- 6 Mayıs 2018
- 1.483
- 1.671
- 63
- 33
5 günde eski halina mi döndü tamamen peki?Cnm cuma günü yaptirdik 2 gün agri kesici kullandik 5 gun oldu iyilesti galiba dra WhatsApp tan foto atacaz
Canım ne olduğunu bilmek zor burdan ama az çok bildiğim birşey var ki o da crp tek başına bir hastalık belirtisi değil ancak arkasında bir hastalıktan sonra yükselir bu kadar..vücutta ki hücre yıkımını gösterir.. yani genelde gribal enfeksiyonlar sonrası yükselir ve ayrıca evet bu kadar çok yükselebiliyor hatta daha fazla bile yükselebilir gayet normal..hemogramda wbc değerin yüksekmi o gösterir sana bir yol az çok..düşükse yani normal sınırlarındaysa bence antibiyotiklik bir durum yok...Kızlar ya iyileşmemişim demiştim sağlık ocağına gittim tahlil yaptırdım. Crp 35 çıktı. İltihap da var nötrofiller vs de yüksek çıktı. Doktor bu kadar yüksek mastitte olmaz olsa olsa 10 a yükselir dedi. Zaten göğüsümde de hiçbirşey yok. Biz covidde o kadar yüksek görüyoruz dedi. Rahatsızlandığım 13 gün covid testi yaptırdığım 12 gün olacak. Evde başka rahatsızlanan olmadı ben covid olduğunu düşünmüyorum bu zamana kadar birileri mutlaka olurdu. O da başka hastalık böyle yükseltmez diyor. İzole et kendini dedi. Evde çocuklarla yalnızım Nasıl izole olacağım. Nedir bu durum bilemedim. Nereye gitsem.Antibiyotik yazdı kullansam mı?
Wbc de yüksek canım. Başladım antibiyotiğe bakalım birkaç güne iyileşmezsem dahiliyeye gideceğim. Kadın doğumcum yarın uğra bir bakayım dikişlere dedi ama çocuklarla gitmem zor. Yalnızım evde. Dikişlerden olsa ağrı falan olur herhalde. Bastırınca acı var sadece dikişlere o da normal herhalde.Canım ne olduğunu bilmek zor burdan ama az çok bildiğim birşey var ki o da crp tek başına bir hastalık belirtisi değil ancak arkasında bir hastalıktan sonra yükselir bu kadar..vücutta ki hücre yıkımını gösterir.. yani genelde gribal enfeksiyonlar sonrası yükselir ve ayrıca evet bu kadar çok yükselebiliyor hatta daha fazla bile yükselebilir gayet normal..hemogramda wbc değerin yüksekmi o gösterir sana bir yol az çok..düşükse yani normal sınırlarındaysa bence antibiyotiklik bir durum yok...
Şişlik kızarıklık yok ama bastırınca biraz acı var normaldir herhalde o da bilmiyorum.Hangi doktora gideceğim onu da bilmiyorum. Geçmezse bir iki güne dahiliyeye giderim diyorum. Kaç günlerdir mahvoldum artık.Canım öncelikle cok geçmiş olsun covid testlerime ne kadar güvenilir bilmiyorum ama tam olarak belirtilerin neler Mastiti elediniz sezeryan mıydı doğum şeklin öyleyse ameliyat bölgesinde şişlik kızarıklık var mı vajinal doğumsa akıntıda değişiklik var mı koku vs rahim açılıyor sonuçta iki türlü doğumda o bölgede de bir enfeksiyon olabilir crp değerine bakılarak covid tanısı konulsaydı insanlar başka yöntem denemezdi keşke tomografi gibi ileri tetkik isteseymiş korona ihtimalini elemek içincovidsen antibiyotik işe yaramayacak başka bir enfeksiyon varsa kullanmazsan ilerleyecek bilemedim anne sütüne cok etkisi yoktur sanırım sonuçta sezeryan sonrası da rutin antibiyotik kullanıyor zararı olsa o zamanda verilmez ya da yarar zarar dengesinde yararı ağır basıyor demekki mastit olunca bile kullanıyor ben senin yerinde olsam kullanırdım sanırım
Ben ilk hafta kullandım sadecetırnakları da kesmedim kendi kendine kırıyor Yarın törpüleyeceğim bir
Cok guzel. Benimkinin de 40'i yarin. Bugun mama alirken ilk kez diliyle biberonu itip agzindan cikardi. Yavas yavas kendilerine gelecekler demek ki. 40'in buyusu bu olsa gerek.Cocuk kırkından sonra huy değiştirdi ya önceden mamayı ne kadar versem yiyodu şimdi 50 60 yiyip bırakıyor kırkına kdar doydugunu anlamıyordu yeni anlamaya basladı galiba
Iki haftalik veya daha buyuktu sanirim. Ilk zamanlar tirnaklari kendiliginden soyuluyordu ve kendini de pek cizmiyordu. O yuzden pek eldiven kullanmadim. Sen de tirnaklari kesmissin zaten bir dene bakalim zaten eldivene gerek yokmus diyeceksin belki.Bebeğinizin tırnağını kaç günlükken kestiniz ve eldiveni ne kadar süre kullandınız? Bugün 19 günlük oldu ancak cesaret edebildim kesmeye eldiveni çıkarsammı artık?
