- 9 Şubat 2020
- 973
- 1.297
- 43
- 35
Ben şeyi çok merak ediyorum ne zaman tam anlamıyla oynağını hissedicez
Benmde ilk cnm evet amin inşSenin de mi ilk bebeğin kuzumrabbim herkesin evladını kucağına sağ sağlim almayı nasip etsin inşallah ya birşey sorucam komik gelicek ama internetten bakınca 4 aylık uygulamadan bakınca 5.ayım da olduğum gözüküyor kaç aylık oluyor 20 hafta
Onların beslenmesi bizim gibi değildi ama organik besleniyorlarmıs köy yerinde yasayanlar ayrıca köy işleri filan bünye olarak baya sağlamlarmıs bide tabi herkes o kdr şanslı olmuyırmus sayısız anne ve bebek ölümü varmıs su an en aza indirilmiş hali şanslı olanlar deden gibi sapasağlam doguyomusAslında doğum konusunda ne kadar da şanslıyız ama korkuyoruz işte. Rahmetli dedemin annesi dedemi yaylada doğurmuş hatta dere kenarından çadıra su getirmeye gittiğinde orda sancısı tutmuş ayıp olacak diye bağıramamış bile orada tek başına dedemi doğurmuş ve sarıp çadıra 🏕 getirmiş. Şimdi insan düşününce onlarında canı vardı ve neler çekmişler bunları duyunca çok üzülüyorum.
Benmde ilk cnm evet amin inşbenm regl tarihim 1 ocak oldugu için ben cok rahat hesaplıyorum bugun 24 mayıs olduguna göre ben 4 ay 24 günlüğüm yani aslında 5 ay bitmek üzere mayısın sonunda 5 ayı bitirmiş oluyorum sende o sekilde hesapla zaten aramızda cok yok sanırım soranlara 5.ayın içinde yada bittiği zaman 5.ayı bitirdik diyebilirsin yaş hesaplaması gibi bşy Buda
Benim sat 5 Ocak kuzum yani nasıl oluyor
Bence eksiklik yok kuzum biz algilayamiyoruz, farklı zamanların insanlariyizOnların beslenmesi bizim gibi değildi ama organik besleniyorlarmıs köy yerinde yasayanlar ayrıca köy işleri filan bünye olarak baya sağlamlarmıs bide tabi herkes o kdr şanslı olmuyırmus sayısız anne ve bebek ölümü varmıs su an en aza indirilmiş hali şanslı olanlar deden gibi sapasağlam doguyomusayrıca göbek bagını filan nasıl kesmiş nasıl sarıp getirmiş o kısmına şaşırdım Bi eksiklik var sanki hikayede
Peki nasıl kesilmiş göbek bağı kestikten sonra hersey olur da orasını anlayamadımBence eksiklik yok kuzum biz algilayamiyoruz, farklı zamanların insanlariyizKayınvalidem de tarlada çalışırken doğum yapıp bebegi ağacın altında bırakıp çalışmaya devam etmiş. İnanılır gibi değil ama gerçek.
Artık taşla, cakiyla neyle kestilerse bilemiyorum, o kadar detayını sormadım. Benim babannem de ebelik yaparmış mahallede ama annem beni Cerrahpaşa da doğurmuş. Herhalde kendi gelini olunca cesaret edemedi ebeligini yapmayaPeki nasıl kesilmiş göbek bağı kestikten sonra hersey olur da orasını anlayamadımyoksa cok var böle hikayeler inanırım benm yengem cok değil 20 sene önce evde dogurdu ama illaki an karanın ortasındayız Bi ebe bulmuşlardır diye düşünüyorum da eskilerdede cok varmıs sanırım böle bu işlerden anlayan benm eşimin babaannesi köyün ebesiymiş mesela bütün cocukları o dogutturmus
Aslında sanırım o da bireyselAyy ne şanslıymışPeki bunun genetikle alakası olabilir mi ? Yani şöyle benim annem 4 doğum yaptı hepsi de normal ve resmen kendi kendine yapmış hele en küçük kardeşimde masaya çıkamadan doğurmuş kız kardeşimde geçen yıl doğum normal doğum yaptı anneannem 9 doğum yapmış filan derken belki bende onlara çekmişimdir hem bu çatlama olayına gelince kesinlikle genetik anne çatladıysa kızıda çatlar diyorlar eee o zaman buda genetik olsun
Bebeği kenara koyup çalışmaya devam etmesine çok üzüldümBence eksiklik yok kuzum biz algilayamiyoruz, farklı zamanların insanlariyizKayınvalidem de tarlada çalışırken doğum yapıp bebegi ağacın altında bırakıp çalışmaya devam etmiş. İnanılır gibi değil ama gerçek.
