2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Mermaid1991 canım ben de iştahsızlardanım. Mide bulantısı, kusma vs olmamasına rağmen iki kilo vermişimbenim için çok iyi çünkü kilolu hamile kalanlardanım maalesef doğumdan sonra en az 7 kilo filan otomatikman gidiyor ama arkadaşın dediği gibi şişlik oluyor. Ama daha da önemlisi doğumdan sonra lohusalık emzirme süreci var. Bu süreçte inanılmaz bir şekilde iştah oluyor. Ben emzirdikten sonraki iştahı, ömrümde öyle acıktığımı hatırlamam. Sanki kıtlıktan çıkmış gibi oluyorsun. Özellikle tatlı isteği çok oluyor ister tatlı sev ister sevme. Önemli olan o süreci dengeli atlatmak, yoksa bence hamilelikte iştah filan fasa fiso:)

Kızlar, deneyimli anneler size bişeyler soracağım. Bebeğin ilk hareketini kaçıncı haftada hissederiz ve yani nasıl bişey bu hareket ayırt edebilir miyiz?
Bu herkese gore degisebilen bisey canim..oglumu pardonn ilk cocukumu 16. Haftada hissettim..bunu o zaman bile hissedebilecegimi dusunmuyorum göbekten dolayı gobusle ilgili yani bu mesele biraz :))

Alla alla niye oluyor ki böyle iştahsızlık. Önceki gebeliklerinde de aynı zamanda mı geçti? Biz de aynı haftadaymışız sizinle. Yalnız olmadığıma sevindim madem eğer senin için iyi bir durumsa.
Doğrumdan sonrası da önemli o zaman kilo için. Ay ne bileyim kilo filan değil de şu iştahsızlık ve yorgunluk bunaltıyor beni sanırım. Miden de hep gaz oluyor mu seninde?

Arkadaşlar benim ilaçlarıma bakarmısınız sizce çok ilaç kulanmiyormuyum?aşırı kabizim kaç gündür iştahım hiç midem çok ekşiyor zehirlemişim gibi hissediyorum
Ben de 7 tane ilac kullaniyorum su anda kan sulandirici falan da aliyorum parol haric bende ayni es deger ilaclardan kullaniyorum cogj vitamin zaten bi sorun yasamadim mide sorunu falan da cok umursamiyorum olabilir bu surecte bence

Bu herkese gore degisebilen bisey canim..oglumu pardonn ilk cocukumu 16. Haftada hissettim..bunu o zaman bile hissedebilecegimi dusunmuyorum göbekten dolayı gobusle ilgili yani bu mesele biraz :))
Nasıl bir his peki kelebek uçuşu gibi diyorlar benim pıt pıt arada bisey oluyo onun bebek hareketi oldugunu bilmesemde mutlu oluyorum

Canım aç diyor ama doktor tokta alabilirsin farketmez dedi bulantı yapar diye arkdşlar bahsediyordu burdaki geçenlerde bulantı yapanlar tok mu alıyordu birşeyler demişlerdi bakalım iki türlü deneyim olmazsa
Canım direk demir değil ama decavit denilen ilacı alıyorum ben multivitamin gibi bir şey. Hamileliğimde hiç bulantım olmadı ilk defa ilacı yemekten hemen sonra yutunca çok kötü oldum. Birkaç gündür yatmaya yakın alıyorum ne aç ne tok bir zararı olmadı şükür tekrarlamadı

Nasıl bir his peki kelebek uçuşu gibi diyorlar benim pıt pıt arada bisey oluyo onun bebek hareketi oldugunu bilmesemde mutlu oluyorum
Iste o pit pit pit seklinde cok minik titreme gibi dusun hani balik yuzer oyle..ayyy cok guzel o ilk anlar yaaa aklima.geldi aglicam simdi yineeeee emin ol anliycaksin zaten bambaska bi his o

yok canım pıt pıt olan damar atması içeriden bişeyler göbüşünü ittiriyor gibi oluyor ilk aylar hafif hissediyorsun sonradan baya dışardan da belli oluyor
Ben ilkinde 16. Hafdan sonra hissettim..

Ben kendimi fikrimi belirttim ama gerginlik yaratanlar sizsiniz herkes fikrini söylemekte serbest. Ayrıca o arkadaş şuan zaten panik bide bebeğini kaybedebileceği düşüncesine içine soktunuz gerçekten herkes biraz donup kendine baksın. Ayrica konu siz ve sizin gibilerin verdiği gereksiz ve abartılı tepkiler yüzünden cinsiyetçiliğe döndü. Ben cinsiyetcilikle alakalı bir şey demedim. Sadece konunun sürekli bebek cinsiyetine dönmesi, ohhh çok şükür erkek, pipi gördüm, kapı gibi pipi resmi var a dönmesi beni SIKTI. Ayy bebeğinin vajinasini gördüm çok mutluyuuumm doktor resmini verdi bakın kralicemin vajinasina, bakin falan muhabbeti dönse komik değil mi Benim gibi düşünenler de vardır illaki sizin gini bunların sürekli konuşulmasından zevk alanlar da. Allah sizin de gönlünüze göre versin ne diyeyim. Gerginliğe döken sizlersiniz kusura bakmayın da. Ayrıca bu haftalarda cinsiyet tam belli bile değil boş muhabbet oluyor.

