadaşım fito krem diye bir krem önerdi baktım emziren anneler kullanabiliyor eczacı Arkadaşıma da sordum kullanabilirsin dedi bir gecede ne ağrı kaldı ne sızı hemoroid duruyor ama can yakmıyor ilk bir hafta bebeği yatarak emzirdim altını bile alamadım şimdi şükür hepsini yapıyorum dikişleri hissetmiyorum bile ama hemoroid cidden çekilecek dert değilSezeryan dada böle oluyor heralde ama sen daha yeni dogum yaptın normal benm 1 ay oldu artık toparlanmam lazım ama bu hemoroid işi beni mahvetti dogum acısı dikiş acısı filan yanında hiç kalır yani ne zmn nasıl gecicek bilmiyorum da
Biz de bugün dikişler için kontrole giderken yaptırdık testi. Ben pimpirikten değil de aklımız kalmasın yaptıralım diye ısarar ettim eşime. Allah korusun tedavilik boyuttaysa geç kalmayalım evet tehlikeleymiş maalesef canım sinir hücrelerine zarar verebiliyormuş
Ben bir haftadır yalnızım. Annem gelicek ama. Çocuğa bakabiliyorum da, yemek ve ev işleri zorluyo biraz. Bugün 19 günlük olduk.Kızlar yanınızda biri var mı tek kalan var mı bebekle halledebiliyor musunuz
şu sayfadan inceleyebilirsiniz doğum yardımını.
Dogum Yardimi
T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Resmi Web Sitesine Hoşgeldiniz.www.ailevecalisma.gov.tr
şu sayfadan inceleyebilirsiniz doğum yardımını.
Dogum Yardimi
T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Resmi Web Sitesine Hoşgeldiniz.www.ailevecalisma.gov.tr
Babamız işe gidiyor akşama kadar ilk defa yalnız kalıyorumBiz ilk 3 günden beri tekiz gayet güzel bi çekirdek aile oldukhatta baba için daha iyi
Devlet memurları normal maaşımızı alıyoruz zaten canım onun için bunu alamıyoruz. Diğerleri doğum sürecinde çalışmadıkları için bu para veriliyor. Kalmış maaş gibi
Anestol kullandım bende ama o kremler gecirmiyor sanırım agrısını sızısını alıyor gecici süre ben yatarak emziremiyorum bizim cocuk huylu ya alamıyor memeyi istediği pozisyon olmazsa bide bende protez var meme burnunu kapatıyor biraz sert oldugu için valla bende dogummus hamilelikmiş onlar gecti gitti ama bu hemoroid lanet birşey bundan sonra bunla yaşama psikolojisi bile beni mahvediyor cocugu emzirirken cektiğim işkence canımı sıkıyor napcam bilmiyorumCanım beni de en çok zorlayan hemoroid oldu herşeyi yaptım oturma banyosuyla geçer diyo doktor ama hiçbiriyle geçmedi en son hemşire arkadaşım fito krem diye bir krem önerdi baktım emziren anneler kullanabiliyor eczacı Arkadaşıma da sordum kullanabilirsin dedi bir gecede ne ağrı kaldı ne sızı hemoroid duruyor ama can yakmıyor ilk bir hafta bebeği yatarak emzirdim altını bile alamadım şimdi şükür hepsini yapıyorum dikişleri hissetmiyorum bile ama hemoroid cidden çekilecek dert değil
Aynen ben başından beri çocuğa uykusuzda kalsam ben bakacağım dedim kimseyi istemedim ama yemek temizlik zorlayacak gibi hiç durmuyor telsiz var ağlayınca koş odadan odayaBen bir haftadır yalnızım. Annem gelicek ama. Çocuğa bakabiliyorum da, yemek ve ev işleri zorluyo biraz. Bugün 19 günlük olduk.
