- 5 Şubat 2020
- 1.640
- 1.679
- 83
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #24.741
Valla canım bugün bende tek uykusunda memede uyusun modundayım çok yıprandımbenimki memede uyumaya alıştı 2 gündür anca öyle dalıyor gece uykusuna
Aklımız hep onlarda hicbisey odaklanamiyorum onun disindaAynen benim 3.olduğu halde doğunca nası olucak diye hep düşüyordum şimdi hergün Bi tepki bi hareket nasıl kendilerine bağlıyorlar
50cm likler ama hayatlarımızı ortasındalar tüm hayatımız onlar
Aynen canım insanın içi gidiyor bizde değiştik yeni sağlık ocağını ebemiz annemin yakın arkadaşı elinde büyüdüm o yüzden içim rahat ama yinede Bi anlık bebeğin hareketi bile aşı olmayabiliyorBiz sizi ararız dediler aynen saatlik olduğu için üçüncü aya kadar zamanı varmış. Kızımda çok tecrübesizdi hemşire sağlık ocağını değiştirdim bu yüzden inanki
Hmm ishal de değilim denerdim canım mutlaka. Öyle sanıyorum tuvalete gidiyorum tık yok. Ama hala kanamam var benm yanı 32. Gün sanki reglmn 4. Günü gibi koyu kırmızı kahverengiye bile dönmedi. Onunla mı ilgili acaba.. Midemin üstü alt karın değil ve kramp şeklinde bir giriyo bi geçiyo. Eşim işten gelince acile gidecek gibiyiz artıyor çünkü kramplar :/ben ameliyattan beri her gün ishaldim neredeyse. abartmıyorum gerçekten öyleydim. ne yesem fayda etmedi en son kuru türk kahvesi yedim bi tatlı kaşığı peşine de 3 yudum su içtim. 3-4 tane de haşlanmış patates yedim inan onlar kesti halimi.
Sıcak su torbasını hazırlıyım ben de. Aslında çorabımı da çıkarmıyorum yangınlık hali geçti, hatta ayaklarım aşırı üşüyor dkkat ediyorum ama. Böyle bir şey yaşamadım hiç. İnşallah geçer annelere bir sey olmasınB
Benim geçti de insallah seninde geçer canım sıcak tut ben temal kemer bağladım ağrı olunca
Al mutlaka canım biz 1 gün kullandık ama baya iyi geldi daha kısa sürede kakasini yaptı. Gazi da azaldı sanki . Aptamilin normal olanı kullanırken çok gaz oluyoduCanim drdan ciktik simdi oda conformil onerdi. Gaz ve kabizlik olan bebekler icin aslinda ama deneyebilirsiniz dedi. O olmazsa sma ve firuzo mu ne adini tam anlayamadim onu deneriz dedi. Conformil alicaz bizde
Benimde kanamam dönmedi hatta bir haftadır 3-4ped gidiyor günlük 40gün dolunca bianda kesilmiceğne göre acaba sıkıntımı var diyorum doktor kontrolum 40ımda tam ama bebeğimin kiyle gitmeyi düşüyordum bir sefer gideyim hastaneye die ama böyle giderse gidicem gibiHmm ishal de değilim denerdim canım mutlaka. Öyle sanıyorum tuvalete gidiyorum tık yok. Ama hala kanamam var benm yanı 32. Gün sanki reglmn 4. Günü gibi koyu kırmızı kahverengiye bile dönmedi. Onunla mı ilgili acaba.. Midemin üstü alt karın değil ve kramp şeklinde bir giriyo bi geçiyo. Eşim işten gelince acile gidecek gibiyiz artıyor çünkü kramplar :/
