- 19 Kasım 2014
- 3.221
- 2.960
- 333
Yaa ben anca cesaret edebildimsadece 1 gün taktik biz eldiven ve şapka3kere kestim şimdiye kadar her hafta kesiyorum.
İnşallah gaz sancılarımız bitince bizde böyle oluruzBebekle alakalı canım benimki sabah 2saat akşam 2 saat uyanık.sabahları daha keyifli anakucağı ve oyun halısında oyalanıyo ağlamadan ama akşamki 2 saatin 1 saati kucaktayız oda geziyoruz diğer 1 saatide ana kucağı ve oyun halısı paylaşıyor.
Olursunuz merak etme.hele bi kendini oyalamayı öğrensin oyuncaklar ilgisini çekmeye başlasın zaman geçtikçe iyi olacak büyük oğlum öyleydi kucağımdan indiremezdim uykusu bile kucağımdaydı babası işten gelsede 10 dk alsa diye kapıları gözlüyodumİnşallah gaz sancılarımız bitince bizde böyle oluruzhiç vakit geçiremiyoruz gibi hissediyorum
Ya ben eldiveni çıkarmayı bir iki kez denedim ama tırnakları uzundu 2 kez çizdi yüzünü o yüzden geri takmıştım bugün kestim çok şükür eldiveni de çıkardım ama elleri soğuk gibi.Canım öncelikle cok geçmiş olsun covid testlerime ne kadar güvenilir bilmiyorum ama tam olarak belirtilerin neler Mastiti elediniz sezeryan mıydı doğum şeklin öyleyse ameliyat bölgesinde şişlik kızarıklık var mı vajinal doğumsa akıntıda değişiklik var mı koku vs rahim açılıyor sonuçta iki türlü doğumda o bölgede de bir enfeksiyon olabilir crp değerine bakılarak covid tanısı konulsaydı insanlar başka yöntem denemezdi keşke tomografi gibi ileri tetkik isteseymiş korona ihtimalini elemek içincovidsen antibiyotik işe yaramayacak başka bir enfeksiyon varsa kullanmazsan ilerleyecek bilemedim anne sütüne cok etkisi yoktur sanırım sonuçta sezeryan sonrası da rutin antibiyotik kullanıyor zararı olsa o zamanda verilmez ya da yarar zarar dengesinde yararı ağır basıyor demekki mastit olunca bile kullanıyor ben senin yerinde olsam kullanırdım sanırım
Ben ilk hafta kullandım sadecetırnakları da kesmedim kendi kendine kırıyor Yarın törpüleyeceğim bir
Dolaşım ellere ve ayaklara geç ulaştığı için ısı kontrolünde yanıltıyor canım bebeklerde üşüyüp üşümediğine oradan değil de enseden bakarsan anlarsın ben 24 derecede eldiven şapka olmadan tutuyorum cok da sıcağa alışmasınlar en ufak soğukta hasta olurlarYaa ben anca cesaret edebildimelleri soğuk olmuyo mu üşümezmi ki oda 27 derece filan ama yinede sanki elleri soğuk
Senin dediğin d vit sanırım fısfıs olan oydu bu Demir damla şeklinde ama pratik kullanımı ve leke yapmaması iyi diğer Demir ilaçları fena leke yapıyor normalde kan değerleri normalse 3-4. Ayda başlanıyor Demir sen kullanmıyorsundır sanırım gerçi her doktorun tarzı farklı oluyorZaten fıs fıs gibi agzına sıkıyorsun direk onu
3. Haftadan sonra çıkarmak gerekiyor sanırım eldiveni öyle okumuştum kimisi de 40 a kadar diyor çok şükür ben bugün kesebildim de üşüyor gibi geliyor elleri.Ben hala kesmedim eldivenle kullanmaya devam ediyorum
Evet doğru. Peki sizinkinin de elleri soğuk mu?Dolaşım ellere ve ayaklara geç ulaştığı için ısı kontrolünde yanıltıyor canım bebeklerde üşüyüp üşümediğine oradan değil de enseden bakarsan anlarsın ben 24 derecede eldiven şapka olmadan tutuyorum cok da sıcağa alışmasınlar en ufak soğukta hasta olurlar
Gazlı mı peki ?
