- 2 Temmuz 2019
- 1.032
- 1.007
- 83
- 38
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #25.481
İlk doğumum aklıma geldi.. O kadar saftım kı eşim doğum izni dahil tüm iznini dışarlarda geçirdi kayınvalıdemin çevresı dolayısıyla . Gelenler kadın olunca adamcağız çıktı evden. Ben de ona düşmüştüm eşim yanımda olsun yeter dıe. Sezaryenli halimle 5. Günden itibaren misafır agırladım. Hatırladıkca geriliyorum. İkincide gardımı almıstım kırkı cıkmadan misafir kabul etmicem die pandemi oldu işime geldi. İnsan akıllanıyor zamanla. Eşin de şimdi kızabilir reddettiğinde ama ıkıncı cocukta anlar durumu, bazen geç algılayabiliyorlar vaziyetiMerhaba kızlar , benim de bu ara misafirlerle başım dertte , aniden biz geliyoruz diyorlar , pandemi var gelmeyin deme fırsatım bile olmuyo , bide bebekle ilgileniyorum tüm gün ve bebeğime yalnız bakıyorum aynı şehirde olmamıza rağmen annem de kayınvalidem de yardım etmiyor , dolayısıyla doğru düzgün iş yapamıyorum heryer dağınık oluyor , zaten az olan sütüm bu streslerle daha da azaldı . Ne yapacağımı bilmiyorum , gelenler hep eşimin arkadaşları akrabaları , benimkiler olsa biraz daha rahat reddedebilirim belki ama eşim hiçbişey demeyince stres yapan ben oluyorum. Siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda valla şaştım kaldım .
hiç anlamıyorum şu ısrarı. neden gelmekte oturmakta hele de hizmet beklemekte bu kadar ısrarcılar. bi de bu kadınların çoğu doğum yapan bu süreçten geçen kadınlar. anne yatmak mı ister uyumak mı ister bebeğe alışmış mı evi toplu mu kimin umurunda... yazık şu kafalaraİlk doğumum aklıma geldi.. O kadar saftım kı eşim doğum izni dahil tüm iznini dışarlarda geçirdi kayınvalıdemin çevresı dolayısıyla . Gelenler kadın olunca adamcağız çıktı evden. Ben de ona düşmüştüm eşim yanımda olsun yeter dıe. Sezaryenli halimle 5. Günden itibaren misafır agırladım. Hatırladıkca geriliyorum. İkincide gardımı almıstım kırkı cıkmadan misafir kabul etmicem die pandemi oldu işime geldi. İnsan akıllanıyor zamanla. Eşin de şimdi kızabilir reddettiğinde ama ıkıncı cocukta anlar durumu, bazen geç algılayabiliyorlar vaziyeti
Ayy bende aynı durumdayım hatta ilkinde ben eve gelmeden evde bizi bekleyen 10-15kişi vardı insan sevildiğini felan hissediyor Allah var kaldırmadılar yatırdılar faln ama zaten ilk çocuk şaşkınsın bide kalabalık eşim yanıma bile gelememiştiİlk doğumum aklıma geldi.. O kadar saftım kı eşim doğum izni dahil tüm iznini dışarlarda geçirdi kayınvalıdemin çevresı dolayısıyla . Gelenler kadın olunca adamcağız çıktı evden. Ben de ona düşmüştüm eşim yanımda olsun yeter dıe. Sezaryenli halimle 5. Günden itibaren misafır agırladım. Hatırladıkca geriliyorum. İkincide gardımı almıstım kırkı cıkmadan misafir kabul etmicem die pandemi oldu işime geldi. İnsan akıllanıyor zamanla. Eşin de şimdi kızabilir reddettiğinde ama ıkıncı cocukta anlar durumu, bazen geç algılayabiliyorlar vaziyeti
Hangi muzik ,hangi besik canim o ?link atabilirmisin?burada hepimize lazim o susturuculardanBizde baya ugrasiyorduk.. besikte salla uyusun vs. Geceler zor geciyordu eşim ilk kolik muzigine alistirdi muzigi duyunca gozler basliyor kaymaya. Sonra gitti letgodan bir elektrikli salincak aldi valla simdi mamasini yada sutunu emziriyorum. Gazini cikarip salincaga koyuyorum agzinada emzik verdikuyuyor kendi kendine. Gecede gunduzde salincakta uyuyor masallah gaz problemide yok cok sukur alttan ustten kendi cikariyor bugun tam 1 aylik olduk. Yalniz besigi herkeze tavsiye ederim hayat kurtardi yatiriyorum gunduz ben gidip ev islerini yapiyorum o takiliyor kendi halinde baznde emzigi dusunce mikirdaniyor geri agzina veriyorum muziginide acinca uykuya daliyor.
