- 24 Şubat 2020
- 725
- 1.052
- 28
Boza içiyorum ben epilepsi ilaçları sütümü azalmıştı baya ama Boza toparladıSüt artirmak icin ne iciyorsun canim ben humana iciyorum ama oyle cok cok sutum yok
doğum yardımı diye geçiyor biliyorum. süt yardımı farklıSenin dedigin baska birsey canim sut parasi 202 tl seninki cocuk yardimi gibi birsey
ben takıyorum salıdan beri. beni çok rahatlatıyor korseGiyebildinmi canim dikislerin ağrımıyor mu bana 13 gün oldu ama halen korkuyorum
Canim sen lohusasin biraz daha hassassin bence annenin üstüne cok gitme kadinda pasta alarak kötülük yapmamış sonucta düşünmüş almış eslerimizde bizim hassasiyetimizi anlamiyor bizde bu dönemde biraz duygusalizAnnelerden bahsedilmiş. Bugün bizde girdik birbirimize annemlekızımın iki gün önce doğum günüydü. Daha sonra yapıcam dışarı çıkıp balon süs püs fotoğraf ortamı hazırlamak için bişeyler alıcam diye erteledim. Birde dün eşimle birbirimize girdik moraller yerde.. Annemde hiç bana söylemeden gidip kıza pasta alıp gelmiş doğum günü yapıcaz diye. Zaten kocayla konuşmuyoruz moraller sıfır hiç bir hazırlık yok enerji yok keyif yok. Patladım en sonunda ağzıma ne geliyorsa söyledim Herşeyi kafasına göre emrivaki yapmasından bunaldım. Sonuç olarak yarın evine gitmek istiyor.. üzülmesinde dayanamıyorum ama alınganlığından da fena halde sıkıldım.. Ağzımı açmaya korkuyorum artık. Valla yardıma diye gelip bi insan bu kadar çileden çıkartılabilir. Bendemi sorun var yoksa etrafımdaki herkes anlayış empati yeteneklerini mi yitirmiş anlamıyorum gerçekten yaa...
Bebim kafam çok karıştı. Doğum yardımını ile emzirme yardımını aynı şey mi acaba. Geçen gün 202 tl emzirne yardımını yatacak diye mesaj geldi, dünde 5.000 tl emzirme yardımı yatacak diye mesaj geldi.
Bu yüklü ol
Ya valla ben bişey anlamadım. Ben sağlık bakanlığında sürekli işçi olarak çalışıyorum. Ne kadar, Ne yardımı alacağımı hala anlayamadım.
Iki kere mesaj geldi ikiside emzirme yardımı yatacak diye, biri 200 biri 5.000 tutarında bahsediyor. Bunlar doğum iznindeyken alamadığımız maaşlar mı? Yoksa bu emzirme yardımı başka bişey birde alamadığımız 4 maaşı mı alıcaz. Bunları 2 2 mi Yoksa tek seferde mi alıcaz?
Ay biri ben aydınlatsın lütfen
5000 tl ne parasi brn hic bilmiylrum maasta olmaz bu kadar gibi geldi kusuratsiz felan bilemedim
Ne kadar sanslisin canim bende saatlerce emziriyorum guya ama yine de kilo almiyor seninki cesme gibi galiba hemen likir likir iciyo haydi benim gunumun yarisi emzirmekle geciyor resmenKızlar bu emzirme işini gerçekten anlamadım yazdıklarınızı okuyorum 1 saat memede kalmalar 20 dk emmeler falan bana çok tuhaf geliyor. Oğlum tek meme 5- 6 -7 dk civarı emiyor. 10 dk yı bulması çok nadir. 3-4 saatte bir emziriyorum. Acıkınca artık kendi uyanıyor ben uyandırmıyorum. 14 günlük olduk. Sarılığı 27 sinde 10 du. Doktor çok yüksek değil güzel dedi. Söylemeye korkuyorum ama kilo alımı da güzel maşallah. İlk çocuğum da böyleydi memede pek kalmazdı. Bu da aynı çıktı. Uzun uzun emzirmeyi yaşayamayacağım galiba. O kadar zorluyorum ama daha fazla memede kalmıyor. Meme ağzında olsa bile emmiyor.
