Selam kizlar anlatabildigim kadariyla onerilerimi yazmak isterim. Ama oncelikle herkese zamaninda dogum nasip eder insallah Rabbim. Biz 35+2de aldik kucagimiza cok minik dogdu ve oglumla kan grubu farkliligimiz oldugu ve erken geldigi icin kuveze girmedi ama sariliga yakalandi. Dun aksam fototerapi icin yatis yaptik zor bir surec ama atlatacagiz insallah.
Acilen genel anesteziye alindim sancilarim 80leri gecince ve birsuru seruma ilaca ragmen 40larin altina inmeyince ve cok sanci cektigim icin. 45dkya odama getirilmisim yarim saate oglumu getirdiler ve biraz sersem haldeydim ama hatirliyorum hepsini kendimdeydim. Ilk 2-3 saat altima bisey giydirmediler pijamamin ustuylr kaldim ve hasta bezi gibi bisi koydular surekli takip ettiler kanamami. 6.saatte ayaga kaldirdilar odada gezindim depende giydim ve gercekten ilk 2 gun icin harika birseymis cok rahat. Ama tavsiyem buyugunu alin. Hastaneden cikarken 2.gunde pede gectim. Dogumdan sonra cok fazla terleniyor ozellikle anesteziyi atarken vucuttan o yuzden 1 pijama 1 gecelik bana yetmedi acikcasi. Ve sakin uzun kollu almayin usurmuyum diye. Sadece odaya ilk geldigimde ayagim usudu 1 sata çorapla durdum sonrasinda ciplak kalabilsem keske dedim. Çekilemeyecek bir agrim yoktu dogumun ertesi gunu kalktim yuruyus yaptim koridorlarda tuwalete kendim gittim. Bir onerim daha emzirme atleti ama buyuk beden mumkunse sıkmasin cok rahatti. 2-3 tane goturun terledikce degisirsiniz. Bebek icin hastane 2-3 tane haricinde bez vermedi bez goturun islak mendil ya da pamuk goturun. 4 kat kiyafet fazlaziyla yettide artti. Sapka eldiven corap mutlaka olsun elleri ayaklari isinmiyor. Ziyaretci kabul etmedigimiz icin hediyelik vs hicbir sey getirtmedim hastabeye kapi susumuz haric. Aklima geldikce yazarim, saglikla meleklerinize kavusmaniz dilegiyle