İnan bunu bilemiyorum. 2 günde 1 yapıyor 1 kere. Kullanmasam kaç günde yapacak bilemiyorumProbiyotiğin faydası oluyor mu
Kızlar merak ettiğim bir şey var. Bebeğiniz uyanıkken ağlamadan duruyor mu ? Benimki 10 dakika ana kucağında 10 dakika da altı açık durup ağlamaya başlıyor. Çok gazlı bir bebek ondan mı sürekli ağlaması yoksa Yenidoğanlar böyle mi olur ?
Valla üzülüyodum beni hiç emmiyo mu emdikten sonra 120 cc mama iciyo diye simdi 50 60 icip bırakıyo cok sükürCok guzel. Benimkinin de 40'i yarin. Bugun mama alirken ilk kez diliyle biberonu itip agzindan cikardi. Yavas yavas kendilerine gelecekler demek ki. 40'in buyusu bu olsa gerek.
bebekten bebeğe değişiyor canım.benim oğlum karnı toksa ve altı temizse 1 saat civarı ağlamadan duruyor anakucağında. eğer anakucağında sıkılırsa kucakta evi dolaşıyoruz kısa süreli.Kızlar merak ettiğim bir şey var. Bebeğiniz uyanıkken ağlamadan duruyor mu ? Benimki 10 dakika ana kucağında 10 dakika da altı açık durup ağlamaya başlıyor. Çok gazlı bir bebek ondan mı sürekli ağlaması yoksa Yenidoğanlar böyle mi olur ?
Gazlı mı peki ?Canim.bizimkide uyanikken hep huysuz ki 40 gunluk oldu bugun ya hep memede olcak yada uyuycak en fazla 2 dk oyaliyosun hemen yine basliyor aglamaya
Ya ne kadar güzel çok isterdim 1 saat ağlamadan görebileyim. Gazlı olduğu için mi yoksa kızım genel huysuz mu acababebekten bebeğe değişiyor canım.benim oğlum karnı toksa ve altı temizse 1 saat civarı ağlamadan duruyor anakucağında. eğer anakucağında sıkılırsa kucakta evi dolaşıyoruz kısa süreli.
bizim şu an gaz problemimiz yok. 23günlüğüz benim kızımda sakindi oğlumdan tırsıyordum ama şimdilik iyiyiz maşallahGazlı mı peki ?
Ya ne kadar güzel çok isterdim 1 saat ağlamadan görebileyim. Gazlı olduğu için mi yoksa kızım genel huysuz mu acabaAğlamadan durduğu zaman sürekli gülüyor ona bile şükrediyorum artık
Aklında olsun diş problemlerindede yükseliyor sorunlu bi dişin varsa oda yükseltmiş olabilir.geçmiş olsunWbc de yüksek canım. Başladım antibiyotiğe bakalım birkaç güne iyileşmezsem dahiliyeye gideceğim. Kadın doğumcum yarın uğra bir bakayım dikişlere dedi ama çocuklarla gitmem zor. Yalnızım evde. Dikişlerden olsa ağrı falan olur herhalde. Bastırınca acı var sadece dikişlere o da normal herhalde.
Maşallah hep böyle kalsınbizim şu an gaz problemimiz yok. 23günlüğüz benim kızımda sakindi oğlumdan tırsıyordum ama şimdilik iyiyiz maşallah
Eldiveni tutmuyor o cıkıyor sürekli de corap geciriyorum onada alıstı zaten ama sapka asla taktırmıuor bagırıyor sapka taktıgımmzamanNasıl tutuyor eldiveni hala benimki şapka eldiven çorap sevmiyor üstünün örtülmesini de sevmiyor gece için kadife uyku tulumu alacağım
Bebekle alakalı canım benimki sabah 2saat akşam 2 saat uyanık.sabahları daha keyifli anakucağı ve oyun halısında oyalanıyo ağlamadan ama akşamki 2 saatin 1 saati kucaktayız oda geziyoruz diğer 1 saatide ana kucağı ve oyun halısı paylaşıyor.Kızlar merak ettiğim bir şey var. Bebeğiniz uyanıkken ağlamadan duruyor mu ? Benimki 10 dakika ana kucağında 10 dakika da altı açık durup ağlamaya başlıyor. Çok gazlı bir bebek ondan mı sürekli ağlaması yoksa Yenidoğanlar böyle mi olur ?
Zaten fıs fıs gibi agzına sıkıyorsun direk onuTamam canım çok sağol alayım bende
Öyle mi iyiymiş o zaman ağzından çıkarıyor mu geriZaten fıs fıs gibi agzına sıkıyorsun direk onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?