- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #26.021
inşallah çabuk geçer bu dönemiVermez mıyım canım basta severek koşuyordu: bez getirmek, çöpe atmak. Bazen şarkı söylemek (ben tuvaletteyken inadına uyandığı için ve emmek istediği için oyalıyordu çok şekerdi o zamanlar :)vs. Bebişe giydireceğim kıyafetleri bile ona seçtiriyorum ki mutlu olsun. Sonra hevesi kaçtı her gün her gün aynı diye düşündü sanırım
Aynen canım bende çok üzülüyorum ev alıp gidiyor die seviniyorum ama bana çok zor olucak servis var bizim okulda ama saati ilkokula uygun anasınıfının saati farklı oyüzden oda olmuyor bakalım nasıl olucakAllah kolaylık versin canım gercektenservis de yok versek..taşınmasına çok üzüldüm gerçekten. Zor gercekten işimiz. Ben sütümü sağdım içine bır tatlı kaşığı zeytinyağı koydum içirdim bir saate yaptı canım üç gündür yapmıyordu istersen bir dene
Buna +1 le bende ekleneyim. 3.5 yasinda bile olmadigi icin henuz oda bebe. HFtanin 2-3 gunu 2 bebeyle yalniz oluyorum gercekten cok ama cok zor. Temel ihtiysclarini ancak karsilayabiliyorum sahsen. Kucugu uyuyosa birsz buyugune zaman ayirip pratik yemek yapiyorum. Temizlige el atmaya zaman kalmadigi gibi sirf bunlarla tabanlarim sisiyo aksamlariBüyük cocugun trpleri, kiskancliği beni benden alıyor artıkBebek yormuyor o kadar. O kadar çok istemişti ki kardeş, en çok o istediği için yaptık. Çaresiz hissediyorum. Gerekli gereksiz ağlıyor her şeye. Sabır diyorum ama sabır taşı olsa çatlayacak ki elimizden geleni yapıyoruz etkilenmesin diye baştan beri. Yemekti, evdi zaten yalnızım hastanede bile eşimle birlikte kaldık. Ameliyatlı halimle işlerimi yaptım. Hiçbiri zor gelmedı, gelmiyor. Ama büyüğün halleri hakıkaten zorluyor artık. Kalbim ağrıyor resmen.
Bana cok tanidik bu döngüKızlar ya emzirirken bu iştahı nasıl keseceğiz güya kilo vercem dedim sabah kahvaltıyı yapıyorum öğlene geri homini gırtlak başlıyorum, sütü azaltmadan iştahı kesecek bitki filan yok mudur yayoksa zaten dana gibi olmuştum danalıktan baska boyuta geçeceğim bu iştahla
Gunde kac kere kac cc veriyorsun canim. Ben once emziriyorum ardindan 75cc veriyorum. Gunde 4 bilemedin 5. Ama 1 aylikken kilo alamadigindan gunde 7-8kez 45lik yada 60lik veriyordum emzirmeden sonraHem emzirip hem mama veren anneler kaç cc veriyosunuz bebeklerinize bizimki 1 ay da 3 kutu mamayı bitirdi çok geliyor bana ama kilo alımı normal bunun bi kuralı şeyi var mıdır
6 kilo vermiştim bende 1 kilo almışım geri yani totalde 10 kilo olduğu gibi duruyor dahaBana cok tanidik bu döngü7 kilo vermistim 1 kilo geri bile almistim. Son 1 haftadir bir istahim acildi akillara zarar. Az once peynir uzum yerken buldum kendimi. Oncesinde cayin yaninda bir suru atistirdim oncesindeyse aksam yemegi
Ben 20 gunlukken yapmistim. 4 5 saat yol. Dur kalk altina yapti fln derken 6 7 saat oldu. Yarin da 10 saat lik yola çıkmaya planlıyorum 2 cocukla bakalkm nasil olacak. Buyuk oglumu yol Tutuyo kusuyo bideKızlar bebeğimin 40 ı çıkınca yani bu haftasonu annemlerin yazlığına gitmek istiyorum 4,5 saat arabayla.havalar soğumadan gideyim diyorum,annemler memlekete dönecek çünkü ve memleket bana 10 saat uzaklıkta yani kışın görüşenindesin.sizce bebekle yolculuk zor mu olur çok?Kendi arabamızla gidecez,annemler dönmeden bir kez daha görsünler torunlarını.Şehirler arası yolculuk yapan oldu mu bebeklerle?
