Canım sen isteyerek bişey yapmadığın için kendini suçlaman yanlış. Elinde olsa sen bu durumu seçer miydin? Hiç moralini bozma, çoğumuzda farklı farklı riskler var. Benimde ikili testte uterina da direnç çıktı. Erken doğum riski, bebeğin daha az gelişme riski, daha az kilolu bebek doğurma riski vs gibi riskler var bende de. Ama bu durumları kesin yaşayacaksın diyemem dedi. O yüzden ben sıkıntı yapmıyorum kendime. Sende hiç sıkıntı yapma, herşey olacağına varıyor. Hepimizde riskler var yani, sen olumlu düşündükçe hamilelik süreci de olumlu geçeceğine inanıyorum ben.Hm zaten 5 hafta sonra ayrıntılı ultrasonum vardı ona da bi bakayım bu arada. Gerçekten çok teşekkür ederim.
İnşallah erkenden fark etmenin sürece güzel katkısı olur. Son cümle çok motive edici oldu çok teşekkür ederim.
Sadece bebeğim için her şey yolunda giderken çok güzel büyürken benden kaynaklanan bir hata yüzünden hayatının tehlikeye girmesi hoşuma gitmedi..
Yok seçmezdim tabi, onun sağlığı için ne gerekiyorsa yaparım. Hepimiz öyleyiz. Herkes bebeğinin en iyi koşullara sahip olmasını istiyor. Sana da çok geçmiş olsun. Ne güzel de düşünüyorsun, ben de hiç böyle senin gibi olamadım ya hep negatiflik. Biraz da olayı yeni öğrenmiş olmanın sızısı var sanırım. İnşallah bebeklerimizi olması gereken zamanda elimize alırız sağlıkla. Gerçekten çok çok teşekkür ederim motive edişin için. Burası gerçekten iyi ki var.Canım sen isteyerek bişey yapmadığın için kendini suçlaman yanlış. Elinde olsa sen bu durumu seçer miydin? Hiç moralini bozma, çoğumuzda farklı farklı riskler var. Benimde ikili testte uterina da direnç çıktı. Erken doğum riski, bebeğin daha az gelişme riski, daha az kilolu bebek doğurma riski vs gibi riskler var bende de. Ama bu durumları kesin yaşayacaksın diyemem dedi. O yüzden ben sıkıntı yapmıyorum kendime. Sende hiç sıkıntı yapma, herşey olacağına varıyor. Hepimizde riskler var yani, sen olumlu düşündükçe hamilelik süreci de olumlu geçeceğine inanıyorum ben.
Selam Kızlar dr dan geliyorum . Gece 3 te kanamam oldu sabah hemen arkadaşıma gittim . Bende progestanlılar arasına katıldım . Kanama alanı fln oluşmuş .iğne , hap , kan uyuşmazlığı iğnesi ilaçlarımı aldım geldim eve .
Kızlar merhaba,
Bugün doktor kontrolüm vardı. Cinsiyetimiz kesinleşti bizim, erkek. Yaklaşık 200 gram olmuş ufaklık 1 hafta önden gidiyormuş. Maşallah dedi doktorum da bebek gerçekten çok iyi büyüyor dedi.
Ama öte yandan kötü bir ihtimalimiz varmış o konuda bilgilendirdi doktorumuz bizi. Sanırım ekim annesi olamayacağım.Rahmimde basıklık varmış, hamileliğim ilk haftalarında da söylemişti doktorum. Erken doğum riski var. Bacaklarında kramp var mı gibi sorular sordu bu sefer. Herhangi bir durum olduğunda cep telefonundan ara dedi. Genelde sıkıntı 24-26 haftalarda meydana geliyormuş ama bazı bebekler 8-9 ayı tamamlayacak kadar rahim darlığını tolere edebiliyormuş. "Şimdiki durumda bebeğin çok iyi ilerliyor, buna odaklanalım. Ben elimden geldiğince onu içeride tutacağım" dedi doktorumuz. Ağlamadan çıktım eve geldik ama hala tutuyorum kendimi, eşime belli etmek istemiyorum taktığımı.
Etrafınızda rahimde basıklık olup da bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı kızlar? Çok ihtiyacım var iyi sonuçlanan vakalar duymaya
Canım geçmiş olsun, Allah’a şükür bi sorun çıkmamış. 3. aydan sonra çok fazla risk olmuyor kanamadan dolayı, o yüzden canını sıkacak bir durum olduğunu sanmıyorum. ☺
Kızlar doktorum enfeksiyon için bunu verdi kullanmayada cekiniyorum içtim bugun başladim bana kesinlikle bebek buyumuş zarar vermez dedi bilmiyorumaranizda kullanan var mi
Çok geçmiş olsun canım, hiç moralini bozma, progestan hamişliğin şanındandır
Hmm ne aşısı yapıyorlar peki biliyor musun ? Aynen gidince öğreniriz artıkBen ilk bhcg olcturmeye gittiğimde kaydimi yaptırmıştım. 5 Mayıs'ta gel demişti hemşire. Bildiğim kadarıyla aşıyı yapıp, kalp atışlarını dinliyorlar. Az kaldı gidince öğreneceğim
Hadi yaa gitmesekmi ki acabaBenim doktorum seni sağlık ocağından arayacaklar gelirim de ama gitme şu ortamda dedi
benimde beklenen doğum tarihi 21 ekim❤20 mayısta kontrolüm
baya varmis kontrole yabende 8 maysta gidicem isallah
7 dir o bence canımm 17 olması imkansız gibi.ben 14+3 teyim şuan 9 cm bebişim daha dün gittim ben.sen ultrason görüntüsüne tekrar bak orda crl yazicak onun karşısında cm i yazıyor canım iyice kontrol et7 mi demek istedi acaba vallahi anlamadım17 olsa uzun derdi heralde şaşırdım ben de
Doktor verdi midem de intihap var ictim baya bir midem ağridi ağzim kurudu aci tat var surekli su içme isteyi oldu ishalde eşşek etti afedersin aradim birak dedi toz şaşe ve fitillere devam et dediarkadaşımda vardı . İlerileyen haftalarda dikiş atıldı çok çok küçükmüş rahimi ikinciyi bile doğurdu o rahim ile . Durumuna dikkat etmek için aklına gelsin ama kafana takıp kendini üzme . Üzüntü bile bebeklerin büyümesinde etkili veya doğum sonrasında hamileliği stresli geçen gebenin bebeğide büyüme dönemimde etkisini gösteriyor . O yüzden hiç kendini üzme .
