- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #29.981
Canım benim eşim kepçe ikinci bebeğim de çok taktım olmasın die azda olsa kepçe bunu direk kepçe olarak seviyorum bebeği bunaltma boşuna bandanayı bırakınca kulaklar özgürlüğünü ilan ediyorKızlar kulaklar kepçe olmasın diye bişey yaptınız mı benimkinin kepcelesmeye başladı bandana takıyorum düzler mi acaba kaç aya kadar tutuyorlar
ben yaradana sığınıyorum kepçe olmasın diyeKızlar kulaklar kepçe olmasın diye bişey yaptınız mı benimkinin kepcelesmeye başladı bandana takıyorum düzler mi acaba kaç aya kadar tutuyorlar
Bende emzik vermek istemiyodum ama hiç beni bırakmadan emmesinden dolayı emzik aldım zor kabullendi bazen ağzından atıp elini emiyo daha tatlı galiba eli çıldırıyo çocukKızlar benimki 1 haftadır emzik almıyor 3 aya kadar emzik emen çocuk bir anda emziği bıraktı ,biberon denedim o gün sınavım vardı diye onuda emzik sanıp emmiyor işi gücü el emmek emzik iyi oluyordu ben geri nasıl alıstırcam ya
Beni zaten doğduğundan beri emzik niyetine kullanıyor uyurken ama gündüz filan ağlayınca ağlıyordu biraz şuan hiçbir şekilde almıyor diliyle atıyor geri ve öğğğ diyor kusacak gibi yapıyor ama 1 dk sonra el yine ağızda, eskiden almazdı tutarken tutarken alıp emmeye başlardı şap şap ama şuan dediğim gibi hiçbir şekilde almıyorBende emzik vermek istemiyodum ama hiç beni bırakmadan emmesinden dolayı emzik aldım zor kabullendi bazen ağzından atıp elini emiyo daha tatlı galiba eli çıldırıyo çocuk
Evet doğru canım ilk çocuğumda kepçe babası da ben de kepçelik Yok bu da öyle olmasın diye uğraştım olmadı demek ki olacağı varsa oluyor ne kadar uğraşsak da artık sağlıklı olsunlar da nazarlari olsun kepcişleriCanım benim eşim kepçe ikinci bebeğim de çok taktım olmasın die azda olsa kepçe bunu direk kepçe olarak seviyorum bebeği bunaltma boşuna bandanayı bırakınca kulaklar özgürlüğünü ilan ediyor
Benim çocuklar kepçe göz alışıyor artıkben yaradana sığınıyorum kepçe olmasın diye
şaka bi yana, kızımın kulakları kız kardeşime benziyor tıpatıp aynısı. rahatım o yüzden
Benim ilk çocuğumda almadı emziği ben Inat ettim o benden daha da inatli çıktı en sonun da almadı kusacak,boğacak gibi yapıyordu kendini çok gazlı bi bebek ti emzikte almayınca hem kendini hem beni çok yıprattı şimdi de versem alir özeniyor kardesineBeni zaten doğduğundan beri emzik niyetine kullanıyor uyurken ama gündüz filan ağlayınca ağlıyordu biraz şuan hiçbir şekilde almıyor diliyle atıyor geri ve öğğğ diyor kusacak gibi yapıyor ama 1 dk sonra el yine ağızda, eskiden almazdı tutarken tutarken alıp emmeye başlardı şap şap ama şuan dediğim gibi hiçbir şekilde almıyor
Bkm kitaptan hareketli kitap alıcam bende oraya bakın istersenizbebeğine kitap alan anneler, kitaplar için kullandığınız bir site var mı? ben ebebek ve ingilizce kitaplar için trenyol kullandım ama varsa sizin beğendikleriniz bakayım onlara da.
bir de hışırtılı kitap kullanan var mı? sesli kitap stokladım ama hışırtılıyı bilemedim?
