- 9 Şubat 2020
- 973
- 1.297
- 43
- 35
M mertur canım çok geçmiş olsun benimde aynı o şekilde olmuştu hiç bir şey yokken gece kanama gördüm hemen acile gittik sonra progesteron filan derken şükür şuan kanama alanı bitti yalnız değilsin maalesef çoğu anne adayı yaşamaya başladı yediklerimizden midir içtiklerimizden midir bilmiyorum ama annelerimizin zamanında böyle şeyler bu kadar sık olmazmış
Ben de ara ara girip okuyorum. Dün de hamilelik belirtisi olarak vajinadan akıntı ve baloncuk gelmesi vardı bi konuda. Gülme krizine girdim yineAman sorma ya yok görümcesi pastanın üstündeki ingilizce yazıyı anlamamış falan o arkadaş 2 yada 3 kez konu açtı.Ama hepsinde saçmaliklar biryerde birleşti.Bu ara pek gelmedim okurken iyi oluyordu gülüyordum eglenceli işte.Insanlarin yaratici güçleri süper.
Hoşbuldum kuzumBence de , umarım kimse yaşamaz. Ben bu 14 yılda cektiklerimle ağrı eşiği konusunda ihtisas yaptım diyebilirimnormal doğum şansım olsa gık demez doğurdum herhalde
Benim bugünkü randevum aslında cumartesiydi, ama geçen hafta arayıp bugüne ertelediler.
Çok şükür gördük rahatladık, herşey yolunda
Ben oruç tutmuyorum, gebelikte tutmak bana göre çok doğru değil . Çünkü bebek gelişmeye devam ediyor , anne yemezse de bebek gelişir ama olan anneye olur. Bebek kendine ne lazımsa alır anneden acımasızca. Yanlış anlamayın bu tabii ki bir tercih, ben kendi düşüncemi söyledim ki birçok doktor da bu nedenle oruç tutmayın der.
Takviyeye gelince gebelik öncesi 3-4 ay ve devamında halen omepa VM kullanıyorum. Onun yanısıra 9-10. Haftadan beri de demir takviyesi kullanıyorum.
Bu sabah sağ gogsumun ucu sanki açık yara varmış gibi sızladı resmen, hatta yara mi oldu diye korktum baktım, görünen birşey de yok.
Ne güzel haber , kız anneleri kervanına hoş geldin kuzum
Çok geçmiş olsun canımSelam Kızlar dr dan geliyorum . Gece 3 te kanamam oldu sabah hemen arkadaşıma gittim . Bende progestanlılar arasına katıldım . Kanama alanı fln oluşmuş .iğne , hap , kan uyuşmazlığı iğnesi ilaçlarımı aldım geldim eve .
HahahaBen de ara ara girip okuyorum. Dün de hamilelik belirtisi olarak vajinadan akıntı ve baloncuk gelmesi vardı bi konuda. Gülme krizine girdim yine
Moralim bozuk ama hala hatırlayıp hatırlayıp gülüyorum ya. Altta yorumlarda bir üye de baloncuk isimli bir üyeyi etiketlemiş, ona da ayrı bi güldüm.Hahahaonu bende okudum canım baloncuk
Canım hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsin İnşAllahKızlar merhaba,
Bugün doktor kontrolüm vardı. Cinsiyetimiz kesinleşti bizim, erkek. Yaklaşık 200 gram olmuş ufaklık 1 hafta önden gidiyormuş. Maşallah dedi doktorum da bebek gerçekten çok iyi büyüyor dedi.
Ama öte yandan kötü bir ihtimalimiz varmış o konuda bilgilendirdi doktorumuz bizi. Sanırım ekim annesi olamayacağım.Rahmimde basıklık varmış, hamileliğim ilk haftalarında da söylemişti doktorum. Erken doğum riski var. Bacaklarında kramp var mı gibi sorular sordu bu sefer. Herhangi bir durum olduğunda cep telefonundan ara dedi. Genelde sıkıntı 24-26 haftalarda meydana geliyormuş ama bazı bebekler 8-9 ayı tamamlayacak kadar rahim darlığını tolere edebiliyormuş. "Şimdiki durumda bebeğin çok iyi ilerliyor, buna odaklanalım. Ben elimden geldiğince onu içeride tutacağım" dedi doktorumuz. Ağlamadan çıktım eve geldik ama hala tutuyorum kendimi, eşime belli etmek istemiyorum taktığımı.
Etrafınızda rahimde basıklık olup da bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı kızlar? Çok ihtiyacım var iyi sonuçlanan vakalar duymaya
Canım moralin inşAllah düzelicek o riskli haftaları sağ salim atlatıncaMoralim bozuk ama hala hatırlayıp hatırlayıp gülüyorum ya. Altta yorumlarda bir üye de baloncuk isimli bir üyeyi etiketlemiş, ona da ayrı bi güldüm.
İnan ki ben de bilmiyorum. Rahimde bir basıklık varmış yani normal bir rahme göre daha dar. Bu durum bebeği erken doğuma itiyormuş. Çok şükür herhangi bir kasılma, kramp tarzı bir şey yok şu anda. Şu ana kadar çok şükür düşük tehlikesi bile geçirmemiştim. Yapabileceğim bir şey de yok, spor yaparken farkında olmadan filan zorlama kendini dedi sadece. Bu tamamen bebeğe bağlı gelişecek bir şeymiş. İnşallah doğduktan sonra sağlıklı olarak hayatına devam edebilecek kadar büyür de öyle doğar. Dua ediyorum sadece.Canım hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsin İnşAllaho konuda hiç bir bilgim yok ama umarım ortadan kalkar. Bir şey önerdi mi doktorun yat , dinlen vs. çözümü varmışmış acaba rahim kasılması gibi birşeymi ki.
