Ay sen bide fena dayak yiceksinAynen canım kipirdayinca dışardan da hissediliyor sanki içerde dönüyor bir yumruk gibi de ittiriyor
Ben zaten ufak ufak hissediyordum dunki en net hissettiğim hareketti sağdaki kipirdadi soldaki de ufak ufak vuruyor arada bakalım o nezaman net vuracak
Canım opera ne oluyor bu reklamlar delirtecek insanı yaEn güzeli canım, hiç reklam yok. Çok rahat ediyosun.
Kızlar tetanoz aşısı gerekli bir aşı. Arkadaş doktorun her dediğine inanmam demiş, ama başka bir doktorun dediğine kendisi direk inanmış. Böyle bir şey söyleyen doktoru da ilk defa görüyorum.
Benim 5 sene önce elime çivi batmıştı. Sağlık ocağında tetanoz oldum. Hemşire 5 doz olursan ömür boyu olmana gerek olmaz, istersen yaptır demişti. O zaman başladım yaptırmaya. Tam 4 doz oldum, 5. dozu unuttum arada çok zaman var diye. Ama 4 doz bile 10 sene koruyor. Eğer yaptırmamış olsaydım kesinlikle yaptırırdım.
tarayıcı canım. internet explorer gibiCanım opera ne oluyor bu reklamlar delirtecek insanı ya
Bilgisayardanmı giriliyor canımtarayıcı canım. internet explorer gibi
ewt uygulamasını indiriyorsun pcye. telde denemedim hiçBilgisayardanmı giriliyor canım
Zaten o dediginde iste o binde bir riskin icinde degişen.bisi yok ..Sen yaptir arkadasim niye kafani bulandiriyosunkiAyrica tetanoz sadece ameliyatta kapacagin icin degil bebegini korudugu icin yapiliyor. Bende daha once baska ameliyat oldm yapilmadi. Ama bu sefer bebekte soz konusu o yizden tercih ediliyor
Ben 63 le hamile kaldım. 58 e düştüm. Geçen 2 haftaya kadar. Mide bulantıları azalınca artıyorum şimdi. Bu hızla gitmem inşAllah inanılmaz bi iştah patlaması ve +2 kiloKızlar kaç kilo aldınız bu haftalara kadar?Ben her tartıldığımda yavaş yavaş artıyorum.Hiç alışkın değilim böyle şeylere...
Ben aşı sadece sadece anne için yapılıyor demedim ki. Önceden aşısı olanlar yeniden yaptırmayacakmış. Öyleyse keşke rubella gibi gebelik düşünen tüm kadınlara yapılsa, o zaman insanlar bu kadar korkmaz dedim. Rubella aşısı gebelik sırasında yapılamadığı için önceden yapılıyor. Tetanoz da 10 yıl koruma sağlıyorsa önceden yapılabilir. Ben iki tarafı da anlıyorum ve böyle bir orta çözüm olabilir diye düşünüyorum. Bence bu kadar büyütülecek bir mesele değil. Kimse neden yaptırdım diye şüpheye düşüp üzülmemeli, kimse de içi içini yiyecekse, üzülecekse yaptırmamalı. Sonuçta bulaşıcı bir hastalık değil, herkesin kararı sadece kendisini etkiliyor.Tetanoz aşısı sadece anneyi korumak için yapılmıyor yalnız. Anne karnındaki bebek için de etkili oluyor. O yüzden normal zamanlarda rutin olarak yaptırılan bir aşı değil. Eğer hamilelikte yaptırılmamışsa bile, bebek doğduğunda ve belli bir yaş aralıklarıyla bebeklere tetanoz aşısı yapılıyor. İlk doğanlarda 2-4-6 ayda ve 18. ayda, daha sonra 4-6 yaşları arasında, sonra da 11-12 yaşları arasında yapılıyor. Daha sonrası için de 10 senede bir tekrarlanması öneriliyor. O yüzden önceden önlem almak her zaman daha mantıklı.
