2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Canım bana ebe eğer sırf annesütü ile beslenirse daha az gazı olur, mama gaz yapar demişti. Tabi ben yine mama takviye ediyorum günde bir kere o ayrı..

Selam kızlar.uyuyor dediğim çocuk bütün gece dikti beni ayağa 1 saat meme yarım saat uyku altını değiştir gazını çıkar sonra gene meme.Biz 5.
haftamıza girdik atak haftasıymış düzelir inşaallah şimdi uyuyor ama çok fazla kusuyor öğürüyor sürekli reflü yatağı sırılsıklam yastıkla yatırmassam uyuyamıyor öğürmekten aylık kontrolümüzde yarına kaldı.Reflü değildir inşallah ve yanakları beyaz beyaz sivilce doldu inek sütü alerjisinde oluyor onuda sorucam doktora.

Bende ayniyim acaba bebege daha fazlasi geliyor mudur diye dusunuyorum. Mama takviyesi veriyoruz.
Hastanedeki emzirme hemşiresi bana demişti ki bebek çenesi pompadan daha kuvvetli çeker pompaya gelmeyeni bulabilir. Çeke çeke demişti.

Süt yapan hersey ishal edici seyler muz yiyorum reflor kullanmaya basladım ama faydasız kafayı yicem cocuga bakmakta zorlanıyorum tam emziriyprum karnıma agrı giriyor o an bırakıyorum memeyide zorla cekip tuvalete kosuyorum
Canim bulabilirsen ayva yaprağı kaynat ve cayini ic hemen etki ediyor benim bagirsakta senin ki gibi tek çözüm bu oldu hem sanciyi da alıyor

Kızlar günaydın bebeği geç kaka yapan var mı kabız değil ama kaka yapma süresi çok uzun sadece anne sütü veriyorum gazı çok fazla çok fazla ıkınması var aranızda bebeği böyle olan varmı varsa ne yaptınız acaba

ilk atağı 5. Haftada canım

biz de ilk kontrolümüzü olduk. işitme testini geçemedik kulağında sıvı kurumamış. 3200gr geldi 3440doğmuştuk %10kilo kaybı normal dedi doktor.
yalnız şöyle bir durum varki oğluşum doğuştan sünnetliymiş. zaten bir farklılık var gibi geliyordu bana da. kaka sürmeyeceksiniz deliklere temizliği iyi yapacaksınız dedi. bir de takip ettirirsiniz dedi. az büyüsün hemen çocuk cerrahına götürcez. internette çok olumlu şeyler yazmıyor ama ameliyat falan yazılmış vs vs

Topuk kanını aman ihmal etmeyin bizde sorun çıktı yeniden testler falan yapıldı. Ne kadar erken o kadar iyi. Bizde 3. Topuk kanını kolundan kan alırken kolundan damlattılar ayrıca delinmedi yani.

Doktor muayene ederken söylemedimi cnm ya da elinle de anlarsın meme gibi şeyler oluyor
Bende bir tane et parçası kalmış doktor o geçmezse alacağım 40ında muhtemelen ödemden dolayı dikişler karşılıklı gelmemiş dedi ama dün de onun haricinde 1 şişlik gördüm acaba dedim hemoroid mi çünkü 10 gün olcak iyileşmek bilmedi ağrılar doktor da birşey demedi gerçi de

Koydum cnm dun 3 kez koydum ama yine yok
Oluyor canım bizim bazen 4 günü buluyor 3 günde yapıyor genelde doktor normal dedi prematüre bebekler mamadaki bütün vitamini almak için tutar dedi anne sütü alanlarda da 10 gün yapmayan oluyormuş normalmiş

Bizim ki öyle mama yiyor anne sütü sağıp veriyorum ama az normalmiş zeytin yağı koyuyoruz her gün mamasına.. anne sütü alanlarda 10gün yapmayan oluyormuş

2 günde 3 günde 1 kaka yapmaya başladı meme ve mama ile ilerliyoruz kaka degil epey yumuşak hatta ishale yakın denilebilir .Herhangi birşey yapmadım.Pazartesi dr kontrolü var onuda sorarim daha önce kaka rengini beğenmişti dr . Ama aşırı gazımız var.Bizce kolik dr randevusunda iyice emin olabiliriz.

Bu arada uzun zamandır pek girmedim ara ara.mesajları okuyabildim.Herkese geçmiş olsuntekrardan vallahi doğum olalı 1 ay olmuş ama bana sorsan az önce gibi zaman mevhumu göreceli gerçekten.

ya bn agzindan gazini cikartiyom kakasinida surekli yapiyor.Boyle oluncada mi gazli yoksa bi yeri mi aciyo bilmiyorm ya sabirr uyumadm sabhtan beri

Kızlar benimki de uyumuyo, bütün gece ıkınıyo. Emziriyorum, sadece anne sütüyle besleniyo. Kakasını düzenli yapıyo sıvı şekilde. Ama ıkınmasını görseniz kabız dersiniz. Eğer emzirip gazını çıkarmamışsa ıkınmaktan kusuyo. Gazını çıkarsamda ıkınması hiç durmuyo, yatağına koyduğum an başlıyo. Göğsümde yatırıyorum, o zaman sakinleşip uykuya dalıyo. Ama yatağına koyduğum an tekrar başlıyo. Gündüz böyle değil. Sadece gece. Şimdi salondaki yatağa koydum, sesi çıkmıyo hanımefendinin.

Yüzü bizim de aynı doktor olabilir birşey sürmeyin dedi.

Benmki de öyle canım ya gündüz uyuyor gece zor
Doktor muayene ederken söylemedimi cnm ya da elinle de anlarsın meme gibi şeyler oluyor
Canım geçer miymiş bu doğum sonrası hemoroid sana doktorun ne söyledi bendeki de kesin hemoroid
anladım artık moralim çok bozuldu çok pişmanım normal doğum yaptığım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…