Canım geçmiş olsun, Allah’a şükür bi sorun çıkmamış. 3. aydan sonra çok fazla risk olmuyor kanamadan dolayı, o yüzden canını sıkacak bir durum olduğunu sanmıyorum.Teşekkür ederim Necla yarın 15 haftalık oluyor . Amin inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız . Bebişe baktı ❤ Haftasıyla uyumlu olduğunu söyledi ama boyu vs i hakkında konuşmadık .
Anladım canım . Ozaman biraz daha dikkat edip fazla stres yapmamaya çalış rahim etkilenmesin. Herşeyle karşılaşılyor hamilelikteİnan ki ben de bilmiyorum. Rahimde bir basıklık varmış yani normal bir rahme göre daha dar. Bu durum bebeği erken doğuma itiyormuş. Çok şükür herhangi bir kasılma, kramp tarzı bir şey yok şu anda. Şu ana kadar çok şükür düşük tehlikesi bile geçirmemiştim. Yapabileceğim bir şey de yok, spor yaparken farkında olmadan filan zorlama kendini dedi sadece. Bu tamamen bebeğe bağlı gelişecek bir şeymiş. İnşallah doğduktan sonra sağlıklı olarak hayatına devam edebilecek kadar büyür de öyle doğar. Dua ediyorum sadece.
Kızlar merhaba,
Bugün doktor kontrolüm vardı. Cinsiyetimiz kesinleşti bizim, erkek. Yaklaşık 200 gram olmuş ufaklık 1 hafta önden gidiyormuş. Maşallah dedi doktorum da bebek gerçekten çok iyi büyüyor dedi.
Ama öte yandan kötü bir ihtimalimiz varmış o konuda bilgilendirdi doktorumuz bizi. Sanırım ekim annesi olamayacağım.Rahmimde basıklık varmış, hamileliğim ilk haftalarında da söylemişti doktorum. Erken doğum riski var. Bacaklarında kramp var mı gibi sorular sordu bu sefer. Herhangi bir durum olduğunda cep telefonundan ara dedi. Genelde sıkıntı 24-26 haftalarda meydana geliyormuş ama bazı bebekler 8-9 ayı tamamlayacak kadar rahim darlığını tolere edebiliyormuş. "Şimdiki durumda bebeğin çok iyi ilerliyor, buna odaklanalım. Ben elimden geldiğince onu içeride tutacağım" dedi doktorumuz. Ağlamadan çıktım eve geldik ama hala tutuyorum kendimi, eşime belli etmek istemiyorum taktığımı.
Etrafınızda rahimde basıklık olup da bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı kızlar? Çok ihtiyacım var iyi sonuçlanan vakalar duymaya
Aynen öyle Allah'a bıraktım tamamen o en iyisini bilir. Düşünmemeye çalışacağım o tarafı. Teşekkür ederim. <3Anladım canım . Ozaman biraz daha dikkat edip fazla stres yapmamaya çalış rahim etkilenmesin. Herşeyle karşılaşılyor hamilelikteRabbime sığınalım.Allah’ın izniyle sağlıkla büyüsün gelişsin gelsin
Riskli gebelik uzmanı nasıl oluyor ki hiç bilmiyorum?Selam canım,
Sen riskli gebelik uzmanına mı gidiyorsun normal doktora mı? Doktorun bence ihtimalleri saymış yaklaşımı da hoşuma gitti ama istersen bir de riskli gebelik uzmanına görün derim eğer değilse.
Muhtemelen çoğumuz Ekim annesi olamayacağız zaten, bence şu anda bunları kafana takmak için çok çok erken stres bizim için hiç iyi değil. Aynı durum mu tam emin değilim ama benim bir arkadaşımda da vardı rahim darlığı, ileri haftalarda dikiş atmışlardı gayette sağlıkla doğdu bebeği.
Aynen öyle Allah'a bıraktım tamamen o en iyisini bilir. Düşünmemeye çalışacağım o tarafı. Teşekkür ederim. <3
Riskli gebelik uzmanı nasıl oluyor ki hiç bilmiyorum?Evet aslında çok güvendiğim bir doktor zaten, ihtimalleri saydı. İlk haftalarda da söylemişti, rahimden dolayı erken bir doğum söz konusu olabilir diye.
Evet doğru söylüyorsun daha çok erken, tek isteğim yaşayabilecek kadar büyüsün. Haftasında da değilim. Dikişi bilmiyorum ama 25. haftalarda rahim kasılmasını erteleyen ilaçlar varmış. Tabi umarım gerek kalmadan sağlıkla ilerler süreç.Teşekkür ederim. <3
Hm zaten 5 hafta sonra ayrıntılı ultrasonum vardı ona da bi bakayım bu arada. Gerçekten çok teşekkür ederim.Canım gebelikte riskli bir durum varsa perinatologlara görünmekte fayda var. Detaylı ultrason için de onlara yönlendiriyorlar genelde. Benim doktorum da öyle. Bir doktorla daha görüş derim riskli gebelik doktorlarının uzmanlık alanı bu zaten ama adı seni korkutmasın ille benim gebeliğim riskli diye. Gebelik bu, hepimizin ayrı ayrı riskli durumları olabiliyor hiç canını sıkma.
Bunun şimdiden tespit edilmesi çok güzel bence, önlemini alırsın hiç sorun olacağını sanmıyorum. Tespit edilemeyen sorunlardan dolayı kayıplar oluyor genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?