- 9 Şubat 2020
- 973
- 1.297
- 43
- 35
Bu dediğini ben her emzirmede yaşıyorum canımKızlar ya 40 dakikadır emziriyorum göğüslerim yumuşadı hala ağzını açıyor uykusu gelmiyor doymuyor mu bu çocuk bırakınca ağlamaya başlıyor mama mı versem ama kilo alımıda iyiydi bırak dedi doktor off ne zaman aralıksız bir saatten fazla uyuyacağım ben
Saol canım nasıl moral oldu yazdıkların şuan anlatamam..suçluyorum kendimi cunku aylarca korundum eve kimseyi sokmadim hatta sülalede alay konusu bile oldum abarttıgım soylendi..ama dogurdum iste gaflete düştüm gelmek isteyene hayir demeliydim yabancı degil teyzeymiş amcsymış yengeymiş farki yok kimseyi sokmuycaktim eve..bulaş abiden değilmiş malesef teyzemdenmiş..o yuzden affedemiyorum kendimi cok sinirliyim kendimden hincimi alamiyorum..ben tedbirimi aldigim halde bulassaydik diycektimki artik elimden geleni yapmistim ..ama bu sekilde oldugu icin kizginim kendime..ne kadar dogruymus burda hatta konusu olmustu abartmayin demistim bende gayet abartilmaliymiş virüsün akrabasi yabancisi yok herkes ayni kendimiz de dahil..malesef bunu bu şekilde tecrube etmek istemezdim ama bu da oldu yapacak bisey yok artik..Ah canım yapma kendine bunu bir süre sonra hepimiz geçireceğiz bu lanet hastalığı bundan kaçar yok böyle böyle toplum bağışıklık kazanacak maalesef ne kadar kısıtlayabilirsin ki kendini sen de belirti var mı Yenidoğan için en önemli tedavi anne sütü alması Sen böyle kendini üzer ve sürekli kendini suçlarsan sütün etkilenir ve asıl o zaman birşey yapmamış olursun lütfen yapma kendini de bebeğine de bunubunu yaşayan ne ilk kişisin ne de son olacaksın canım üzme kendini allah daha beterlerinden korusun bulaş abinin okulundan mı olmuştu neden kendini suçluyorsun ki bez almaya gitsen oradan da kapabilirsin Doğum için hastaneye gittiğimizde de kapabilirdik benim arkadaşımın kayınvalidesi rahatsızlanıp acile gidiyor ki mecbur orada kapıyor ve ev içinde 5-6 kişiler Sadece arkadaşım ve kayınvalidesi pozitiflerdi
Yaa gercektenmi bende almayacagim valla napim cocugu nasil keseyim sütten..bebek nasil sizin şuan iyimi belirtileri nasildi onunIcmek zorunda digilsin o ilaci zature ilaçi zaten ileşme falanda olmuyor kanitlanmiş bişey yok ileştiriyor diye kardeşimde corona oldu hatta baya bir ağir geçti doktor 5 gün süt verme ilaçlar 5 gün sürcek demiş oda içmedi bebek sütten kesilir dedi arada oksurmesi var ama iyi şukur illaki icceksin dememişin zaten ne sağlikci nede doktor sen bilirsin demişler bol süt ver bebişe bu günlerde geccek inşallah
Emzirmediğin süre boyunca kesinlikle 2-3 saate bi sütünü sağ canım çok geçmiş olsunOna test yapilmadi ama sanmiyorum olmasin cunku telefonda bilgi veren bayanın dedigi belirtiler var..gaz sancisi gibi geriliyo huzursuz kasilip kaliyo falan..malesef herkesin pozitif.oldugu bit evde.onun olmamasi mucize gibi birsey..bende bugün örnek verdim bakalim sonucu bekliyorum..en cok moralimi bozanda bugun test yapmaya gelen gorevli hemen bi ilac verdi bunu ic diye.. emziriyorum dedim emzirmeyi kesiceksin dedi..iste o zaman dedim tamam hersey bitti cok caresiz hissediyorum kendimi suan ne yapıcam bilmiyorum nasil kesicem cocukta hasta zaten onun tek ilacı benim sütüm şuan onudami elinden alayım kuzumun..delirmezsem iyidir
Gaz için sormuşsun uykusuzluktan okuduğumuda anlamıyorumCanım senınkı ne kadarlık benımki bır aylık olacak kakası sarı mukusluda degıl bıde yuzundekıler uyuyunca sakın durunca gecıyo anlayamadım canım cok sıkıldı uc hafta dıyet yap dedı sonra gorcek gaz ıcın bırsey kullanıyor musun pekı
Canım 3 hafta önce dayımlar ailecek oldular gelen ekip ilaç vermiş ama onlarda kullanmadı. Bünyelerini kuvvetlendirmek için doğal şeyler içtiler.Yaa gercektenmi bende almayacagim valla napim cocugu nasil keseyim sütten..bebek nasil sizin şuan iyimi belirtileri nasildi onun
Memeden hiç ayrilamiyoki cocuk sagayimEmzirmediğin süre boyunca kesinlikle 2-3 saate bi sütünü sağ canım çok geçmiş olsun
Yediğin bişeye alerji yapıyordur bünyesi. Mukuslu yaptığında yediklerini gözden geçir. Genelde süt ürünleri oluyor. Alerjeni yemeye devam edersen yüzünde kabarcıklar, kakasında kan olabilirKızlar bu mukus olayı ne oluyor baktım googleden bizimkinin kakası da böle yapıs yapıs gibi oluyor bazen mukus neden olur doktora götürmelimiyim önemli bsymi
Çok geçmiş olsun canım inşallah hafif atlatırsınızKızlar bugünler geçer demi...herşey kabus olsa keşke bende burda kuzumun gazinı kakasını sorsaydım size..20 günlük el kadar bebeğimi ben koruyamadım kendimi affedemiyorum çok moralim bozuk..yenidoğanlarda nasıl geciyor korona süreci bildiginiz duydugunuz örnek varmı..
