2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Canım beni arayıp çağırıyorlar gittigimdede çok ilgileniyorlar acikcasi

Kızlar bugün buzlukta olan sagdigim sütlerden birini vereyim dedim emmedi hepsini biberondan çekip çıkarttı dışarıya tadına baktım kötüydü anlam veremedim süt saklama poşetine koymuştum halbuki ne olacak onca süt

bizimkinin uyku saatleri fena değil gibi ama akşam 6-7 arası istisnasız her akşam uyanıyor. yediriyorum altını ve gazını alıyorum uykudan bayılıyor ama mümkün değil uyumuyor. 37 günlük bizimki de en çok bu saatlerdeki uykusu sorun oluyor benim için.

bizim sağlık ocağı mesaj atıyor arıyor gecikince

d vitamini vermişti sağlık ocağındaki ebesi doktoruna sorduk onu kullanmaya devam edebilirsiniz dedi. gaz damlası ben bizden önceki anne grubundan okuyup araştırıp nurse harvey's e karar vermiştim. kalça çıkığını ve göz muayenesini de yine ebemiz şu vakte kadar yaptırın demişti rutin kontrollerinde doktoruna söylemiştik cumaya da o çekilecek nasipse. göz için 6. aya kadar vakit varmış öyle dendi.

beni en çok 2. ay aşıları korkutuyor ya. 3 aşı birden vurulacak hem de tek olacağım. ağlarsa sakinleştirebilir miyim o anla nasıl baş ederim inanılmaz korkuyorum ☹

biz de çok ama çok loş bir gece lambası kullanıyoruz geceleri bayağı faydasını gördük. bir de gece kalktığında hiç konuşmuyorum uykusu kaçmasın diye.

varsa link verir misin?

Hic iyi degil bebek bide buyuk kizim var ev isi yanlizlik uyumakta direnen bebe yemek bulasik camasir daha ne sayayim hepsine yetisicem diye bittim artik cabuk buyusun lutfen

Canım beni arayıp çağırıyorlar gittigimdede çok ilgileniyorlar acikcasi

Benim gittiğim sağlık kurumlarının genelinde bir sıkıntı var heralde hep böyle şeyler bana denk geliyor hep benim sormam benim peşine düşmem gerekiyor sezeryan olduğum günde ayaklandıgımda ağrı kesici yapmayı unutmuşlar ameliyattan 8 saat sonra gelip senin ağrın yok mu niye gelip demedin ağrı kesici yapın diye dediler anestezinin etkisi gecince ağrıdan kendimden geçmiştim , bugün taşındığımız yerdeki ebe aradı aşıya gel diye yeni yerde gitcem diye dedim geldim burda aşıyı yaptı dedim bize vitamin yazılmadı doktor yazsın dedi girdim ilaç yazdı başka birşey demedi çıktım, kalca cıkıklıgı yapılması lazım bak göz kontrolü de olacak bunlara götür filan bile denmedi şuan oturdum sinirden ağlıyorum belki saçma ağlamam ama hep böyle bana denk geldikçe sinirim bozuluyor

Bebekleriniz emdikten sonra kusuyor mu? Benimki emdiği sütün bir kısmını kusuyor neden acaba
benimki de kusuyor bazen. fışkırık tarzında değil ağzından geliyor biraz. fazlasını atıyor sanırım. emzirdikten sonra 10-15 dk dik tutup gazını almaya çalışıyorum mutlaka ama olacağı varsa oluyor.

ağlayıp üzülüp sütünü etkileme canım benim. sen sık sık sor. bebeğinin aşı kartında da zamanları yazıyor aşılarının. diğer çoğu şeyi de burda konuşuyoruz zaten. bana burdaki ebe hepatitin 2. dozu için yapmaz ama yaparsa diye fitil veriyorum dedi fitil verdi mesela. karma aşılarında da yapabilir yaparsa kullanırsın demişti aklında olsun. niye söylemiyolar hayret ettim.

Bebekleriniz emdikten sonra kusuyor mu? Benimki emdiği sütün bir kısmını kusuyor neden acaba
Kusuyor canım doktor emince hava doluyor midenin bir kısmı sonra dik pozisyonda gazını çıkarmak gerek yoksa fazla olan havayı değil sütü atar dışarıya dedi

Merhaba kızlar , benim de bu ara misafirlerle başım dertte , aniden biz geliyoruz diyorlar , pandemi var gelmeyin deme fırsatım bile olmuyo , bide bebekle ilgileniyorum tüm gün ve bebeğime yalnız bakıyorum aynı şehirde olmamıza rağmen annem de kayınvalidem de yardım etmiyor , dolayısıyla doğru düzgün iş yapamıyorum heryer dağınık oluyor , zaten az olan sütüm bu streslerle daha da azaldı . Ne yapacağımı bilmiyorum , gelenler hep eşimin arkadaşları akrabaları , benimkiler olsa biraz daha rahat reddedebilirim belki ama eşim hiçbişey demeyince stres yapan ben oluyorum. Siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda valla şaştım kaldım .

Sen sapmicaksinda kim salicak diğerleri kaç yaşında cinsiyetleri ne ben birine zor yetiyorum
Oğlum 9 kızım 4.5yaşında canım Valla saldım bugün eşimin kuzeni aradı(abla kardeş gibiyiz) dayanamıyorum ya gelsem dedi ve benim migrenim tuttuktu yarında işine dönecekmiş Bi saat sonra gel dedim evim uçuşta 1saatte ev baş dök oldu eşim bebeğimle ilgilendi büyüklerde yardım etti

Canım onlar geliyoruz diye arsızlık yapıyorlarsa eğer reddemeyeceksen eşin gelinsin diyorsa ben bu güne kadar reddettim eşimde gelmesin kimse diyordu rahat şekilde reddettim sende arsızlık yap bugün müsait değilim şu gün gelin yada şu saate kendimi ancak ayarlarım de sen demesen kendini yıpratırsın hazırlığa felan dalıp bebeğini ihmal etme eşin hazır alsın yada kuru çay içip gitsinler bu günler gelmicek ben o hatayı 2çocuğumda yaptım çok pişmanım bunda annelerde gelecek olsa eşime diyorum tatlı al börek al ne kendimi yormuşum yıpratmışım diyorum herkesede ağız yapıp siz bakmazsınız yakınımsınız ama kusura bakacak benim evime ayak basmasın diyorum onlarda tabi canım diyip kusur edecekleri şeyleri görmüyordu

Maalesef oluyor, emzirdkten hemen sonra kaldırmıyorum ama ilk bir saat ıcnde özellikle alttan gaz cıkarırken üstten de süt cıkıyor yanagına fırt fırt reflü değil de bu ara sık olmaya basladı içim gidiyor ne yalan söyleyeyim süt olsun dıye onca seyı tüket bzmkı bolbuldumculuk etsin. Haayır toksan emme diyorum onsuz da yapamıyor uykuya dalarken filan dün bi kızdım epey cıkarmıs fazlasını, yok sana meme dedım yarım saat dayanabiildim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…