2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
İlk doğumum aklıma geldi.. O kadar saftım kı eşim doğum izni dahil tüm iznini dışarlarda geçirdi kayınvalıdemin çevresı dolayısıyla . Gelenler kadın olunca adamcağız çıktı evden. Ben de ona düşmüştüm eşim yanımda olsun yeter dıe. Sezaryenli halimle 5. Günden itibaren misafır agırladım. Hatırladıkca geriliyorum. İkincide gardımı almıstım kırkı cıkmadan misafir kabul etmicem die pandemi oldu işime geldi. İnsan akıllanıyor zamanla. Eşin de şimdi kızabilir reddettiğinde ama ıkıncı cocukta anlar durumu, bazen geç algılayabiliyorlar vaziyeti

hiç anlamıyorum şu ısrarı. neden gelmekte oturmakta hele de hizmet beklemekte bu kadar ısrarcılar. bi de bu kadınların çoğu doğum yapan bu süreçten geçen kadınlar. anne yatmak mı ister uyumak mı ister bebeğe alışmış mı evi toplu mu kimin umurunda... yazık şu kafalara

Kızlar Ayy bende aynı durumdayım hatta ilkinde ben eve gelmeden evde bizi bekleyen 10-15kişi vardı insan sevildiğini felan hissediyor Allah var kaldırmadılar yatırdılar faln ama zaten ilk çocuk şaşkınsın bide kalabalık eşim yanıma bile gelememişti
İkincidede ramazana denk geldi tek tük gelen oldu ama ramazanın ertesi hergün geliyorlardı ama noldu bebeklerimle ilgilenemedim annem dioki pandeminin tek güzel yanı şimdi gelmiyorlar rahat büyütüyorsun diyor eşim taraf aşırı aşırı kalabalık çokta iiler ama 3 çocukla gelmediklerini seviyim diyorum

Hangi muzik ,hangi besik canim o ?link atabilirmisin?burada hepimize lazim o susturuculardangerci benim kiz kraft dondi besik var sallanan ninnili onda bile durmuyo iki dk amabide gaz icin herhangi birsey kullaniyormusunuz peki?bizim gazimiz bir saat patpatlyoruz cikmiyor bir turlu

Son düzenleme:
Gece beslemek icin bebikleri kaldiriyor musunuz yoksa kendi uyandiklari zaman mi besliyorsunuz ? 26 gunluguz bu arada
Valla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalkamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyobu sefer daha kisa zamana kuruyorum saati dalga gecer gibi bu defada cok uyuyor DU.ama ben 3 saati gecirmemek icin uyurken emziriyordum bir kac gundur gece her 2,5 saatte bir kendi agliyor uyurken besliyorum hemen.uyanirsa asla ememiyoz cunki uyanirsa hemen kaka yapmaya basliyor aglayarak.tabi arkasindan bi saatte bir turlu gaz cikaramadigimiz icin ve sagma islemi wc fln derken iki bucuk saat doluyor bi dahaki beslenme saati geliyor ben hicc uyuyamadan sabahliyorum.belki aralarda bir saat yarim saat hatta 15 dk gunduzde surekli aglayarak ememedgimizden ve bir sürü iş beni beklediginden pert bi vaziyetteyim.artik cocugu kucagimdan dusurecegim ona korkuyorum.

Aman allah korusun annelik ic gudusu surekli tetikte oluyoruz merak etmeBende nolur nolmaz 3 saate kuruyorum benimkide genelde alarmdan once mizikliyor Ama bi zaman sonra daha uzun uyumalari lazim sanirim geceleri

