- 16 Ekim 2011
- 126
- 64
- 98
farkediyormu ki öyle google den giriyorum hep
En güzeli canım, hiç reklam yok. Çok rahat ediyosun.reklamsız operadan selamm ..saol canim yaa valla dunya varmış
Hic bir sorun olmuyor. Ilk cocugumda yaptirdim bundada yaptircam önümüzdeki hafta. Hem kendim icin hem bebegim icin onemli.
Benim 3.gebeligim 3 gebeligimde igneler falan kullandim buna ragmen tetanoz asisi oldum cok sukur 2 sinde problem olmadi bence alakasi yok Rabbim korusun insallahGunaydin kizlar. Allah askina ne tetanoz asisiymis yahu. Yok dusuk olur falan. En kotu senaryolari yazip korkutuyorsunuz. Tetanoz en basta bebegin sagligi icin gerekli. Ama yaptirmayan anneler o kdr korkutuyor ki insani dusunduruyor. Benm tetanoz asisi olup bebeklerini saglikla kucagina almis yakinlarim var. keske korkutmasaniz. Zaten herseyden nem kapiyoruz. Yok mu aranizda hic tetanoz olan? Ilk gebeliginde vs. Bi sorunla karsilasildi mi? Allah askina soyleyin
Ben hemde birkaç doz yapıldı çok şükür bebeğim de bende hiç bir sıkınti yaşamadık..Gunaydin kizlar. Allah askina ne tetanoz asisiymis yahu. Yok dusuk olur falan. En kotu senaryolari yazip korkutuyorsunuz. Tetanoz en basta bebegin sagligi icin gerekli. Ama yaptirmayan anneler o kdr korkutuyor ki insani dusunduruyor. Benm tetanoz asisi olup bebeklerini saglikla kucagina almis yakinlarim var. keske korkutmasaniz. Zaten herseyden nem kapiyoruz. Yok mu aranizda hic tetanoz olan? Ilk gebeliginde vs. Bi sorunla karsilasildi mi? Allah askina soyleyin
bende kapatiyorum surekli cikiyo yine anlamadim gittiBen bikaç defa şikayet ettim ve kapattım yok şuan. Gitti
Tetanoz aşısı sadece anneyi korumak için yapılmıyor yalnız. Anne karnındaki bebek için de etkili oluyor. O yüzden normal zamanlarda rutin olarak yaptırılan bir aşı değil. Eğer hamilelikte yaptırılmamışsa bile, bebek doğduğunda ve belli bir yaş aralıklarıyla bebeklere tetanoz aşısı yapılıyor. İlk doğanlarda 2-4-6 ayda ve 18. ayda, daha sonra 4-6 yaşları arasında, sonra da 11-12 yaşları arasında yapılıyor. Daha sonrası için de 10 senede bir tekrarlanması öneriliyor. O yüzden önceden önlem almak her zaman daha mantıklı.Birkaç gün önce sağlık ocağından arayıp tetanoz aşısını hatırlattılar. Doktorunla konuş, karar verirsen gel yapalım ama biz tavsiye ediyoruz dediler. Yani kesin yaptır gibi bir tavırları yok. Ben yaptıranları da yaptırmayanları da anlıyorum. Bir önlemdir, yaptırılabilir. Diğer taraftan 10-20 yıl önce aşı çok daha kritik bir önlemdi ama artık hastane dışı doğumlar azaldı, sterilizasyon gelişti. Başka ameliyatlardan önce tetanoz aşısı yapılmıyorsa bunda da yapılmasına gerek yok denebilir. Bir de bu kadar önemli bir şeyse neden gebelikten önce rubella aşısı yapılıyor da 10 yıl koruyuculuğu olduğu halde tetanoz yapılmıyor? Keşke o da rutin olarak yapılsa ve bu sıkıntı olmasa. Ben doktor neyi tavsiye ederse onu yapacağım. Aşı yaptırıp yaptırmamanın hayati bir karar olduğunu düşünmüyorum.
Amin hepimizin bebeklerini cocuklarini korusunBenim 3.gebeligim 3 gebeligimde igneler falan kullandim buna ragmen tetanoz asisi oldum cok sukur 2 sinde problem olmadi bence alakasi yok Rabbim korusun insallah
Evet benim doktorum yapilmasini oneriyoruz her gebeye dedi. Doktorumu dinlicem ben. Saglik ocagi ile de gorustum korkmayin koronadan biz gerekli onlemleri aliyoruz dedi. Hersey saglikli ve guzel olsun hepimiz icinBende bişey söyliim tetanoz asisiyla.ilgili..pandeminin en zirve donemlerinde butun kadin dogumcular tetanoz asisi icin hastanelere asm lere gelmeyin o riski almak icin elzem bir aşı degil dediler..eskiden daha zaruri bir asiydi ozellikle sezeryan oncesi fakat suanda ameliyatta o enfeksiyonu kapman binde bir ihtimal tipki diger komplikasyonlarin gelismesi ihtimali kadar yani..ama yaptirirsanizda en fazla o binde bir ihtimalide ortadan kaldirmis olursunuz baska bi zarari olmaz size.. oyle dusuk yaptiriyo falan bunlar cok sacma gercegi olmayan bilgiler..ama evet cok cok gerekli de degil karar vermek cok zor olmasa gerek en kotu durumda doktorunuz yaptirin diyorsa yaptirin olsun bitsin dusuncek birsey degil ...
