Tetanos koldan kan uyuşmazlığı kalcadan diye biliyorum arasında hafta varsa sıkıntı olmaz.Ben gecen sene tetanos oldum o yüzden olmayacağım. Kan uyuşmazlığı kanamam olunca 6. Haftada olmuştum.şimdi 28. Haftayı bekliyorum.
Ben de tetenoz yaptırmayacağım araştırmalarıma göre düşüğe neden oluyor.bircok yan etkisi var.en son bir arkadaşım doktoru da yaptırma düşüğe neden oluyor diyince tam vazgeçtim.
o dr çok yanlış bir Bilgi vermiş . Tetanozun düşük ile ilgisi yok . Düşüğe sebep olduğuna dair hiç bir veri yok . Tercih senin ama ikiz gebelik ise normal doğum değildir hele ki plesanta aşağıda kalırsa hiç şansın yok normal doğuma . Bence sana gerekli aşı
Gunaydin kizlar. Allah askina ne tetanoz asisiymis yahu. Yok dusuk olur falan. En kotu senaryolari yazip korkutuyorsunuz. Tetanoz en basta bebegin sagligi icin gerekli. Ama yaptirmayan anneler o kdr korkutuyor ki insani dusunduruyor. Benm tetanoz asisi olup bebeklerini saglikla kucagina almis yakinlarim var. keske korkutmasaniz. Zaten herseyden nem kapiyoruz. Yok mu aranizda hic tetanoz olan? Ilk gebeliginde vs. Bi sorunla karsilasildi mi? Allah askina soyleyin
Gunaydin kizlar. Allah askina ne tetanoz asisiymis yahu. Yok dusuk olur falan. En kotu senaryolari yazip korkutuyorsunuz. Tetanoz en basta bebegin sagligi icin gerekli. Ama yaptirmayan anneler o kdr korkutuyor ki insani dusunduruyor. Benm tetanoz asisi olup bebeklerini saglikla kucagina almis yakinlarim var. keske korkutmasaniz. Zaten herseyden nem kapiyoruz. Yok mu aranizda hic tetanoz olan? Ilk gebeliginde vs. Bi sorunla karsilasildi mi? Allah askina soyleyin
Şu an 16+4 canım ☺ Aslında tam göstermemişti ama eşimin doğum günü olunca ben bekleyemedim Hayırlısı olsun artık bir dahakine kesinleşir heralde gerçi doktora göre kesin ama ben haka şoktayım
Mesajın biraz gergin olmuş sanki Konuyu açan sendin sanki çok iğne olacağım ah vah gibi .. sen o şekilde serzenişte bulunursan başka bir arkadaşta aşı ile kendine göre inandıklarını paylaşabilir . Ve burada hergün karnından ,kolundan ,bacağından iğne olan , kendine iğne yapan bir sürü arkadaşta var
Mesajın biraz gergin olmuş sanki Konuyu açan sendin sanki çok iğne olacağım ah vah gibi .. sen o şekilde serzenişte bulunursan başka bir arkadaşta aşı ile kendine göre inandıklarını paylaşabilir . Ve burada hergün karnından ,kolundan ,bacağından iğne olan , kendine iğne yapan bir sürü arkadaşta var
Evet gerildim tabii ki :) ben olanlardan tavsiye bekliyordum bebek duser falan gibi bir tepki beklemiyordm tabii ki. Zaten herseyden korkuyoruz. Daha da korkutmaya gerek yok dimi? Olmayana saygim var tabii ki kendi karari da olacak olani yada olmus olani korkutmasi gerekmiyor. Sonucta hepimiz gebeyiz ve hassasiz bu donemlerde
Evet gerildim tabii ki :) ben olanlardan tavsiye bekliyordum bebek duser falan gibi bir tepki beklemiyordm tabii ki. Zaten herseyden korkuyoruz. Daha da korkutmaya gerek yok dimi? Olmayana saygim var tabii ki kendi karari da olacak olani yada olmus olani korkutmasi gerekmiyor. Sonucta hepimiz gebeyiz ve hassasiz bu donemlerde
korkup korkmamakta senin elinde mantığına uymuyorsa zaten korkmana gerek var mi . Bu sene başlamış bir uygulama değil bu , yıllardır olan bir uygulama . Dr da öyle söylemiş diye hemen inanmakta gerekmiyor ,bir tane dr söylemiştir. o şekilde benzer şey çocuk aşılarında da var . Nerden nereye bağlayıp yaptırmayan .
Hamilelikte o kdr cok sey okuyoruz ki korkuyoruz bazi seylerden. Ama takmamak gerk her zaman en iyi karari doktorumuzla beraber vermeliyiz. Bu hamileler icin yapılması gereken bisey yapmama gibi bi durum soz konusu mu bilemiyorum