Merhaba eylul anneleri. Bende bir eylul annesiyim. Hamileligimin en basindan beri forumu takip ediyorum. Bir cogunuzu merak edip ozellikle acaba dogum oldumu, nasil, iyimi diyerek takip ettim.
Daha once farkli bir gruba yaziyordum sonra 8 haftalik düşük olunca bu hamileligimde sadece okumakla yetindim.
Dogum yapanlar, saglikli hayirli evlatlariniz olsun insallah. yapacaklar icin ise Allah vaktinde sıkıntisiz bir sekilde kurtulmayi nasip etsin.
Birkac oneride bulunmak istiyorum.
Sutu az olanlar yeme icme disinda mumkunse sagin sutunuzu. Bebek her emmesinden sonra 15 er dk sagin. Sut gelsede gelmesede.
Ilk kizimda lansinoh elektrikli pompa almistim. Ondada sagdim ama duzensiz. Sut vardi ama yetersizdi mama takviyesi yapiyordum. Bunda daha hastanede basladim sagmaya. Suan maşallah fazlasini dolaba koyuyorum.
Bu arada bebelac mama aldim hastanede lazim olur diye. Sadece ilk gun sutumden emin olamayinca bir kez kullandim kalan oylece duruyor. Isteyen olursa yollayabilirim. Yoksa dolu bir paket iki haftaya cope gidicek.
Gogus ucu yaralari icin ilk kizimda bircok sey denedim, tahin yagi fayda etmisti. Bu sefer tahin yagi, zeytin yagi, kantoron, kalkan, kendi sutum hicbirsey fayda etmedi.
Ayva cekirdegi jolesi iki gunde iyilestirdi. Joleyi surdukten sonra jole kuruyana kadar goguslerimi acik biraktim yoksa penyeme yapisip bu sefer yine aci oluyordu.
Insallah sizlerede faydasi olur