- 8 Haziran 2019
- 2.689
- 3.449
- 133
- 27
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #22.401
Kız şurda 1 hafta kaldı 38 e anammm kavuşuyorsunuz desenebenim 38 final nasipse. hiçbi belirtim de yok zaten
inşAllah en kısa zamanda atanırsın canım benimBen de girdim canım.sen atandın,darısı başıma olsun inşAllahhgünün sonunda ayaklarım en büyük boy valiz kadar şişmişti hatayın sıcağından bahsetmiyorum bile o küfür küfür esen antakyadan eser yoktu resmen sıcaktan ortadsn ikiye ayrılacaktjm.oğluşum da sıkıntıya gelemedi durmadan hareket etti Mükafatım atanmak olacsk dedim
Valla bende hiçbi rahatlama yok.aksine ellerim ayaklarım günden güne daha da beter şişiyor.göbeğim değil de ellerim ayaklarım çatlayacak az kaldı.etrafımdakilerin dediğine göre yaklaşık 2 haftadır güyaa göbeğim aşağı inmiş ama oğluşumun leylek bacakları haftalardır iki göğsümün arasında.yan yatıyorum ve o ayaklar orada sıkışıyor ve bana inanılmaz derece acı veriyorMesela bu haftalarda normalde bi rahatlama olurmus nefes alıp verırken bebek assagi da oldugu icin cigerler biraz genislermis te bende o yok hala nefes alamiyorum
Benim sabah girdiğim sınıf tam okulun giriş kapısının dibiydi.sınava geç kalanların bağırış çağırışlarını dinledik bi müddet.camları kapattılar ama hatayda da büyük bir yangın var 3 gündür halaaa sönmedi.onun sıcağı da mı etkiledi anlamadım ama gökyüzü zaten duman+kıpkırmızıydı.ben 7.ayımdan beri giydiğim terlik ayağıma 2 numara büyük ama ona rağmen dün 2.sınavdan sonra o terlik bile ayağıma girmediİn
inşAllah en kısa zamanda atanırsın canım benimbizimde pencereleri bile açmadılar bir tane açmışlar çocuğun biri kapattırdı onuda oturmaktan popom ağrısı ayağımda terlikle gittim çıktığımda terlik ayağımı sıkıyordu eşimde gördü ayağımın şiştini ne zamana geçer diyip duruyor dedim dogurunca geçer ellerim bile şişmiş uyanınca fark ettim , hem bebek hareket ediyordu hem karnım kasılıp semsert oluyordu gözetmenler dk ya kıpırdıyorum diye kızacak dedim ama birşey demedi kimse , arkamda oturanada içimden hakkını helal etsin dikkatini dağıtıp durdum diye sınav boyu düşündüm, annem eşimle konuştu sen o kızı o halde niye sınava götürdün diye kızdı ama hiççç taktiği yok diyor ne güzel bugün vakit geçti işte boş boş napacaktın
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinEveett bugün gebeliğimin 40+0 haftası ,yani 280.günü, yani bir gebelik için düşünülen sürenin sonu... Minik hikayemi/tecrübemi yazmak için en güzel vakit diye düşündüm
Bildiğiniz üzere cuma kontrolüm vardı ve çatı muayenesi de yapılacaktı. Tabi 39+5 olmuşuz sürekli dua ediyorum Allahım inşallah doktor yatış verir de doğum olur diye. Neyse gittik usgye bakar bakmaz doktorun ilk sözü ooo ne kadar baskı yapıyor oldu. Elhamdülillah her şey normal, nstye geçtik. 20 dakika boyunca nst sürekli 100-90 100-90 gösteriyor ama ben bu ağrıların aynılarını evde çektiğim için herhalde daha da sıklaşacak, bunlar yine düzensiz sancı diyorum içimden. Neyse ebe geldi çatıya bir bakalım dedi geçtik doğumhaneye. Elini yerleştirdi ve büyük bir soğukkanlılılıkla benim hiç unutamayacağım sözleri söyledi: "Doğumun başlamış 4 cm açılman var."... O an zaten gergin olan sinirlerim bir boşaldı ki, ne hissedeceğimi şaşırdım. Bir yandan ağlıyorum bir yandan seviniyorum... zaten dua ediyordum bunun için ama gerçekleşince kalakaldım işte...
