emzirme ve doğum parası ayrı benim eklediğim bu doğum yardımı ayrı. doğum yardımı tüm annelere yapılıyor ister çalışın ister çalışmayın. bu devletin 2015yılında çıkardığı bir yasa. her anne faydalanıyor. sadece tabi olduğunuz kuruma göre başvuru yapacağınız yer değişiyor.sgklılar,mabi kartlılar, çalışmayan anneler vb sosyal hizmetlere, emekli sandığına tabi olanlar çalıştıkları kuruma başvuruyormuş.Bebim kafam çok karıştı. Doğum yardımını ile emzirme yardımını aynı şey mi acaba. Geçen gün 202 tl emzirne yardımını yatacak diye mesaj geldi, dünde 5.000 tl emzirme yardımı yatacak diye mesaj geldi.
Bu yüklü ol
Ya valla ben bişey anlamadım. Ben sağlık bakanlığında sürekli işçi olarak çalışıyorum. Ne kadar, Ne yardımı alacağımı hala anlayamadım.
Iki kere mesaj geldi ikiside emzirme yardımı yatacak diye, biri 200 biri 5.000 tutarında bahsediyor. Bunlar doğum iznindeyken alamadığımız maaşlar mı? Yoksa bu emzirme yardımı başka bişey birde alamadığımız 4 maaşı mı alıcaz. Bunları 2 2 mi Yoksa tek seferde mi alıcaz?
Ay biri ben aydınlatsın lütfen
Canım çok çok geçmiş olsun üzme hiç kendini arkadaşım da oldu 3 aylık bebeği vardı ona da bebeğe de hiçbir tedavi uygulanmadı emzirmeye devam etti anne pozitif olmasına rağmen bebekte hiçbir belirti olmadı arkadaşımda ayakta grip gibi atlattıMalesef korktuğum başıma geldi pozitif çıktı oğlum..Muhtemelen okuldan kaptı..gecen bahsetmiştim ya sana göndereyimmi gòndermeyeyimmi kararsizim diye..korktugum basıma geldi işte.. oda ayirmak zor oldu anneme yolladim üçüde korona zaten takılsınlar evde..bi ihtiyacı olduğunda arıyor alt kata indirip bırakıyorum ..inşallah atlatıcaz bugünleride ne yapalım istedigin kadar korun bunuda görcekmişiz demek
Tam tahmin ettiğim gibi ekstrem bişi yapacakları yok..ilaç, tedaviye falan da gerek yok zaten sanki ilaçla tedavisi varmış gibi ..ateş düşürücü alıyor lazım olunca tamam..bizim test olayı niye böyle alengirli oldu anlamadım..niye ikinciden sonra sisteme düşüyor bizde tek seferde olmadı anlamadım neyse anlamaya da gerek yokBen özelde yaptırdım bana dediler ki pozitif olursa sisteme düşer negatifse düşmez dediler öylede oldu ertesi gün aksam aradılar beni hemen pozitif siniz diye sağlık bakanlığı arı or ertesi gün filyasyon geldi işte karantinaya alıyor bilgileri almak için geliyorlar sisteme kaydrtmezse rapor filan alamıyorsun ekstra bakım yapmıyor malesefseni mimliyor ki dısarı cıkmayasın diye bide çalısıyor san rapor alabilesin diye ikinci Bi testi de yapmıyorlar 14 günün sonunda iyileştim topluma karısabilirsin diyorlar ben hamile oldugum için rica ettik yapmıslardı devlette
Ay cidden simdi evin icinde kırmızı simdi güneş var balkona çıktık sarı oldu benim oğlanKızlar bir de bu bebeklerin cild rengi ne zaman belli olur ? Benim oğlanın tüm vücudu sanki Çukurova’ya mevsimlik işçi olarak göndermişiz gibi kırmızı
Ay agzina saglik boyle.okuyunca icim rahatliyor bir nebze de olsa..basa gelen cekilir.artik yapcak bisi yok ..bugün daha iyi zaten ateşi düştü başka belirtiler eklenmez.üstüne inşallahCanım çok çok geçmiş olsun üzme hiç kendini arkadaşım da oldu 3 aylık bebeği vardı ona da bebeğe de hiçbir tedavi uygulanmadı emzirmeye devam etti anne pozitif olmasına rağmen bebekte hiçbir belirti olmadı arkadaşımda ayakta grip gibi atlattı
Anestol kullandım bende ama o kremler gecirmiyor sanırım agrısını sızısını alıyor gecici süre ben yatarak emziremiyorum bizim cocuk huylu ya alamıyor memeyi istediği pozisyon olmazsa bide bende protez var meme burnunu kapatıyor biraz sert oldugu için valla bende dogummus hamilelikmiş onlar gecti gitti ama bu hemoroid lanet birşey bundan sonra bunla yaşama psikolojisi bile beni mahvediyor cocugu emzirirken cektiğim işkence canımı sıkıyor napcam bilmiyorum
