2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ayyy kaç kere üst değiştim bugün bilmem yani ya gıcık oldum nasıl geçecek bu kaç ay sürecek böyle
Sanırım 5. 6. Aya kadar filan sürüyormuş. Üç çocuğu olan arkadaşımın üçünde de olmuş bu kusma olayı. Ama onlar alerjıktı de aynı zamanda. Mukuslu kaka, ciltte egzama, kızarıklık filan oluyordu. Neysekı allerjık değil bzmkı varsın kussun napalım.. Allah beterinden korusun tüm bebişleri. Yuttuğu boğaz akıntısını da atıyor çoğu zaman.

Ayyy kaç kere üst değiştim bugün bilmem yani ya gıcık oldum nasıl geçecek bu kaç ay sürecek böyle
Benim 2bebegim de 8 9 ay a kadar kustu.daha üzerini değiştirirken tekrar kusardi tek seferde 2takim değiştirdim düşün yani.3jumara pek kusmaz bi garip geliyor bana acaba süt mü yaramiyo filan diyrm.oburlerunde süt un yarıyo fazlasını kusuyo derdi annem

Verirlermi ki acaba öyle ama cesaret edemem öyle başka bi doktora göstermeden ALLAH korusun bu seferde bisey olursa hep bisey olucakmış gibi düşünürüm
Doktora göster mutlaka. Reflü tanısı konulduysa dedim canım. Yanlış ilaç kullanıyorsun. En azından bebekler için olanını alırsın.

Ben katılmıyorum annenin söylediğine, kusmanın sütün yarayıp yaramamakla ilgisi yoktur.

Bizimki hep 2 de uyuyor işte en fazla 2 buçuk sabah 7 de kaldığım da da 2 de uyuyor kendi haline bırakıp 11 de uyandığında da
Alışıyorlar o saate heralde bizimde 3 te uyudu bugün bir gün once 2 buçukta uyumuştu 2 3 civarı oluyor uyuyana kadar, akşam 5 ten gece 3 e kadar 10 saat var hiç mi uykun gelmiyor senin daha 2 aylık bebesin sen kendine gel diyesim geliyor

Hadi ya canım nolcak böyle bilmem valla sırf o yüzden mamayı değiştirdim gene aynı yatarken yatakta yüzünü ekşitiyor bazen boğazına bişey gelmiş gibi oluyor ya mama geliyor ya mide suyu falan doktorlar olur reflüde yatır diyor yatırsamda yok kucakta da oluyor kafasını yüksek tutuyorum hep ama oluyor daha sürecek gibi inşallah çok sürmez canım ya ar mamaları duydum ama hiç araştırmadım bu ayki doktora bi daha sorucam bakalım bşey fayda etmicek belli ki bi süre çekicez böyle

Evet sürecek kesin yatarken uyurken ağzına bşey geliyor kusacak gibi yapıp yüzünü ekşitiyor ya mama geliyor ya mide suyu asidi falan

Aynı aynı değişirken kusuyor bidaha değişiyorum Kafayı yemeye ramak kaldı yani sağlık ocağındaki ebe benim kız bi sene kustu aylık bi kilo alırdı kusan bebek iyidir dedi ama ben bilemedim

Aynı aynı değişirken kusuyor bidaha değişiyorum Kafayı yemeye ramak kaldı yani sağlık ocağındaki ebe benim kız bi sene kustu aylık bi kilo alırdı kusan bebek iyidir dedi ama ben bilemedim
mamasını nasıl yediriyorsun?

ben benimkini ana kucağına oturtup dikleştiriyorum. dimdik değil hafif eğimli olacak şekilde. bitirdikten sonra da biraz bekletiyorum öyle 10 dk falan. sonra yavaşça kucaklayıp gazını alıyorum. sonra yeniden oturtuyorum. bi de mutlaka yedirmeden önce altını değiştiriyorum. yedikten sonra en az 20 dk geçmesini bekliyorum tummy time için de. bayağı azalttım kusmasını.

Aynı senin yaptığın gibi canım emzirme yastığına eğimli yatırıyorum yada kucağımda kafası dik olacak şekilde yiyor bırakıyorum yastıkta öyle sorma alıp gazını alıyorum bazen gaz çıkarma sırasında kusuyor altınıda önceden alıyorum hem uykusu açılsın hem kusmasın diye baya bide kucağımda tutuyorum bazen yatırdıktan sonra uykuda ıkınırken kusuyor bazen öyle uyurken miktarı çok değil çok şükür azar azar oluyor ama 1 numara mamalara geçince arttı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…