Valla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalkamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyoGece beslemek icin bebikleri kaldiriyor musunuz yoksa kendi uyandiklari zaman mi besliyorsunuz ? 26 gunluguz bu arada
Aman allah korusun annelik ic gudusu surekli tetikte oluyoruz merak etmeValla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalkamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyobu sefer daha kisa zamana kuruyorum saati dalga gecer gibi bu defada cok uyuyor DU.ama ben 3 saati gecirmemek icin uyurken emziriyordum bir kac gundur gece her 2,5 saatte bir kendi agliyor uyurken besliyorum hemen.uyanirsa asla ememiyoz cunki uyanirsa hemen kaka yapmaya basliyor aglayarak.tabi arkasindan bi saatte bir turlu gaz cikaramadigimiz icin ve sagma islemi wc fln derken iki bucuk saat doluyor bi dahaki beslenme saati geliyor ben hicc uyuyamadan sabahliyorum.belki aralarda bir saat yarim saat hatta 15 dk gunduzde surekli aglayarak ememedgimizden ve bir sürü iş beni beklediginden pert bi vaziyetteyim.artik cocugu kucagimdan dusurecegim ona korkuyorum.
Valla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalmamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyoGece beslemek icin bebikleri kaldiriyor musunuz yoksa kendi uyandiklari zaman mi besliyorsunuz ? 26 gunluguz bu arada
Evet zamanla geceleri daha uzun uyumalar gunduz az uykular baslayacak .iste o zmn ben daha cok yandim.dun dr a soruyorum uyanikken emmiyor ;(zaten cok cmm sıkıldı 32 gunluguz tekrar sarilik basladi ).adam diyor ki "karanlik yerde uzerine birsey al uyur emzir.yahu her yudumda diklestirip cirpinip gaz cikariyoruz nasil örťü örteyım ve bu bebe hic mi uyanik olmiyacak yeni uykudan yari uyanip agliyor zaten meme diyeAman allah korusun annelik ic gudusu surekli tetikte oluyoruz merak etmeBende nolur nolmaz 3 saate kuruyorum benimkide genelde alarmdan once mizikliyor Ama bi zaman sonra daha uzun uyumalari lazim sanirim geceleri
Benimde bu bel ve sirt fitigiyla sling almam sart oldu sanirim.kizim butun gece gunduz hayali sling var gibi yapisik gogsume.bende arastiriyordum ne alayim diye mesajin denk geldi canim ;neko esnek wrap sling mi senin ki?ama merak ediyorum giymesi kolaymi wc ye gidince bebegi tekrar cikar fln mi yapiyosun?en fazla ne kadar sure duruyor icinde?birde icindeyken emzirme gibi pozisyon alinamiyo sanirim degilmi?Kendi haline bıraktım inatlaşmak sinir harbi oluyor. Ama geceleri hiç ışık yakmıyorum yattığı odada. Bazı geceler uyuyor bazen uyumuyor. Bazen gündüzleri uyumuyor. Bazen banyo yaptırınca uyuyor bazen uykusu kaçıyor. Genellikle gece uyusun diye uğraşıyorum. Bazen slinge koyup evde dolaşıyorum. Slingde uyuyor.
Maalesef canım. Pek yakınmayı sevmem ama insan, insanın depresyon sebebi..bzm buralarda da neyin acelesiyse hemen gelecekler illa görmeye. İşte tecrübesizlik ıkıncıde hakikaten akıllandım, zaten zamanla konusmayı da öğreniyorsun, hayır diyebilmeyi..hiç anlamıyorum şu ısrarı. neden gelmekte oturmakta hele de hizmet beklemekte bu kadar ısrarcılar. bi de bu kadınların çoğu doğum yapan bu süreçten geçen kadınlar. anne yatmak mı ister uyumak mı ister bebeğe alışmış mı evi toplu mu kimin umurunda... yazık şu kafalara
Sarilik tekrar nasil basliyorValla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalmamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyobu sefer daha kisa zamana kuruyorum saati dalga gecer gibi bu defada cok uyuyor DU.ama ben 3 saati gecirmemek icin uyurken emziriyordum bir kac gundur gece her 2,5 saatte bir kendi agliyor uyurken besliyorum hemen.uyanirsa asla ememiyoz cunki hemen kaka yapmaya basliyor aglayarak.tabi busefer arkasindan bi saatte bir turlu gaz cikaramadigimiz icin ve sagma islemi wc fln derken iki bucuk saat doluyor bi dahaki beslenme saati geliyor ben hicc uyuyamadan sabahliyorum.belki aralarda bir saat yarim saat hatta 15 dk gunduzde surekli aglayarak ememedgimizdenve bir sürü iş beni beklediginden pert bi vaziyetteyim.artik cocugu kucagimdan dusurecegim ona korkuyorum.
