2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
gunaydin kizlar guzel bir gun olsun insallah kizlar sizce alttan muayene cati kontrolu dogumu tetikler mi annem ben cati muayenesi aksami dogum yaptim diyor doktorda bu hafta yapabilirmis bence erken daha ama ne yapsam bilemedim
Çatı için erken değil mi benim doktorum tam 37 de yapacağını söyledi

yakında keşfedebilir kızlar erken gelir diyorlar ya zaten 🙈 en son kaç haftalıkken gittin kontrole kaç kiloydu , şaşırtabilir bence 😅
:rolleyes: Ay sus öyle erken merken deme :KK57:

En son 5inde gitmiştim. 28 in son günüydü. 1270 gr dı. Haftasıyla uyumluydu. Haftaya çarşamba yine gidicem bakalım sağlıkla hayırla mutlulukla gelsin bebişler inşallah :emir_bebek:

bende öyle şeyleri makinada yıkıyorum. Kullanırkende sık sık makinaya atıyorum toz fln tutmasın diye 🙈 hatta ben yeni aldığım pusetin kılıflarınıda yıkadım , oturma ünitesini sökmeye niyetleniyordum sonra 7-8 ay yine kenarda bekleyecek kullanacağım zaman yıkarım dedim 😅 aynı şekilde bebek bakım çantasını fln da yıkayacaktımda hastanedeyim 😖
Çantayı özellikle yıkamayın dedi bana satan fermuarları vs zarar görür dedi. Ben de yıkamadım. Zaten herşeyi poşetle koydum içine. Ben baby nesti bile attım makinaya :rolleyes:
Bu sıcaklarda kurudu zaten hemen. Ayrıca bebekler belli süreden sonra biraz yararlı bakteri yüzü görmeli herşeyi o kadar sterilize etmemek lazım. Dr tavsiyesi.

Çantayı özellikle yıkamayın dedi bana satan fermuarları vs zarar görür dedi. Ben de yıkamadım. Zaten herşeyi poşetle koydum içine. Ben baby nesti bile attım makinaya :rolleyes:
Bu sıcaklarda kurudu zaten hemen. Ayrıca bebekler belli süreden sonra biraz yararlı bakteri yüzü görmeli herşeyi o kadar sterilize etmemek lazım. Dr tavsiyesi.
Bende her şeyi yıkıyorum🙈

Bu sıra adı batasıca hastalıkmyüzünden manyak olduk zaten hepten :KK17::confused:
Yok canım benimki bu hastalıktan değil zaten normalde de yıkama hastalığım var😂
Oğlumda hastaneden çıktık bir benle oğlum kaldık makinaya atıp yıkanmayan😁
Oğlum üşütse aha bi yerden mikrop kaptı diyerek ne var ne yoksa kaynatırım kıyafet çarşaf a dan z ye yıkarım tam manyak işi😂

gunaydin kizlar guzel bir gun olsun insallah kizlar sizce alttan muayene cati kontrolu dogumu tetikler mi annem ben cati muayenesi aksami dogum yaptim diyor doktorda bu hafta yapabilirmis bence erken daha ama ne yapsam bilemedim
Günaydın canım.
Hayır tetiklemiyor açılma varsa evet belki ama açılma yoksa hiç birsey olmaz ben kanamayla iki gün gittiğimde geçen hafta tam 4 kez açılma var mı diye muayene edildim ve hala hiç birşey olmadı. Hatta hemşireye senin gibi sormuştum yoksa da açılma olacak tetikliyordur bu dedim güldü bana öyle olsa normal doğum yapamayan herkese bu muayeneyi 2 3 kere yaptığımız da herkes normal doğum yapar sezaryen olmaz dedi

Kızlar buarada hastane çantasında koku oluşur mu beklerken diye bir konu vardı. Lavanta kesesi kullanabilirsiniz bir tane atsanız hastane çantasına yeter zaten, aktardan az bir lavanta alıp tül keseye koyabilirsiniz yada hazır lavanta keseleri de var jüt kumaştan vs
Ben de bir kalıp beyaz hamam kokulu sabun koydum mis gibi kokuyor bavulun içi

Senin puseti yıkayacağını okuyunca da o ne ki ben oğlumun bebek arabasını iskeleti ile yıkadım dedim kendi kendime😂😂
Bende puseti kurcalıyorum ama üstü çıkmıyor nasıl yıkayacam bilmiyorum😂😂
Onu benimde yapmadığımı nerden biliyorsun onu da sık sık yaparım 🙈🤣 benim pusetin her yeri çıkıyormuş çok sevdim 🤩