Ayrica tetanoz sadece ameliyatta kapacagin icin degil bebegini korudugu icin yapiliyor. Bende daha once baska ameliyat oldm yapilmadi. Ama bu sefer bebekte soz konusu o yizden tercih ediliyorBende bişey söyliim tetanoz asisiyla.ilgili..pandeminin en zirve donemlerinde butun kadin dogumcular tetanoz asisi icin hastanelere asm lere gelmeyin o riski almak icin elzem bir aşı degil dediler..eskiden daha zaruri bir asiydi ozellikle sezeryan oncesi fakat suanda ameliyatta o enfeksiyonu kapman binde bir ihtimal tipki diger komplikasyonlarin gelismesi ihtimali kadar yani..ama yaptirirsanizda en fazla o binde bir ihtimalide ortadan kaldirmis olursunuz baska bi zarari olmaz size.. oyle dusuk yaptiriyo falan bunlar cok sacma gercegi olmayan bilgiler..ama evet cok cok gerekli de degil karar vermek cok zor olmasa gerek en kotu durumda doktorunuz yaptirin diyorsa yaptirin olsun bitsin dusuncek birsey degil ...
Ne guzel canim masallah darisi bana insallah kızım hic ses vermiyor sabirla bekliyorumYaaa Kızlarr bir bebeğimin ilk net hareketini hissettim yine kuran okurken hissettim oğlumda da kuran okurken ilk hareketini net bir şekilde hissetmiştim çok duygulandim
Yok ya ben heryer den bakıyorum ortalama kac yazıyor diye 250 270 yazıyordu 19 hafta için bana hatta 2 gün önden gidiyor 19+2 olmus oluyor kilosuna göre 285 gram yani doktorlar da kendne göre yorum yapıyor sanırım ben anlamadım bursa bsyler görmesek okumasak kafaya takıcaz gerci benm doktorum hiç olumsuz konusma öle ciddi Bisy olmadıgı sürece yani o kdr cok gebe ve dogum görüyırlarki artık normal gelmesi lazım bazı seylerin bebeği aç bırakmjssın demek biraz fazla olmus bnce oruc tutma diye demiştir diye düşünüyorum18+4 270 gr icin az dedi bilemiyorum belki bebegin boyu ile alakalidir.
Bende öle düşündüm o yüzden almaktan vazgectmYatak konusu kullanacağınız mobilya yada beşik gibi ürüne bağlıda. reflü yatağı gereksiz olabilir. 1. Reflü olmayabilir bebeğiniz. 2. Düz yatağının altına kullanmadığınız bir yastık vb. koyup baş kısmından hafif kaldırmanız yeterli oluyor reflü olursa eğer. Benim gibi kalabalık eşya sevmeyenlere bu pratiklik iş görüyor
Nasıl oldu peki bende dün hissettim hatta gözümle gördüm böle resmen sağ tarafım şişti sanki içerden kafasınınelini ittirdi bilmiyorum ama ben o kelebek kıpırtısı filan öle seyler hissetmeden böle gözümle gördüm sok oldumYaaa Kızlarr bir bebeğimin ilk net hareketini hissettim yine kuran okurken hissettim oğlumda da kuran okurken ilk hareketini net bir şekilde hissetmiştim çok duygulandim
16 haftadan sonra söyleyenlerde yanilma payı olmuyor canim sağlıkla gelsin oglusun
Aynen canım kipirdayinca dışardan da hissediliyor sanki içerde dönüyor bir yumruk gibi de ittiriyorNasıl oldu peki bende dün hissettim hatta gözümle gördüm böle resmen sağ tarafım şişti sanki içerden kafasınınelini ittirdi bilmiyorum ama ben o kelebek kıpırtısı filan öle seyler hissetmeden böle gözümle gördüm sok oldum
İnşallah tez zamanda hissedersin canımNe guzel canim masallah darisi bana insallah kızım hic ses vermiyor sabirla bekliyorum
Ben yazcaktım bunu mantıgı na uymuyorsa korkma bak arkadasa 270 gram olmus masallah aç bırakmışsın demiş neye göre kime göre burda biraz işler karısıyor acıkcası o yüzden pek takılmamak lazım bende düşük yapıyor diye okuyunca şaşırdım ama kendme göre baktım düşüklük Bi pozisyonum yok rahim agzı 3.5 cm o yüzden o yorumu es gectim ama herkes bizim gibi düşünmüyor malesef kendi arkadaslarımdan biliyorum asırı panik insanlar olabiliyorkorkup korkmamakta senin elindemantığına uymuyorsa zaten korkmana gerek var mi . Bu sene başlamış bir uygulama değil bu , yıllardır olan bir uygulama . Dr da öyle söylemiş diye hemen inanmakta gerekmiyor ,bir tane dr söylemiştir. o şekilde benzer şey çocuk aşılarında da var . Nerden nereye bağlayıp yaptırmayan .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?