2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Hep böyleler , annemlerle konuşuyoruz ,evde dura dura eve alıştın diyor . Yasağın bitmesine gün sayıyoruz kendimizi dışarıya atmak için dedim
Benim cevremdekinlerde tam esaslı Biev kadını oldun diyo korona sağolsun diyorum tabi sağ olmasın geberip gitsn de artık

Amaaaaaaannn
Ya işte o açılma meselesi de var. Rahat açılma olması için bişeyler yapmak gerekli mi acaba. Yoksa bünyeyle alakalı bişey mi
Ben bu açılma olayına ek bide bu çatısı dar olayını merak ediyorum o çatı denilen yeri genişletmek bizler bişeyler yapabiliyor muyuz pilates bol yürüyüş vs gibi özellikle bilen duyan anneler bi el atın

Hay allahım iyi de detaylı ultrason yaptırıp yaptırmaman kimseyi ilgilendirmez ki bu sana kalmış birşey sonuçta var öyle herşey en atlayan insanın canını sıkan Kişiler sen boşver canım

Onu bende merak ediyorum yapısal bsy sanırım müdahale şansı yok heralde bide ilişkide de cok can yanıyo dar olanlarda diye duymustum ama ne kdr dogru bilmiyorum arastrmadımda Bi ara bakayım dur iyi aklıma gelmişken

Hep böyleler , annemlerle konuşuyoruz ,evde dura dura eve alıştın diyor . Yasağın bitmesine gün sayıyoruz kendimizi dışarıya atmak için dedim
Benimde annem şaşırıyorum diyor hatta psikolojim kötü diye düşünüyor bayramdan sonra bebeğin alışverişine bakalım diyor.Beni çıkmayacak sanıyor.

Ped kısmı hastanedeki uygulamaya göre değişiyor kardesimde hasta bezi aldık çünkü hemsireler oyle istediler.Eğer sezeryan olursa sonda bağlı oluyor 5 6 saat.ondan heralde bez istediler.sonraki günler buyuk boy ped kullandı. Gorumcem de bebek bezi kullandı.

Ben de merak ediyorum valla Bilenler yazsa seviniriz. Ama yürüyüşün çok iyi geldiğini biliyorum her yerde yazıyo. Doğum kolay olsun diye bol bol yürüyün diye. Hatta son haftalarda arkadaşıma günde 1 saat mecburi yürü demişti doktoru
Hay allahım iyi de detaylı ultrason yaptırıp yaptırmaman kimseyi ilgilendirmez ki bu sana kalmış birşey sonuçta var öyle herşey en atlayan insanın canını sıkan Kişiler sen boşver canım
Aynen öylee ben de boşverdim canım

ben depend hasta bezi kullandım. büyük rahatlık giyimi çıkarılması çok rahat oldu. yine öyle yapıcam. şiddetle tavsiye ederim. gece pedi falan yetmiyor ilk zamanlar. kanama kişiden kişiye değişiyor ama 40güne kadar sürüyor bazen kesiliyor tekrar başlıyor.

çatı bebeğin geçeceği kemikli yer. yani çatının açılması genişlemesi mümkün olmuyor. tamamen yapısal. yürüyüş rahim ağzındaki açıklık oluyor. yani sezeryan oldum ama bildiğim bu

Çatı muayenesini şimdiden yaptırsak dar değilse yürüyüş pilates vs yapsak değilse zaten sezaryen olacak deyip koyversek

Büyük ped alacağımızı bilmiyordum doğumdan sonra kanama çok mu oluyor gece pedi yeterli gelmez mi bide kaç gün kanama devam ediyor ? Tecrübenin gözünü seveyim

ilkinde bende bilmiyordum hatta yanıma orkid fln da almamıştım hastaneden uzun ped vermişlerdi . Eve geldiğimde orkid kullanmıştım yeterli olmuştu . Uzun süren adet gibi . Bu defa depend almayı düşünüyorum

Çatı muayenesini şimdiden yaptırsak dar değilse yürüyüş pilates vs yapsak değilse zaten sezaryen olacak deyip koyversek
Çatı muayenesi 38. Haftada oluyor ve o zamana kadar vücudun kendini doğuma hazırlıyor . Şuan ölçüm yapılmıyor yapılsada o zaman ki ölçüm ile aynı çıkmayacaktır
Yürüyüş ile de gerçekten gram ilgisi yok , açılacaksan açılıyorsun benim iki hamileliğimde de sıfır açıklık oldu . Yürümek , spor , hareketlilik had safhadaydı . Birkaç mesaj geride kardeşimin eşinden bahsetmiştim . Tüm hamileliğinde yattı iş bile yapmadı ve doğumu çok rahattı

Ayy çok güldüm , çatı ile ilişkinin hiiiiç bağlantısı yok dediğin gibi yapısal

Son düzenleme:
Evet deepend büyük rahatlık.Bizim zamanımızda yoktu ama kardeşim geçen yıl doğumda kullandı çok rahat etti kilot formunu beğenmezseniz mesane pedleri var çok nkullanışlı.Bu çatı meselesi annenizle bağlantılı bence benim annemin 4 doğumuda çok kısa sürmüş çatısı çok genişmiş.biz 3 kızkardeşiz ablamın ağır kalça ameliyatlarına rahmen doğumu çok kolay oldu.Benim ilk çocuğumda çatı muaynemi yapan doktor hık desen çıkartırsın çatın geniş demişti ama malesef kızımın suyu bitmişti 2 kg du doktor suni sancıyla yormayalım dedi sezeryana aldı velhasıl annenizle konuşun kızlar size fikir verir.

Hamileliğin sonlarına doğru günde 10 tane hurma yemek kolay açılmayı sağlıyormuş kızlar. Normal doğum düşünenler bu detayı unutmasın. :) Ben sezeryan düşünüyorum.

Detaylı ultrason konusunda da benim fikrim de eğer imkan varsa yapılması yönünde. Hamilelikten sanırım herkes birbirini yanlış anlamaya müsait. Geçen de bi konu olmuştu tetanozla ilgili. O zamanda biraz ortam gerilmişti. Yapılabilecek testler veya aşılar gereksiz demek yanlış bence. İsteyen yaptırır, istemeyen yaptırmaz. Hiç birimiz kötü niyetle yazmıyoruz, ama dediğim gibi hormonlardan dolayı daha bi alıngan olabiliyoruz.

sezeryandan sonra para verseler normal doğum yapmazdım bende normal in adı ne kadar normal olsada vajina dağılıyor sezeryanda orasıda sağlam kalıyor bir avantajda o bence
sezeryan dan da iz kalıyor
Ben sağlık açısından normal istiyordum yoksa sezeryan da ölüm değil anne ve bebek için hangisi hayırlı ise o olsun öncelikle bunu söylüyorum
Normal doguma engel bir durumun mu var canim ?
İlk aylarda belli olmaz normal mi sezeryan mi olacağı 8. Aydan sonra belli oluyor..
Sezeryan dan sonra normal doğumu destekleyen doktor bulmak zor ikiz olunca ugrasmazlar diye düşünüyorum yoksa kesin bir bilgim yok kuzum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…