3 ay aldı sonradan bıraktı bir anda bende buna şaşırdım almayan sonradan alan duydum ama sonradan bırakan da ne bileyimBenim ilk çocuğumda almadı emziği ben Inat ettim o benden daha da inatli çıktı en sonun da almadı kusacak,boğacak gibi yapıyordu kendini çok gazlı bi bebek ti emzikte almayınca hem kendini hem beni çok yıprattı şimdi de versem alir özeniyor kardesineama bu bebeğime verdim bu da ilk almadı ama sonra aldı şimdi de çok almıyor çıkarıyor hemen inşALLAH bırakmaz emzik alan bebeler rahat oluyor diyorlar
Onun plastik olduğunun farkına varıyor küçücük bebelerEmzik konusunda ben sadece doğar doğmaz tuuturmasina karşıyım emme refleksi direk bozuluyor bence 25 günden sonra adarada denedim almadı bı disardayken nasıl oluyorsa alıyor gerçi pandemiden kırk yılda bir çıktık sadece ozaman aldı şimdi hiçbir şekilde almiyor
Bu bebelerin bilmedigi şey var mı anne karnından bilgiç dogmuslar resmenOnun plastik olduğunun farkına varıyor küçücük bebeler
Yatarak .omzunuzda tutmayı denediniz mi illa dik durmak istemiyosa yatarak omzunuza yatırın uyusun öyle sizde dinlenirsiniz. Bi dönem bende yaşadım aynısını aç aç geziyodum sürekli kucağımdaydı önce yarı yatar tuttum sonra tam yattım hatta artık öyle uyuyodum bende çünkü başka türlü uyumuyodu sonra yanımda yatarak uyumaya başladı beşiğine koyunca uyanıyodu derken çok şükür sonra düzeldi şimdi kendi yerinde yatıyo arada uyumadığı zamanlar yine yanıma alıyorum yan yatıp emziriyorum o şekil uyuyor kalıyor.benimki de yatacağı zaman illaki koala gibi omzuma yapışacak.yoksa uyumuyor.erken çeksem omzumdan yine uyumuyor.omzum düşecek artık.yine omzumda mesela.sol tarafımı hissetmiyorum artkk ikide bir kafayı dikliyor halaa omuzda mı yoksa sinsice yatağa bırakılmış mı diye evet an itibari ile uykusu açıldı artık 12-1-2 Allah ne verdiyse ayaktayız bir gün de erken uyu be evladım
Yüzüstü yatırdığımda bizde de aynısı oluyor çok zorlanıyor kendini birşeyler yapmaya zorlamadığı halde kollarını iki yana indiriyor ıhlaya ıhlaya kafasını çevirmeye çalışıyor çok az kaldırıyo filan. Ama yüzüstü karnıma yatırdığımda kafasını kaldırıp yüzüme bakar uzun uzun. Ben doğduğundan beri çok kucağımda tuttum daha 1 aydır filan azalttım kucağı. İlkinde ne zaman olmuştu sizin dönme emekleme vs bi de yere nasıl bırakıyosunuz ben soğuk geliyodur üşür diye yere koyamıyorum koltuğu yatak gibi açtım oraya koyuyorum oyun halısıyla fark var mıdır ki hani biri sert biri yumuşak gelişimini engellemeyimde çocuğunYere yatirmanin cok faydasi var. Bende ilkini hep yerde yatirdim. Dönmesi emeklemesi cok cabuk oldu.
Kucugunu yere koyamiyorum bende senin gibi yoksa ablasi kesin basar uzerine.
O yuzdende hantal oldu kucakta durmaktan. Yuz ustu yatirinca bile basiyor yaygarayi. Bu cocuk nezaman yuz ustu yaticakta emeklemeyi ogrenicek.
Emzik denediniz mi? Emzikle çok güzel uyuyolar çok zorda kaldığımda ben öyle uyutuyorum. Uykusu geldiğinde de ya beşiğindd ya anakucağında sallayarak uyutuyorum ama hiçbiri bi rutin değil tabi sadece emmeyi uyumak için rutin haline getirmesin diye uğraşıyorum. Büyüdüklerinde masaldı ninniydi öyle şeylerle rutin oluşur kendiliğinden diye düşünüyorum şimdi anlamıyolar sanki öyle şeylerden pek mesela ninniyle uyutmayı çok denedim olmadı ilk seferde azimliydim sallamaya da karşıydım 15 dk uğraştım da en sonunda uyudu sonra dedim bu böyle olmaz daha vakti var bu ninninin heralde diyip bıraktım.Rutin ne yaptınız?
Ben yatmaya hazırlıyorum boşa gidiyor.
