2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
3 çocuğum var 4. Gebeliğimi yaşıyorum, şu ana kadar olmam gereken dozda tetenoz aşısını oldum bi sorunla karşılaşmadım çok şükür, Rabbim uzak etsin. Düşük olacaksa tetenoz aşısı bahane olur, düşüklerin çogu tetenoz aşısının vaktı gelmeden oluyor..

farkediyormu ki öyle google den giriyorum hep
reklamsız operadan selamm ..saol canim yaa valla dunya varmış
En güzeli canım, hiç reklam yok. Çok rahat ediyosun.

Kızlar tetanoz aşısı gerekli bir aşı. Arkadaş doktorun her dediğine inanmam demiş, ama başka bir doktorun dediğine kendisi direk inanmış. Böyle bir şey söyleyen doktoru da ilk defa görüyorum.

Benim 5 sene önce elime çivi batmıştı. Sağlık ocağında tetanoz oldum. Hemşire 5 doz olursan ömür boyu olmana gerek olmaz, istersen yaptır demişti. O zaman başladım yaptırmaya. Tam 4 doz oldum, 5. dozu unuttum arada çok zaman var diye. Ama 4 doz bile 10 sene koruyor. Eğer yaptırmamış olsaydım kesinlikle yaptırırdım.

Birkaç gün önce sağlık ocağından arayıp tetanoz aşısını hatırlattılar. Doktorunla konuş, karar verirsen gel yapalım ama biz tavsiye ediyoruz dediler. Yani kesin yaptır gibi bir tavırları yok. Ben yaptıranları da yaptırmayanları da anlıyorum. Bir önlemdir, yaptırılabilir. Diğer taraftan 10-20 yıl önce aşı çok daha kritik bir önlemdi ama artık hastane dışı doğumlar azaldı, sterilizasyon gelişti. Başka ameliyatlardan önce tetanoz aşısı yapılmıyorsa bunda da yapılmasına gerek yok denebilir. Bir de bu kadar önemli bir şeyse neden gebelikten önce rubella aşısı yapılıyor da 10 yıl koruyuculuğu olduğu halde tetanoz yapılmıyor? Keşke o da rutin olarak yapılsa ve bu sıkıntı olmasa. Ben doktor neyi tavsiye ederse onu yapacağım. Aşı yaptırıp yaptırmamanın hayati bir karar olduğunu düşünmüyorum.

Hic bir sorun olmuyor. Ilk cocugumda yaptirdim bundada yaptircam önümüzdeki hafta. Hem kendim icin hem bebegim icin onemli.
Benim 3.gebeligim 3 gebeligimde igneler falan kullandim buna ragmen tetanoz asisi oldum cok sukur 2 sinde problem olmadi bence alakasi yok Rabbim korusun insallah

Ben hemde birkaç doz yapıldı çok şükür bebeğim de bende hiç bir sıkınti yaşamadık..
Benim yengem aşı olmadı ameliyat yeri hep enfeksiyon kaptı sezeryan dan daha zor geçti dedi..

Tetanoz aşısı sadece anneyi korumak için yapılmıyor yalnız. Anne karnındaki bebek için de etkili oluyor. O yüzden normal zamanlarda rutin olarak yaptırılan bir aşı değil. Eğer hamilelikte yaptırılmamışsa bile, bebek doğduğunda ve belli bir yaş aralıklarıyla bebeklere tetanoz aşısı yapılıyor. İlk doğanlarda 2-4-6 ayda ve 18. ayda, daha sonra 4-6 yaşları arasında, sonra da 11-12 yaşları arasında yapılıyor. Daha sonrası için de 10 senede bir tekrarlanması öneriliyor. O yüzden önceden önlem almak her zaman daha mantıklı.

