2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
inşallah çabuk geçer bu dönemi

Aynen canım bende çok üzülüyorum ev alıp gidiyor die seviniyorum ama bana çok zor olucak servis var bizim okulda ama saati ilkokula uygun anasınıfının saati farklı oyüzden oda olmuyor bakalım nasıl olucak
Verdim canım direk içirdm bende yaptı yavrum resmen ne kadar yorulduysa rahatlayınca uyuya kaldı

Buna +1 le bende ekleneyim. 3.5 yasinda bile olmadigi icin henuz oda bebe. HFtanin 2-3 gunu 2 bebeyle yalniz oluyorum gercekten cok ama cok zor. Temel ihtiysclarini ancak karsilayabiliyorum sahsen. Kucugu uyuyosa birsz buyugune zaman ayirip pratik yemek yapiyorum. Temizlige el atmaya zaman kalmadigi gibi sirf bunlarla tabanlarim sisiyo aksamlari

Bana cok tanidik bu döngü 7 kilo vermistim 1 kilo geri bile almistim. Son 1 haftadir bir istahim acildi akillara zarar. Az once peynir uzum yerken buldum kendimi. Oncesinde cayin yaninda bir suru atistirdim oncesindeyse aksam yemegi

Hem emzirip hem mama veren anneler kaç cc veriyosunuz bebeklerinize bizimki 1 ay da 3 kutu mamayı bitirdi çok geliyor bana ama kilo alımı normal bunun bi kuralı şeyi var mıdır
Gunde kac kere kac cc veriyorsun canim. Ben once emziriyorum ardindan 75cc veriyorum. Gunde 4 bilemedin 5. Ama 1 aylikken kilo alamadigindan gunde 7-8kez 45lik yada 60lik veriyordum emzirmeden sonra

Bana cok tanidik bu döngü 7 kilo vermistim 1 kilo geri bile almistim. Son 1 haftadir bir istahim acildi akillara zarar. Az once peynir uzum yerken buldum kendimi. Oncesinde cayin yaninda bir suru atistirdim oncesindeyse aksam yemegi
6 kilo vermiştim bende 1 kilo almışım geri yani totalde 10 kilo olduğu gibi duruyor daha bende sürekli birşeyler aranıyorum özellikle şekerli şeyler napcaz biz bu iştahla

Ben 20 gunlukken yapmistim. 4 5 saat yol. Dur kalk altina yapti fln derken 6 7 saat oldu. Yarin da 10 saat lik yola çıkmaya planlıyorum 2 cocukla bakalkm nasil olacak. Buyuk oglumu yol Tutuyo kusuyo bide

Benim oglan da 4 yasinda. Bebek ağladıkça sussum diye kulaklarini kapatiyo. Bakiyo kendince ama üstüne oturmaya çalışıyo besigini deli gibi Salliyo bugn ayaklarini sikiyodu. Baya kiskaniyor. Büyükle daha cok ilgileniyoruz ama yinede olmuyor buyuk yoruyor bizi

Evt sevıyorum dıe sıktığına ben de inanamadım. Baba zaten iptal hep kızla, adamcağız korkudan kucağına alamıyor bebeği Yoruyor gönlünü insanın Allah yardımcımız olsun inşallah.

Bzm oğlan bugun gece 11de uyudu yıne sabah tam beşte uyanıyor kurulu allarm gbı emzirdim sonra sekız bucukta:) Allah bir yerden alıyor bır yerden veriyor diyoruz

6 kilo vermiştim bende 1 kilo almışım geri yani totalde 10 kilo olduğu gibi duruyor daha bende sürekli birşeyler aranıyorum özellikle şekerli şeyler napcaz biz bu iştahla
Canım tatlı ihtiyacın için hurma ye hem süt yapıyo hem de baklava ve şireli tatlılara göre daha masum

Hem emzirip hem mama veren anneler kaç cc veriyosunuz bebeklerinize bizimki 1 ay da 3 kutu mamayı bitirdi çok geliyor bana ama kilo alımı normal bunun bi kuralı şeyi var mıdır
Her bebeğin ihtiyacı olan miktar kilosuna göre hesaplanıyor , mesela bebeğin 3,5 kilo bebeğinin günlük 350 kaloriye ihtiyacı var , 100 ml mama veya anne sütü 70 kcal, yani bebeğinin günlük toplam 500 cc alması gerek , 3 saatte bir beslediğini düşünürsek 500/8=62 cc eder (bu yaklaşık bi değer tabi ) ve ihtiyaç bebeğin kilosu arttıkça artıyor hergün. Ben bu formülü daha az vermemek için kullanıyorum.

Canım mesela bu 100 ml günde kaç kere veriliyor kaç saatte bir

Bzm oğlan bugun gece 11de uyudu yıne sabah tam beşte uyanıyor kurulu allarm gbı emzirdim sonra sekız bucukta:) Allah bir yerden alıyor bır yerden veriyor diyoruz
bişey dicem. bu gece benim kızım da böyle uyudu maşallah diyeyim 10 da yattı 3 te uyandı emzirdim altını aldım uyudu sabah 8 de kalktı normal mi acaba?

Canım kaç günlük senin bebiş her 3 saatte bir mi veriyorsun o kadar ve sadece mama mı okadar veriyorsun
bebeğim 46 günlük. geçen cuma günü kontrolümüz vardı 6.660 çıktı kilosu doktorumuz kilo alımı iyi dedi. iri bebek olarak doğdu zaten.

beslenmesi şöyle ki hem meme hem mama gidiyorum ben. sütüm geldi ama yeterli değil hâlâ onun kilosuna göre. bi göğsümde hiç süt yok mesela. önce emziriyorum hâlâ aranıyorsa 80 ya da 90 cc yapıyorum. eğer kendimi sağdıysam doymayacağını biliyorum 100 ya da 120 yapıyorum o zaman üstüne keyif çayı niyetine meme istiyor uyumak için. geceleri sadece meme veriyorum. gece uykuları uzadığı için beslenmesi max 4 saat oluyor bazen yarım saat daha uzuyor. ama gündüzleri 3 saatte bir yemek istiyor bazen 2 ye bile düşüyor hatta uzun süre uyanık kaldıysa.

her bebeğin iştahı ve beslenme düzeni çok çok farklıdır sakın kafana bişey takma. ben benimkine damacanayla süt versem onu da bitirir mesela yok demez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…