Ne diyo 170 bende aradım 202 TL emzirme ödeneği 300 TL de devletin yardımı var bana öle söyledilerSigortamız 4a dan yatıyor. 170 i aradım onlar bile farklı bişey söylüyor
Kızlar yanınızda biri var mı tek kalan var mı bebekle halledebiliyor musunuz
Canım Allah şifa versin. Bu süreçte bol C vitamini takviyesi yapın. Günde 3-4 gr falan olabilir. İlaç başladılar mı çocuğa ya da annenlere. D vitaminini de artırın balyoz dozu uygulayın yani 10000ıu falan. Daha çabuk toparlar. Size bebeğe bulaşmaz inşallah. Sen yine de önlem için istersen bebeğe maskeyle yaklaş. Ne olur be olmaz.Malesef korktuğum başıma geldi pozitif çıktı oğlum..Muhtemelen okuldan kaptı..gecen bahsetmiştim ya sana göndereyimmi gòndermeyeyimmi kararsizim diye..korktugum basıma geldi işte.. oda ayirmak zor oldu anneme yolladim üçüde korona zaten takılsınlar evde..bi ihtiyacı olduğunda arıyor alt kata indirip bırakıyorum ..inşallah atlatıcaz bugünleride ne yapalım istedigin kadar korun bunuda görcekmişiz demek
emzirme ve doğum parası ayrı benim eklediğim bu doğum yardımı ayrı. doğum yardımı tüm annelere yapılıyor ister çalışın ister çalışmayın. bu devletin 2015yılında çıkardığı bir yasa. her anne faydalanıyor. sadece tabi olduğunuz kuruma göre başvuru yapacağınız yer değişiyor.sgklılar,mabi kartlılar, çalışmayan anneler vb sosyal hizmetlere, emekli sandığına tabi olanlar çalıştıkları kuruma başvuruyormuş.
Bizim de öylee. Bişe olmaz kuzum yapabilirsin kendini eksik hissetme en iyi sen bakabilirsin bebeğine ve mükemmel olmak zorunda değiliz. Duygusallığıyla stresiyle dolu dolu yaşayarak hissederek öğrencez anneliği. Beraber büyicez bebişlerimizle. Ben böyle bakmaya çalışıyorum bu süreceBabamız işe gidiyor akşama kadar ilk defa yalnız kalıyorum
Canım doktorunun dediğine bakarsak benim oğlan 24 saat orada kalırBen doktoruna sordum bizde de aynı duurm vardı küvez bebeği olduğu için mesele sadece beslenmesi değil sizinle duygusal bağ da kuruyor memede istediği kadar kalsın istediği zaman alsin dedi. Ne zamana kadar böyle gider bilmiyorum bazen 1 saat bazen 15 dk sürüyor
Bende hemoroid değilde ileri derece bel fıtığı var emzirirken ağrıdan ölüyorumEvet dogru memeyi tutturan kdr cnm cıktı smdide Bn cekmesem ne zmn bırakır bilmiyorum benm hemoroid cok fena uzun süre oturamıyorum sürekli agrıyo bide fıtıgımda var sırtım tutmuyor resmen emzirmek bnm için baya zor oluuor yani cok uzun süre dayanamıyorum Buda beni cok üzüyor
O dediğin doğum yardımı canım. Emzirme yardımı Farklı 2020 yılı için 202 TL ve emziren SGK da 4 a ve 4 B li çalışanların aldığı bi ödeme. Bide çocuk yardımı var oda her ay maaşına eklenerek yatıyor 70 küsür bişey. Yani 3 farklı ödeme var doğum parası, emzirme parası ve çocuk parasıcanım süt parası dediğin devletin karşılıksız verdiği doğum yardımı değil mi? alabiliyorsun. eşin senin ve bebeğin kimliğiyle sosyal hizmetler il ya da ilçe müdürlüğüne gidip başvuru yapabiliyor. hatta eşime sordum evrak bile istenmemiş form doldurmuşlar. 1.çocuk 300tl,2.çocuk için 400tl alıyorsun.
Kızlar ben böyle biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Benim kv ve büyük görümce de sürekli alabilirsin diyo. onlara da maaş aldığım için o 7 binlik parayı alamadığımı söylüyorum doğru biliyorum dimiDevlet memurları normal maaşımızı alıyoruz zaten canım onun için bunu alamıyoruz. Diğerleri doğum sürecinde çalışmadıkları için bu para veriliyor. Kalmış maaş gibi
Ben de. Allah korusun yaBen beyinde hasar bırakabiliyor denilince koptum gittim zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?