- 25 Şubat 2016
- 5.895
- 8.675
- 198
Helal olsun iyi dayanmışsin ben 15 saat çektim sancıyı tık yokdiğer bir hayalim de suyum gelsin açılma sürecini evde geçireyim sonra sancılar sıklaştığında hastaneye gideyim ooo desinler hemen doğuma alsınlar14 saatte yüksek doz suni sancı ile 4 cm açılma olmuştu , 20.30 saat sonra Doğuma girebilmiştim
Bence geniş kalçayla çatının bi alakası var. Ordaki geniş kemiğe deniyo dimi çatı. Mesela hamile kaldıktan sonra belimiz genişliyor bu da bi nevi vücudun doğuma hazırlanması demek. Yürüyüşle kolay doğumun alakası yok mu şimdi niye o kadar bol bol yürüyün diyolar. Gerçi sağlıklı bişe ama kolay doğum için yürüyün derler hepçatı bebeğin geçeceği kemikli yer. yani çatının açılması genişlemesi mümkün olmuyor. tamamen yapısal. yürüyüş rahim ağzındaki açıklık oluyor. yani sezeryan oldum ama bildiğim bu
10 tane hurma şekerimizi zıplatmasın sonraHamileliğin sonlarına doğru günde 10 tane hurma yemek kolay açılmayı sağlıyormuş kızlar. Normal doğum düşünenler bu detayı unutmasın. :) Ben sezeryan düşünüyorum.
Detaylı ultrason konusunda da benim fikrim de eğer imkan varsa yapılması yönünde. Hamilelikten sanırım herkes birbirini yanlış anlamaya müsait. Geçen de bi konu olmuştu tetanozla ilgili. O zamanda biraz ortam gerilmişti. Yapılabilecek testler veya aşılar gereksiz demek yanlış bence. İsteyen yaptırır, istemeyen yaptırmaz. Hiç birimiz kötü niyetle yazmıyoruz, ama dediğim gibi hormonlardan dolayı daha bi alıngan olabiliyoruz.
Son haftalarında yedin mi bişey olmaz10 tane hurma şekerimizi zıplatmasın sonraahududu yaprağı çayı da öyleymiş bunları hep not alıyorum
Benim yengem (abimin eşi) maşallah 5 çocuğu normal doğum ile dünyaya getirdi, ekstra birsey yapmadı sadece çok iş yapıyordu hiç durmazdı hatta bir doğumuna gitmeden halı yikamisligi bile var babam kıyametler koparmisti bu halin ile hali yıkıyorsun diyeİyi bari pişman olmayacağım :)
Kemankolik sen cevap verme bence daha fazla. Konuyu kapatan sen ol, boşuna gerilme sen de.
Bana da aksi şekilde karşı taraf tersliyor geldi, Kemankolik dediği konudan olay uzaklaştı gereksiz bir gerginlik oluştu.
Herkesin kendi fikri, fikirler uyuşmuyorsa karşılık vermektense ben yorum yapmamayı tercih ediyorum. Burada herkes istediği fikri ileri sürebilir oysa ki. Burada herkes hamile, aksi düşüncelere atıflarda bulunarak tartışmaya ortam yaratmak kimsenin faydasına değil.
Doğum anında en çok ne zorluyor ki, önceden yapabileceğimiz bir şey var mı acaba kolaylaştırmak için
Maşallah ya şu ağrıya dayanıklılığı olan insanlara özeniyorum
Evet deepend büyük rahatlık.Bizim zamanımızda yoktu ama kardeşim geçen yıl doğumda kullandı çok rahat etti kilot formunu beğenmezseniz mesane pedleri var çok nkullanışlı.Bu çatı meselesi annenizle bağlantılı bence benim annemin 4 doğumuda çok kısa sürmüş çatısı çok genişmiş.biz 3 kızkardeşiz ablamın ağır kalça ameliyatlarına rahmen doğumu çok kolay oldu.Benim ilk çocuğumda çatı muaynemi yapan doktor hık desen çıkartırsın çatın geniş demişti ama malesef kızımın suyu bitmişti 2 kg du doktor suni sancıyla yormayalım dedi sezeryana aldı velhasıl annenizle konuşun kızlar size fikir verir.
Bence geniş kalçayla çatının bi alakası var. Ordaki geniş kemiğe deniyo dimi çatı. Mesela hamile kaldıktan sonra belimiz genişliyor bu da bi nevi vücudun doğuma hazırlanması demek. Yürüyüşle kolay doğumun alakası yok mu şimdi niye o kadar bol bol yürüyün diyolar. Gerçi sağlıklı bişe ama kolay doğum için yürüyün derler hep
Aman hurmanın bile doğalı kalmadı glikozku hepsiSon haftalarında yedin mi bişey olmazHurma da doğal şeker var, zararlı olmaz o kadarcık.
