- 8 Mayıs 2018
- 689
- 518
- 53
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #24.141
Evet evet gelse de gelmese de emziriyorum ustune 60 cc le basliyorum mama ne kadar icerse artik. 5. Gunum hala gelmedi sutum anlamadim nedenmama takviyesi yapıyor musun?
benim 3. güne kadar damla sütüm yoktu. hatta eve geçtiğimde gelmeye başladı. sıcak duş, dut pekmezi, dut kurusu, bol meyve kurusu ve kuruyemiş iyi geldi. sütüm hâlâ yetmiyor mama takviyesi yapıyorum ama arttı şükür. dene bunları.Evet evet gelse de gelmese de emziriyorum ustune 60 cc le basliyorum mama ne kadar icerse artik. 5. Gunum hala gelmedi sutum anlamadim neden
13 yuksek degil mi sarilik icin ona kafam takildi. Gerci dr da bilir heralde dogrusunu 2 gun sonra tekrar kilo takibi ve topuk kani alincak insallah dusmeye baslar iyi olsun da mama yesin napalimbenim 3. güne kadar damla sütüm yoktu. hatta eve geçtiğimde gelmeye başladı. sıcak duş, dut pekmezi, dut kurusu, bol meyve kurusu ve kuruyemiş iyi geldi. sütüm hâlâ yetmiyor mama takviyesi yapıyorum ama arttı şükür. dene bunları.
bizimki 16 ya kadar çıkmıştı sonraki kan testinde düşme olunca doktorumuz yatışa gerek görmedi. mama miktarını arttırmıştık çünkü yetmiyordu. zaten düzenli beslendikçe ve emdikçe sarılığı da düştü çok şükür. uzamış sarılık değilse zaten 15 günde düşüp kaybolur.13 yuksek degil mi sarilik icin ona kafam takildi. Gerci dr da bilir heralde dogrusunu 2 gun sonra tekrar kilo takibi ve topuk kani alincak insallah dusmeye baslar iyi olsun da mama yesin napalim
Kesinlikle gümüş göğüs kapağıSlm kızlar göğus ucunda yara oluşan var mı. Emerken çok canm aciyor. Bir türlü iyileşmesi krem sürüyor um. Her emmede tekrar aciiyor.iyilesme olmadı henüz 26gunluk oldu bebeğim.care bulan var mı. Çok canm yanıyor.komsum beyaz soğan suyu önerdi bira iyileşiyor gibi oluyor tekrar aynısı. Krem dekullaniyorum.lansinh kullanıyorum .ne yapcam sastim
Yok hastanede alacaklar yine. Saglik ocagindakiler bi acayip cagirmadilar hala inatla biraz emsin yok zaman gecsin oyle alalim dediler neymis yuksek cikabilirmis su an bi daha bi daha cocuktan kan almayalim dediler. Onemsemedikleri konu da sarilik yanibizimki 16 ya kadar çıkmıştı sonraki kan testinde düşme olunca doktorumuz yatışa gerek görmedi. mama miktarını arttırmıştık çünkü yetmiyordu. zaten düzenli beslendikçe ve emdikçe sarılığı da düştü çok şükür. uzamış sarılık değilse zaten 15 günde düşüp kaybolur.
topuk kanını sağlık ocağında mı vereceksiniz?