Bende bişey söyliim tetanoz asisiyla.ilgili..pandeminin en zirve donemlerinde butun kadin dogumcular tetanoz asisi icin hastanelere asm lere gelmeyin o riski almak icin elzem bir aşı degil dediler..eskiden daha zaruri bir asiydi ozellikle sezeryan oncesi fakat suanda ameliyatta o enfeksiyonu kapman binde bir ihtimal tipki diger komplikasyonlarin gelismesi ihtimali kadar yani..ama yaptirirsanizda en fazla o binde bir ihtimalide ortadan kaldirmis olursunuz baska bi zarari olmaz size.. oyle dusuk yaptiriyo falan bunlar cok sacma gercegi olmayan bilgiler..ama evet cok cok gerekli de degil karar vermek cok zor olmasa gerek en kotu durumda doktorunuz yaptirin diyorsa yaptirin olsun bitsin dusuncek birsey degil ...

Evet benim doktorum yapilmasini oneriyoruz her gebeye dedi. Doktorumu dinlicem ben. Saglik ocagi ile de gorustum korkmayin koronadan biz gerekli onlemleri aliyoruz dedi. Hersey saglikli ve guzel olsun hepimiz icin

Ayrica tetanoz sadece ameliyatta kapacagin icin degil bebegini korudugu icin yapiliyor. Bende daha once baska ameliyat oldm yapilmadi. Ama bu sefer bebekte soz konusu o yizden tercih ediliyor

18+4 270 gr icin az dedi bilemiyorum belki bebegin boyu ile alakalidir.
Yok ya ben heryer den bakıyorum ortalama kac yazıyor diye 250 270 yazıyordu 19 hafta için bana hatta 2 gün önden gidiyor 19+2 olmus oluyor kilosuna göre 285 gram yani doktorlar da kendne göre yorum yapıyor sanırım ben anlamadım bursa bsyler görmesek okumasak kafaya takıcaz gerci benm doktorum hiç olumsuz konusma öle ciddi Bisy olmadıgı sürece yani o kdr cok gebe ve dogum görüyırlarki artık normal gelmesi lazım bazı seylerin bebeği aç bırakmjssın demek biraz fazla olmus bnce oruc tutma diye demiştir diye düşünüyorum

Bende öle düşündüm o yüzden almaktan vazgectm

Yaaa Kızlarr bir bebeğimin ilk net hareketini hissettim yine kuran okurken hissettim oğlumda da kuran okurken ilk hareketini net bir şekilde hissetmiştim çok duygulandim
Nasıl oldu peki bende dün hissettim hatta gözümle gördüm böle resmen sağ tarafım şişti sanki içerden kafasınınelini ittirdi bilmiyorum ama ben o kelebek kıpırtısı filan öle seyler hissetmeden böle gözümle gördüm sok oldum

bende ilk gebeliğimde yaptırdım tetanozu. doğum sonrası dozları yaptırmadım. şimdi de yaptırırım.
herkesin kendi kararı tabiki. onbinde 1 bile olsa ben yaptırmaktan yanayım.
olaya şu açıdan bakıyorum ben bize bundan 1 sene önce corona gibi bir belanın çıkacağını söyleseler, evlerse tıkılı kalacağımızı hayatın neredeyse duracağını, yüzlerce kişinin öleceğini söyleseler komik gelirdi bana. ama şu an bunları yaşıyoruz. yani o onbinde 1 lik ihtimalin başımıza gelmeyeceğini bilemeyiz.

Aynen canım kipirdayinca dışardan da hissediliyor sanki içerde dönüyor bir yumruk gibi de ittiriyor
Ben zaten ufak ufak hissediyordum dunki en net hissettiğim hareketti sağdaki kipirdadi soldaki de ufak ufak vuruyor arada bakalım o nezaman net vuracak

Ben yazcaktım bunu mantıgı na uymuyorsa korkma bak arkadasa 270 gram olmus masallah aç bırakmışsın demiş neye göre kime göre burda biraz işler karısıyor acıkcası o yüzden pek takılmamak lazım bende düşük yapıyor diye okuyunca şaşırdım ama kendme göre baktım düşüklük Bi pozisyonum yok rahim agzı 3.5 cm o yüzden o yorumu es gectim ama herkes bizim gibi düşünmüyor malesef kendi arkadaslarımdan biliyorum asırı panik insanlar olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…