2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Evet aç kalınca daha kötü olursun ama ben bununla ilgili bir kitapta şöyle bir şey okumuştum: anne ilk aylar yiyemiyor ya da yediğini çıkarıyorsa metabolik atıkları ya da biriken toksinleri atıyordur vücut buna bir nevi zorunlu açlık da denir, bebek zaten senden beslenmiyor depolarını kullanıyor şu an o konuda hiç endişe etme. Şimdi uzaktan konuşmak hoştur diyeceksin belki ama bir nebze olsun için rahatlasın diye yazdım, bir de dışardan söylesen varsa öyle bir imkan tabi, belki o şekilde yersin evde pişmemiş sonuçta koku rahatsız etmez seni, hani derler ya hamileye dışardan gelen daha güzel gelir kendi yaptığına göre diye umarım en kısa sürede bir çözümü bulunur yalnız olmana üzüldüm Rabbim büyüktür İnşallah güzel bir kapı açar sana.

Birde beta çok yüksek dediler 6.haftada 21000 di .hastaneden çıktım tekrar aradılar hastaneye gelin ultrason ile bakalım, kürtaj olabilir diye daha da korktum yolk sac ta var aslında
Kaç haftalıksın canım

Hemseriymisiz neresinden?

Oooo kızlar, benim rahmetli anneannemde Siirt’liydi. 9 yaşında İstanbul’a gelmiş. Bi daha da hiç gidememiş. Ama çoğu akrabası ordaymış o zamanlar.

Bıttımı biliyosunuz o zaman. Çok severimmmm

Canım burda oldu bizde de aynı durum. Endişelenme

Evet bilmezmiyiz ben svmesemde siirtin bıttım'ı meşhur dur bende 7 yaşındayken İstanbula geldik tam 20 sene gitmedim en son 4 sene önce gittik esimle..

Evet bilmezmiyiz ben svmesemde siirtin bıttım'ı meşhur dur bende 7 yaşındayken İstanbula geldik tam 20 sene gitmedim en son 4 sene önce gittik esimle..
Ben yillarca istanbulda kaldim sonra memleketime siirtte geldim simdi burda yaşiyorum dünyanin hiçbir yerine değişmem havasi temiz mis gibi daha önce yaşamiyormuşum gibi geliyor bana

Biz çocukken çok gelirdi anneanneme bıttım vs. İstanbul’da doğup büyümemize rağmen bilirdik çoğu şeyini. Anneannemin kızkardeşi gider gelirdi Siirt’e. Akrabaları gelirdi falan. Şimdi kalmadı kimseler.

Ben yillarca istanbulda kaldim sonra memleketime siirtte geldim simdi burda yaşiyorum dünyanin hiçbir yerine değişmem havasi temiz mis gibi daha önce yaşamiyormuşum gibi geliyor bana

Gerçekten çooook güzelmiş. Ben hiç gitmedim ama duyduklarım hep birinci ağızdan. ☺☺☺

Kızlar lierac çatlak kremi kullandım hiç bişey yoktu 35.haftaya kadar 35.haftada yanlarım başladı sonra karnım nekdr krem sürsenizde sürün çatlıyor malesefhatıra olarak kalıyor

Gördün mü canım bende 6 haftalığım ama kesede bebek görünmüyor çok korkuyorum
Bende 10 gün önce gitmiştim sata göre 6+3 tü görememiştik. Ayın 10 unda gidicem tekrar. Olabiliyormuş böyle şeyler. Korkma. Sen ne zaman gideceksin tekrar
Çoook çoook geçmiş olsun. Tahin tüketebilir sin bal yada pekmezle tatlandirip. Tahin zehir atıyor vücuttan.birde yoğurt. Hergun tüket en kısa sürede atarsın inşallah.
Nasılsınız, nasıl gidiyor hamilelikler ?
Ben bu ara uykuya çok düşkünüm. İşten gelir gelmez 2 saat kestiriyorum
Çok şükür.bendede çok uyku var. Bıraksalar herhalde 24 saati uyuyarak geçiricem

Evet ya oranın havası muhteşem biz veyselkarani ye gelmiştik babaannem lere bahar havasiydi cennet gibiydi oralar

Aynen bunu bende yazmıştım daha önce bulantı konusu olduğunda. Bende böyle biliyorum.

malesef bizimde kimsemiz kalmadı oralarda bi babaannem kalmıştı oda hastalanınca babam bırakmadı orda

Ben daha önceki gebeligimde bundan belkide daha şiddetli yaşadım bunu. Kusma yoktu ama o bulantı mahvetti dört ay hastalıklı gibi yattım. 1 milim dahi kımıldayamadım. Kımıldasam mahvoluyordum. Hiç bişey yapamadım cektim dört ay.Yemek yiyemedim çok kilo verdim. Yanlış hatırlamıyorsam 15 kilo. Sadece belli zamanlarda portakal gibi meyveleri tükettim. İçimi ferahlatti. O kadar yani. Bence dene o bilekliği. İyi gelebilir

Benim valla vücudumda var yatkınım çatlağa baya bende erkenden başlicam lierac kullanmaya ama vücudu genel olarak da nemlendirmek lazım.çatlak olmaması için hep nemli tutmak gerekiyor

Hayırlısı olsun canım. Bu süreci bı an önce atlatmani dilerim. İnşallah gönlünden geçtiği gibi olur herşey. Dualarım seninle.

Benim valla vücudumda var yatkınım çatlağa baya bende erkenden başlicam lierac kullanmaya ama vücudu genel olarak da nemlendirmek lazım.çatlak olmaması için hep nemli tutmak gerekiyor
Aynen bunun içinde ya bebek yağı yada aktarlardan yağ karışımları yapanlar var iyice araştırıp hangisi iyi ise yapicam artık bende çünkü aşırı kurudu vücudum..

Çatlak için genetik deniyor genelde annenizin nasılmış hamileliklerde çatlak durumları bir sorun
Herkesin kullanma zamanı farklılık gösterir geçen gün bir fotoğraf paylaşan arkadaş maşallah göbeği çıkmıştı o erken başlar birde yaz dönemine geleceğiz çok duş alma olunca vücut kuruyor , hormonlardan dolayı cilt tipi kuruya dönebiliyor o yüzden nemlendirmekten zarar gelmez . Lierac kıllanma yapmıyor kullanırken onu da düşünün mesela kakao yağı kılları arttırabiliyor

Ben kendi ellerimizle yaptigimiz zeytinyagi surup sariyordum sık sık da yikaniyrdum zaten hic bise olmadi şükür belkide olmicakti ama bilemiyrm ,bu gebeligimdede yapmayi dusunuyrm ,tabi sık sık yıkanmayi sevenler yapsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…