Öncelikle çok çok geçmiş olsun arkadaşımın bebeği 3 aylıktı ve kendisi koronaydı ona da ilaç vermişlerdi ama emziriyorum diye kullanmadı ve emzirmeye devam etmişti.Saol canım nasıl moral oldu yazdıkların şuan anlatamam..suçluyorum kendimi cunku aylarca korundum eve kimseyi sokmadim hatta sülalede alay konusu bile oldum abarttıgım soylendi..ama dogurdum iste gaflete düştüm gelmek isteyene hayir demeliydim yabancı degil teyzeymiş amcsymış yengeymiş farki yok kimseyi sokmuycaktim eve..bulaş abiden değilmiş malesef teyzemdenmiş..o yuzden affedemiyorum kendimi cok sinirliyim kendimden hincimi alamiyorum..ben tedbirimi aldigim halde bulassaydik diycektimki artik elimden geleni yapmistim ..ama bu sekilde oldugu icin kizginim kendime..ne kadar dogruymus burda hatta konusu olmustu abartmayin demistim bende gayet abartilmaliymiş virüsün akrabasi yabancisi yok herkes ayni kendimiz de dahil..malesef bunu bu şekilde tecrube etmek istemezdim ama bu da oldu yapacak bisey yok artik..
emzirme dediler ama ben almadim ilaci henuz pozitif bile cikmadim ciksamda emzirmeyi kesmeyi dusunmuyorum cocuk nasil iyilesicek onunda ilaci o dedigin gibi..ama iste insan korkuyo bilmedigimiz bi hastalik bi taraftanda acsba kullammasam dahami kotu olurum diyorum..kafam allak bullak yani
Saolasın canim inşallah..aman sakın bırak onlar ağlasın senin ağlamandan iyidir..kaç gündür aglamaktan gözlerim şişti..benlede dalga geciyolardı hep birazda o baskı yuzunden gevsedim teyzem bisi olmaz dedim..bide eniste bey oglumun kulagina ezaninu okudu ya ona yaniyorum meger bulaş kaynagı oymuş..ah benim aptal kafam ahhÇok geçmiş olsun canım inşallah hafif atlatırsınızYazdıklarını okuyunca ne kadar haklı olduğumuzu gördüm. Aynen benimle de sülale dalga geçmeye başlamıştı. Koca ülkede bi tek ben karantina da yaşıyormuşum, gelemediği için küsenler bile oldu. Annemde teyzen çok görmek istiyor diye ağlanınca, 40 ı çıkınca kuzenlerimle gelsin görsün bari dedim ama hataymış gerçekten. Kimse kusura bakmayacak bu dönemde, izole yaşamaya devam edicez. Sende sakın iyileşince atlattım diye sosyalleşme tekrar da ediyor bu lanet. Kendini korumaya devam et canım. Bol c ve d vitamini al. 4 günde atlatanlar oldu iş yerimde inş kısa sürer seninde
Çokk tesekkur ederim saolsın..yeterki zararsiz atlatalim baska bisi istemiyorum AllahtanÖncelikle çok çok geçmiş olsun arkadaşımın bebeği 3 aylıktı ve kendisi koronaydı ona da ilaç vermişlerdi ama emziriyorum diye kullanmadı ve emzirmeye devam etmişti.
Çok ağır geçirmediler bu yüzden ilaç vs gerek duymadılar bebekte de hiçbir sıkıntı sorun olmadı geçti gitti öylece.
