- 15 Kasım 2020
- 13.110
- 71.813
- 548
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #30.001
Aynen emzik bebeği rahat oluyor üstüne birazcık tatlı bisey sürüp verseydin bi belki alırdı öyle yapmayın diyorlar ama napalim durmuyorlar3 ay aldı sonradan bıraktı bir anda bende buna şaşırdım almayan sonradan alan duydum ama sonradan bırakan da ne bileyim3 aydır midesini bulandırmayan şey bugünü buldu bulandıracak, gün içinde biraz oyalıyordu bazen uyuya kalıyordu emzik ağzında olunca tabi ama şuan hepsi uçtu gitti
AAhahahaj sağlık olsun artık bizide kardeş olarak babama benzetirler annem de diyor doğur büyüt her çileyi gör sonuç babasına benzesin diyor 4 yü yapma bizim 4 de babama benzediAhah benim 3üde kepçe babası kılıklılar diyorum oğlum 9yaşında onun ki baya azaldı gerçi
Bide benim takıntım 3üde babasına benziyor ne baskın genin varmış diyorum doğdu daha eşi çıkmadan masada anneme foto attım anne bu beyaz bana benzio die kadın doğurduğuma şoka girdi ama noldu 1.5ay sonra Bi döndü aynı babası bana büyük gol attı
Eşim gel 4.yü yapak belki o benzer sana
Ayy annen beni çok ii anlarAAhahahaj sağlık olsun artık bizide kardeş olarak babama benzetirler annem de diyor doğur büyüt her çileyi gör sonuç babasına benzesin diyor 4 yü yapma bizim 4 de babama benzedi
Amin inşALLAH ay 2 tane olunca zor 3 yü düşünemiyorum zaten daha adet de olmadım korkuyorum, korkudan sanki karnımın sağ tatafinda sanki biseyler kımıldıyor olsa hemen mi hareket edecek diyorum ya damar falandir kendi mu teselli de ediyorumAyy annen beni çok ii anlar
Yok canım Allah isteyen dileyene versin benimkilerden sağlıklı hayırlı evlat etsin 3.de huni taktım 4.yü düşünemiyorum
kabus dolu bir gece geçirdim. mila da memede uyuyor. her saat uyandıBanyo yapınca iyice uyanıyor. Masaj yapamadm hemen üşüyor. Titremeye başlıyor. Varsa yoksa meme. Bazen kaçıyorum görünmüyorum babasıyla oynarken. Beni görünce meme istiyor tok da olsa. Memesiz zaten uyumuyor.
Ahahah bende olmadım ve bir kaçamak var 4.ayı doldurunca olurum umudum var diğerlerinde öyle olmuştum inşallah olurum olurum yaaAmin inşALLAH ay 2 tane olunca zor 3 yü düşünemiyorum zaten daha adet de olmadım korkuyorum, korkudan sanki karnımın sağ tatafinda sanki biseyler kımıldıyor olsa hemen mi hareket edecek diyorum ya damar falandir kendi mu teselli de ediyorum
Onu bende düşünmüştüm ama sütüm var bakıyorum. Zaten tek bir memede yapmıyor özellikle hanginde başladıysa kısa süre sonra diğerine geçiyoruz çok ilginç. Doktor takibinde kilo gelişimimiz falanda iyi. Acaba sütün yağlı kısmıyla mı alakalıdır hiç bilemiyorum bende merak içerisindeyim.Meme olayı bizdede aynı acaba sütüm mü yetersiz die düşünmeye başladım artık yetersiz olsa diyorum açken uyumaz çişini yapmaz 1hafta sonra aşımız var bakayım nekadar aldı ona göre takviyeye başlıyacağım
