Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günaydın herkese
yok Ultrasonla değildi işte benimki de doğum masasına yatırdılar eline jel sürüp iki parmağıyla kontrol ettiler yoksa ultrason zarar vermez ucundan bunlar baya Rahime kadar gidiyor yukarı :) ona rağmen olmadı birşey yani çatı muayenesi de böyle birşeydir diye düşünüyorumama kaç çeşit alttan muayene varmesela bana da alttan muayene yasak şuan servikste değişme var mı diye hergün alttan muayene oluyorum . Ultrason ile ucundan bakılıyor
Çatı muayenesinde tuşe yapılıyor genelde . Güzel geçer umarım
![]()
Canım ben Herşeyi sterilize edip, poşete koydum çantama yerleştirmek için hazır bekliyorum![]()
Benim hep 9 6 larda seyretti doktorum düşük olması sorun değil dinlenirsin yeter ki yüksek olmasın dedi arkadşlarBenim de 10 a 6 çıkıyor genelde.Ama doktorum bir şey demedi.Senn doktorun bir şey dedi mi canım
yok Ultrasonla değildi işte benimki de doğum masasına yatırdılar eline jel sürüp iki parmağıyla kontrol ettiler yoksa ultrason zarar vermez ucundan bunlar baya Rahime kadar gidiyor yukarı :) ona rağmen olmadı birşey yani çatı muayenesi de böyle birşeydir diye düşünüyorum
Sağ ol canımBenim hep 9 6 larda seyretti doktorum düşük olması sorun değil dinlenirsin yeter ki yüksek olmasın dedi arkadşlar
Kanamam olduğu için açılma kontrolü yapıldı ama dediğim gibi şimdi biraz baktım da çatı muayenesi de iki parmakla alttan yapılıyormuş tetikliyor olsa doktorlar yapmaz zaten ki benim doktorum çok pimpiriklidir benim gibi ondan onu seviyorum sanırım :) ama normal gebeliklerde şuan çatı muayenesi erken 37 haftadan önce eğer herhangi bir ağrı su gelmesi kanama yoksa bakılmıyor diye biliyorum.kişinin kendisinin yaşadığı hamilelikler bile başka başka oluyor. Dr larda durumun seyrine göre Farklı uygulamalarda buluyorlar . Hele sağlıklı tek bir yol , yöntem yok çok fazla değişkenli . bu durumlar için dr a güveniyorsan ne güzel yaptığı doğrudur diyorsun aklın rahat![]()
Benimde hep 10 a 7 cikiyor ama gebelikte dusuyormus zatenBenim de tansiyon hep düşük hep düşük en son 10 a 8 çıkmıştı
Ben anne yanı aldım onun ayarı var kademeli olarak istediğin yerden yükseltiyorsun.Bir de ev puseti aldım bu da dik tutuyor kademesi var.O yüzden reflü yatağı almadımTecrübeli anneler reflü yatağı, baby nest, emzirme yastığı sizce gerekli mi ? Yoksa mesela baby nest yerine ana kucağı olurmu kaç aylıktan sonra kullanılır bilmiyorum ama hangisi gerekli reflü yatağından kayıyormuş kaymaması için hangi model olmalı mesela![]()
Benimkiler fermuarlıydi içlerini çıkartıp sungerlerini hassas programda dışlarida nakışlı olduğundan onada bi program seçip yıkadım.Sünger cok toz çekiyor o nedenle üretim yapılırken epey tozlanmistir ondan yikadim belki sungeri birdaha seneye yıkarım ama kiliflari sık yikanabilir.yok fermuarlı falan değildir onlar komple atarsın makinaya hassas programda yıkarsan bozulmaz..sererek kurut çamaşır askısına koydumu alttan üstten rüzgar aldımı hiçbişi olmaz
Benim tansiyonum da 8 e 5 lerde geziyor dün kontrolümde konuştuk. Yüksek olmadığı sürece için rahat olsun dediBenim de 10 a 6 çıkıyor genelde.Ama doktorum bir şey demedi.Senn doktorun bir şey dedi mi canım
sadece agrilarimin oldugunu soylemistim kuzum onun disinda her sey normal gozukuyor niye oyle bir dusunceye girdi doktor anlamadim sorucam gidince cunki bende 38 39 haftalarda yapilir diye biliyorum hatta bazi doktorlar dogum sancilari baslamadan yapmiyor sanirimgenelde 38. Hatta normal doğum sürecinde seyreden hamilelik ise 39. Haftada bile yapılabiliyor amarahim uzunluğun nasıl kısalma var mı belki o yüzden haftaya yaparım demiştir
![]()
bencede cok cok erken kuzumÇatı için erken değil mi benim doktorum tam 37 de yapacağını söyledi
sagol kuzum bilgi icinGünaydın canım.
Hayır tetiklemiyor açılma varsa evet belki ama açılma yoksa hiç birsey olmaz ben kanamayla iki gün gittiğimde geçen hafta tam 4 kez açılma var mı diye muayene edildim ve hala hiç birşey olmadı. Hatta hemşireye senin gibi sormuştum yoksa da açılma olacak tetikliyordur bu dedim güldü bana öyle olsa normal doğum yapamayan herkese bu muayeneyi 2 3 kere yaptığımız da herkes normal doğum yapar sezaryen olmaz dedi
benim minnoş 1538"gr 42 cm olmuş. 1 hafta öne geçmişiz. grip aşısını sordum yaptırabilirsin dedi doktor. şu an herşey yolunda çok şükür doppler de yaptı. kan akımlarında direnç vs yok.
32de rapor için gidicem
Kızlar ben mi takıntılıyım bilmiyorum karnımda çatlak yok ama benim göğüslerim küçük ve dikti(75) sol göğsüm daha küçüktü o hala dik.Ama sağ göğsüm sarktı gibi moralim bozuldu ya.Sezaryen düşünüyorum karnımda da iz kalacak karın sarkması da oluyormuş.Tabi ki öncelik bebeğin sağlığı ama ben biraz takıldım bu vücut olayına.Benim gibi takılan var mı?Bize cinsel ilişki yasak hemen hemen en başından beri...Doğumdan sonra da erkekler pek yaklaşmıyormuş fizik değiştiği için.Tecrübeli anneler de var aramızda...Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak mı![]()
Bu ara bende taktım sen yine iyisin benim karnımda çatlaklar oluştu doğumdan sonra lazerle falan geçiyor diyorlar. Bende farkettim bir tane göğsüm biraz sarkmış dolu gibi süt mü oluşuyor acaba![]()
Yani bilmiyorum daha önceden tansiyonumu ölçtüreceğim bir durum olmadı.O yüzden normalde kaçtır bilemiyorumGenel tansiyonunuzu biliyorsunuzdur , nabzınızıdr un birşey demesine gerek yok aslında
mesela benim genelde hamile değilken tansiyonum 10/6 dır. 11/6-11/7-12/6-12/7 gebelik için normal değerler
aynı şekilde nabızda 55-60 larda hamile değilken 70-80 -90 Hatta100 e kadar hamilelikte normal sayılıyor ama 90da neyse de 100 de rahatsız oluyorum ben çok
![]()
İlk aylar liearac kullandım.Şimdi arifoğlunun çatlak bakım yağı,bepanthol,dalinin hindistan cevizli vazelinini kullanıyorum.Çatlağım yok şimdilikleirac jel çok iyi geliyor kızlar tavsiye ederim çatlaklar için