Kıyamam canım sana zor zamanlarimiz 40 gün elimizden geldiğince kendimizi mu tive etmeleyiz mama yerini sütünü sahip annene onu versen daha iyi olur hem suun artar hem o bir ay içinde bağışıklığı artıracak hastalıklardan koruyacak sutude içer benden tafsiye canım ben hep sagiyorum süt veremeyecek kadar usendigimde biberon daveriyorum sütünden mahrum olmaz hem süt verdikçe vücut daha hızlı topluyormus kendini diye duydumBen çöktüm galiba saatlerce uykusuz çocuğumu emzirdim göğüste uyudu yatırdım uyandı bi daha emzirdim uzun süre devam etti bu en son başımın ağrısına uykusuzluğa dayanamadım mama verdim sonra anneme emanet ettim dayanamıyorum diyerek doymamış bir daha mama yemiş normalde az mama çok meme verirdim 30cc bu sefer çok meme çok mama verdim 60 cc ona rağmen bi daha yemiş. Sanki o kadar saat boşuna emzirdim gibi sütüm doyurmuyosa neden emziriyorum şeyine kapıldım. Uyumuş sonra bende uyudum şimdi uyandım bitik durumdayım kafam patlıyor, hala bişi yemedim, hala karnım şiş ve sütüm yetmiyor... lohusa depresyonundan selamlar
10 sinir degerdir unun üstü artıkça sıkıntı yaratıyor ama 15 günde atiyorlarmis zaten sarılığı 16 olmadık a çok korkma yatış olmuyor ama elinden geldiğince emzirip düşürmek gerek sariligi13 yuksek degil mi sarilik icin ona kafam takildi. Gerci dr da bilir heralde dogrusunu 2 gun sonra tekrar kilo takibi ve topuk kani alincak insallah dusmeye baslar iyi olsun da mama yesin napalim
Sutum gelmedi henuz iste10 sinir degerdir unun üstü artıkça sıkıntı yaratıyor ama 15 günde atiyorlarmis zaten sarılığı 16 olmadık a çok korkma yatış olmuyor ama elinden geldiğince emzirip düşürmek gerek sariligi
Benimkide ilk hafta 14 dü sonra mama takviyesi yaptık sütüm yetmediği için bir hafta sonra 7 ye düştü sonraki hafta ölçme geregi bile duymadı doktor bazı bebişlerde 1 ay da sürüyormuş, sarılık Ken kesinlikle aç bırakmayın suan sarılık nedeni ile cok uyuyabilir halsiz düşüyor uyurken mamayı yada memeyi verin, benim bebişim memeyi biraz zor cekiyordu halsiz oldugu için o yuzden kaşıkla veriyordum sagıp,oranını kafanıza takmamaya calışın sınırda olsaydı doktor belirtir yatıs yaptırırdı zaten. Bu arada bestlak ben halen kullanıyorum iyi geliyor, dereotu, üzüm yiyin gün içinde ve İncir kürü yapmanızı öneriririm. İncir kürü süt damarlarını açılmasına yardımcı oluyor 7 inciri dilimleyip 1 litre yada daha az suda 7 dakıka kaynatıyoaunuz ben içine azda seker koyuyordum, gün içinde incirlerle beraber tüketin İbrahim saraçoğlu un kürü inyernetten de bakabilirsiniz 7 gün yapıp 7 gün ara veriyorsunuz Allahın izniyle gelir sütünüz sarılıgında geciyor sabırlı olun taktıkca daha gec geliyor ben cok takmıştım hem sarılıgı hem sütü ve temiz hava almaya calışın ben dısarı cıksmıyodum balkonda bile otursanız iyi gelıyorBizim bebede de sarilik ciktiDegeri de yuksek biraz 13 cikti ama 17 den sonra tedavi oneriliyor dedi. Sutum hala gelmedi emziriyorum yine de ustune mama takviyesi devam. Bestlak damla onerdi bi de. Bugun 5.gunu bebegin 13 degeri cok yuksek degil mi sarilik icin
Ben çöktüm galiba saatlerce uykusuz çocuğumu emzirdim göğüste uyudu yatırdım uyandı bi daha emzirdim uzun süre devam etti bu en son başımın ağrısına uykusuzluğa dayanamadım mama verdim sonra anneme emanet ettim dayanamıyorum diyerek doymamış bir daha mama yemiş normalde az mama çok meme verirdim 30cc bu sefer çok meme çok mama verdim 60 cc ona rağmen bi daha yemiş. Sanki o kadar saat boşuna emzirdim gibi sütüm doyurmuyosa neden emziriyorum şeyine kapıldım. Uyumuş sonra bende uyudum şimdi uyandım bitik durumdayım kafam patlıyor, hala bişi yemedim, hala karnım şiş ve sütüm yetmiyor... lohusa depresyonundan selamlar
