2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Ben 12 yıldır troit ilacı kullanıyorum. Gebelikte tsh hormonu yükseliyor. Önceki hamileliğimde 6 ya çıkmıştı.ilacın dozunu artırdı endokrın dr u. Şimdi ilk üç ay bayaa düşüktü sıfırlardaydı.şimdi ıkıncı dönemde tsh ım yine yükselmiş 7 olmuş. İlacın dozunu artırdım düşmüş şükür. Benim bildiğim kadarıyla 10 un üzerinde olmadıkça bebek için tehlike olmuyor diye okumuştum yıllar önce. Sizin değerleriniz normal sınırlarda, bence tehlıkeli bi durum yok, içiniz rahat olsun inşllhh ama düzenli olarak takip etmemiz gerekiyor..

Evet bende her ay baktirip ilaci düzenletiyorum teşekkür ederim cevabınız için

Bende de oluyor hatta bazen bebek cok asagidaymis sanki dusecekmis gibi bir agirlik oluyor doktoruma soyledim normal dedi adet sancisi gi bi sancilarinda olacak dedi ara ara igne batmasi kramp seklinde cesitli yerlerimde agrilar oluyo rahim genisliyor ve bebek buyuyor iceride

Benimde hep yüksek çıkardı eutyrox 75kullanıyorum bende bu sefer 0.6 çıkmış dahiliye uzmanına görün dediler düşük diye.

Bende tuvalete çıktığımda hissediyorum o baskıyı rahmin üzerinde bi baskı oluyor

Merhaba arkadaşlar...
herhangi bir sıkıntısı olmadığı halde doktor kontrollerinde idrar ve kan tahlilleriniz yapılıyor mu ya da tansiyon ölçülüyor mu? ben folik asitten multivitamine geçtim ama ne eksik ne fazladır ya da idrar yolu enf var mıdır yok mudur hiç bakılmıyor içim rahat etmiyor bu yüzden

ay kıyamam inşallah olmaz çok geçmişler olsun.

Ayni dertten bende yakiniyorum doktorum hicbir tahlil istemiyor benden de kendimde hastanede calisiyorum gecen kontrol oncesi işe gittigimde hazir tahlilde veriyim dedim hem idrarda enfeksiyon hemde kan dusuklugum cikti ben baktirmasam haberi olmayacakti doktorun

Aile hekimine git o yapar hemogram biyokimya ve vitamin depolarına bakar bide idrar testi yaptırırsan enfeksiyona bakar ama özelde devlette yapıyor bunları doktorun istemedimi.

Aile hekimine git o yapar hemogram biyokimya ve vitamin depolarına bakar bide idrar testi yaptırırsan enfeksiyona bakar ama özelde devlette yapıyor bunları doktorun istemedimi.
ilk gittiğimde yaptırdı suan 18+4 oldum ama bugüne dek tekrarlamadı. Aile hekimine gitmeyi düşünüyorum ama ben mi acaba beklenti içindeyim diye merak ettim

Doktorum deneyimli fakat rahat biri bazen diyorum ben mi kuruntu yapıyorum ama şuan siz yazınca daha emin oldum sağlık ocağına gideceğim mutlaka

Selam kızlar babymall gittik bgn Bi bebek arabası begendm çift yönlü olması benim aradığım Bi özellikti yani o oturağı kaldırmadan direk tutma yerinin yön değiştirmesi bide tam yatar pozisyon alması zaten tekerlekler filan genel olarak birbirlerne benziyo travel sistemlerin çoğu pusetiyle birlikte 2000 TL prego markası bilemedim ama aklımda hep Baska markalar vardı ama bu model 2 markada varmıs sadece

Eklentiler

• Screenshot_2020-05-27-17-10-25-618_com.android.chrome.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_2020-05-27-17-10-18-312_com.android.chrome.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
İlk gittiğinde yaptıysa ve şikayetin yoksa evet beklentiye girmişsin bizimde 1 kez yapıldı ama mesela özel durumu olan arkadaşlar var Tsh düzenli ölçtürmesi gereken demir ilacı kullanamadığı için ölçtürmesi gereken.onlar yaptırıyolar.Eğer gebeliğinizin başında tahlilleriniz yapılmış ve temiz çıkmışsa bu pandemi ortamında şikayetiniz yoksa tahlil yaptırmak keyfi bi karar olabilir.ama tabi siz kendinizi daha güvenli hissetmek istersinz haklısınız.

beni aslında idrar yolları enfeksiyonu vs olmak korkutuyor bazen belirtisiz ve yüksek düzeyler riskli olabiliyormuş bununla ilgili bir kayıp okuduğumdan beri kafamı kurcalıyor bu konu.
Bir de iş yerinde arkadaşım ben hamileyken her gittiğimde kan alınıp bakılırdı diyince iyice kafama takar oldum

Canım ben de aynı şekilde bakmıştım bebeği kaldırmadan yönü değişsin diye, satıcı hiç tavsiye etmem dedi, sabitlere göre demirleri daha inceymiş kırılma ihtimali oluyor demişti, sonra int yorumlarına bakınca da aynı yorumları görünce vazgeçmiştim.
Ağırlık merkezi sıkıntısı var o çift yönlülerde, şöyle ki yön değiştirdiğinde küçük tekerler önde büyük tekerler arkada olacak, belki de o yüzden kırılma tehlikesi olabiliyordur.
Tabi yine senin kararın, yorumunu görünce ben de duyduklarımı aktarıp cevaplamak istedim

Doktorum deneyimli fakat rahat biri bazen diyorum ben mi kuruntu yapıyorum ama şuan siz yazınca daha emin oldum sağlık ocağına gideceğim mutlaka
Benim doktorum ozel muayenede acaba ortam sikintilimi diye istemiyordu bilmiyorum benim.imkanim vardi yaptirdim ama ayda 1 ya da 2 ay da bir tahlil yapmalilar gibi geliyor bana bilemedim ki ortamda karisik onlarinda vardir heralde bir bildigi

İlk bebek senin sanırım.Her şeyi vesvese yapmamak lazım hele internetteki kötü yazıları.Eğer ağrı yanma koku şikayetiniz yoksa idrar yaparken rahat olabilirsiniz ama bence siz yaptırın kafanız rahat eder takmassınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…