Ay resmen aynı kilolarımız ben şokBen 63 le hamile kaldım. 58 e düştüm. Geçen 2 haftaya kadar. Mide bulantıları azalınca artıyorum şimdi. Bu hızla gitmem inşAllah inanılmaz bi iştah patlaması ve +2 kilo60 ım şuan
Çok ortak yönümüz var çookAy resmen aynı kilolarımız ben şok
63le kaldım 58e düştüm ama şuan 62yim seni geçmişim
Tamam canım sağolewt uygulamasını indiriyorsun pcye. telde denemedim hiç
Ay kafamı bulandirmadim zaten:) bilmediğim için buraya sordum kotu senaryoları yazmanıza gerek yoktu dedim sadece arkadaşımZaten o dediginde iste o binde bir riskin icinde degişen.bisi yok ..Sen yaptir arkadasim niye kafani bulandiriyosunki
Telefondan da uygulama indirip girebilirsin canım. Ben telefonda kullanıyorum operayı, hiç reklam yok. ☺Canım opera ne oluyor bu reklamlar delirtecek insanı ya
Neden rutin yapılmıyor dediğin için yazdım. ☺ Hamilelikte yapılan aşılar ve verilen ilaçların çoğu anne adayı ve bebeğini etkilediği için, bütün gebelere yaptırması önerilen bir aşı. Nasıl hamile kaldığımızda folik asit öneriliyorsa bebek ve anne için, bu da her ikisinin yararına olan bir aşı olduğu için öneriliyor. Aslında dozuna göre koruyuculuğu olan bir aşı, ama genellikle insanın başına bişey geldiği zaman yapılıyor. Mesela hemşire beni o şekilde yönlendirince ben 4 dozu oldum. 5’i unutmuş olmasam onu da olurdum. Doğurganlık süresi boyunca koruma sağlıyor çünkü 5 doz. Tabi ki herkes yaptırıp yaptırmamakta özgür. Ama düşükle ilgili hiç bir bilimsel veri yokken, burada ben araştırdım düşüğe sebep oluyor demek yanlış. İlk veya ikinci hamileliğini yaşayan her insanın zaten tedirginlik yaşadığı bu gebelik döneminde böyle açıklama yapmak maalesef anne adaylarını olumsuz etkiliyor.Ben aşı sadece sadece anne için yapılıyor demedim ki. Önceden aşısı olanlar yeniden yaptırmayacakmış. Öyleyse keşke rubella gibi gebelik düşünen tüm kadınlara yapılsa, o zaman insanlar bu kadar korkmaz dedim. Rubella aşısı gebelik sırasında yapılamadığı için önceden yapılıyor. Tetanoz da 10 yıl koruma sağlıyorsa önceden yapılabilir. Ben iki tarafı da anlıyorum ve böyle bir orta çözüm olabilir diye düşünüyorum. Bence bu kadar büyütülecek bir mesele değil. Kimse neden yaptırdım diye şüpheye düşüp üzülmemeli, kimse de içi içini yiyecekse, üzülecekse yaptırmamalı. Sonuçta bulaşıcı bir hastalık değil, herkesin kararı sadece kendisini etkiliyor.
