2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Helal olsun iyi dayanmışsin ben 15 saat çektim sancıyı tık yok hemşire her kontrole geldiğinde açılma varmı diye sorunca ümitsiz bir şekilde bakması beni çileden cikariyordu

Bence geniş kalçayla çatının bi alakası var. Ordaki geniş kemiğe deniyo dimi çatı. Mesela hamile kaldıktan sonra belimiz genişliyor bu da bi nevi vücudun doğuma hazırlanması demek. Yürüyüşle kolay doğumun alakası yok mu şimdi niye o kadar bol bol yürüyün diyolar. Gerçi sağlıklı bişe ama kolay doğum için yürüyün derler hep

10 tane hurma şekerimizi zıplatmasın sonra ahududu yaprağı çayı da öyleymiş bunları hep not alıyorum

Benim yengem (abimin eşi) maşallah 5 çocuğu normal doğum ile dünyaya getirdi, ekstra birsey yapmadı sadece çok iş yapıyordu hiç durmazdı hatta bir doğumuna gitmeden halı yikamisligi bile var babam kıyametler koparmisti bu halin ile hali yıkıyorsun diye

Birde son aylarda bol bol yürüyüş açılma için çok etkili oluyor...

Nasip , kısmet şans işi doğum . Bak arkadaşın çatısı müsaitmiş ama Farklı durumlar gelişmiş kısmet olmamış normal doğum .
yürüyüş sağlık açısından iyi , vücudun ödem tutmasını önler , psikolojik olarak hareket etmek iyi gelir ... vs
Çatı muayeneSi 38. Haftada yapılıyor . Bebek miadını doldurana kadar bekleyipte geçerse 4 kg yu normal doğum zor . Veya bazı bebişler hareketli oluyor , doğuma uygun şekilde duruyor duruyor son dk başı yukarı dönüyor veya yine hareketliliğinden kendini kordona doluyor , kakayı yapmış oluyor ... istediğin kadar çatı olsun tamamen nasip

Ayy çok güldüm , çatı ile ilişkinin hiiiiç bağlantısı yok dediğin gibi yapısal
Hee yokmuymus ben yinede sorcam doktora cok merak ediyorum çayı dedikleri yer nere onu bile bilmiyorum ama biri demişti gercekten çatın darsa acı cekşyosundur ilişkide diye walla ben uydurmadım

ilk hamileliğimde Eminönü’nden at pazarına , Çapa’dan eminönüne, Kuzguncuk un bayaa berisinden mihrabat korusuna tırmanmışlığım var

Ilki sezeryansa bide ikiz yapmazlar canim.Olsun saglikli birsekilde kavusalim da nasil dogum olursa olsun

Kasları güçlendirmek için olabilir kaslar zayıf olunca ıkınırken filan zor mu oluyo acaba mesela benm bacaklar cok güçsüz biraz zorlayınxa titremeye başlıyor dermanım kesiliyor ordan yola cıkarak yorum yaptım

normal doğumda bacaklar çatalda oluyor zaten güçlü , güçsüz farketmez

normal doğumda bacaklar çatalda oluyor zaten güçlü , güçsüz farketmez
Hahahah ay dogum nasıl oluyo arastırmadım sizlerden bildiğim kadarıyla işte valla bakmada istemiyorum korkarım cünkü benm canım cok tatlı en ufak byerim agrısa dayanamam bide nefes sıkıntım var o yüzdende hiç bakmadım arastırmadım dogum la ilgili hiç bsy bilmediğimi anlamıs oluyorum su an

yürüyüş rahim ağzının açılmasına yardımcı oluyor yazacaktım farklı bir cümle olmuş

Çok doğru bişe dedin ama şimdi aklıma geldi bak benim uygulamada bacakları güçlendiren videolar var

Bence en zoru ıkınmak

benim sezeryandı ilk doğumum.bu da öyle olacak. benim de normal doğuma cesaretüm yok nedenseama ilkinde tansiyon sebepli zaten 37+3de aldılar kızımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…