Sakınan göze çöp batar misali en çok sen korkuyodun forumda siz de oldunuz geçmiş olsun.Dün yengemle konuştum dayımda koronaymış hepimiz olacağız kaçış yok belli inşallah en az belirtiyle tez zamanda atlatırsınız canım.Malesef korktuğum başıma geldi pozitif çıktı oğlum..Muhtemelen okuldan kaptı..gecen bahsetmiştim ya sana göndereyimmi gòndermeyeyimmi kararsizim diye..korktugum basıma geldi işte.. oda ayirmak zor oldu anneme yolladim üçüde korona zaten takılsınlar evde..bi ihtiyacı olduğunda arıyor alt kata indirip bırakıyorum ..inşallah atlatıcaz bugünleride ne yapalım istedigin kadar korun bunuda görcekmişiz demek
4857 ye tabi çalısıyor san 16 haftalık ücretin ayrı yatar 202 TL emzirme ödeneği ayrı yatar raporun Bi kısmını onayladılarsa o 5000 TL onun ücreti olabilir günlük brüt ücretin 3de 2 sini devlet ödeyecek yani asgari ücretli çalısan biri en az 7 8bin civari Bi para alıyor 16 hafta içinBebim kafam çok karıştı. Doğum yardımını ile emzirme yardımını aynı şey mi acaba. Geçen gün 202 tl emzirne yardımını yatacak diye mesaj geldi, dünde 5.000 tl emzirme yardımı yatacak diye mesaj geldi.
Bu yüklü ol
Ya valla ben bişey anlamadım. Ben sağlık bakanlığında sürekli işçi olarak çalışıyorum. Ne kadar, Ne yardımı alacağımı hala anlayamadım.
Iki kere mesaj geldi ikiside emzirme yardımı yatacak diye, biri 200 biri 5.000 tutarında bahsediyor. Bunlar doğum iznindeyken alamadığımız maaşlar mı? Yoksa bu emzirme yardımı başka bişey birde alamadığımız 4 maaşı mı alıcaz. Bunları 2 2 mi Yoksa tek seferde mi alıcaz?
Ay biri ben aydınlatsın lütfen
Zamanla oda geçecek merak etme.eğer yapabilirsen kantoron yağı veya hindistan cevizi yağı ve ya zeyrinyağı sür ve içeri it.her lavaboya çıktığında yap kabız olmamaya çalış bi süre sonra kayboluyo merak etme.Anestol kullandım bende ama o kremler gecirmiyor sanırım agrısını sızısını alıyor gecici süre ben yatarak emziremiyorum bizim cocuk huylu ya alamıyor memeyi istediği pozisyon olmazsa bide bende protez var meme burnunu kapatıyor biraz sert oldugu için valla bende dogummus hamilelikmiş onlar gecti gitti ama bu hemoroid lanet birşey bundan sonra bunla yaşama psikolojisi bile beni mahvediyor cocugu emzirirken cektiğim işkence canımı sıkıyor napcam bilmiyorum
Cok gecmiş olsun cnm aynı evde olup bulaşmayan Bi sürü vaka var inş sizdede öyle olur en azından hamile değilsin hamileyken insan daha tedirgin oluyo içerde etkiliyormu etkilemiyor mu diye en azından smdi hastaneye götürme şansın var ama ben sanmıyorum bebeklerde sıkıntı oldugunu duymadım hiçValla benimde korkum ufaklık..yoksa büyük oğlan atlatır bir şekilde ondan korkmuyorum pek..Çift maske takıyorum yanında emzirirken sürekli ama esas mesele pozitif.oldugunu ögrenene kadarki geçen süre..oglum hep öpuuordu kardesini..ilk zamanlar yanlış anlamasın diye birşey de diyemiyordum ama o her öptügünde içimde gidiyordu hastalık kapıcak diye
Valla ben de emzirme alt değiştirme gaz çıkarma uyutma derken tam uyuyor ben lavabo su bişeyler atıştırma el yıkama derken uyanıyor döngü başa dönüyorEvet dogru memeyi tutturan kdr cnm cıktı smdide Bn cekmesem ne zmn bırakır bilmiyorum benm hemoroid cok fena uzun süre oturamıyorum sürekli agrıyo bide fıtıgımda var sırtım tutmuyor resmen emzirmek bnm için baya zor oluuor yani cok uzun süre dayanamıyorum Buda beni cok üzüyor
Aynı döngü bizede var benm şansım yalnız değilim bide bebişim allahtan uzun uyuyor hele gece gazı olmasın 4 5 saat uyuyorValla ben de emzirme alt değiştirme gaz çıkarma uyutma derken tam uyuyor ben lavabo su bişeyler atıştırma el yıkama derken uyanıyor döngü başa dönüyoryorgunluk uykusuzluk da cabası ama geçecek bugünler hemoroid bende de var fitik zor acil şifalar olsun bir arkadaşımın travma tedavisiyle fıtığı iyileşti psikolojikmis bir ara fırsatın olursa bak canım kolay gele bize
Cnm kabızlık nedir pek bilmem ben hatta 1 aydır ishalim ama oda yakıyor sanırım dediğin gibi olur inş zamanla gecerZamanla oda geçecek merak etme.eğer yapabilirsen kantoron yağı veya hindistan cevizi yağı ve ya zeyrinyağı sür ve içeri it.her lavaboya çıktığında yap kabız olmamaya çalış bi süre sonra kayboluyo merak etme.