doğum yardımı diye geçiyor biliyorum. süt yardımı farklı
Cikmiyorda mamada versem cocuk o kadarı icemez diye düşünüyorum çünkü azcik fazla kacsa kusuyor hemenTabi 700 ml süt de cıkmaz heralde
Kızlar bu arada pişik onleyici kremleri oyle cok kalın surmeyin hava almıyomus cilt daha kotu oluyor
Ben aktardan bir karışım yaptırdım sut ici sanki hemen faydası olduCikmiyorda mamada versem cocuk o kadarı icemez diye düşünüyorum çünkü azcik fazla kacsa kusuyor hemen
Canım benim ilk oğlan bir doğdu kapkara gözler çekik. Moğollara benziyor. Biz de hem eşim taraf hem biz göçmeniz hepimiz sapsarıyız kara insan yok şok olduk. Doğumda görmesem diyeceğim karıştı bu çocuk. 2,5- 3 ay civarı rengi beyaza dönmeye başladı. Saçlar döküldü sapsarı çıktı. Şimdi sapsarı. Bu da aynı şekilde bakalım. 2-3 ay civarı diyorum.Kızlar bir de bu bebeklerin cild rengi ne zaman belli olur ? Benim oğlanın tüm vücudu sanki Çukurova’ya mevsimlik işçi olarak göndermişiz gibi kırmızı
Bende tutsam bebekler 1 saat emer ama okadar emmeleri anlamsız çünkü bir vakitten sonra yutkunmaları azalıyor yani süt gelmiyor ben ozaman emzirmeyi bırakıyorum mama ile devam
Ne güzel işte demek ki sütün bol bol geliyor bebek içip hemen doyuyorBenim süt az olduğundan garibim bir saat damla damla süt toplamaya çalışıyor
Canım biz 14 günlük olduk şu an dikil acısı yok giyiyorum ama ilk başlarda giyemedim tek bir dikişimi çok acıtıyordu.Giyebildinmi canim dikislerin ağrımıyor mu bana 13 gün oldu ama halen korkuyorum
Milkway milkplus düzenli içersen harika. Humana hiçbir işe yaramıyor bende.Süt artirmak icin ne iciyorsun canim ben humana iciyorum ama oyle cok cok sutum yok
Canım süreye takılma hiç kime bebek 5 dkda ihtiyacı olan sütü çeker kimi dinlene dinlene yarım saatte içer gücü o kadar oluyor ablam gelmişti bana 5 aylık bebeği var 5 dk içiyor yenidoğanken de öyleymiş onlar da benim 20 dk emzirdiğimi görünce şaşırıyorama çok dinleniyor benimki boş boş meme ucunu da emiyor arada farkediyorum hemen çıkartıyorum emin ol uzun emmesi hep iyi birşey değil üşengeç kimi bebek benimki öyle açıkçası memede oyalandıkça da hava yuttuğu için gaz çok oluyor ve meme yaralarıyla uzun emzirmek de iyi değil sen bınun için üzme kendini her bebek farklı çoğu bebek psikolojik doygunluk için de memede fazla kalıyor mesela o yüzden hiçbir bebekle kıyaslayıp üzme kendini sütün etkilenmesin sonra
Ne güzel işte daha ne olsun bizimkiler 1 saat boyunca lıkır lıkır süt yutmuyor ki agzına geveliyor memeyi canı istediğinde cekiyo filan süt az da geliyo olabilir sonrada gaz oluuor bolca Bi kaldırıyoruz gook diye cıkıyor
Ne bileyim kızlar böyle de sanki bağ az oluyor gibi. Huzurlu huzurlu bir süre emzirmek istiyorum. Zaten kavga savaş memeyi tutuncaya kadar sonra da iki dakikada iş bitiyor. Uyuyup kalıyor falan. Şöyle 15 dk falan emse diyorum. Neyse iyi olsunlar da önemli değil.Ne kadar sanslisin canim bende saatlerce emziriyorum guya ama yine de kilo almiyor seninki cesme gibi galiba hemen likir likir iciyo haydi benim gunumun yarisi emzirmekle geciyor resmen