Evet zamanla geceleri daha uzun uyumalar gunduz az uykular baslayacak .iste o zmn ben daha cok yandim.dun dr a soruyorum uyanikken emmiyor ;(zaten cok cmm sıkıldı 32 gunluguz tekrar sarilik basladi ).adam diyor ki "karanlik yerde uzerine birsey al uyur emzir.yahu her yudumda diklestirip cirpinip gaz cikariyoruz nasil örťü örteyım ve bu bebe hic mi uyanik olmiyacak yeni uykudan yari uyanip agliyor zaten meme diyekilosu boyu normal bu kadar sarilik olur, bisey degil"iyide uc gundur ememedigimiz icin kilo verdi kizim diyorum;gunluk ort.40 gr almis beslenme iyi diyor.gazsancilarindan ve emmeye ugrasmaktan ben hic uyuyamiyorum yakinda iyice sutum kesilecek ve gunduz daha uyanik hic emip doymayacak.o zmn ne olacak diyorum.bebeklerin hepsi boyle annesi diyor.
Dun 2. hepatit asimizida yaptirdik.saglik ocagindakilerde baska bi alemmasi icin bile hic arayip hatirlatmaz hicbir bilgi vermezler.bi arkadasimiz yazmis bir iki sayfa once banada hep denk geliyor oyleleri yalniz degilsin cnm demek istiyorum burdan
Gece beslemek icin bebikleri kaldiriyor musunuz yoksa kendi uyandiklari zaman mi besliyorsunuz ? 26 gunluguz bu arada
Sarılık nası tekrar oldu 10.günden sonra düştükten sonra artmaz demişti bizim doktorumuz süt sarısı kalır sadece demiştiValla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalmamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyobu sefer daha kisa zamana kuruyorum saati dalga gecer gibi bu defada cok uyuyor DU.ama ben 3 saati gecirmemek icin uyurken emziriyordum bir kac gundur gece her 2,5 saatte bir kendi agliyor uyurken besliyorum hemen.uyanirsa asla ememiyoz cunki hemen kaka yapmaya basliyor aglayarak.tabi busefer arkasindan bi saatte bir turlu gaz cikaramadigimiz icin ve sagma islemi wc fln derken iki bucuk saat doluyor bi dahaki beslenme saati geliyor ben hicc uyuyamadan sabahliyorum.belki aralarda bir saat yarim saat hatta 15 dk gunduzde surekli aglayarak ememedgimizdenve bir sürü iş beni beklediginden pert bi vaziyetteyim.artik cocugu kucagimdan dusurecegim ona korkuyorum.
Evet zamanla geceleri daha uzun uyumalar gunduz az uykular baslayacak .iste o zmn ben daha cok yandim.dun dr a soruyorum uyanikken emmiyor ;(zaten cok cmm sıkıldı 32 gunluguz tekrar sarilik basladi ).adam diyor ki "karanlik yerde uzerine birsey al uyur emzir.yahu her yudumda diklestirip cirpinip gaz cikariyoruz nasil örťü örteyım ve bu bebe hic mi uyanik olmiyacak yeni uykudan yari uyanip agliyor zaten meme diyekilosu boyu normal bu kadar sarilik olur, bisey degil"iyide uc gundur ememedigimiz icin kilo verdi kizim diyorum;gunluk ort.40 gr almis beslenme iyi diyor.gazsancilarindan ve emmeye ugrasmaktan ben hic uyuyamiyorum yakinda iyice sutum kesilecek ve gunduz daha uyanik hic emip doymayacak.o zmn ne olacak diyorum.bebeklerin hepsi boyle annesi diyor.
