- 8 Haziran 2019
- 2.689
- 3.449
- 133
- 27
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #23.481
Bunu bende merak ediyorum ya doğumdan ne zaman sonra içilmesi gerekiyor acabaNescafe işe yaradı mı?Doğumdan hemen sonra mı içtiniz?Önce içince de işe yarar mı acaba?
hemşire artık bişey içebilirsiniz diyene kadar bişey serbest değil. ondan sonra içebiliyorsunuz. ben günde 6 taneye kadar içiyordum ama iri olduğum için 6 tane içiyordum. danışın max 4 demişti doktor öyle hatırlıyorum.Bunu bende merak ediyorum ya doğumdan ne zaman sonra içilmesi gerekiyor acaba
Ben zaten normalde sevmem 4 tane bile fazla gelir bana ama yanıma alayım orda sorarım canım sagolasinhemşire artık bişey içebilirsiniz diyene kadar bişey serbest değil. ondan sonra içebiliyorsunuz. ben günde 6 taneye kadar içiyordum ama iri olduğum için 6 tane içiyordum. danışın max 4 demişti doktor öyle hatırlıyorum.
Birde canım sezeryan olana kadar su içmek serbest değil mihemşire artık bişey içebilirsiniz diyene kadar bişey serbest değil. ondan sonra içebiliyorsunuz. ben günde 6 taneye kadar içiyordum ama iri olduğum için 6 tane içiyordum. danışın max 4 demişti doktor öyle hatırlıyorum.
Bu miktari dr a mi sordun? 3 saate bir 80 cc mama cok bence eger anne sutu ile besleyeceksen cunku mamayi maximum da veriyosun. Anne sutune ihtiyaci kalmaz hem sutun cogalmaZ hem de mama icmesi kolay diye meme reddine girebilir yakinda. Eger meme ile devam edeceksen agladiginda ilk meme vermen ve ustune 40 cc mama vererek baslaman daHa iyi olur. 3 saat degil 1,5 saat sonra acikir ve aglar yine meme verirsin boylece beynine sut uret msji verirsin. Sut ancak boyle artar. Yavas yavas mamayi 30-20 cc ye dusurerek kesersin. Bir de sutu en cok sagmak arttirir. Emzirdikten 30kızlar emzirdikten sonra sağma yapınca kaç cc sütünüz çıkıyor? benim 10 cc bile değil
beni emiyor bir de 3 saatte bir 80 cc mama alıyor kızım. sütüm ilk günlere göre arttı ama yeterli değil hala.
Hayır canım su ve yemek kesinlikle yasakBirde canım sezeryan olana kadar su içmek serbest değil mi
hayır en a son 8 saat bişey yiyip içmek yasak. sezaryenden sonra da bir süre yasak. hemşire geliyor yudum yudum içebilirsiniz diyor. bi süre sonra da yürüyüş yaptırmaya geliyor. sonra saat başı da sizden yürümeniz isteniyor.Birde canım sezeryan olana kadar su içmek serbest değil mi
ayyy çok teşekkür ederim tavsiye için. hastaneden çıkışta 60 cc alıyordu zaten. beni de emiyordu. sütüm arttı kg ya göre cc hesabında 80 cc çıktı gerçekten verince de hem beni emdi hem mama yedi.Bu miktari dr a mi sordun? 3 saate bir 80 cc mama cok bence eger anne sutu ile besleyeceksen cunku mamayi maximum da veriyosun. Anne sutune ihtiyaci kalmaz hem sutun cogalmaZ hem de mama icmesi kolay diye meme reddine girebilir yakinda. Eger meme ile devam edeceksen agladiginda ilk meme vermen ve ustune 40 cc mama vererek baslaman daHa iyi olur. 3 saat degil 1,5 saat sonra acikir ve aglar yine meme verirsin boylece beynine sut uret msji verirsin. Sut ancak boyle artar. Yavas yavas mamayi 30-20 cc ye dusurerek kesersin. Bir de sutu en cok sagmak arttirir. Emzirdikten 30
Dk sonra 10 dk bir hafta boyunca sagarsan sutunu saklama posetlerine doldurup saklamaya baslarsin bile. Tecrubeyle sabit
Canm karnina masaj yap saat yönünde arada . Bacaklarında yapabilirsin gaz varsa çıkar tuvaletiyle beraber. Birde sen usutmemeye çalış. Omuzlarin bagrin açıkta kalmasın o da bebekte sancı yapar. Geçmiş olsun canm ins iyi olur. Rezene cayinida öneriyorlar buaradaLansinoh kullanıyorum
Kızlar ya her gece ayaktayız 3 gecedir katıla katıla ağlıyor gazı da yok yani ben çıkaramıyorum en azından ne yapmalıyım sizce off geceden korkar oldum ya
Canm karnina masaj yap saat yönünde arada . Bacaklarında yapabilirsin gaz varsa çıkar tuvaletiyle beraber. Birde sen usutmemeye çalış. Omuzlarin bagrin açıkta kalmasın o da bebekte sancı yapar. Geçmiş olsun canm ins iyi olur. Rezene cayinida öneriyorlar buarada
2. Hafta atak haftasıymış öyle okudum ama bizimki gaz sancısıbüyüme atağı falan mı acaba. ben dayanamıyorum hiç ağlarken ben de ağlıyorum valla.
