2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
emzirme ve doğum parası ayrı benim eklediğim bu doğum yardımı ayrı. doğum yardımı tüm annelere yapılıyor ister çalışın ister çalışmayın. bu devletin 2015yılında çıkardığı bir yasa. her anne faydalanıyor. sadece tabi olduğunuz kuruma göre başvuru yapacağınız yer değişiyor.sgklılar,mabi kartlılar, çalışmayan anneler vb sosyal hizmetlere, emekli sandığına tabi olanlar çalıştıkları kuruma başvuruyormuş.

Canım çok çok geçmiş olsun üzme hiç kendini arkadaşım da oldu 3 aylık bebeği vardı ona da bebeğe de hiçbir tedavi uygulanmadı emzirmeye devam etti anne pozitif olmasına rağmen bebekte hiçbir belirti olmadı arkadaşımda ayakta grip gibi atlattı

Tam tahmin ettiğim gibi ekstrem bişi yapacakları yok..ilaç, tedaviye falan da gerek yok zaten sanki ilaçla tedavisi varmış gibi ..ateş düşürücü alıyor lazım olunca tamam..bizim test olayı niye böyle alengirli oldu anlamadım..niye ikinciden sonra sisteme düşüyor bizde tek seferde olmadı anlamadım neyse anlamaya da gerek yok

Ay agzina saglik boyle.okuyunca icim rahatliyor bir nebze de olsa..basa gelen cekilir.artik yapcak bisi yok ..bugün daha iyi zaten ateşi düştü başka belirtiler eklenmez.üstüne inşallah

bizim yarın kontrolümüz var. 5günlük olacağız. sarılık kontrolü yapılacak sanırım.
sarılık riski ne zaman başlıyordu bu arada unutmuşum onu? benim oğlan emiyor sadece şu an. uyanamama durumu yok acıkınca max 2saatte kalkıyor.
bugün tırnaklarını kestim

Doğduğunda başlar tatlım 10 günden sonra artık önemsenmez pek
Sen yolu yarılamışsın hadi güzel haberlerle gel inşaallah.

Hemoroid fenadır yaşayan bilir. Emzirirken simit şeklinde oturma yastıkları var onlardan alıp oturabilirsin memelere baskı olmaz o zaman rahat oturursun
Memeler dediysem hemoroid memelerine
Yada bebeğe emzirme yastığı aldıysan simit şeklinde oda işini görür üzerine baskı olmaması lazım bide krem olarak proctolog var.
Memeleri bu kremle makata sokarsan rahatlarsın

Canım Allah şifa versin. Bu süreçte bol C vitamini takviyesi yapın. Günde 3-4 gr falan olabilir. İlaç başladılar mı çocuğa ya da annenlere. D vitaminini de artırın balyoz dozu uygulayın yani 10000ıu falan. Daha çabuk toparlar. Size bebeğe bulaşmaz inşallah. Sen yine de önlem için istersen bebeğe maskeyle yaklaş. Ne olur be olmaz.

Teşekkür ederim ☺☺

Doğum iznindeyken alamadığımız 4 maaşı alırken adı ne diye geçiyor acabası

Kızlar bu emzirme işini gerçekten anlamadım yazdıklarınızı okuyorum 1 saat memede kalmalar 20 dk emmeler falan bana çok tuhaf geliyor. Oğlum tek meme 5- 6 -7 dk civarı emiyor. 10 dk yı bulması çok nadir. 3-4 saatte bir emziriyorum. Acıkınca artık kendi uyanıyor ben uyandırmıyorum. 14 günlük olduk. Sarılığı 27 sinde 10 du. Doktor çok yüksek değil güzel dedi. Söylemeye korkuyorum ama kilo alımı da güzel maşallah. İlk çocuğum da böyleydi memede pek kalmazdı. Bu da aynı çıktı. Uzun uzun emzirmeyi yaşayamayacağım galiba. O kadar zorluyorum ama daha fazla memede kalmıyor. Meme ağzında olsa bile emmiyor.

Babamız işe gidiyor akşama kadar ilk defa yalnız kalıyorum
Bizim de öylee. Bişe olmaz kuzum yapabilirsin kendini eksik hissetme en iyi sen bakabilirsin bebeğine ve mükemmel olmak zorunda değiliz. Duygusallığıyla stresiyle dolu dolu yaşayarak hissederek öğrencez anneliği. Beraber büyicez bebişlerimizle. Ben böyle bakmaya çalışıyorum bu sürece

Canım doktorunun dediğine bakarsak benim oğlan 24 saat orada kalır

Bende hemoroid değilde ileri derece bel fıtığı var emzirirken ağrıdan ölüyorum

O dediğin doğum yardımı canım. Emzirme yardımı Farklı 2020 yılı için 202 TL ve emziren SGK da 4 a ve 4 B li çalışanların aldığı bi ödeme. Bide çocuk yardımı var oda her ay maaşına eklenerek yatıyor 70 küsür bişey. Yani 3 farklı ödeme var doğum parası, emzirme parası ve çocuk parası

Devlet memurları normal maaşımızı alıyoruz zaten canım onun için bunu alamıyoruz. Diğerleri doğum sürecinde çalışmadıkları için bu para veriliyor. Kalmış maaş gibi
Kızlar ben böyle biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Benim kv ve büyük görümce de sürekli alabilirsin diyo. onlara da maaş aldığım için o 7 binlik parayı alamadığımı söylüyorum doğru biliyorum dimi

Ben de kabızım. Hemoroid sezeryan dikişinden daha zormuş mahfoldum 2 gündür. Kan ilacı içiyorum ve kompostom bitti diye ben gidip bi kendime komposto yapayım. Çok etkiliymiş demekki. Kantaron yağı sürdüm ama yok hiç faydası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…