2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Evet en sert yer kafası kafası denk geliyo heralde o pıtlar pıtlar artıyor işte gaz sanıyodum ben ama artık olmadıgını biliyorum bide böle sırt üstü yatınca cok oluyor tekmeler aslında onlar 15 mayıstan beri hissediyorum bende net olarak 20+3oldum zaten 20nin içinde başlamıstı dedikleri gibi ve günler ilerledikçe dahada hissettiriyor

Her doğum hikayesi özeldir.. komik ve duygusal anılar kalır. Sancılar dışında tadını çıkarın ömür boyu anlatacağımız bir anı olacak
İnşallah tüm annelerin doğumları güzel geçer..

Ayy çok tatlı ve saf sormuşsun canım istemsizce güldüm kusura bakma çatı kemik yapısıdır, pubik kemiği, ve dışardan müdahaleyle değişmez anatomiktir yani. Ama şöyle birşey olur vücut son haftalara doğru hormonları artırıp kemikleri gevşetmeye başlar. Benim mesela aşırı çatı ağrım olmuştu artık ağrıdan yürüyemez olmuştum. Gel gör ki normal mi doğurdum hayır e madem o kadar ağrıyı niye çektim demi herkes aynı şekilde değil tabi benim arkadaşlarımdan hiç çatı ağrısını bilmeyenin bile oldu doğuma giderken. Tamamen yapı meselesi.
Açılma olayı ise rahim ağzıyla ilgili, bir miktar bizim elimizde yürüyüş egzersiz vs ile. Ben son 3 hafta yürümüştüm bol bol ama işe yaradı mı, hayır nişan, su geldi sancı gelmedi, hafi suni sancı verdiler bu sefer açılma olmadı kaç saat geçti kıvrandım ona rağmen. Sonra doktora yalvar yakar hoop sezaryene
Yani bu işler hep kısmet işi ve kişiye özgü. İnşallah çook kolay hep güzel anacağın bir doğumun olur
Cok özür dileyerek soruyorum bu ıkınırken Baska seylerde olmuyor dimi ıkınınca ilk baskı bagırsak ve makata oluyor ya ne bileyim dogumdan önce bsy yememek mi lazım
Ay ne güldüm bu akşam koptum resmen yorumlarına ya Allah da seni güldürsün valla kocan şanslı hiç yaşlanmaz
Cevap yazacaktım ama verilmiş zaten bence şimdiden düşünme bunları pis şeyler bunlar

Kollarımı gören varmı kızlar..Buralarda mı unuttum acaba hissetmiyorumda dünden beri bu nasıl birşey anlamadım gitti Ağrıyormu sizinde bu kadar uyusuk resmen
İlk gebeligimde yoktu ama bu gebeligimde zaman zaman yasiyorum uyusma karincalanma hissi ozellikle kollarimda elllerimde yada parmaklarimda .

Bende gaz mı hareket mi ediyor anlamıyordum başlarda sonradan anladım biz 20 olduk elhamdulillah bazen çıkar tuhaf oluyorum acaba iyi mi düşüncesine kapılıyorum üzülüyorum bi an bi kimyasal birde 9 haftalıkken kalp gelişim durduğu için aldırmıştık oyuzden

Birde kizlar yalanci sanci denilen birsey var bugun sanci gibi birsey hissettim uzun sure kitledi beni . Tamda iftar icin yemek hazirlayacaktim. Ruyamdada erken dogum yapiyormusum oyle goruodum . Aklimda deli sorular :)

Karnimda yavastan fark edilecek kadar buyudu ama hala hamile kaldigim kilodayim . Sikayetcide degilim 8 kilo kadar fazlam vardi .p (yani bana gore fazla ideal kilo sinirindaydim) :)

İyi düşün artık kocaman olmus annesi allahın dediği olur acı tecrübeler endişeyi artırıyor ama engel olamayacagımız seylere de stres olmak yıpratır insanı o yüzden geçmişi geçmişte bırak hareketlerin tadını cıkar

Haklısın ama doktora giderken engel olamıyorum o korkulara hep acaba iyi mi diye giriyorum doktorun odasına

