- 26 Nisan 2019
- 4.609
- 6.883
- 158
- 40
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #25.401
Canım bebekten bebeğe değişiyor bence, benim ilk bebeğim 2 yaşına gelene kadar yatıpta 3-4 saat kesintisiz uyuduğum olmadı. Ama yakın haftalarda doğum yapan ablamın kızı, yani yeğenim 4.aydan itibaren sadece bir kere beslenmek için uyanıyordu o da sabaha karşı. Yeğenim mama+ek gıda ile besleniyordu. Sanırım mama daha uzun süre tok tuttuğu için gece uykusu uzundu. Eğer gece maması veriyorsan, bebekler daha uzun süre tok kalıyor diye gözlemledimkızlar ya nette vs bebeklerin 3. ayda gece uyanmadan uyuyacakları falan yazıyor bunlar şehir efsanesi mi gerçek mi? özellikle 2. yi doğuranlar? annem sen öyleydin akşam bizle yatar sabah bizle kalkardın diyo
Aynen canim ya ...emziren anneler kendi vücudundan eksilen besinleride bebegine gerekli olanlarida almali onu yemeli bunu yemeli duzenli beslenmeli diyor uzmanlar ama sayilan listedekiler ayni zamanda hep gaz yapici :/ gazli bebeklerle ugrasirken evde yemek pismez arkadaşlarin dedigi gibi gec saatlere kadar anne birsey yiyemez oluyo.Bir kisir döngü...mesela kanim ,demirim cok az demir ilaci wc ye cikmakta sorun yaratiyo bende.mecburen kefir vb.probiyotiklere yoneldim.ki heryerde anne dogal probiyotik almali diyor.Ama sut urunu oldugu icin gaz yaparmi bebegimize tuketmelimiyiz tuketmemelimi ? şimdi :/ bide%100 keci sutunden yapilmis peynir bi bulup getiremedi eşim:/ varmi bildiginiz bir marka kizlar?Bende dün gazdan moralim bozuktu hicbisey yemedim sadece rezene ictim. Aksam da yemekten biraz yedim üstüne bol kimyon attim. Bebeğim cok rahatladi ya. E besine de ihtiyaçları var nasil olucak..hic bisy yemeden olmaz ki
Sehir efsanesi o bence bircok bebek icinkızlar ya nette vs bebeklerin 3. ayda gece uyanmadan uyuyacakları falan yazıyor bunlar şehir efsanesi mi gerçek mi? özellikle 2. yi doğuranlar? annem sen öyleydin akşam bizle yatar sabah bizle kalkardın diyo
Kızım öyleydi canım, hatta 50. Günden itibaren gece uyanmaz olmustu. Halbuki 4 kg üstü doğmuştu. İri olmasına rağmen iştahlı değildi, sağardım o yuzden hep. Hala iştahlı değil yemek konusunda üzüyor zaman zamankızlar ya nette vs bebeklerin 3. ayda gece uyanmadan uyuyacakları falan yazıyor bunlar şehir efsanesi mi gerçek mi? özellikle 2. yi doğuranlar? annem sen öyleydin akşam bizle yatar sabah bizle kalkardın diyo
Ay bi daha olmasın inşallah, korkuttun beni, turşu yemem ben de aklıma gelirBiranda canm gece yarısına kadar ara ara emzirdim yok. Şükür uyuduktan sonra geldi dinlenince süt indi.aksam yemeğinde turşu yemiştim acaba ondan mi anlamadım. Etli yemk yedim ,şekerli yiyecek yedim kuru incir üzüm tık yoktu. Şükür sabah geldi de ferahladim
ay maşallahKızım öyleydi canım, hatta 50. Günden itibaren gece uyanmaz olmustu. Halbuki 4 kg üstü doğmuştu. İri olmasına rağmen iştahlı değildi, sağardım o yuzden hep. Hala iştahlı değil yemek konusunda üzüyor zaman zaman
Bizimki gece bı kaç kere 4. Saati buldu son zamanlarda ama 3 u bulsa mutlu oluyorum en azından 3 saat uykumu birazda olsa alıyorum bide 5 tan sonra kıvranıp gürültülü uyur genelde o zaman çok rahatsız oluyorum sürekli bakıyorum uyandı mi diyekızlar ya nette vs bebeklerin 3. ayda gece uyanmadan uyuyacakları falan yazıyor bunlar şehir efsanesi mi gerçek mi? özellikle 2. yi doğuranlar? annem sen öyleydin akşam bizle yatar sabah bizle kalkardın diyo
Sesi tanımlayamadığım için soramıyordum cuk oturdu benim bebeğim de çıkarıyor hele dün bildiğin drift yaptı eşim dioki bişey olmasın bebeğekızlar sizin de bebekleriniz uyurken sanki fren sesi gibi bir ses çıkartıyo mu? benimki arada öyle bir ses çıkartıyor