Bak mesela benim durumumda kanama içeride kalsa kan karışsa bir sürü bir sürü kötü senaryolar çıkar ortaya . Allah ın izni ile sağsalim alacağız bebeklerimizi kucaklarımıza . Güzelde büyümüş , dr una güveniyorsunda dediklerine dikkat et. Spor yaparken zorlama dediyse hiç yapma . Doğumdan sonra yaparsın . Aktif spor yapan biriysen üç beş ayda vücudun çok değişmez .gönlünü ferah tut❤
İnşallah
Cefaks en kullanılanı ve dozuda düşük , doktorun verdiyse kullan bence
öyle oldu hakkaten artık
Tatanoz canim koldan vuruyorlar dogumda bebekte yada annede enfeksiyon gelişirse zarar vermesin diye koruyorHmm ne aşısı yapıyorlar peki biliyor musun ? Aynen gidince öğreniriz artık
Canım nerden aldın?Kızlar hamile taytını yeni aldım böyle rahatlık yok hemen alın kendimi sıkıştırıyormuşum resmen bikaç tane daha alıcam
120/180 arası oluyor genelde rakamın yanında bpm yazıyor ama o bir hurafe benim 160/170 arası her gittiğimde ve bebiş erkekArkadaşlar merhaba bir şey merak ettim hani ultrasyonda bebeğin kalp atışları 140 üzerinde kız veya erkek olur denildi ya benim ultrason kagıdında öyle bir şey yazmıyor yada ben mi görmedim anlamadim .sadece 100 yazıyor o mu acaba kafama takıldı
Tayt bacaklarını sıkmıyor mu ya ?Kızlar hamile taytını yeni aldım böyle rahatlık yok hemen alın kendimi sıkıştırıyormuşum resmen bikaç tane daha alıcam
Benim yok ama destekleyen drlar var inst. Da Çağrı gülümser var paylaşımları var bu konuda kendisi doc.dr. faydalı olur bence.Bir şey daha soracam benim cocuk sezeryanla oldu ama aradan 4 yıl geçti sonraki normal dpgum oluyor mu hiç çevrenizde var mı yada duydunuz mu
Ben mağazadan aldım internetten bedeni olmazsa diye cidden olmazmış normalde m giyorum çok bol s aldım daha göbek yeri büyük ama çok rahatCanım nerden aldın?
Hayır bende öyle sanıyordum dün kendi taytlarım olmadı acıttı annem dedi ben hep giyiyodum hamile tayt, pantolon niye almıyorsun gerçekten hiç sıkmıyor pantolon yoktu artık onuda avmler açılınca alırımTayt bacaklarını sıkmıyor mu ya ?
Benim yok ama destekleyen drlar var inst. Da Çağrı gülümser var paylaşımları var bu konuda kendisi doc.dr. faydalı olur bence.
Merhaba. Benimde kızımda Rahim darlığındanmıydı bilmiyorum ama banada hep erken doğum riskin var sürekli yatıcaksın dediler Hatta o bacak kraplarıda vardı bende. Hem devlet hast. Hemde özeldeki doktorum aynı şeyi söylüyordu. Çok ağladım sürekli stresli geçti bu yüzden ama Çok şükürki erken doğum olmadı hatta 41. Hafta doğum olduKızlar merhaba,
Bugün doktor kontrolüm vardı. Cinsiyetimiz kesinleşti bizim, erkek. Yaklaşık 200 gram olmuş ufaklık 1 hafta önden gidiyormuş. Maşallah dedi doktorum da bebek gerçekten çok iyi büyüyor dedi.
Ama öte yandan kötü bir ihtimalimiz varmış o konuda bilgilendirdi doktorumuz bizi. Sanırım ekim annesi olamayacağım.Rahmimde basıklık varmış, hamileliğim ilk haftalarında da söylemişti doktorum. Erken doğum riski var. Bacaklarında kramp var mı gibi sorular sordu bu sefer. Herhangi bir durum olduğunda cep telefonundan ara dedi. Genelde sıkıntı 24-26 haftalarda meydana geliyormuş ama bazı bebekler 8-9 ayı tamamlayacak kadar rahim darlığını tolere edebiliyormuş. "Şimdiki durumda bebeğin çok iyi ilerliyor, buna odaklanalım. Ben elimden geldiğince onu içeride tutacağım" dedi doktorumuz. Ağlamadan çıktım eve geldik ama hala tutuyorum kendimi, eşime belli etmek istemiyorum taktığımı.
Etrafınızda rahimde basıklık olup da bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı kızlar? Çok ihtiyacım var iyi sonuçlanan vakalar duymaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?