2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Reflü nasıl anlaışılıyor kuzum ya normal kusmamı reflü mü nerden anlıycaz offf 8ay dile kolay peki boğazına kaçma olayı ne zaman bitiyor oda mı 8ay sürüyor yan yatırma olayı.
Yok cocuk donebilmeye basladiginda gazini kendi cikariyor artik. Cok kusuyorsa kilo alimi ykksa die biliyorum. Kizim ni kac eksiye bile dusmustu

Kızlar kızlar merhaba
Bebisleriniz kafasını dik tutabiliyor mu yüz üstü uzanınca?
Benim oğlum 2 eylül doğumlu ve bunu henüz tam anlamıyla yapamıyor endişe ediyorum size sormak istedim
17 Eylül doğumlu. Tam tutamıyor. Bir iki saniye tutuyor hooop deviriyor. Ama bana anormal gelmedi açıkçası ne zaman tam tutarlar bilmiyorum da

Ayyy kaç kere üst değiştim bugün bilmem yani ya gıcık oldum nasıl geçecek bu kaç ay sürecek böyle
Canım benim hiç yazamadım sana ama mesajlarını okudukça kendimi görüyorum resmen. Benimki de o kadar fazla kusuyor ki anlatamam. Çoook sordum doktora, hatta tatmin olmadım farklı doktorlara götürdüm. 4 5 doktor da hiç öenmsemedi resmen. Tarif ettim arada Fışkırarak kusuyor, az buz değil yarım biberona yakın belki de fazla kusuyor felan diye ama yok normal, olabilir, reflüdür deyip geçtiler. Sadece biri ultrason çekti tıkanıklık var mı diye ama çok şükür çıkmadı, biri de gaviscon yazdı. Bi süre kullandım ama ben de pek işe yaramadı ve kabızlık yaptı makat çatlağı oldu çocuğumda. Şimdi bir şey kullanmıyorum. Mamaların ar olanı varmış. Anti reflü mamalar, daha katı oluyorlarmış. Ondan alabilirsin dedi bana doktor ama henüz almadım. Dediğin gibi ben de kıyafet yetiremiyorum. Her beslenmeden sonra üstü başı kusmuktan göl gibi oluyor. İnşaallah en yakın zamanda düzelir bu durumumuz..

Mesajları hepsini okudumda bı kaç gündür kusma duruldu gibi bizde bı kaç gündür daha az kustu bir saaten fazladır gazdan kıvranıyordu uyuyor ama kıvranıyor sürekli emmeye uyanıyor dayanamadım gaz masajini yaptım çok şükür çıkardı alttan rahatladı emdi uyudu kusma durdu bu gaz son gunlerde başladı 3 ten sonra gaz sancısı çekiyoruz resmen ben gece uyumayı ozledim

Bizimde böyle ama 2 diye değil bazen 2 bazen 3 bazen 1 buçuk dün gece 11 de uyudu gibi yaptı şaşırdım erken yattı diye 10 dk sürdü sürmedi geri ağlamaya başladı en son uyuduğunda saat 2 ydi
Bizimki hep 2 de uyuyor işte en fazla 2 buçuk sabah 7 de kaldığım da da 2 de uyuyor kendi haline bırakıp 11 de uyandığında da

Ben hiç yüzüstü yatırmadım canım ondan mı acaba?
Her bebeğin gelişimi gerçekten farklı bir sürü bebek içinde büyüdüm ben ne kafasını tartar nede dik durabilirdi yeğenim ve emekleme den yaşı dolmadan yürüdü sadece başını tartsin diye sporlar var bedeni guclensin diye onları gün içinde ara ara yap canim

Ne kullanıyorsun cnm reflu için

39 canım
Basta tutabiliyor muydu?
2 aylıkken ancak tutabiliyolar diye biliyorum şaşırdım:)
Evt canım ama iri doğdu biz ona bağladık. Daha hastaneden çıkmadan hemşirenin de dikkatini çekti. Baya kaldırıyordu başını. Ama hamilelikte de zorladı zaten. Pek minnoş bi bebek değil doyduğunda memeyı ittiriyor acıtıyor ya da serum yaparken kolumuzu bir ittiriyor elimizden düşürüyoruz şiringayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…