Gece beslemek icin bebikleri kaldiriyor musunuz yoksa kendi uyandiklari zaman mi besliyorsunuz ? 26 gunluguz bu arada
Valla cnm emme miktarina gore 2 veya 2,5 saate alarmimi kuruyorum.nolur nolmaz kalmamam belki diye.her defasinda benim kiz alarmdan önce ötüyobu sefer daha kisa zamana kuruyorum saati dalga gecer gibi bu defada cok uyuyor DU.ama ben 3 saati gecirmemek icin uyurken emziriyordum bir kac gundur gece her 2,5 saatte bir kendi agliyor uyurken besliyorum hemen.uyanirsa asla ememiyoz cunki hemen kaka yapmaya basliyor aglayarak.tabi busefer arkasindan bi saatte bir turlu gaz cikaramadigimiz icin ve sagma islemi wc fln derken iki bucuk saat doluyor bi dahaki beslenme saati geliyor ben hicc uyuyamadan sabahliyorum.belki aralarda bir saat yarim saat hatta 15 dk gunduzde surekli aglayarak ememedgimizdenve bir sürü iş beni beklediginden pert bi vaziyetteyim.artik cocugu kucagimdan dusurecegim ona korkuyorum.
Aman allah korusun annelik ic gudusu surekli tetikte oluyoruz merak etmeBende nolur nolmaz 3 saate kuruyorum benimkide genelde alarmdan once mizikliyor Ama bi zaman sonra daha uzun uyumalari lazim sanirim geceleri
Evet zamanla geceleri daha uzun uyumalar gunduz az uykular baslayacak .iste o zmn ben daha cok yandim.dun dr a soruyorum uyanikken emmiyor ;(zaten cok cmm sıkıldı 32 gunluguz tekrar sarilik basladi ).adam diyor ki "karanlik yerde uzerine birsey al uyur emzir.yahu her yudumda diklestirip cirpinip gaz cikariyoruz nasil örťü örteyım ve bu bebe hic mi uyanik olmiyacak yeni uykudan yari uyanip agliyor zaten meme diyekilosu boyu normal bu kadar sarilik olur, bisey degil"iyide uc gundur ememedigimiz icin kilo verdi kizim diyorum;gunluk ort.40 gr almis beslenme iyi diyor.gazsancilarindan ve emmeye ugrasmaktan ben hic uyuyamiyorum yakinda iyice sutum kesilecek ve gunduz daha uyanik hic emip doymayacak.o zmn ne olacak diyorum.bebeklerin hepsi boyle annesi diyor.
Dun 2. hepatit asimizida yaptirdik.saglik ocagindakilerde baska bi alemmasi icin bile hic arayip hatirlatmaz hicbir bilgi vermezler.bi arkadasimiz yazmis bir iki sayfa once banada hep denk geliyor oyleleri yalniz degilsin cnm demek istiyorum burdan

Benimde bu bel ve sirt fitigiyla sling almam sart oldu sanirim.kizim butun gece gunduz hayali sling var gibi yapisik gogsume.bende arastiriyordum ne alayim diye mesajin denk geldi canim ;neko esnek wrap sling mi senin ki?ama merak ediyorum giymesi kolaymi wc ye gidince bebegi tekrar cikar fln mi yapiyosun?en fazla ne kadar sure duruyor icinde?birde icindeyken emzirme gibi pozisyon alinamiyo sanirim degilmi?

Maalesef canım. Pek yakınmayı sevmem ama insan, insanın depresyon sebebi..bzm buralarda da neyin acelesiyse hemen gelecekler illa görmeye. İşte tecrübesizlik ıkıncıde hakikaten akıllandım, zaten zamanla konusmayı da öğreniyorsun, hayır diyebilmeyi..

Sarilik tekrar nasil basliyor Bizimkinde de basta vardi 2 gun sonra dusunce bi daha bakilmadi hic

Sarılık nası tekrar oldu 10.günden sonra düştükten sonra artmaz demişti bizim doktorumuz süt sarısı kalır sadece demişti

üst gaz için pat pat mesaisi bizde de var alt gaz için nurse harvey's kullanıyoruz

sarılığı bitti ondan sonra nerdeyse ben hiç uyandırmadım. ama şöyle bişey de var acıktığı ve uyandığı saatler hep 3-3.5 saat arası oldu kendisi öyle uyandı hep. uyanıkken gündüzleri falan da yine o vakitlerde yemek istiyor.

Son düzenleme:
sanırım 3 aylıkken falan uzun uyuyolarmış. beslenme araları uzuyormuş

neko esnek wrap sling. bağlama yöntemlerini denedim. paketten kitapçık çıktı iki yöntemi anlatmış. youtube da izledim. kolayıma gelen bebeğin rahat ettiği bir yöntemle bağlamaya alıştım. biraz deneye deneye oluyor. Wcye hiç gitmedim. ama çıkarması kolay. bebek çıkıyor belinde kuşak gibi kalıyor. hiç emzirmedim onu da araştırmak lazım.

sarılık yeniden oluyo muymuş ya?

emzirme isini bi arastirayim cunki bacaklarima vuran agrilardan bazen oturarak emziremiyorum ayaktadada surekli sirtim kopuyo.bide yarim yan olanlar var onlar daha mi iyi olur ev icin acaba?tesekkur ederim canim cvbn icin

sarılık yeniden oluyo muymuş ya?
Maalesef canimbizim cok az sariligimiz vardi bastan beri dr hatta billirubine hic bakmaya bile gerek duymadi.Iyigidiyoduk yuzumuzdeki sarilik acilmaya baslamisti.3 gundur tekrar sariligimiz artmaya basladi ve cok uyudu gozunu acamadi kizim.istahi azaldi hatta 150 gr verdik.Ama bu durumu dun dr hic onemsemedi.anne sutu sariligi oluyomus (sutteki bir maddeden).bu zamanlar nette okuduguma gore.simdi o maddeyi nerden aliyorum kendim bulmaya calisiyorum.ki kilo kaybimiz artmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…