Canım benim iki çocuğuma öyleydi darısı bu hanımefendiye uyuma süresi iice uzadı uyandığında da zor uyuyor uyanık durmak istiyor uykuya damlası hep zordu şimdi gece nolur uyanmasın diyorumkızlar ya nette vs bebeklerin 3. ayda gece uyanmadan uyuyacakları falan yazıyor bunlar şehir efsanesi mi gerçek mi? özellikle 2. yi doğuranlar? annem sen öyleydin akşam bizle yatar sabah bizle kalkardın diyo
Canım gece bırr bucuk gbi gece uykusuna dalardı. Sabah sekıze kadar:) (50. Günden sonra, 50. Gün aklımda çok iyi kaldı şaşırmıştık hatta vcdan yapmıstık doktor aç olsa uyanır kılo da ıyı bosver uyu gitsin demişti:) sekizde ben birini emzirir diğer göğsü sağardım. Sonra uyurdu saat onda uyanır bı daha emerdı bı daha uyurdu onunla ben de uyurdum tabı:) sonra on ıkıde uyanır bı daha emerdı bir daha uyurdu öğlen bire ikiye kadar uyurduk. Efsaneydi. Arada sütlü yulaf yerdim habıre uyuduğum için de sağlam sütüm olurdu. Dördüncü aya kadar böyle süt birikti. Nisan doğumlu olduğu için temmuzda dışarıda gezerken beni yalancı emzik gbi kullanmaya başlamıştı gündüzleri. Emziğe alıştırdım rahat gezelim diye, sütleri vermek içşn de biberona. Uyanmayan cocuk emzik düşünce uyanmaya başladı emzikkolık olduay maşallahyemek için ne zaman uyanıyordu peki?
Bestlak damlayı tavsiye ederimAynı dertten muzdaribimbebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )
Eğer saf pekmeze ulalabilirsen o cok kan yapiyo. Peynir vs gaz yapiyo diye biliniyo sen dene bence herkese aynı olmayabilir. keci peynirini bilmiyorum canım. Allah yardimcimiz olsunnnAynen canim ya ...emziren anneler kendi vücudundan eksilen besinleride bebegine gerekli olanlarida almali onu yemeli bunu yemeli duzenli beslenmeli diyor uzmanlar ama sayilan listedekiler ayni zamanda hep gaz yapici :/ gazli bebeklerle ugrasirken evde yemek pismez arkadaşlarin dedigi gibi gec saatlere kadar anne birsey yiyemez oluyo.Bir kisir döngü...mesela kanim ,demirim cok az demir ilaci wc ye cikmakta sorun yaratiyo bende.mecburen kefir vb.probiyotiklere yoneldim.ki heryerde anne dogal probiyotik almali diyor.Ama sut urunu oldugu icin gaz yaparmi bebegimize tuketmelimiyiz tuketmemelimi ? şimdi :/ bide%100 keci sutunden yapilmis peynir bi bulup getiremedi eşim:/ varmi bildiginiz bir marka kizlar?
Eşim bıgün aldı ama daha ipe dizip bebeğime takamadım.Kızlar bebeği için kehribar kolyesi kullanan var mı ise yariyo mu merak ettim ona gore almak istiyorum bu aralar çok huysuz sabah 6 da bi uyaniyo akşama kadar uyumuyo ağlıyo sürekli
Valla canım 4 gündür temizlik yapacam güya.4 gündür elektrikli koridorda duruyor elime almaya fırsatım yok.bebeğim alerji oldu huysuzluğu nirvana yapmış durumda ve beni resmen emzik yaptı.19:30dan beri emziriyorum ,kucağımda pışpışlıuorım,sırtını sıvazlıyorum halaaa ve halaa derin bir şekilde uyumadı durmadan ses çıkarıyo ben daha derin uyumadım tetikte ol diyokızım bu sabah 8 de uyandı gerisi hep tilki uykusu daha yeni uyudu. bakalım ne zaman uyanacak. annem gidince çok zorlanacağım gibi.
Kaç günlük bebeğiniz yani tüm bunları yaptıysanız bravo.Valla canım 4 gündür temizlik yapacam güya.4 gündür elektrikli koridorda duruyor elime almaya fırsatım yok.bebeğim alerji oldu huysuzluğu nirvana yapmış durumda ve beni resmen emzik yaptı.19:30dan beri emziriyorum ,kucağımda pışpışlıuorım,sırtını sıvazlıyorum halaaa ve halaa derin bir şekilde uyumadı durmadan ses çıkarıyo ben daha derin uyumadım tetikte ol diyo.temizlik bıgün de yalan oldu.akşam yemeğini de eşim dışardan getirdi.ben sadece salatasını yaptım,bulaşığını yıkadım.Çamaşır serdim topladım katladım sabah da kahvaltı hazırladım bulaşıkları falan işte.tüm gün yapabildiğim iş bunlar.daha da ötesi olamıyor maalesef
Ben bunları da yapamıyorum yemek yaparsam yeter diyorum.Kaç günlük bebeğiniz yani tüm bunları yaptıysanız bravo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?