İnşallah siz de sıkıntısız atlatacaksınız kendinizi suçlamayın şimdiki süreci yönetmek size kalıyor
Benimki de belli ediyor doymadıgını aslında ama mesela mama Dr 90 ver dedi mamayı ne kadr versem bitiriyor 90 fazlaysa bile yiyoArtık bayılıp uyumuyor benim minik açsa ağlıyor ya da mememle kavga ediyor anlıyorum yetmediğini yapıyorum mamasını sarılık durumunuz yoksa gününüz de ilerlediyse bir deneyin en azından miktar azaltarak.
Aynen öyle uyuyakladıgında denedim mama vermeyi saldırdı doymasa bile yorulup uyuyo demekkiBizde de olmustu ilk mamaya basladigimizda kusma usg kan bakildi cok sukur birsey cikmadi cok gecmis olsun canim iyiki bakilmis bak
22.gunumuz canim ben hic anlamiyorum sut olayini bugun sagdim hic cikmadi resmen gogus ucumu sıktıgimda akiyor bebekte doymadi bugun sanki mama verdim mecbur emin olamiyorum acmi doydu mi zor isler valla
Bazen aglamiyor iste uyuyakaliyor memede ac mi tok mu bilemiyorum
Sağol cnm bilgiler için yeşil sarı KARISIK oluyo genelde bende ilk Bi memeyi veriyorum daha sonrakin de diğer memeyi zaten sol memeden daha cok içiyor ondan daha cok geliyor sanırımBu arada kizlar sinirler kesiliyor diye ömür boyu sezeryan yerinde his kaybi olcakbu arada R rnp06 canim mukuslu kaka surekli oluyorsa inek sütüne falan alarjisi olabilir eğer 24 saatten uzun surmuyorsa muhtemelen içini temizliyordur bende de oldu 2 kere takip ettim 2 güne geçti bu arada kakasi rengi sariysa bebek ana sütü yane dip sütünü yağli sütü daha fazla aliyor demektir eğer yeşilse ön sütü daha cok aliyor demektir yeşil sari ise her ikisinden de icmiş oluyor nette bak karişik işler ben memeyi bitirene kadar iciriyorum birdahaki beslenmede oteki memeye geciyorum roman yazdim dime
Anne sutu cok kiymetli bence bir damlasi bile ziyan edilmemeli.Neden üzülüyorsun ki olan olmuş sen önüne bakacaksın sonuçta hala sütün geliyor. Bende saf gibi 10 cc çıkınca bunla ne olacak deyip sinirlenip sütü döküyordum bilseydim gün içerisinde çıkanların hepsini akşam toparlayıp süt poşetine koyardım ama zararın neresinden dönersek kardır deyip hemen başlıcam ben sende başla bence
Canım bende de magnezyum haplarım var doktorun yazdığı. Şimdi kullanmaya devam edebiliyo muyuz? Bende devam edeyim o zaman.Demir kabız yapıyorsa kızlar magnezyum takviyesi yapmak sizi rahatlatır. Ben şu an öyle idare ediyorum.
Canım bir çok covid pozitifli yeni doğum yapmış anne paylaşımları okudum. Hepsi emzirmeye devam etti maskesini takarak. Bence de emzirmeye devam et, çünkü anne sütü bebeği koruyor virüse karşı.Yaa gercektenmi bende almayacagim valla napim cocugu nasil keseyim sütten..bebek nasil sizin şuan iyimi belirtileri nasildi onun
Haklısın canım biz ne kadar üzülme stres yapma desek de illa ki kendine hakim olamıyorsan ama bari çocukların için bu stresi minimum seviyede tut. Bide şöyle düşün bu hastalığı kapanların %80 i hiç bi belirti vermiyormuş o yüzden bence kesinlikle emzirirken covid olan var onların bebeğine bişey olmadıysa seninkine de olmucak güzel düşün.Memeden hiç ayrilamiyoki cocuk sagayimzaten anca emdigine yetiyo sutum cok azaldi malesef kac gundur stresten
Canım bu bebekler çok iştahlı cuma günü kontrole götürdüm doktor oğlumun dilinin altını muayene edecekti ağzına çubuk soktu benim oğlan ona bi sarıldı yemeye çalışıyorBenimki de belli ediyor doymadıgını aslında ama mesela mama Dr 90 ver dedi mamayı ne kadr versem bitiriyor 90 fazlaysa bile yiyo
Doğumdan önce doktorum sonra da devam edeceğiz demişti. Sonra hiç konuşmadık ama benim altta dikiş olunca kabız olmaktan korkuma içmeye başladımCanım bende de magnezyum haplarım var doktorun yazdığı. Şimdi kullanmaya devam edebiliyo muyuz? Bende devam edeyim o zaman.
Canım bir çok covid pozitifli yeni doğum yapmış anne paylaşımları okudum. Hepsi emzirmeye devam etti maskesini takarak. Bence de emzirmeye devam et, çünkü anne sütü bebeği koruyor virüse karşı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?