- 12 Mart 2017
- 553
- 382
- 103
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #25.361
Canim hic uzme kendini bebegin icin...Görüşü usulü tanıştım zaten nisanlilikta 6 ay sürdü tanıma firsatim olmadı ki
Süt tazyikli gelince bebiş emmekte zorlanıyor. Hava yutup gaz oluyor. Süt tazyikli ise önden biraz sağıyorum yavaşlayana kadar. Pompaya da ihtiyaç olmuyor. Sonra emziriyorum o memeden. Sağdığın sütü de bebeğe içirebilirsin kaşık olur, şırınga olur, biberon olur.Yok cnm agzinin icine baktik hemen yok birsey.burnunuda duzenli temuzlemeye calisiyorum serum fizyolojik ile.Aslinda tam tersi uyanikken hep memede olmak istiyor.Emmeyi cok seven bir bebek.Ve saeece memede uykuya geciyor baska turlu uyutamiyorum.Aslinda problem belli de nasil cozecegim bilemiyorumuyanikken her yudumda emerken hizli geliyor süt guluk guluk resmen yutamadingini her defasinda havayla yuttugunu duyuyorum.ve cirpinarak aglamaya basliyor.kaldiriyorum zaten bi kac patpatta gaz cikiyor feci ...rahatliyor cocuk tekrar memeye koyuyorum yine her yudumda tekrar boyle.her gazda ictigi bir yudum sutude cikariyor, emzirmenin bi anlami kalmiyor.Hadi uyuyunca emzireyim yada gazi hepten ciksin diye beklesem deli gibi aranip emmek istiyor hatta gaz cikartirken bile beklemeyip boynumu emneye calisiyo ve asla susmuyo nefesi kesiliyo aglarken.emzirme pozisyonumu almayi bile beklemiyo.birde bunun sonraki aylar gunduz daha az uyumasi var hep boyle yaparsa gunduz nasil besliyecegim yaa (yalanci emzikle susuyordu artik emziktede ayni sekilde aglamaya baslayinca problemin memede sutte olmadigini anladim.ki zaten bebe ayni bebe, süt ayni süt uyurken gayet sorunsuz emiyor tek sıkıntı cok cabuk dalip birakmasi...uyurken girmeyen gaz gelmeyen kaka niye hep uyandiginda geliyor anlamadim:/dedigin gruba bakiyim cnm firsat verirse .okumadigim izlemedigim video kalmadi ama sutumude onceden bol sagiyordum ama meme yumusak ici bos diye kizimada kalsin ya dolmazsa korkusuyla azcik ön sutu sagiyorum artik cesaret edebisem uyanikken biberon deniyecegim aynisini yapacakmi diye ama:/
tam olarak anlatabilnek icin uzun uzun yaziyorum ama kusuruma bakmayin
BI AKIL VERIN KIZLAR YA BIZIMKI GIBI UYANIKKEN EMMEYEN VARMI?
At gibi kişniyor bazen. Galiba gaz çıkarmaya çalışıyor.kızlar sizin de bebekleriniz uyurken sanki fren sesi gibi bir ses çıkartıyo mu? benimki arada öyle bir ses çıkartıyor
Sana ya da bebeğe zararı yoksa (alerji vs.) Her şeyden ye ben öyle yapıyorum. Baklagiller gaz yapmadı mesela. Ama alabaş otu diye turp gibi bir sebze gaz yaptı bana. Bebekte sıkıntı olmadı.Kizlar bu arada bakliyat ,yogurt fln yiyormusunuz?hergun ne pisirsem derdinden biktim.Gaz yapmasin diye bakliyat yeme kavrulmus cerez yeme,sut urunleri yeme,cikolata ,kahve yok o yok bu yok ne yiyecegiz yahu?Ne pisiriyorsunuz gercekten merak ediyorum???
Günde bir fincan Türk kahvemi içiyorum mutlaka.bakliyatta yaptım geçen ama bol kimyon attım gerçi o gece baya gaz oldu bebekte ama brokoli yemiyorum mesela çok gaz yapıyormuş süt içmiyorum ama ayran içiyorum.Kizlar bu arada bakliyat ,yogurt fln yiyormusunuz?hergun ne pisirsem derdinden biktim.Gaz yapmasin diye bakliyat yeme kavrulmus cerez yeme,sut urunleri yeme,cikolata ,kahve yok o yok bu yok ne yiyecegiz yahu?Ne pisiriyorsunuz gercekten merak ediyorum???
Bu fitoyu dr bana da yazdı göğüs ucu yaraları içinEki Görüntüle 2706552
Bu üçünü verdi canım
Ben bakliyat hiç yemedim korkumdan.genelde et,tavuk,balık yiyorum akşamları.kahvaltı da bazen ballı ılık süt içiyorum.özellikle kırmız et yediğimde ertesi güne çok iyi sütüm oluyor.çerez de hep taze kavrulmamış olanlarından yiyorum.badem ve fındık bu ikisi harika süt yapıyo aynı zamanda badem vücuttaki ödemi de atıyor.Kizlar bu arada bakliyat ,yogurt fln yiyormusunuz?hergun ne pisirsem derdinden biktim.Gaz yapmasin diye bakliyat yeme kavrulmus cerez yeme,sut urunleri yeme,cikolata ,kahve yok o yok bu yok ne yiyecegiz yahu?Ne pisiriyorsunuz gercekten merak ediyorum???