Hee yokmuymus ben yinede sorcam doktora cok merak ediyorumAyy çok güldüm , çatı ile ilişkinin hiiiiç bağlantısı yokdediğin gibi yapısal
Benim yengem (abimin eşi) maşallah 5 çocuğu normal doğum ile dünyaya getirdi, ekstra birsey yapmadı sadece çok iş yapıyordu hiç durmazdı hatta bir doğumuna gitmeden halı yikamisligi bile var babam kıyametler koparmisti bu halin ile hali yıkıyorsun diye
Birde son aylarda bol bol yürüyüş açılma için çok etkili oluyor...
Ilki sezeryansa bide ikiz yapmazlar canim.Olsun saglikli birsekilde kavusalim da nasil dogum olursa olsunsezeryan dan da iz kalıyor
Ben sağlık açısından normal istiyordum yoksa sezeryan da ölüm değil anne ve bebek için hangisi hayırlı ise o olsun öncelikle bunu söylüyorum
İlk aylarda belli olmaz normal mi sezeryan mi olacağı 8. Aydan sonra belli oluyor..
Sezeryan dan sonra normal doğumu destekleyen doktor bulmak zor ikiz olunca ugrasmazlar diye düşünüyorum yoksa kesin bir bilgim yok kuzum..
Kasları güçlendirmek için olabilir kaslar zayıf olunca ıkınırken filan zor mu oluyo acaba mesela benm bacaklar cok güçsüz biraz zorlayınxa titremeye başlıyor dermanım kesiliyor ordan yola cıkarak yorum yaptımBence geniş kalçayla çatının bi alakası var. Ordaki geniş kemiğe deniyo dimi çatı. Mesela hamile kaldıktan sonra belimiz genişliyor bu da bi nevi vücudun doğuma hazırlanması demek. Yürüyüşle kolay doğumun alakası yok mu şimdi niye o kadar bol bol yürüyün diyolar. Gerçi sağlıklı bişe ama kolay doğum için yürüyün derler hep
Kasları güçlendirmek için olabilir kaslar zayıf olunca ıkınırken filan zor mu oluyo acaba mesela benm bacaklar cok güçsüz biraz zorlayınxa titremeye başlıyor dermanım kesiliyor ordan yola cıkarak yorum yaptım
Amin canım aynen sağlıcakla dogsunlar farketmezIlki sezeryansa bide ikiz yapmazlar canim.Olsun saglikli birsekilde kavusalim da nasil dogum olursa olsun
Hahahah ay dogum nasıl oluyo arastırmadım sizlerden bildiğim kadarıyla iştenormal doğumda bacaklar çatalda oluyor zaten güçlü , güçsüz farketmez
yürüyüş rahim ağzının açılmasına yardımcı oluyor yazacaktım farklı bir cümle olmuşBence geniş kalçayla çatının bi alakası var. Ordaki geniş kemiğe deniyo dimi çatı. Mesela hamile kaldıktan sonra belimiz genişliyor bu da bi nevi vücudun doğuma hazırlanması demek. Yürüyüşle kolay doğumun alakası yok mu şimdi niye o kadar bol bol yürüyün diyolar. Gerçi sağlıklı bişe ama kolay doğum için yürüyün derler hep
Kasları güçlendirmek için olabilir kaslar zayıf olunca ıkınırken filan zor mu oluyo acaba mesela benm bacaklar cok güçsüz biraz zorlayınxa titremeye başlıyor dermanım kesiliyor ordan yola cıkarak yorum yaptım
Bence en zoru ıkınmakİyi bari pişman olmayacağım :)
Kemankolik sen cevap verme bence daha fazla. Konuyu kapatan sen ol, boşuna gerilme sen de.
Bana da aksi şekilde karşı taraf tersliyor geldi, Kemankolik dediği konudan olay uzaklaştı gereksiz bir gerginlik oluştu.
Herkesin kendi fikri, fikirler uyuşmuyorsa karşılık vermektense ben yorum yapmamayı tercih ediyorum. Burada herkes istediği fikri ileri sürebilir oysa ki. Burada herkes hamile, aksi düşüncelere atıflarda bulunarak tartışmaya ortam yaratmak kimsenin faydasına değil.
Doğum anında en çok ne zorluyor ki, önceden yapabileceğimiz bir şey var mı acaba kolaylaştırmak için
Maşallah ya şu ağrıya dayanıklılığı olan insanlara özeniyorum
Aynen gördüm bunları da evde cok tembelleştim yapamıyorum hiç bsyÇok doğru bişe dedin ama şimdi aklıma geldi bak benim uygulamada bacakları güçlendiren videolar varEki Görüntüle 2639117 Eki Görüntüle 2639117
Evet farkettim yanlışla öyle yazdığını canımyürüyüş rahim ağzının açılmasına yardımcı oluyor yazacaktım farklı bir cümle olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?