Merhaba! Ben de 2020 Ekim annesi olacağım inşallah. O sebeple bu foruma dahil olmak, kimseyle görüşemediğimiz bu günlerde başka tecrübelerden de faydalanmak istedim.
Maalesef mesaj yazmadan önce son konuşulanları görüp baya üzüldüm. Ben de bir doktorum ve inanın hele de bu günlerde doktorların üzerinde bu denli yoğun baskılar varken bu tarz söylemler çok kırıcı. Her meslekte sert mizaçlı insanlar vardır. Nitekim banka memuru, belediye çalışanı vs bize güler yüz göstermek zorunda olmadığı gibi maaşlı bir devlet memuru olan doktor da güler yüz göstermekle değil işini doğru yapmakla mükelleftir. Ha tabi ki güler yüzlü olması onun insanlığını iyiliğini gösterir. Kimin ne koşullarda çalıştığını bilmiyorsunuz. Günde 500 basta baktığımı hatırlıyorum, bu koşullar düzeltilsin diye ses çıkaracağımıza 24 saatte 10 dk tuvalete zor giden doktor gülsün diye isyan ediyoruz. Özel ve devletteki en büyük fark da buradan gelir maalesef. Pazar dönüşü eve bırakılması için doktorlu ambulans çağıran, 3 gündür parmağı kaşınıyor diye acil servise gelenlerle dolu ülkemiz. İnanın sokağa çıkma yasağında dışarı çıkmak için acile başvuran o kadar çok hasta oldu ki çalışanlar bıkkınlık geçirdi. Tabi ki herkese gereksiz gelmiş gibi muamele yapılamaz ama doktorun insan sarrafı olmasını da bekleyemeyiz, öyle bir eğitim yok. Nasıl ki her hastayı gezmeye gelmiş diye azarlayan doktora sinirleniyorsak biz de her sinirli doktorda bütün cefakar sağlık çalışanlarını kıracak yorumlar yapmamalıyız. Hele müge anlıya destek vermek dayağı hak ediyorlar seviyesi filan çok ilkel ve çok üzücü kusura bakmayın.
Başlangıç için uzun bir mesaj oldu farkındayım ama bu taraftan birinin de kırgınlığını bıkkınlığını bilin istedim.