Evet benimki o sesi emerken de uyurken gaz çıkaracağı zaman da çıkarıyor.hatta o ses bebeğimde hiç eksik olmuyorkızlar sizin de bebekleriniz uyurken sanki fren sesi gibi bir ses çıkartıyo mu? benimki arada öyle bir ses çıkartıyor
Ayni seyi soyledik bugunkızlar sizin de bebekleriniz uyurken sanki fren sesi gibi bir ses çıkartıyo mu? benimki arada öyle bir ses çıkartıyor
ay çok garip değil miAt gibi kişniyor bazen. Galiba gaz çıkarmaya çalışıyor.
ay şükür yarabbi. hep doktora sormayı unutuyorum acaba kötü bişey mi diye. içim rahatladıEvet benimki o sesi emerken de uyurken gaz çıkaracağı zaman da çıkarıyor.hatta o ses bebeğimde hiç eksik olmuyor
durduramıyo kendini benimki çok homurdanıyoAyni seyi soyledik bugun
Doktor önermişti Sağmayı , dün hastaneye gittik , bugün annemlere sağamıyorum O yüzden sık sık emziriyorum , emerken yorulup uyuyo miniğim , yarım saat sonra tekrar uyanıyor tekrar emzirdim, tüm günü öyle geçirdik ama akşama doğru inanılmaz bir ağlama atağı yaşadık , memeyi almadı , yine mama verdimBen çok nadir sagdim. Bir buçuk aylık olduk hemen hemen. İlk zamanlar çok nadir sagdim. Sagmadim dolu dolu emzirdim.sık sık emzirdim. Geceleri genelde uyumadım iki saate. Bir emzirdim. Bazen midesini çıkardığı oldu diğer göğsümu verdim aç kalmamış oldu. Birde sagmadan mi denesen acaba.
Çok teşekkür ederim , yarın rezene alıp deneyimÖnce sakin ol, keyifli huzurlu olmak süt artırıyor. Dinlenene bildiğin kadar dinlen . Uyku süt artıyor. Bir de ben akşamları bir çay kaşığı rezeneyi sıcak su da demleyip ılıyınca içiyorum.
Ne güzel insanlarsınız ya , çok teşekkür ederimbi kere en önce yapacağın şey sütüm yok diye düşünmekten kendini strese sokmaktan vazgeçmek ve varsa bu konuda darlayanları kış kışlamak.
benim damla sütüm yoktu damla çay kaşığına damla düşmüyordu öyle düşün. neler yedim neler. suyu çoğalttım çaylar kuruyemişler helvalar... bunların arasında bana en çok fayda sağlayan bol su, helva ve kabak çekirdeği oldu. bir de bebeğime sütüm olmadığı için mama veriyorum ve karnının tok olduğunu bilmek beni mutlu ediyordu.
stresi de bırakınca sütüm geldi. inan hiç takmadım sütüm olmuş olmamış diye. yoksa yok her şeyi denedim ben elimden geleni yaptım dedim ve stresi kestim.
bir de -bana göre- en faydalı şeylerden biri pompayla sağım oldu. sağdıkça sütüm arttı. ilk sağımda inan 1 cc ya gelmiştir ya gelmemiştir şu an bebeğim emdikten sonra maşallah diyeyim 45-50 cc çıkıyor ama tabii benimki doymuyor arada mama veriyorum yine
sen sakin ol akışına bırak her şey düzelecek ❤
Ah arkadaşım bebeğime eşimle yalnız bakıyoruz , buradaki birçok arkadaşı görünce kv den işittikleri vs duyunca iyi ki de böyle yapıyoruz diyorum ama eşim işe gidiyor gece birkaç saat dinlendiriyor sonrası bebeğimle yalnızım , Saatlerce yemek yemediğim , su bile içemediğim oluyor bu ara kolik sancılarımız da başladı , asla uyumuyor uyutmuyor , çok haklısın onu ben de farkettim uykusuzluk zaten az olan sütümü daha da azalttıCanım dünyaları yesen de yeterı kadar uyuyamıyorsan az oluyor süt. Mama verdgnz saatler senın uyku saatin olabilir. Akşam yemeğinde mutlaka protein olsun. Tavuk, balık, köfte, et vs birinden biri. Çok işe yarıyor. Gece iyi doyarsa gündüz sütün az olsa da yeter. Hem kilo alır bebeğin hem mama vermezsin. Ama uyku gercekten önemli. Bi de sütlü yulaf iyi süt yapıyor, sabah altıda akşamdan hazırlayıp onu yiyorum uc kasık yetıyor bır bardak süte. Ikı - üç saatte bır emince bzmkı takviye şart. Kahvaltı yapıp süt olana zamaan geciyor yoksa. Geceleri bebekle eşim yatıyor benı emzırmeye cagırıyor ha uyandı uyanacak derken uyuyamaz oldum bu ara. Bı de ses cıkarmaya basladı :) Cagrı atıyo yan odaya herkese kapalı bı esıme acık olacak sekılde ayarladık teli
Gerçi tanisakta ne olacak ki evlenince asıl yanlarini goruyoruzGörüşü usulü tanıştım zaten nisanlilikta 6 ay sürdü tanıma firsatim olmadı ki
Kusmuğunu yemeye çalışıyor bazen ağzında çiğniyor. Çıldırtıyor beni.ay çok garip değil mibazen genizden bi ses çıkartıyo çok ilginç geliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?