2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ay sen bide fena dayak yiceksin bende bazen içimde bsy döndüğünü hissediyorum ama gaz da cok var o yuzden gaz diyordum dün resmen gözümle gördüm cok heycanlıydı

Canım opera ne oluyor bu reklamlar delirtecek insanı ya

Ayrica tetanoz sadece ameliyatta kapacagin icin degil bebegini korudugu icin yapiliyor. Bende daha once baska ameliyat oldm yapilmadi. Ama bu sefer bebekte soz konusu o yizden tercih ediliyor
Zaten o dediginde iste o binde bir riskin icinde degişen.bisi yok ..Sen yaptir arkadasim niye kafani bulandiriyosunki

Kızlar kaç kilo aldınız bu haftalara kadar?Ben her tartıldığımda yavaş yavaş artıyorum.Hiç alışkın değilim böyle şeylere...
Ben 63 le hamile kaldım. 58 e düştüm. Geçen 2 haftaya kadar. Mide bulantıları azalınca artıyorum şimdi. Bu hızla gitmem inşAllah inanılmaz bi iştah patlaması ve +2 kilo 60 ım şuan

Ben aşı sadece sadece anne için yapılıyor demedim ki. Önceden aşısı olanlar yeniden yaptırmayacakmış. Öyleyse keşke rubella gibi gebelik düşünen tüm kadınlara yapılsa, o zaman insanlar bu kadar korkmaz dedim. Rubella aşısı gebelik sırasında yapılamadığı için önceden yapılıyor. Tetanoz da 10 yıl koruma sağlıyorsa önceden yapılabilir. Ben iki tarafı da anlıyorum ve böyle bir orta çözüm olabilir diye düşünüyorum. Bence bu kadar büyütülecek bir mesele değil. Kimse neden yaptırdım diye şüpheye düşüp üzülmemeli, kimse de içi içini yiyecekse, üzülecekse yaptırmamalı. Sonuçta bulaşıcı bir hastalık değil, herkesin kararı sadece kendisini etkiliyor.

Ben 63 le hamile kaldım. 58 e düştüm. Geçen 2 haftaya kadar. Mide bulantıları azalınca artıyorum şimdi. Bu hızla gitmem inşAllah inanılmaz bi iştah patlaması ve +2 kilo 60 ım şuan
Ay resmen aynı kilolarımız ben şok
63le kaldım 58e düştüm ama şuan 62yim seni geçmişim

Ay resmen aynı kilolarımız ben şok
63le kaldım 58e düştüm ama şuan 62yim seni geçmişim
Çok ortak yönümüz var çook mide bulantım bitmiş değil yemekten iki dk sonra yinw bulanıyor sadece azaldı ama iştahım aman yarabbi ben bu iştahla gidersem yuvarlanarak gidecem doğuma

Canım opera ne oluyor bu reklamlar delirtecek insanı ya
Telefondan da uygulama indirip girebilirsin canım. Ben telefonda kullanıyorum operayı, hiç reklam yok. ☺
Neden rutin yapılmıyor dediğin için yazdım. ☺ Hamilelikte yapılan aşılar ve verilen ilaçların çoğu anne adayı ve bebeğini etkilediği için, bütün gebelere yaptırması önerilen bir aşı. Nasıl hamile kaldığımızda folik asit öneriliyorsa bebek ve anne için, bu da her ikisinin yararına olan bir aşı olduğu için öneriliyor. Aslında dozuna göre koruyuculuğu olan bir aşı, ama genellikle insanın başına bişey geldiği zaman yapılıyor. Mesela hemşire beni o şekilde yönlendirince ben 4 dozu oldum. 5’i unutmuş olmasam onu da olurdum. Doğurganlık süresi boyunca koruma sağlıyor çünkü 5 doz. Tabi ki herkes yaptırıp yaptırmamakta özgür. Ama düşükle ilgili hiç bir bilimsel veri yokken, burada ben araştırdım düşüğe sebep oluyor demek yanlış. İlk veya ikinci hamileliğini yaşayan her insanın zaten tedirginlik yaşadığı bu gebelik döneminde böyle açıklama yapmak maalesef anne adaylarını olumsuz etkiliyor.

Deneyeyim canım sağol

Tamam canım çoook sağol

Yani etkili olması için, bebeğin de korunması için illa gebelikte mi yapılması lazım?

Yani etkili olması için, bebeğin de korunması için illa gebelikte mi yapılması lazım?
Yani şöyle canım, gebelikte uygulanmamışsa eğer, doğumdan sonra en kısa zamanda uygulanması gerekli. O zaman anne sütünden geçen antikorlar da bebeğin korunmasına yardımcı oluyor. Ama antikorların bebeğe geçmesi, aşı yapıldıktan en erken 2 hafta sonra etkisini gösteriyor. O yüzden genellikle gebelere önceden aşı uygulanması öneriliyor. Eğer hamileyken uygulanırsa bebek koruma altında doğmuş oluyor.

Merhaba arkadaşlar ben bebeği 14 haftalıkken küçük küçük hissederdim ama 1 haftadır sanki hissetmiyorm gibi anlamadım .bu benim ikinci gebelik ve 17 haftalık oldum.sizce normal mi veya Benim gibi olan var mı

bebek küçük haftalarda aç kalmaz annenin depolarını boşaltır , annenin depoları boş ise o zaman sorun olabilir. Bebek aç kalır diyen arkadaş özel mi devlet mi bilmiyorum gittiği yer , dr bence anlaşılır olabilmesi için öyle söylemiş olabilir. Buradaki arkadaşları tenzih ediyorum ama öyle cahil insanlar var ki ,yok artık diyorsun ,gerçekten yapmış mi diyorsun ... rahimine elma sokan bir sürü kadın var biliyor musun Elma orda çürüyor enfeksiyon kapıyor ... aklına gelmeyecek , hayal edemeyeceğin şeyler biliyorum

Merhaba arkadaşlar ben bebeği 14 haftalıkken küçük küçük hissederdim ama 1 haftadır sanki hissetmiyorm gibi anlamadım .bu benim ikinci gebelik ve 17 haftalık oldum.sizce normal mi veya Benim gibi olan var mı
Bende her zaman hissetmiyorum , birkaç gündür hiç hissedemedim. Yorulmak ile de ilgili sanırım , yorgun olunca hepten hissedilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…