Benimde 3 4 gündür bitti gibi kahverengi leke şeklinde arada oluyor gün içinde günlük ped kullanıyorum hatta ama herkesin kanaması farklı ama istersen gozuk bencede okadar yoğun başlarda olur diye düşünüyorum gerçi annem 40 gün yoğun olurdu benim diyorBenimde kanamam dönmedi hatta bir haftadır 3-4ped gidiyor günlük 40gün dolunca bianda kesilmiceğne göre acaba sıkıntımı var diyorum doktor kontrolum 40ımda tam ama bebeğimin kiyle gitmeyi düşüyordum bir sefer gideyim hastaneye die ama böyle giderse gidicem gibi
Amiiinnn inşallah çok teşekkür ederimmaşallah allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin
40 dk ya hepsini sığdırmaya uğraşma niye uğraşıyosun ki. sen bebeği uyuturken eşin çamaşırları makinaya atsın kuruları katlasın yerleştirsin. bulaşıkları makinaya dizsin. dağınıklığı kaldırsın. sen de bebek uyuduğunda yemek yap yemek pişerken çamaşırları makinaya at. diğer uyuduğunda bir başka işle uğraş ya da dinlen.Ayy kizlar ya deliricem yada lohusa depresyonuna girmek uzereyimsizlerin ne guzel ya anneniz,ya ablaniz yaninizda.Ben hastaneden cikar cikmaz ikinci gunden beri evde ne is varsa mecburen yapmaya basladim.Yemek ,temizlik,hastaneden gelen cantalarimizin bosaltilip yikanmasi vs...Esim yardim ediyor ama iş yapmayi yemek yapmayi hic bilmiyor.Tarif edincede gicikca cvplar veriyor tartisiyoruz.Oglum deseniz surekli disarda eve gelip esyalarini saga sola atiyor.dezenfekte etmeye yetisemiyorum.
Kizim deseniz dün fiskirtarak kustugaz sancilarindan mi neden anliyamiyorum iki gundur hic uyumuyor en uzun uyudugu gece gunduz bir saat .Saat basi emmek,memede uyumak ,kucakta durmak istiyor.AMA MAALESEF SIKINTIDAN BENIM SUTLERIM KACTI.iyi beslenmek dinlenmek gerekiyor ama yemek yapmaya bile hicbirseye yetisemiyorum.40 dk uyudugunda yemek mi yapayim,evimi duzene koyayim,surekli dag gibi biriken camasirlarimi yikayip katlayip utuleyeyim,kizimami vakit ayirayim,evin eksigi gediğini mi tespit edeyim.virus onlemleriylemi ugrasayim.netten ne gaz yapar ne yemek ne yememek lazim vs mi arastirayim,kendime mi vakit ayirayim uyuyayim ŞA ŞIR DIM birde kizimin alt dudaginin kenarinda baloncuk olustu kabardi .emerken nefes nefese kaliyor.karnini doyurmak ,gazini cikarabilmek icin ve hickiriklarla öyle savas veriyorki yavruma cok uzuluyorum.Damlalari bile zor veriyorum hemen ici kalkiyor.Kontrole gidecegiz ama istanbul trafiginde uzak hastaneye git gellerdende cok yoruldum bebekle şarteli kapatip yangin var diye kacasim var vallahi ALLAHIMne kadar dolduysam bu vaktimi bu mesaji yazmaya harcadim.
