2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Aslında doğum konusunda ne kadar da şanslıyız ama korkuyoruz işte. Rahmetli dedemin annesi dedemi yaylada doğurmuş hatta dere kenarından çadıra su getirmeye gittiğinde orda sancısı tutmuş ayıp olacak diye bağıramamış bile orada tek başına dedemi doğurmuş ve sarıp çadıra 🏕 getirmiş. Şimdi insan düşününce onlarında canı vardı ve neler çekmişler bunları duyunca çok üzülüyorum.

Ben şeyi çok merak ediyorum ne zaman tam anlamıyla oynağını hissedicez

İlk gebeligim olmadigi icin belki ama ben bayaa bayaa hissediyorum cokta hareketli :) esimde hissediyo sadece hissetmek degil karnima bakinca da gorunuyo tekme aninda cikintilar :)

Benmde ilk cnm evet amin inş benm regl tarihim 1 ocak oldugu için ben cok rahat hesaplıyorum bugun 24 mayıs olduguna göre ben 4 ay 24 günlüğüm yani aslında 5 ay bitmek üzere mayısın sonunda 5 ayı bitirmiş oluyorum sende o sekilde hesapla zaten aramızda cok yok sanırım soranlara 5.ayın içinde yada bittiği zaman 5.ayı bitirdik diyebilirsin yaş hesaplaması gibi bşy Buda

Onların beslenmesi bizim gibi değildi ama organik besleniyorlarmıs köy yerinde yasayanlar ayrıca köy işleri filan bünye olarak baya sağlamlarmıs bide tabi herkes o kdr şanslı olmuyırmus sayısız anne ve bebek ölümü varmıs su an en aza indirilmiş hali şanslı olanlar deden gibi sapasağlam doguyomus ayrıca göbek bagını filan nasıl kesmiş nasıl sarıp getirmiş o kısmına şaşırdım Bi eksiklik var sanki hikayede

Bence eksiklik yok kuzum biz algilayamiyoruz, farklı zamanların insanlariyiz Kayınvalidem de tarlada çalışırken doğum yapıp bebegi ağacın altında bırakıp çalışmaya devam etmiş. İnanılır gibi değil ama gerçek.

Peki nasıl kesilmiş göbek bağı kestikten sonra hersey olur da orasını anlayamadım yoksa cok var böle hikayeler inanırım benm yengem cok değil 20 sene önce evde dogurdu ama illaki an karanın ortasındayız Bi ebe bulmuşlardır diye düşünüyorum da eskilerdede cok varmıs sanırım böle bu işlerden anlayan benm eşimin babaannesi köyün ebesiymiş mesela bütün cocukları o dogutturmus

Artık taşla, cakiyla neyle kestilerse bilemiyorum, o kadar detayını sormadım. Benim babannem de ebelik yaparmış mahallede ama annem beni Cerrahpaşa da doğurmuş. Herhalde kendi gelini olunca cesaret edemedi ebeligini yapmaya

Aslında sanırım o da bireysel benim ablam çatladı mesela hamilelikte annem gibi, ben ilk beybimi 41. Hf doğurmama rağmen çatlamadım. Öyle bişey de kullanmadım pek açıkcası aklıma gelirse z. yağı sürerdim nadiren o da

Bebeği kenara koyup çalışmaya devam etmesine çok üzüldüm Nasıl bir zorunluluk nasıl bir mecburiyet hissi. İnsanlar neler neler yaşamış

Evet ben ne yürüyüşler yaptım normal doğurcam kaslarım güçlensin vs diye. hergün 2 km yürürdüm en az, doğumun son gününe kadar. Ama 2 cm den sonra açılmam olmadı ve ben illa bekleyelim normal doğum diye ısrar ettim. Sonuç:çok pişmanım. Bebeğim o sürede çok fazla strese girmiş neyseki atlattık

Kesinlikle çok doğru bir cümle marifet doğumdan sonra ve gerçekten insan bebeğine bakınca nasıl doğduğu aklına bile gelmiyor. Şuan en gündemdeki konu tüm önemini yitiriyor. Kaç kat giydirsem,sağa çok yatırdım galiba kafası yassı olur mu, kaç cc süt çıkarıyor olabilirim, gaz ilacı yan etki yapar mı acaba vs vs vs gibi daha komplex bir aşamaya geçiveriyo insan

Bebeği kenara koyup çalışmaya devam etmesine çok üzüldüm Nasıl bir zorunluluk nasıl bir mecburiyet hissi. İnsanlar neler neler yaşamış

Kesinlikle canım bazen sohbette yeri gelince anlatıyor da eskiden köylerde kadının ve çocuğun hiç hükmü yokmuş, erkeklerin saltanatı varmış resmen. Hoş hala birçok yerde öyle ortamlar var
Benim anne ve baba tarafim da batıda ve şehirde olduğu için biz hiç öyle ortamlar görmedik anlatilinca film gibi roman gibi geliyor ama yaşanmış şeyler bunlar. Eşim anlatıyor ilk oruç tuttuğunda 7 yaşındaymış, iftar vakti uyumuş, kimse de bu çocuk oruçlu , aç uyudu dememiş Şimdi olsa biz ne yaparız aman çocuğumuz ilk defa oruç tuttu der onun en sevdiği yemeği yapar ona hediyeler alir odullendiririz. Aslında zorunluluk mecburiyet hissi olsa belki karşı koyulur ama bence ondan ziyade hayatın olağan akisi olarak bir kabullenişmiş, başka türlüsü akıllarına dahi gelmemiş..

İnanilir gibi degil gercekten.kayinvaliden calismista yanindakiler nasil izin vermis. Kac yil oncesi olursa olsun...
Herturlu dogum hikayesini duyuyoruz eskilerden de..
Yokya aklim almiyor... bu baska birsey.. bilincli eziyet cektirmekten farksiz..
Uzuldum valla ...

Öyleyim valla ya bi de 7. 8.aydan beri başlıyomuş sancılar nasıl bilecez yalancı sancı veya gerçek sancı. Ben yalancılara inanırım hemencik o da heralde suyla beraber gelirse gerçek sancı olacak
Sancılar 7 8 aylarda başlamıyor bence. İlk çocuğum 39. Haftada sezaryenle doğdu. O zamana kadar tek bir ağrı ya da sancı çekmedim. Nst de hiç sancı çıkmıyordu.

merhabalar, 3 ekimde doğum bekliyorum, inşallah bir oğlum daha olacak, daha önce 2010 eylül ve 2013 agustos annelerindeydim. o zamanlar daha sıkı bir takipçiydim. artık 2 okullu çocugun ders takibiyle ugrastıgım için daha yogunum. süreçlerimizi cogunlukla yarıladık sayılır ama devamı için herkese keyifli bir hamilelik ve saglıklı dogumlar, peşinden düzenli uyuyan uslu bebişler diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…