Ya ne kadar güzel çok isterdim 1 saat ağlamadan görebileyim. Gazlı olduğu için mi yoksa kızım genel huysuz mu acabaAğlamadan durduğu zaman sürekli gülüyor ona bile şükrediyorum artık
EvetEvet doğru. Peki sizinkinin de elleri soğuk mu?
Ben ilk hafta taktim sonra ellerini farketsin diye cikardim. Tirnaklari geriye kivrikti cok uzamis geri donmustu. Torpuyle kaldirarak kestim. Yarin tekrar kesicem banyo oncesi. 22gunluguz. Anneme kalsa yenidoganin tirnagi hemen kesilmezmis. Neden diyorum mantikli bi yaniti yok. Ne alakaysa..Bebeğinizin tırnağını kaç günlükken kestiniz ve eldiveni ne kadar süre kullandınız? Bugün 19 günlük oldu ancak cesaret edebildim kesmeye eldiveni çıkarsammı artık?
Canım Doğumdan beri mi huzursuz bu haftalarda mı böyle atak haftasındayız ya belki ondandırİnşallah gaz sancılarımız bitince bizde böyle oluruzhiç vakit geçiremiyoruz gibi hissediyorum
İnce olduğu için Kendi kendine kopuyor zaten diye kesmedik biz başka neden olsun kiBen ilk hafta taktim sonra ellerini farketsin diye cikardim. Tirnaklari geriye kivrikti cok uzamis geri donmustu. Torpuyle kaldirarak kestim. Yarin tekrar kesicem banyo oncesi. 22gunluguz. Anneme kalsa yenidoganin tirnagi hemen kesilmezmis. Neden diyorum mantikli bi yaniti yok. Ne alakaysa..
Yok cıkaramıyor yutmak zorunda kalıyorÖyle mi iyiymiş o zaman ağzından çıkarıyor mu geri
Elleri buz gibi oluuor sarmadıgımda bende kıyamıyorum cıkaramadım malesef3. Haftadan sonra çıkarmak gerekiyor sanırım eldiveni öyle okumuştum kimisi de 40 a kadar diyor çok şükür ben bugün kesebildim de üşüyor gibi geliyor elleri.
Wbc degerin yuksekse iyi yapmisin baslamakla hic dusunme bile..muhtemelen bakteriyel bi enfeksiyon geciriyosun.Wbc de yüksek canım. Başladım antibiyotiğe bakalım birkaç güne iyileşmezsem dahiliyeye gideceğim. Kadın doğumcum yarın uğra bir bakayım dikişlere dedi ama çocuklarla gitmem zor. Yalnızım evde. Dikişlerden olsa ağrı falan olur herhalde. Bastırınca acı var sadece dikişlere o da normal herhalde.
Oyy kaç gün olmuş yoklamaya cagirali
Hmm normal o zaman alışıcak zamanla vücut.EvetAyakları da bazen soğuk oluyor ki orada çorap var tulumun içine çorap giydiriyorum ona rağmen hareketsiz uyanık olduğunda bakıyorum bazen ayaklar da soğuk oluyor
Ben yarım kollu zıbın üzerine de bir penye tulum giydiriyorum yatarken de bir penye battaniye gece de aynı ev sıcaklığı 24-25 derece arasında (çocuk doktoru 24 derece olsun demişti) bakıyorum sıcacık oluyor hep hatta emerken terliyor biledediğim gibi çok sıcağa alıştırma canım
15 günlükken canımAman olsun bebeklerimizle iyi ilgilenen doktorlar olsun da. Sen ne zaman yaptırdın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?