Kaç gün kaldınız hastanede?sezaryene girecek annelerin belki ihtiyacı olur diye birkaç şey yazmak istiyorum. topiğimiz sağ olsun ben çok faydasını gördüm ❤
ameliyathanede sezaryenin sonlarına doğru ben titremeye başladım. büyük ihtimalle soğuktandı çünkü odama gelip ısınınca çabucak geçti. sizde de olursa korkmayın çok normal.
benim bebeğime aldığım hastane çıkışı parçalarının hiçbiri olmadı ve odamıza sadece bezli ve çıplak olarak geldi. olmamasının sebebi bebeğimin iri olmasıydı. sizde de varsa böyle bir durum tedbirli gidin. biz odada giydirdik sonra. yenidoğan zıbınları da olmadı, 3 aylık zıbınlarını kullandık.
sezaryan sonrası benim kanamam çok oldu. depend almamıştım, basenlerim geniş olmaz diye korktum bez kullandım o yüzden. bildiğiniz 4 numara bebek bezi. çok rahat ettim çünkü regl olduğum zamanlarda da yoğun günlerimde kullanıyordum. yatıp kalkmam çok rahat oldu düşünenlere tavsiye ederim.
olası bir durumda hastanede benim gibi fazladan kalma durumunuz olursa diye söylüyorum, pijamayı 1 tane fazladan alın. diş macunu/fırçanızı unutmayın. kendinize çatal/kaşık, tabak vs alın. tarak alın şampuan alın. iç çamaşırını bol alın.
göğüs ucu kremi aldım ama yanıma almayı unuttum. karbonatlı sıcak suyla ucu silmek çok rahatlattı beni ve yaralarımı iyileştirdi.
4-6 dediğiniz fincan mı?üçü bir aradalar falan mı?hemşire artık bişey içebilirsiniz diyene kadar bişey serbest değil. ondan sonra içebiliyorsunuz. ben günde 6 taneye kadar içiyordum ama iri olduğum için 6 tane içiyordum. danışın max 4 demişti doktor öyle hatırlıyorum.
Sıvı alımına başlandığında ilk önce sade kahve içtim. 1 hafta boyunca eksik etmedim. Hiç baş ağrım olmadıBunu bende merak ediyorum ya doğumdan ne zaman sonra içilmesi gerekiyor acaba
İnşallah benim de olmazSıvı alımına başlandığında ilk önce sade kahve içtim. 1 hafta boyunca eksik etmedim. Hiç baş ağrım olmadı
Ayy ne güzel söylemişsin ben ev sıcak olsa daha çorapla geziyorum soğuk içmiyorum yoksa bebek baya huzursuzlaniyorCanm karnina masaj yap saat yönünde arada . Bacaklarında yapabilirsin gaz varsa çıkar tuvaletiyle beraber. Birde sen usutmemeye çalış. Omuzlarin bagrin açıkta kalmasın o da bebekte sancı yapar. Geçmiş olsun canm ins iyi olur. Rezene cayinida öneriyorlar buarada
Spinal epiduralden memnun kaldınız mı?spinal olacam ama epidurale gerek var mı bilemedim?
Cnm çekilmemiş kimyon,rezene ve ıhlamur çayı demliyorum günde 1 kupa içiyorum.bir de incir kurusu,kuru kayısı,kuru dut,çubuk tarçın,karanfil ve kırmızı elmayla komposto yapıp içiyorum.şeker isteğe bağlı ben koymuyorum.bazen de yerken üstüne fındık badem falan koyuyorum.şifa olur inşAllahhben de süt artırma tavsiyesi istiyorum
Bende de henuz bisey yok sancida yok ikinci hamileligim erkek gec geliyor diyolar ama artik gelsinEvet kızlar ben hala doğuramadımher gelen yalancı sanci da şimdi diyorum ama malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?