Son düzenleme:
Anladım canım çok sağol.. bende deniycem bi bakalım inşAllah bulantı yapmaz bendede

Arkadaşlar aramızda idari izinli olup evden çalışan var mı? Ben evden çalışmaktan çok zorlaniyorum bu aralar işlerim çok yoğun rapor almak istiyorum idari izinliyken rapor alınıyor mu evden çalışmamak için bilen varsa söyleyebilir mi lütfen???

Ben ve benim gibi bir çok kişi bu forumu bilgi edinme ve bilgi paylaşımı açısından kullanıyor isterseniz kendi aranızda whats app grubu kurup istediğiniz ve kimseye faydası olmayan konulardan konuşun. Kimsenin çocuğunun cinsiyetinin diğer insanlara bir katkısı yok, sürekli bu konunun uzatılmasının faydası yok. Makul ve akıllı düşünen her insan bu düşüncede olur zaten.

Kızlar, deneyimli anneler size bişeyler soracağım. Bebeğin ilk hareketini kaçıncı haftada hissederiz ve yani nasıl bişey bu hareket ayırt edebilir miyiz?
20.haftadan sonra hissetmeye başlıyorsun cnm ben ilk bebeğimde daha geç hissetmiştim 22 den sonra ilk oldugu için sanırım bunda daha erken hissederim diye düşünüyorum

Bu doğumdan sonra daha çabuk gider kilon
İnşallah canım bu sefer dikkat etmeye çalışacağım.. Çok yemek değilde bebeklere iyi kilo aldıran besinleri tercih edicem ikiz olunca dahada dikkatli olmam gerekiyor malum tek bebeğe göre daha az kilo ile doğuyorlar..

Bu konunun adı 2020 Ekim anneleri!!!
konu başlığında sadece bilgi amaçlı açılmış denilmedigine göre düşüncenizde hata var..

Ben Kendi şahsım adına konuşayım ben bebegin kiyafeti, beşiği, bezi, çorabı, doguma gelecek misafiri, misafirlere yapacağım ikramları bile paylaşacağım siz rahatsız oluyorsanız sadece bilgi edinmek şartı ile yeni bir konu açarsınız sizde rahat edersiniz bizde..
Ben 2015 ocak anneleri topiginde de bulundum hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım.. Israrla ortamı germeye çalışmanızı anlamış değilim..

Canım burda yazışarak anlaşmaya çalıştığımız için, birbirimizi yanlış anlayabilecek durumlara gelebiliyoruz. Bundan 1 ay önce emin ol burda cinsiyet hakkında tek bir kelime konuşulmamıştı. Çünkü o dönemlerler kalp atışı, kese gibi konular ön plandaydı. Şu an hepimiz ekim annesi olarak burdayız. O yüzden bu dönem de cinsiyetlerin tahmini yapıldığı dönem. Burda çoğu kişi kız veya erkek bebeğinin cinsiyetini emin ol merak ediyor. Ama bu kız erkek ayrımı yapıldığı için değil. Necla arkadaşımızın 3 kızı var ve hiç bi zaman erkek istiyorum dediğini görmedim. Hep kızları olduğu için ne kadar çok şanslı olduğundan bahsetti.

Seni de anlıyorum, bende emin ol erkek erkek diye tutturan aileleri gördükçe sinirleniyorum. Ama bu topikte hiç öyle bi durum olmadı. Gönlünden kız geçip erkek çıkan da oldu. Erkek geçip kız çıkanda. Ben hiç birinin üzüldüğüne şahit olmadım. Herkesin gönlünden geçiyor muhakkak birşeyler. Ama burdaki herkes önce sağlıklı olmasını diliyor ben eminim. Ama dediğim gibi bu dönem cinsiyet öğrenme dönemi, o yüzden şu an burda cinsiyet konusunun fazla konuşulması çok normal.

Midemde gaz olmuyor canım benim. Canım hiç bir şey istemiyor zoraki yiyorum yemesem midem bulanıyor açlıktan, yesem içim almıyor bir garip durum yani:) ilk gebeliğimde herşey normal seyrindeydi yine öyle çok iştahlı değildim toplamda 13 kilo aldım. Bunda da büyük ihtimal öyle olur diye düşünüyorum.

Bu yazdıklarınızı ben dahil bütün arkadaşlar anlatmaya çalıştı, ama ısrarla böyle şeylerden bahsetmeyin diyor, yani konu cinsiyet değil sadece bilgi amaçlı konuşalım diyor.. Burda her telden konuşuluyor konunun nerden nasıl geldiğini anlamadan taaa nerelere uzadığını görüyoruz.. yazmayacam yazmayacam dedim kendimi tutamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…