Doğumhaneden çıktım ve bir yandan ağlıyorum eşim de beni görünce korktu noldu dedi söyledim e niye ağlıyorsun kavuşucaz nihayet diyip beni teskin etmeye çalıştı bu şekilde indik doktorun yanına ona da söyledik durumu çok sevindi kadının gözleri parladı. Canım doktorum yaa iyi ki ona gitmişim iyi ki
Yatışı yaptık odaya çıktık tekrar nst derken saat oldu 20.00, 4 cm açılma var ama hissettiğim ağrı sızı çok çok az. Ben hemen pilates topu istedim hareketlerimi yaptım leğen kemiğini oynatacak hareketler yapıyorum ebe geldi bir bakalım dedi 6 cm olmuşuz, çok iyi gidiyor bu gidişle bu gece alırız kucağımıza hareketlere devsm dedi, rahim ağzı masajı yapıyorum sancılar şiddetlenebilir diye de uyardı ve masadan kalktığımda da rahatsız edici ağrılar başladı. Odaya geçtiğimde uykum geldi az uyukladım ama yavaştan yavaştan inlemeye başlamıştım. 1 saat sonra tekrar ebe geldi bu sefer keseyi açtılar su gelsin diye çok tuhaftı ya resmen kaplıca suyu gibiydi sımsıcaktı7 cm olmuş açılma ama su geldikten sonra artık o baba sancılar da geldi saat 23 gibiydi. O saatten sonra tek hatırladığım çok güçlü ağrılar, annemle eşimin belime bastırarak masaj yapışları, eşime asılarak rahatlamaya çalışmam... Son anlarda artık 2 dk. 1 dk. derken nihayet doğumhaneye geçtik saat 2yi biraz geçiyordu ve 3-4 ıkınmadan sonra minnakım kucağımdaydı elhamdülillah yani güçlü sancılardan doğuma kadar geçen süre yaklaşık 3 saatti, o yüzden galiba jet doğum oldu ona da ayrı seviniyorum
İşte böyle sevgili 2020 Eylül anneleri, birazcık uzun tutmuşum ama detay atlamadan paylaşmak istedim sizinledoğum yapmış yapmamış tüm annelere Allah yardım etsin, daha güzel doğum hikayelerinde buluşuruz inşallah
Gözün aydın canımArkadaşlar bir dogum haberi de benden.akşam balkonda oturdugum yerde 18:30 da suyum geldi.19:00 hastaneye giriş yaptık.21.05 oglum saglıkla dünyaya geldi. Sezeryan sonrası normal doğum oldu.37 hafta sayılır.2600 Gr dogdu. Darısı tüm bekleyenlere inşallahuzak yollardan gelmiş acıkmiş emiyor şükür ☺
Samandağ da sanırım yangın bu aralar sürekli bir yangın haberi adana da da vardı o günBenim sabah girdiğim sınıf tam okulun giriş kapısının dibiydi.sınava geç kalanların bağırış çağırışlarını dinledik bi müddet.camları kapattılar ama hatayda da büyük bir yangın var 3 gündür halaaa sönmedi.onun sıcağı da mı etkiledi anlamadım ama gökyüzü zaten duman+kıpkırmızıydı.ben 7.ayımdan beri giydiğim terlik ayağıma 2 numara büyük ama ona rağmen dün 2.sınavdan sonra o terlik bile ayağıma girmediel parmaklarım hele şu anda bile halaaa şiş
allahın izniyleKız şurda 1 hafta kaldı 38 e anammm kavuşuyorsunuz desene
İnşAllah canım Allah razı olsunSamandağ da sanırım yangın bu aralar sürekli bir yangın haberi adana da da vardı o günrabbim yardımcımız olsun bir an önce eski enerjimize dönelim İnşAllah ve sende sagsalim atan canım ❤
Kalmayacak biliyorum ama artık çok zorlaniyorum göbeğim aşırı büyüdü uyuyamiyorum oturamıyorum evim den nefret etmeye başladımayaklarım ellerim mayalı hamur göbeğim deki çatlakları da burdaki arkadaşlar biliyor zaten
Malesef onu bende yaşayamıyorum az kaldı daha çok irilesmeden doğsun diye bekliyorum tabi Allah in taktiri zamanı ne zamansa bekliyor yavrularımızMesela bu haftalarda normalde bi rahatlama olurmus nefes alıp verırken bebek assagi da oldugu icin cigerler biraz genislermis te bende o yok hala nefes alamiyorum
Sürüyorum canım sağolSagdiktan sonra hemen krem sur canim ben lansinoh kullaniyorum. Daha iyiside vardir belki
Canim aslinda doktoruma pek guvenmiyorum ama iclerinde en iyisi diyelim. Birde canim planli sezeryanda bakiyorumda genelde solunum sikintisi oluyor sanki. Birde bebege haksizlik gibi geliyor kendi vaktini kendi secse daha iyi olur gibison kontrolde kaç haftalıkken gittin , kaç kg dı ?