Bir tek meme de uyuyor ondan da vazgeçsin istiyorum
Ahah benim 3üde kepçe babası kılıklılar diyorum oğlum 9yaşında onun ki baya azaldı gerçiEvet doğru canım ilk çocuğumda kepçe babası da ben de kepçelik Yok bu da öyle olmasın diye uğraştım olmadı demek ki olacağı varsa oluyor ne kadar uğraşsak da artık sağlıklı olsunlar da nazarlari olsun kepcişleri
Meme olayı bizdede aynı acaba sütüm mü yetersiz die düşünmeye başladım artık yetersiz olsa diyorum açken uyumaz çişini yapmaz 1hafta sonra aşımız var bakayım nekadar aldı ona göre takviyeye başlıyacağımMerhaba hanımlar bizimde 4 aylık olmamıza sayılı günler kaldı. Hani derler ya 40 çıkana kadar çok değişir külliyen yalan hep değişiyorlar olumsuz bişey olduğunda üzülmeyin aniden olumluya da dönebilir :) Farklı farklı huylar ediniyorlar benimkide bu ara bir memeye başlayınca kısa sürede huysuzlanıp çekip bırakıyor, diğerine geçince sorunsuz içiyor.Garip garip işler:)) uyku için 3 bucuk 4 aydan sonra düzene başlanması gerekiyor. Ben bunun adımlarını çok önceden attım çok da araştırdım bunun için danışmanlık sayfaları var hep okudum öğrendim. Kendimce işe yarayanları sizlerle paylaşmak isterim.
-Akşam uykusu en geç 6-6bucuk gibi bitmiş olması gerekiyor ki bir kaç saat sonra rahatça gece uykusuna geçebilsin.Geceyi gündüzü ayırt etti mi işin çoğu tamam. Bunun ayrımını yapabilmesi için de biz evde ilk başlarda hep karanlık ortam sağladık uykuya dalana kadar.Hazır pandemide gelen giden de yokken dedik en güzel fırsat çocuğun düzeni olsun.
-ben istikrarlı bir şekilde 8 buçuk 9 buçuk arası gece uykusuna yatırmaya çalıştım hep çocuğun ihtiyacını takip ederek. Saflaşıyorsa kafasını çeviriyor dayayacak yer arıyorsa uyku belirtisi direk koydum beşiğe bide kundak yaptım hep artık yavaş yavaş bırakıyorum mecburen . Kundağın uykuya geçişte çok olumlu etkisi var çünkü kendi kendini rahatsız etmiyor ve anne karnı hissi veriyor ama kollarını çıkarmaya çalışırken yüzüne kapatıyor korkuyorum onun yerine uyku tulumu aldım uykusu açıksa elleriyle kendini uyandırıyor derin uyuyorsa sıkıntı yok. Ama alışacak tuluma inşallah.
-Şiddetli ağlayarak uyanıyorlarsa gazı kalmış olabiliyor kaldırıp sırtına pıt pıt yapmakta fayda var.
-Enn önemlisi de gündüz uykularının düzeni ve süresi onlar düzensizse naparsak yapalım gece uykusu düzene giremiyor çocuk çoğu zaman yorgunluktan da uyumuyor çünkü.Tabii her bebeğin zorluğu farklıdır yaşayan bilir Allah herkesin yardımcısı olsun amaa Aslaa pes etmeyin uyku düzeni için.Bence bizim ayakta kalabilmemiz ona faydalı olabilmemiz için en önemlisi uyku düzeni oluşturmak. Yapın inanın çok rahat edeceksiniz ben baya sağladığımı düşünüyorum tabii peşini bırakmadım halaa devam.
-Siyah fon perdeler çok işe yarıyor kullanan arkadaşlarım aşırı memnun. Sabah uykuları uzuyormuş perde sayesinde.
-Şu dönemde dikkatleri fazlasıyla dağıldığı için emme ve uyku sırasında sessizlik karanlık vs sağlamak iyi oluyor. Biz en azından uykuya iyice dalana kadar dikkat ediyoruz.
-Bebek arabalarınızı salona kurun işe yarasınlar pandemide nasılsa gezemiyoruz. Benimde eşim hep gezmeye alıştırdı kucağımda kollarım kopunca koyuyorum bebek arabasına evi turluyoruz. Haa birde aşırı laf ebesi laf arar insanın suratına bakıp:)) alıp karşımıza sohbet etmezsek sıkılır :)) ahh bitmiyor bitmiyor neyse çok uzun oldu şimdilik aklıma gelenleri yazdımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?