Evet ben ne yürüyüşler yaptım normal doğurcam kaslarım güçlensin vs diye. hergün 2 km yürürdüm en az, doğumun son gününe kadar. Ama 2 cm den sonra açılmam olmadı ve ben illa bekleyelim normal doğum diye ısrar ettim. Sonuç:çok pişmanım. Bebeğim o sürede çok fazla strese girmiş neyseki atlattıkÇatı muayenesi 38. Haftada oluyor ve o zamana kadar vücudun kendini doğuma hazırlıyor . Şuan ölçüm yapılmıyor yapılsada o zaman ki ölçüm ile aynı çıkmayacaktır
Yürüyüş ile de gerçekten gram ilgisi yok , açılacaksan açılıyorsun benim iki hamileliğimde de sıfır açıklık oldu . Yürümek , spor , hareketlilik had safhadaydı . Birkaç mesaj geride kardeşimin eşinden bahsetmiştim . Tüm hamileliğinde yattı iş bile yapmadı ve doğumu çok rahattı
Kesinlikle çok doğru bir cümle marifet doğumdan sonra ve gerçekten insan bebeğine bakınca nasıl doğduğu aklına bile gelmiyor. Şuan en gündemdeki konu tüm önemini yitiriyor. Kaç kat giydirsem,sağa çok yatırdım galiba kafası yassı olur mu, kaç cc süt çıkarıyor olabilirim, gaz ilacı yan etki yapar mı acaba vs vs vs gibi daha komplex bir aşamaya geçiveriyo insanDaha yolun yarisindayiz şimdiden doğum sohbetleri başlamış
Ben de hep tıbbi zorunluluk olmadigi sürece bir.al doğurmak isterim derdim. Geçen yıl açık miyom ameliyatı oldum. Aynı şey değildir tabii ki ama sezeryan gibi kesi atıldı. Epikrizime de ameliyatta yaptıklarını destan gibi yazmışlar sonuna da doğum şekli sezeryan demişler. Hamile kalıp da ilk kontrole gittiğimde 37. Haftadan itibaren sancılar başlamadan alınmalı, kasılma olmaması lazım bu dikişli rahimle dediler. Benim normal doğum hayalim tamamen suya düştü zaten en başında
Anneannem annemi çok kolay doğurmuş, annem de beni doğurmaya giderken ben kolay doğmuşum, doğumum da kolay olur demiş ben de çok zorlamamisim annecigimi. Ben de bu kafayla doğuma gitmek isterdim ama şimdi bunlar bana sancı bile cektirmiycekler anlamadan dogurucam diyorumİkimizin sağlığı da yerinde olsun da bizim için en doğru şekil sona gelince belli olacak zaten Marifet doğumdan sonra başlayacak, dünyaya gelen minikleri dosdoğru ,iyi bir insan olarak yetiştirmek en büyük iş. Kimse annen az mı çok mu sancı çekti, normal mi sezeryan mi doğurdu diye sormayacak
Ama imkan olsa normal doğum yapmak isterdim. Doğum kanalından geçerken anneden alınan probiyotiklerin bebeğin bagisikligina etkisi, sürecin kendi akışında doğası gibi tamamlanması tartışılmaz şeyler bence
Bebeği kenara koyup çalışmaya devam etmesine çok üzüldümNasıl bir zorunluluk nasıl bir mecburiyet hissi. İnsanlar neler neler yaşamış
Bence eksiklik yok kuzum biz algilayamiyoruz, farklı zamanların insanlariyizKayınvalidem de tarlada çalışırken doğum yapıp bebegi ağacın altında bırakıp çalışmaya devam etmiş. İnanılır gibi değil ama gerçek.
Sancılar 7 8 aylarda başlamıyor bence. İlk çocuğum 39. Haftada sezaryenle doğdu. O zamana kadar tek bir ağrı ya da sancı çekmedim. Nst de hiç sancı çıkmıyordu.Öyleyim vallaya bi de 7. 8.aydan beri başlıyomuş sancılar nasıl bilecez yalancı sancı veya gerçek sancı. Ben yalancılara inanırım hemencik o da heralde suyla beraber gelirse gerçek sancı olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?