Canım benim çok dökülüyordu bemix bepanthen ve evigen amp üçlüsünü badem yağı ile karıştırdım saç maskesi yaptım istersen saf zeytin yağı da koyabilirsin çok öneriliyordu ablam da denedi memnundu dökülmeler ciddi azaldı tararken bile çok az dökülüyor yumuşacık oldu saçlarım da 4-5 saat bekletip yıkıyorsun 2 haftada bir yapacağım bir süre sonra ayda bir
Tamam canım çoook sağolTelefondan da uygulama indirip girebilirsin canım. Ben telefonda kullanıyorum operayı, hiç reklam yok. ☺
Neden rutin yapılmıyor dediğin için yazdım. ☺ Hamilelikte yapılan aşılar ve verilen ilaçların çoğu anne adayı ve bebeğini etkilediği için, bütün gebelere yaptırması önerilen bir aşı. Nasıl hamile kaldığımızda folik asit öneriliyorsa bebek ve anne için, bu da her ikisinin yararına olan bir aşı olduğu için öneriliyor. Aslında dozuna göre koruyuculuğu olan bir aşı, ama genellikle insanın başına bişey geldiği zaman yapılıyor. Mesela hemşire beni o şekilde yönlendirince ben 4 dozu oldum. 5’i unutmuş olmasam onu da olurdum. Doğurganlık süresi boyunca koruma sağlıyor çünkü 5 doz. Tabi ki herkes yaptırıp yaptırmamakta özgür. Ama düşükle ilgili hiç bir bilimsel veri yokken, burada ben araştırdım düşüğe sebep oluyor demek yanlış. İlk veya ikinci hamileliğini yaşayan her insanın zaten tedirginlik yaşadığı bu gebelik döneminde böyle açıklama yapmak maalesef anne adaylarını olumsuz etkiliyor.
Yani etkili olması için, bebeğin de korunması için illa gebelikte mi yapılması lazım?Neden rutin yapılmıyor dediğin için yazdım. ☺ Hamilelikte yapılan aşılar ve verilen ilaçların çoğu anne adayı ve bebeğini etkilediği için, bütün gebelere yaptırması önerilen bir aşı. Nasıl hamile kaldığımızda folik asit öneriliyorsa bebek ve anne için, bu da her ikisinin yararına olan bir aşı olduğu için öneriliyor. Aslında dozuna göre koruyuculuğu olan bir aşı, ama genellikle insanın başına bişey geldiği zaman yapılıyor. Mesela hemşire beni o şekilde yönlendirince ben 4 dozu oldum. 5’i unutmuş olmasam onu da olurdum. Doğurganlık süresi boyunca koruma sağlıyor çünkü 5 doz. Tabi ki herkes yaptırıp yaptırmamakta özgür. Ama düşükle ilgili hiç bir bilimsel veri yokken, burada ben araştırdım düşüğe sebep oluyor demek yanlış. İlk veya ikinci hamileliğini yaşayan her insanın zaten tedirginlik yaşadığı bu gebelik döneminde böyle açıklama yapmak maalesef anne adaylarını olumsuz etkiliyor.
Yani şöyle canım, gebelikte uygulanmamışsa eğer, doğumdan sonra en kısa zamanda uygulanması gerekli. O zaman anne sütünden geçen antikorlar da bebeğin korunmasına yardımcı oluyor. Ama antikorların bebeğe geçmesi, aşı yapıldıktan en erken 2 hafta sonra etkisini gösteriyor. O yüzden genellikle gebelere önceden aşı uygulanması öneriliyor. Eğer hamileyken uygulanırsa bebek koruma altında doğmuş oluyor.Yani etkili olması için, bebeğin de korunması için illa gebelikte mi yapılması lazım?
Ben yazcaktım bunu mantıgı na uymuyorsa korkma bak arkadasa 270 gram olmus masallah aç bırakmışsın demiş neye göre kime göre burda biraz işler karısıyor acıkcası o yüzden pek takılmamak lazım bende düşük yapıyor diye okuyunca şaşırdım ama kendme göre baktım düşüklük Bi pozisyonum yok rahim agzı 3.5 cm o yüzden o yorumu es gectim ama herkes bizim gibi düşünmüyor malesef kendi arkadaslarımdan biliyorum asırı panik insanlar olabiliyor
Bende her zaman hissetmiyorum , birkaç gündür hiç hissedemedim. Yorulmak ile de ilgili sanırım , yorgun olunca hepten hissedilmiyorMerhaba arkadaşlar ben bebeği 14 haftalıkken küçük küçük hissederdim ama 1 haftadır sanki hissetmiyorm gibi anlamadım .bu benim ikinci gebelik ve 17 haftalık oldum.sizce normal mi veya Benim gibi olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?