Günaydın canım.
Hayır tetiklemiyor açılma varsa evet belki ama açılma yoksa hiç birsey olmaz ben kanamayla iki gün gittiğimde geçen hafta tam 4 kez açılma var mı diye muayene edildim ve hala hiç birşey olmadı. Hatta hemşireye senin gibi sormuştum yoksa da açılma olacak tetikliyordur bu dedim güldü bana öyle olsa normal doğum yapamayan herkese bu muayeneyi 2 3 kere yaptığımız da herkes normal doğum yapar sezaryen olmaz dedi

ama kaç çeşit alttan muayene var 🤔mesela bana da alttan muayene yasak şuan servikste değişme var mı diye hergün alttan muayene oluyorum . Ultrason ile ucundan bakılıyor 🥶 Çatı muayenesinde tuşe yapılıyor genelde . Güzel geçer umarım 🍀🌷

Günaydın arkadaşlar.
Tecrübeli anneler reflü yatağı, baby nest, emzirme yastığı sizce gerekli mi ? Yoksa mesela baby nest yerine ana kucağı olurmu kaç aylıktan sonra kullanılır bilmiyorum ama hangisi gerekli reflü yatağından kayıyormuş kaymaması için hangi model olmalı mesela 🤦‍♀️
merhaba bence reflu yatagina gerek yok cunku yataginin altina 45 derece aci yapacak kadar birsey koyunca reflü yatagi oluyor ki her bebek reflü olacak diye birsey yok. Baby nest cok gerekli degil ama ben oturma alistirmalari doneminde ona oturtup oyuncaklari koyuyordum icine oynuyordu. Memlekete gittigimizde de onu yatak olarak kullaniyordum. Emzirme yastigi eger bebek emerek uyuyan bir bebek olursa cok kurtarici çünkü bir sure sonra zor oluyor ayricada oturma alistirmasinda destek olarak kullanilabilir. Ana kucagida ayni sekilde bebek ondada yatabilir tek avantaji sallanabilmesi bence ben almadim mesela kizimda ihtiyacta hissetmedim.

Besik yan korumalari 30derecede 600de falan siktirarak hep yikardim kizimin. Herhqngi bir deformasyon yasamadim.. su donem icin bencede yikanmali bir suru kisinin eli degiyor yada satarken acip gosteriyorlar vs. Kizimda ahsap besik kullanmistim ama oglumda yatak odamiza o besik sigmiyor kucuk sepet besikler sizce kac ayliga kadar kullanilir kullanan var mı önceden

Olmadı öyle yaparız elde yıkarız kuzum alırkende sormadım nasıl oluyor diye bakalım 🙈 güle güle kullanansın bebişşş 🥰

Teşekkür ederiz teyzesi 🥰😘
Eski ben olsaydım makineye bırakmazdım ama şu durumda hiç mecalim yok. Bak hassas programda bişe olmuyormuş. Ben öyle yapcam boşver sen de yorma sen seni at makineye 😄
Ben attım hepsini süngeriyle. 30 derece 15 dakikalık programa hiç bozulmadı.
Teşekkürler canım 😊

Besik yan korumalari 30derecede 600de falan siktirarak hep yikardim kizimin. Herhqngi bir deformasyon yasamadim.. su donem icin bencede yikanmali bir suru kisinin eli degiyor yada satarken acip gosteriyorlar vs. Kizimda ahsap besik kullanmistim ama oglumda yatak odamiza o besik sigmiyor kucuk sepet besikler sizce kac ayliga kadar kullanilir kullanan var mı önceden
Biz sorunca 6 aya kadar kullanılır demişti satıcı

Senin puseti yıkayacağını okuyunca da o ne ki ben oğlumun bebek arabasını iskeleti ile yıkadım dedim kendi kendime😂😂
Bende puseti kurcalıyorum ama üstü çıkmıyor nasıl yıkayacam bilmiyorum😂😂
Ver babasına düzgün bi oto kuaförüne götürsün kimyasal kullanmayın desin onlar yıkıyolar.

Benimki örgü korumalık zor sığdırdım makinaya ama elde yıkama programında yıkadım bişi olmadı. 20200826_092525.webp

sepetlerde boy boy , baktığının ölçüleri ne ? 60*90 vardı bende ikinci çocuğumda almıştım 7-8 ay kullanmıştım 🍀🌷

Back
X