Ilahi sen hic gulesim yoktuKızlar bir de bu bebeklerin cild rengi ne zaman belli olur ? Benim oğlanın tüm vücudu sanki Çukurova’ya mevsimlik işçi olarak göndermişiz gibi kırmızı
Dayanamıyorum işte ama mecbur katlanıyorum çünkü bebek doymuyor aç olduğu için ağlıyor. Biraz güçlensinlerde 5 dk da sütü emip olayı bitirsek keşke1 saat iyi dayanıp emziriyorsun.. Evet hemoroid nedir bilmezdim dogumdan sonra oldu hatta ilk basta dikişlerim acıyo sanıyodum ama beni zorlayan hemoroidmiş sonradan anladık
Bu korseyi bi ben mi sevip takamadım yaben takıyorum salıdan beri. beni çok rahatlatıyor korse
Ben de. Allah korusun ya
Kızlar bu emzirme işini gerçekten anlamadım yazdıklarınızı okuyorum 1 saat memede kalmalar 20 dk emmeler falan bana çok tuhaf geliyor. Oğlum tek meme 5- 6 -7 dk civarı emiyor. 10 dk yı bulması çok nadir. 3-4 saatte bir emziriyorum. Acıkınca artık kendi uyanıyor ben uyandırmıyorum. 14 günlük olduk. Sarılığı 27 sinde 10 du. Doktor çok yüksek değil güzel dedi. Söylemeye korkuyorum ama kilo alımı da güzel maşallah. İlk çocuğum da böyleydi memede pek kalmazdı. Bu da aynı çıktı. Uzun uzun emzirmeyi yaşayamayacağım galiba. O kadar zorluyorum ama daha fazla memede kalmıyor. Meme ağzında olsa bile emmiyor.
Önceden çarşafla sararlarmıs cnm arkadasım sardırdı göbek kalmadı bnde korkuma takamıyorum dr 40dan sonra tak dedi bide kısa geliyo mide pırtlıyoBu korseyi bi ben mi sevip takamadım yaHamileyken takarım diye erkenden almıştım ama toplasan 1 saat takmamışımdır çok bunalıyorum.
Korse takmak gerçekten bu kadar etkili mi ya nedense ben pek inanmıyorum o karın sporla gider diye düşünüyorum
Babasıda bende öyle esmer değiliz biraz şaşırdık açıkçasıIlahi sen hic gulesim yoktubenim bebiste öyle kırmızı ama beyaz tenli bebeklerin hepsi önce kırmızı oluyormus annem 40ndan sonra duzelir diyor
Acaba korseyi ben çok mu sıkı takıyorum da o yüzden bunalıyorumÖnceden çarşafla sararlarmıs cnm arkadasım sardırdı göbek kalmadı bnde korkuma takamıyorum dr 40dan sonra tak dedi bide kısa geliyo mide pırtlıyo
Şimdi bile 40 renk değiştiriyorlar benimkiker bir esmer bir sarışın bir kumral oluyorlarBabasıda bende öyle esmer değiliz biraz şaşırdık açıkçası
Benim 3kopçalı ilkine taktım rahat ettim biraz göbek indikce 2ye takmayı düşünüyodum ama korkuma takamıyormAcaba korseyi ben çok mu sıkı takıyorum da o yüzden bunalıyorumama sıkı takmazsam da ne etkisi olacak ki
Bende öyle sıkıyorum ki dikişlerim ağrıyor en son canımı mı çıkaracam diye kenara attım dikişlerim iyileşsin öyle takarımAcaba korseyi ben çok mu sıkı takıyorum da o yüzden bunalıyorumama sıkı takmazsam da ne etkisi olacak ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?