Allah yardımcın olsun inşallahBayanlar ben uzun süredir sessiz takipçinizdim. Yazmak istedim.Bebeğim 15 günlükken falan böbrek taşı çıktı bende. Tüm böbreğimi iltihap sarmış. Taş tıkamış yolu. İgne vurunmaya başladım emzirmegi kestim. 14 iğne işe yaramadı. 2 gün önce böbrege iltihabı akıtsın diye torba taktılar ameliyat gibi oldu o da. İltihap bitince de haftaya ameliuata alıcaklar beni. Şuam 1 aylık bebeğim. Maalesef hep mama yiyor. Gösümde sakinleşemiyor. Kucagıma alamıyorum. Yatın kalkın sağlıklı oldugunuza şükür edin. En önemlisi sağlıkmış biranda elimden gidince anladım. Moralim sıfır ama dayanmaya çalışıyorum. İsmim özge dualarınızı bekliyorum
Valla bravo hamileyken ben de yalnızdım ama aktiftim,şu an daha zor geliyor herşey.Neyse bir şekilde düzen oturtacaz inşallahHastaneden çıktığım gün yemek yaptım evi topladım bende dün camları sildim evi temizledim hamileyken de hep yalnızdım ama çok yıprandım çok kadar çok gözüm ariyorki yardım edeni ailem pandemiden yanımda olamadı
Mecbur olunca el mahkum yapılıyor aktiflesiyor ama ilk sonuçta 7 24 çocuk bakmadım hiç o yüzden ağır geliyor napicam ne edicem diye ama başa cikicaz güçlü annelerin bizValla bravo hamileyken ben de yalnızdım ama aktiftim,şu an daha zor geliyor herşey.Neyse bir şekilde düzen oturtacaz inşallah
Benimde diğer ikisinde kahverengine dönmüştü 40ımın bitmesine kadar bekliyceğim işte bitmezse gideceğim hemenBenimde 3 4 gündür bitti gibi kahverengi leke şeklinde arada oluyor gün içinde günlük ped kullanıyorum hatta ama herkesin kanaması farklı ama istersen gozuk bencede okadar yoğun başlarda olur diye düşünüyorum gerçi annem 40 gün yoğun olurdu benim diyor
Bende yalnızım canım 2.gün erken ama yapacak birşey inan yok sen düzenini oluşturmaya bak baktın olmuyor olduğu kadar kendini yıpratma yemek yetişmiyorsa yapma evin batıyorsa yapma çamaşır biriksin eşin degörsün hem sen yetişmeye çalıştıkça erkek mantığı yapıyor beceriyor oluyor ellerini taşjn altına koymuyorlar bende senn dediğin gibi herşeye yetişmeye çalışıyordum baktım olmuyor olduğu kadar diyorum hem baktım kendime hem çocuklarıma daha çok vakit ayırıyorum hem sütüm oluyor ama diğer türlü yıpranıyorum kısaca sana diyeceğim 'SAL GİTSİN'Ayy kizlar ya deliricem yada lohusa depresyonuna girmek uzereyimsizlerin ne guzel ya anneniz,ya ablaniz yaninizda.Ben hastaneden cikar cikmaz ikinci gunden beri evde ne is varsa mecburen yapmaya basladim.Yemek ,temizlik,hastaneden gelen cantalarimizin bosaltilip yikanmasi vs...Esim yardim ediyor ama iş yapmayi yemek yapmayi hic bilmiyor.Tarif edincede gicikca cvplar veriyor tartisiyoruz.Oglum deseniz surekli disarda eve gelip esyalarini saga sola atiyor.dezenfekte etmeye yetisemiyorum.
Kizim deseniz dün fiskirtarak kustugaz sancilarindan mi neden anliyamiyorum iki gundur hic uyumuyor en uzun uyudugu gece gunduz bir saat .Saat basi emmek,memede uyumak ,kucakta durmak istiyor.AMA MAALESEF SIKINTIDAN BENIM SUTLERIM KACTI.iyi beslenmek dinlenmek gerekiyor ama yemek yapmaya bile hicbirseye yetisemiyorum.40 dk uyudugunda yemek mi yapayim,evimi duzene koyayim,surekli dag gibi biriken camasirlarimi yikayip katlayip utuleyeyim,kizimami vakit ayirayim,evin eksigi gediğini mi tespit edeyim.virus onlemleriylemi ugrasayim.netten ne gaz yapar ne yemek ne yememek lazim vs mi arastirayim,kendime mi vakit ayirayim uyuyayim ŞA ŞIR DIM birde kizimin alt dudaginin kenarinda baloncuk olustu kabardi .emerken nefes nefese kaliyor.karnini doyurmak ,gazini cikarabilmek icin ve hickiriklarla öyle savas veriyorki yavruma cok uzuluyorum.Damlalari bile zor veriyorum hemen ici kalkiyor.Kontrole gidecegiz ama istanbul trafiginde uzak hastaneye git gellerdende cok yoruldum bebekle şarteli kapatip yangin var diye kacasim var vallahi ALLAHIMne kadar dolduysam bu vaktimi bu mesaji yazmaya harcadim.