Dun 2. hepatit asimizida yaptirdik.saglik ocagindakilerde baska bi alemmasi icin bile hic arayip hatirlatmaz hicbir bilgi vermezler.bi arkadasimiz yazmis bir iki sayfa once banada hep denk geliyor oyleleri yalniz degilsin cnm demek istiyorum burdan
üst gaz için pat pat mesaisi bizde de var alt gaz için nurse harvey's kullanıyoruzHangi muzik ,hangi besik canim o ?link atabilirmisin?burada hepimize lazim o susturuculardangerci benim kiz kraft dondi besik var sallanan ninnili onda bile durmuyo iki dk ama bide gaz icin herhangi birsey kullaniyormusunuz peki?bizim gazimiz bir saat patpatlyoruz cikmiyor bir turlu
sarılığı bitti ondan sonra nerdeyse ben hiç uyandırmadım. ama şöyle bişey de var acıktığı ve uyandığı saatler hep 3-3.5 saat arası oldu kendisi öyle uyandı hep. uyanıkken gündüzleri falan da yine o vakitlerde yemek istiyor.Gece beslemek icin bebikleri kaldiriyor musunuz yoksa kendi uyandiklari zaman mi besliyorsunuz ? 26 gunluguz bu arada
sanırım 3 aylıkken falan uzun uyuyolarmış. beslenme araları uzuyormuşAman allah korusun annelik ic gudusu surekli tetikte oluyoruz merak etmeBende nolur nolmaz 3 saate kuruyorum benimkide genelde alarmdan once mizikliyor Ama bi zaman sonra daha uzun uyumalari lazim sanirim geceleri
neko esnek wrap sling. bağlama yöntemlerini denedim. paketten kitapçık çıktı iki yöntemi anlatmış. youtube da izledim. kolayıma gelen bebeğin rahat ettiği bir yöntemle bağlamaya alıştım. biraz deneye deneye oluyor. Wcye hiç gitmedim. ama çıkarması kolay. bebek çıkıyor belinde kuşak gibi kalıyor. hiç emzirmedim onu da araştırmak lazım.Benimde bu bel ve sirt fitigiyla sling almam sart oldu sanirim.kizim butun gece gunduz hayali sling var gibi yapisik gogsume.bende arastiriyordum ne alayim diye mesajin denk geldi canim ;neko esnek wrap sling mi senin ki?ama merak ediyorum giymesi kolaymi wc ye gidince bebegi tekrar cikar fln mi yapiyosun?en fazla ne kadar sure duruyor icinde?birde icindeyken emzirme gibi pozisyon alinamiyo sanirim degilmi?
sarılık yeniden oluyo muymuş ya?Valla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalmamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyobu sefer daha kisa zamana kuruyorum saati dalga gecer gibi bu defada cok uyuyor DU.ama ben 3 saati gecirmemek icin uyurken emziriyordum bir kac gundur gece her 2,5 saatte bir kendi agliyor uyurken besliyorum hemen.uyanirsa asla ememiyoz cunki hemen kaka yapmaya basliyor aglayarak.tabi busefer arkasindan bi saatte bir turlu gaz cikaramadigimiz icin ve sagma islemi wc fln derken iki bucuk saat doluyor bi dahaki beslenme saati geliyor ben hicc uyuyamadan sabahliyorum.belki aralarda bir saat yarim saat hatta 15 dk gunduzde surekli aglayarak ememedgimizdenve bir sürü iş beni beklediginden pert bi vaziyetteyim.artik cocugu kucagimdan dusurecegim ona korkuyorum.
emzirme isini bi arastirayim cunki bacaklarima vuran agrilardan bazen oturarak emziremiyorum ayaktadada surekli sirtim kopuyo.bide yarim yan olanlar var onlar daha mi iyi olur ev icin acaba?tesekkur ederim canim cvbn icinneko esnek wrap sling. bağlama yöntemlerini denedim. paketten kitapçık çıktı iki yöntemi anlatmış. youtube da izledim. kolayıma gelen bebeğin rahat ettiği bir yöntemle bağlamaya alıştım. biraz deneye deneye oluyor. Wcye hiç gitmedim. ama çıkarması kolay. bebek çıkıyor belinde kuşak gibi kalıyor. hiç emzirmedim onu da araştırmak lazım.
Maalesef canimsarılık yeniden oluyo muymuş ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?