Ayy ne şanslıymış Peki bunun genetikle alakası olabilir mi ? Yani şöyle benim annem 4 doğum yaptı hepsi de normal ve resmen kendi kendine yapmış hele en küçük kardeşimde masaya çıkamadan doğurmuş kız kardeşimde geçen yıl doğum normal doğum yaptı anneannem 9 doğum yapmış filan derken belki bende onlara çekmişimdir hem bu çatlama olayına gelince kesinlikle genetik anne çatladıysa kızıda çatlar diyorlar eee o zaman buda genetik olsun

Haklısın ama doktora giderken engel olamıyorum o korkulara hep acaba iyi mi diye giriyorum doktorun odasına
Walla o herkesde var aslında ama kontrol etmek bizim elimizde acaba mı diyoruz ya o acaba olsa nolcak bsybyapablcekmiyiz yine teslim olcaz o yüzden ne olacaksa olacak Allahtan gelecek biraz polyannacılık gibi oluyo ama ben bunu öğrendim sanırım Bi daha hamile kalırsam bu kdr tedirgin başlamam heralde beni belirsizlik öldürüyor ama anne olmak sabretmeyi öğretiyor

Çatlma işi bncede genetik benm fiziğim annemin aynısı çatlama yerlerimiz bile aynı beni cok zor dogurmus vakumla aldılar 15 gün kalkamadım demişti kardesnde cok rahat dogurmus eger genetikse benm için eyvahlar olsun

İlk gebeligimde yoktu ama bu gebeligimde zaman zaman yasiyorum uyusma karincalanma hissi ozellikle kollarimda elllerimde yada parmaklarimda .
Aynen benimde ilk gebeligimde bu kadar agrim yoktu son birkaç ay karpal tünel cekmistim okadar..ama simdi kollarimı yatinca nereye koyacagimi bilemiyorum felaket bi kas agrisi var..psikolojik olabilir dedi doktorum şaşırdım ne alakaysa..sonrada magnezyum ve b vitamini verdi bakalim onları kullanicam simdi gecer insallah cok rahatsiz edici hicbir iş yapamıyorum

Senin de mi ilk bebeğin kuzum rabbim herkesin evladını kucağına sağ sağlim almayı nasip etsin inşallah ya birşey sorucam komik gelicek ama internetten bakınca 4 aylık uygulamadan bakınca 5.ayım da olduğum gözüküyor kaç aylık oluyor 20 hafta

Daha yolun yarisindayiz şimdiden doğum sohbetleri başlamış
Ben de hep tıbbi zorunluluk olmadigi sürece bir.al doğurmak isterim derdim. Geçen yıl açık miyom ameliyatı oldum. Aynı şey değildir tabii ki ama sezeryan gibi kesi atıldı. Epikrizime de ameliyatta yaptıklarını destan gibi yazmışlar sonuna da doğum şekli sezeryan demişler. Hamile kalıp da ilk kontrole gittiğimde 37. Haftadan itibaren sancılar başlamadan alınmalı, kasılma olmaması lazım bu dikişli rahimle dediler. Benim normal doğum hayalim tamamen suya düştü zaten en başında
Anneannem annemi çok kolay doğurmuş, annem de beni doğurmaya giderken ben kolay doğmuşum, doğumum da kolay olur demiş ben de çok zorlamamisim annecigimi. Ben de bu kafayla doğuma gitmek isterdim ama şimdi bunlar bana sancı bile cektirmiycekler anlamadan dogurucam diyorum İkimizin sağlığı da yerinde olsun da bizim için en doğru şekil sona gelince belli olacak zaten Marifet doğumdan sonra başlayacak, dünyaya gelen minikleri dosdoğru ,iyi bir insan olarak yetiştirmek en büyük iş. Kimse annen az mı çok mu sancı çekti, normal mi sezeryan mi doğurdu diye sormayacak
Ama imkan olsa normal doğum yapmak isterdim. Doğum kanalından geçerken anneden alınan probiyotiklerin bebeğin bagisikligina etkisi, sürecin kendi akışında doğası gibi tamamlanması tartışılmaz şeyler bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…