Saolasın canım inşallah öyledir..bi belirti falan yok bende nedense ama yine de korkuyorum işte psikolojik belirti oluşturuyorum kendimde..bu test işini sormak istiyorum sana nerde yaptırdın sen özelde yapılanlar direkt sisteme düşmüyomu bizimki düşmemiş hastane tekrar yapılcak ağızdan demiş anlamadım ben bu uygulamayı zaten pozitif olan kişiyi niye bir daha test yapıyolar..illa yaptırmak gerekirmi illa sisteme düşmesi şartmıdır mesela biz ögrendik tamamen izole olduk şuan ekstra ne yapacaklar bize ögrenseler,faydası ne... devlet baba bize ekstra bakımmi yapacak bilse..ki zaten işi başından aşkın sanki çok umrundayız şuan...evde iyileşçek neticede 15.gün sonra tekrar yaptırırım test negatife döndümü diye öyle çıkar izolasyondan..Cok gecmiş olsun cnm aynı evde olup bulaşmayan Bi sürü vaka var inş sizdede öyle olur en azından hamile değilsin hamileyken insan daha tedirgin oluyo içerde etkiliyormu etkilemiyor mu diye en azından smdi hastaneye götürme şansın var ama ben sanmıyorum bebeklerde sıkıntı oldugunu duymadım hiç
Ben özelde yaptırdım bana dediler ki pozitif olursa sisteme düşer negatifse düşmez dediler öylede oldu ertesi gün aksam aradılar beni hemen pozitif siniz diye sağlık bakanlığı arı or ertesi gün filyasyon geldi işte karantinaya alıyor bilgileri almak için geliyorlar sisteme kaydrtmezse rapor filan alamıyorsun ekstra bakım yapmıyor malesefSaolasın canım inşallah öyledir..bi belirti falan yok bende nedense ama yine de korkuyorum işte psikolojik belirti oluşturuyorum kendimde..bu test işini sormak istiyorum sana nerde yaptırdın sen özelde yapılanlar direkt sisteme düşmüyomu bizimki düşmemiş hastane tekrar yapılcak ağızdan demiş anlamadım ben bu uygulamayı zaten pozitif olan kişiyi niye bir daha test yapıyolar..illa yaptırmak gerekirmi illa sisteme düşmesi şartmıdır mesela biz ögrendik tamamen izole olduk şuan ekstra ne yapacaklar bize ögrenseler,faydası ne... devlet baba bize ekstra bakımmi yapacak bilse..ki zaten işi başından aşkın sanki çok umrundayız şuan...evde iyileşçek neticede 15.gün sonra tekrar yaptırırım test negatife döndümü diye öyle çıkar izolasyondan..
4857 ye tabi çalısıyor san 16 haftalık ücretin ayrı yatar 202 TL emzirme ödeneği ayrı yatar raporun Bi kısmını onayladılarsa o 5000 TL onun ücreti olabilir günlük brüt ücretin 3de 2 sini devlet ödeyecek yani asgari ücretli çalısan biri en az 7 8bin civari Bi para alıyor 16 hafta için
Teşekkür ederim canım saolasın..Aynen oyle bizde de kim duysa aynısini dedi..en çok sen korktun korundun sizin basiniza geldi diye..Bi şekilde atlatıcaz bizde artık inşallah en az belirtiyle geçirir bugün daha iyi şükür..Sakınan göze çöp batar misali en çok sen korkuyodun forumda siz de oldunuz geçmiş olsun.Dün yengemle konuştum dayımda koronaymış hepimiz olacağız kaçış yok belli inşallah en az belirtiyle tez zamanda atlatırsınız canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?