Aynen kızlar bende sizler gibi yalnızım eşim elinden geleni yapıyor ama annesi hicbisey öğretmenin el bebek gül bebek evimde bile eşim bişey yapsa sen yapma ben yaparım çalıştırmak oğlumu diyerek ev işlerinden hep uzak tuttu o yüzden çabasını görünce bile şükrediyorum koşturma icindeyim hep yemek ayrı ev temizliği düzeni ayrı bebeğimin bakımı ayrı hep telaş içindeyim ama dediğin gibi kendimizi yipratmamaliyiz yoksa sinirlerimiz harap olucakBende yalnızım canım 2.gün erken ama yapacak birşey inan yok sen düzenini oluşturmaya bak baktın olmuyor olduğu kadar kendini yıpratma yemek yetişmiyorsa yapma evin batıyorsa yapma çamaşır biriksin eşin degörsün hem sen yetişmeye çalıştıkça erkek mantığı yapıyor beceriyor oluyor ellerini taşjn altına koymuyorlar bende senn dediğin gibi herşeye yetişmeye çalışıyordum baktım olmuyor olduğu kadar diyorum hem baktım kendime hem çocuklarıma daha çok vakit ayırıyorum hem sütüm oluyor ama diğer türlü yıpranıyorum kısaca sana diyeceğim 'SAL GİTSİN'
Hmmm senın de çokmuş canım inşallah bir sıkıntı yoktur.Benimde kanamam dönmedi hatta bir haftadır 3-4ped gidiyor günlük 40gün dolunca bianda kesilmiceğne göre acaba sıkıntımı var diyorum doktor kontrolum 40ımda tam ama bebeğimin kiyle gitmeyi düşüyordum bir sefer gideyim hastaneye die ama böyle giderse gidicem gibi
Su mu verdi nasil ya hangi dr 1 aylik bebege su verebilirsin derAz önce sağlık ocağında kontrolümüz vardı kızlar bir aylık aşımızı olduk. Bzm tonton 5975 olmuş (maaşallah) ☺ doktor sadece bir kez su verebilrsn kılosu cok ıyı dedi. Bzm ev cok sıcak onu söyledim susayınca da ıstiyor olabılır mı diye olablr bır kez ver genelde mama alanlara öneririz sıcak günlerde ama sizde bir şey olmaz dedi. Bı de benm karnım çok ağrıyor kızlar ıkı gündür ameliyat yerim değil bariz midemşn üstü gibi, hani ishal oldum sanıyorum gidiyorum bır sey yok. Tokum da zaten sürekli süt olsun diye. Valla kitleniyprum bazen neden acaba bilemedik.tahlil sonuçlarını bekliyoruz bakalım. :/
Aynen canım temizlik düzen her zaman olur ama sinirlerimi bozup hastalansam kim bakıcak çocuklara olabildiğince relax olmaya çalışıyorum napım amaan diyorumAynen kızlar bende sizler gibi yalnızım eşim elinden geleni yapıyor ama annesi hicbisey öğretmenin el bebek gül bebek evimde bile eşim bişey yapsa sen yapma ben yaparım çalıştırmak oğlumu diyerek ev işlerinden hep uzak tuttu o yüzden çabasını görünce bile şükrediyorum koşturma icindeyim hep yemek ayrı ev temizliği düzeni ayrı bebeğimin bakımı ayrı hep telaş içindeyim ama dediğin gibi kendimizi yipratmamaliyiz yoksa sinirlerimiz harap olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?