Bende başladım canım, günde iki tane içiyodum şimdilik 3 te içilebiliyor demekki.. şimdi daha güvenle içerim çok saolasınEvet ben kullandım günde 3 bardak içiyordum saglık ocagındaki hemşire önermişti. Benim stresten sütüm kesilmişti o ara herşeyi deniyordum onu içerken dereotu da yedim sabah akşam beyaz üzümde hangisi daha faydalı oldu bilmiyorum ama sütüm geldi ve arttı zamanla denemenizi tavsiye ederim saglık ocagındaki iki hemşiremiz de kendileri kullanmış faydasını gördükleri için bana da hemen önermillerdi
helal olsun. bizimki de 8. gün gittik diye niye geç kaldınız dediYok hastanede alacaklar yine. Saglik ocagindakiler bi acayip cagirmadilar hala inatla biraz emsin yok zaman gecsin oyle alalim dediler neymis yuksek cikabilirmis su an bi daha bi daha cocuktan kan almayalim dediler. Onemsemedikleri konu da sarilik yani
Ben carsamba goturcem aslinda ama ayni gun hastane alacak kan. Illa alir mi saglik ocagi da biliyor musun ?helal olsun. bizimki de 8. gün gittik diye niye geç kaldınız dedi
valla bilmiyorum ki hastaneden bişey demediler mi? bana hemşire bir hafta sonra sağlık ocağına götürüp kan vereceksin demişti.Ben carsamba goturcem aslinda ama ayni gun hastane alacak kan. Illa alir mi saglik ocagi da biliyor musun ?
Canim bebegin iriyse neyle rahat edecekse onu kullanabilirsin. Biz minnaktik gecen gune kadar premature bez kullandik, 1 numara kullaniyoruz simdikızlar 15 günlükten büyük bebeği olanlar özellikle. 2 numara beze geçen var mı?
Kac cm dogmustubizimkinin bacakları yeni doluyor daha. boyu fazla uzun
Degil canim.merak etme. 15 ile fototerapi gorduk biz ama prematurelerde sinir 14mus. Ikinci kez fototerapideyse 16 cikmisti. Mama vermekten cekinme ne yazikki emzirme ve mamayla atlatiyolar. Sutunde yetiyodur, 5 gundr zaten cok bisi yiyemezki mideleri anca ceviz kadar oluyomusBizim bebede de sarilik ciktiDegeri de yuksek biraz 13 cikti ama 17 den sonra tedavi oneriliyor dedi. Sutum hala gelmedi emziriyorum yine de ustune mama takviyesi devam. Bestlak damla onerdi bi de. Bugun 5.gunu bebegin 13 degeri cok yuksek degil mi sarilik icin
Ah kuzum hic oyle dusunme hic. Bazi bebekler surekli anneleriyle temas etmek istedigi icin, gazi oldugu icin vs vs nedenlerden dolayi surekli memede kalmak isteyebiyorlar. Ama senin dinlenmen onemli. Mesela gunde 3 kez mama ver, mamadan sonra uyucaktir muhtemelen o arada gece ya da gunduz farketmeksizin sende uyu mutlaka. Ve lutfen iyi dusunmeye calis, cok kutsal birsey yaptin sen. Bu dunyaya bir can getirdin ve buyutuyorsun. Biz 1 aylik olacagiz hala karnim sis kaldiki gobek 1 yila tam anlamiyla toplaniyor. Hala deli gibi gazim var mesela gecmek bilmeyen. Ama bu bir surec hepsi gecip gidecekBen çöktüm galiba saatlerce uykusuz çocuğumu emzirdim göğüste uyudu yatırdım uyandı bi daha emzirdim uzun süre devam etti bu en son başımın ağrısına uykusuzluğa dayanamadım mama verdim sonra anneme emanet ettim dayanamıyorum diyerek doymamış bir daha mama yemiş normalde az mama çok meme verirdim 30cc bu sefer çok meme çok mama verdim 60 cc ona rağmen bi daha yemiş. Sanki o kadar saat boşuna emzirdim gibi sütüm doyurmuyosa neden emziriyorum şeyine kapıldım. Uyumuş sonra bende uyudum şimdi uyandım bitik durumdayım kafam patlıyor, hala bişi yemedim, hala karnım şiş ve sütüm yetmiyor... lohusa depresyonundan selamlar
57 doğmuştu yarın kaç olmuşuz öğrenicezKac cm dogmustumasallah ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?