senin dr una olan güvenine bağlı, ben dr uma çok şükür çok güveniyorum ve bana böyle birşey söylese kabul ederim . Sonuçta sezeryan olacaksan bir gün , iki gün çok fark etmez. Zaten sezeryan 38. Haftada alınıyor bebeğin daha büyümesi annenin ameliyatı için istenmiyor . Kabul etmezsin ertesi gece gelir o zaman ne yapacaksın
Ya orda birinden hastalik kapsan nolcak Allah korusun kim cekicek onun vebalini ya da suyun gelse bi sey olsa ne gerek varmis yaniİn
inşAllah en kısa zamanda atanırsın canım benimbizimde pencereleri bile açmadılar bir tane açmışlar çocuğun biri kapattırdı onuda oturmaktan popom ağrısı ayağımda terlikle gittim çıktığımda terlik ayağımı sıkıyordu eşimde gördü ayağımın şiştini ne zamana geçer diyip duruyor dedim dogurunca geçer ellerim bile şişmiş uyanınca fark ettim , hem bebek hareket ediyordu hem karnım kasılıp semsert oluyordu gözetmenler dk ya kıpırdıyorum diye kızacak dedim ama birşey demedi kimse , arkamda oturanada içimden hakkını helal etsin dikkatini dağıtıp durdum diye sınav boyu düşündüm, annem eşimle konuştu sen o kızı o halde niye sınava götürdün diye kızdı ama hiççç taktiği yok diyor ne güzel bugün vakit geçti işte boş boş napacaktın
Canim aslinda doktoruma pek guvenmiyorum ama iclerinde en iyisi diyelim. Birde canim planli sezeryanda bakiyorumda genelde solunum sikintisi oluyor sanki. Birde bebege haksizlik gibi geliyor kendi vaktini kendi secse daha iyi olur gibi
Ya orda birinden hastalik kapsan nolcak Allah korusun kim cekicek onun vebalini ya da suyun gelse bi sey olsa ne gerek varmis yani
Esi zorlamis bi de cok kizdim gercekten son haftalarda her sey olabilir zaten sancilari vardi diye biliyorumkesinlikle katılıyorum ayrıca hamile insanın o kadar saat orada oturması pıhtı atmasına da sebep olabilirdiAllah korumuş
Dedim kaç defa dedim hemde illa dene bir dedi götürdüYa orda birinden hastalik kapsan nolcak Allah korusun kim cekicek onun vebalini ya da suyun gelse bi sey olsa ne gerek varmis yani
Esim karismiyor karar senin diyor. Bende saglikli olsun hayirlisiyla diyorum. Ama doktorada cok guvenmiyorum il disina cikacak diye gecen hafta 37 haftalikken alalim demisti ertelendide bu haf.taya kaldi. Bir bayan vardi nstdede yanimda yazik ilk bebegi onada il disina cikacak diye sezeyan gunu vermisti. Tanisam diyecektim ilk bebegin neden sezeryan oluyorsun diye ama tanimiyorumburada bu konuya biraz fazlaca takılmış gibi “ bebek kendi vaktini seçsin “Ayrıca şartlandırmayın kendinizi normal doğum yapıpta bebeği solunum sıkıntısı içinde olanda var . Normal doğumunda bebek için bir sürü komplikasyonu var . Bence kötüyü değil , iyiyi düşünerek motive et kendini ayrıca hamileliğimizi öğrendiğimizden beri hepimizin duası sağlıkla vaktinde almak şeklindedir eminim artık senin eşin ile birlikte vereceğiniz karar doğrultusunda neticelenecek
genelde 38. haftadan sonra sezaryen yapılıyor zaten. bebeğin gelişimi iyiyse sezaryen için bi sorun olmaz ki.Esim karismiyor karar senin diyor. Bende saglikli olsun hayirlisiyla diyorum. Ama doktorada cok guvenmiyorum il disina cikacak diye gecen hafta 37 haftalikken alalim demisti ertelendide bu haf.taya kaldi. Bir bayan vardi nstdede yanimda yazik ilk bebegi onada il disina cikacak diye sezeyan gunu vermisti. Tanisam diyecektim ilk bebegin neden sezeryan oluyorsun diye ama tanimiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?