Benim oglan da 4 yasinda. Bebek ağladıkça sussum diye kulaklarini kapatiyo. Bakiyo kendince ama üstüne oturmaya çalışıyo besigini deli gibi Salliyo bugn ayaklarini sikiyodu. Baya kiskaniyor. Büyükle daha cok ilgileniyoruz ama yinede olmuyor buyuk yoruyor biziVermez mıyım canım basta severek koşuyordu: bez getirmek, çöpe atmak. Bazen şarkı söylemek (ben tuvaletteyken inadına uyandığı için ve emmek istediği için oyalıyordu çok şekerdi o zamanlar :)vs. Bebişe giydireceğim kıyafetleri bile ona seçtiriyorum ki mutlu olsun. Sonra hevesi kaçtı her gün her gün aynı diye düşündü sanırım
Günde kaç kez veriyorsun canım?ben 100-120 cc veriyorum. kilo alımı iyi
Evt sevıyorum dıe sıktığına ben de inanamadım. Baba zaten iptal hep kızla, adamcağız korkudan kucağına alamıyor bebeğiBenim oglan da 4 yasinda. Bebek ağladıkça sussum diye kulaklarini kapatiyo. Bakiyo kendince ama üstüne oturmaya çalışıyo besigini deli gibi Salliyo bugn ayaklarini sikiyodu. Baya kiskaniyor. Büyükle daha cok ilgileniyoruz ama yinede olmuyor buyuk yoruyor bizi
3-4 kereGünde kaç kez veriyorsun canım?
Canım tatlı ihtiyacın için hurma ye hem süt yapıyo hem de baklava ve şireli tatlılara göre daha masum6 kilo vermiştim bende 1 kilo almışım geri yani totalde 10 kilo olduğu gibi duruyor dahabende sürekli birşeyler aranıyorum özellikle şekerli şeyler napcaz biz bu iştahla
Her bebeğin ihtiyacı olan miktar kilosuna göre hesaplanıyor , mesela bebeğin 3,5 kilo bebeğinin günlük 350 kaloriye ihtiyacı var , 100 ml mama veya anne sütü 70 kcal, yani bebeğinin günlük toplam 500 cc alması gerek , 3 saatte bir beslediğini düşünürsek 500/8=62 cc eder (bu yaklaşık bi değer tabi ) ve ihtiyaç bebeğin kilosu arttıkça artıyor hergün. Ben bu formülü daha az vermemek için kullanıyorum.Hem emzirip hem mama veren anneler kaç cc veriyosunuz bebeklerinize bizimki 1 ay da 3 kutu mamayı bitirdi çok geliyor bana ama kilo alımı normal bunun bi kuralı şeyi var mıdır
Canım kaç günlük senin bebiş her 3 saatte bir mi veriyorsun o kadar ve sadece mama mı okadar veriyorsunben 100-120 cc veriyorum. kilo alımı iyi
Canım mesela bu 100 ml günde kaç kere veriliyor kaç saatte birHer bebeğin ihtiyacı olan miktar kilosuna göre hesaplanıyor , mesela bebeğin 3,5 kilo bebeğinin günlük 350 kaloriye ihtiyacı var , 100 ml mama veya anne sütü 70 kcal, yani bebeğinin günlük toplam 500 cc alması gerek , 3 saatte bir beslediğini düşünürsek 500/8=62 cc eder (bu yaklaşık bi değer tabi ) ve ihtiyaç bebeğin kilosu arttıkça artıyor hergün. Ben bu formülü daha az vermemek için kullanıyorum.
bişey dicem. bu gece benim kızım da böyle uyudu maşallah diyeyimBzm oğlan bugun gece 11de uyudu yıne sabah tam beşte uyanıyor kurulu allarm gbı emzirdim sonra sekız bucukta:) Allah bir yerden alıyor bır yerden veriyor diyoruz
bebeğim 46 günlük. geçen cuma günü kontrolümüz vardı 6.660 çıktı kilosu doktorumuz kilo alımı iyi dedi. iri bebek olarak doğdu zaten.Canım kaç günlük senin bebiş her 3 saatte bir mi veriyorsun o kadar ve sadece mama mı okadar veriyorsun
bizimkilere göre 3 saatte bir günde 8 kere diyor nette ama dediğim gibi her bebek farklıdır.Canım mesela bu 100 ml günde kaç kere veriliyor kaç saatte bir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?