Genel olarak hiçbir şeyi takmamak lazım. Gönderiyi inceledim ve en başından beri uyguladığım bu davranışın desteklenmesine de çok sevindim benim ilk çocuğum ve en ufak bi gözlemim dahi yok bebeklik dönemine dair sadece okuduklarımdan beslenip hislerime göre hareket ediyorum. Ben kızımı Kucağımdan indirmiyodum kucağa alıştırırsın dediler dinlemedim şimdi kızım kucakta huysuzlanıp koltuğa vs yatırınca kendi kendine gülücükler atarak duruyor. Bu ne böyle hiç ağlamasına fırsat vermiyosun ağlasın biraz hemen koşma dediler şimdi kızım nerdeyse ağlamayan bi bebek isteklerini çıkardığı farklı seslerle çok güzel anlatıyo anlamazsam ya da geciktirirsem son aşamada ağlamaya başlıyor. Yanımda yatıyordu bi dönem 1.5 ay kadar sürdü alışır ayrı yatmaz dediler çok şükür şimdi beşiğinde yatıyor vs vs yani kısacası ilgiden ve sevgiden zarar gelmez Allahın izniyleBanyo ,masaj, pijama giydirme... Olmadıbiz de memede uyuyoruz
Bugün bu profili inceledim. Uyku kısmında emerek uyumayı açıklamış. Çok mantıklı geldi. Artık takmıyorum kafamaSeda Diri Ilic (@izmiremzirmedanismani) • Instagram fotoğrafları ve videoları
23K Takipçi, 946 Takip, 1,377 Gönderi - Seda Diri Ilic'in (@izmiremzirmedanismani) Instagram fotoğraflarını ve videolarını görinstagram.com
Aralarından bu dönem için kullandıklarınızı ve beğendiklerinizi direk ismen de paylaşabilir misiniz ben de kitap çok baktım ama bu zamanlarda nasıl bi kitap almalıyım onu bilemedimbebeğine kitap alan anneler, kitaplar için kullandığınız bir site var mı? ben ebebek ve ingilizce kitaplar için trenyol kullandım ama varsa sizin beğendikleriniz bakayım onlara da.
bir de hışırtılı kitap kullanan var mı? sesli kitap stokladım ama hışırtılıyı bilemedim?
Bu dönem herkeste aynı şey oluyor galiba geçen gittiğimde doktora sordum bende engel olmayın öyle tanıyolar kendilerini diş kaşıyıcı verin eline daha az emmesi için dedi ama bizimki emzik aldı öyle biraz daha azaldı elini emmesiBende emzik vermek istemiyodum ama hiç beni bırakmadan emmesinden dolayı emzik aldım zor kabullendi bazen ağzından atıp elini emiyo daha tatlı galiba eli çıldırıyo çocuk
Bizde Kaçamak olmadı hiç eşim korunuyor ne bileyim güvenmiyorum da öyle çok şakasına korunma bi tane daha olsun diyorum tamam diyor yapamam ALLAH isteyenlere versin inşALLAH ben çocuklarımla birlikte büyüyorum kariyer yapıcaz bereber biraz daha büyüsünler biAhahah bende olmadım ve bir kaçamak var 4.ayı doldurunca olurum umudum var diğerlerinde öyle olmuştum inşallah olurum olurum yaa
Ama dediğin gibi seyirme gibi oluyo saçmalama diyorum kendi kendime
Bende düşünüyorum onu ablam ya doymuyor mu acaba diye sonra da senin gibi diyorum doymasa çişini,kakasini yapmaz açlıktan uyumaz bizde geçen hafta asi için gittik 3 ayda asi yapmadılar kilo , boya baktılar ıyiydi gayet maşallah takviye yapayım diyorum kilo iyi gelince yapmadımMeme olayı bizdede aynı acaba sütüm mü yetersiz die düşünmeye başladım artık yetersiz olsa diyorum açken uyumaz çişini yapmaz 1hafta sonra aşımız var bakayım nekadar aldı ona göre takviyeye başlıyacağım
Ruh halime gorePeki ne tepki veriyorsun boyle durumlarda?
Bebeğin bere arabada düşmüş baktım 7yasindqki ablanın kafasındaAynen bizde de durumlar öyle davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş kardeşinin kıyafetlerini giymek istiyor
Vallahi bizimki de aynı sırtında diken var mübarekKızlar sizlerde yazınca geçemedim. benim kızımda son bir haftadır hep kucak istiyor...eski kilolarda da değiller çok zor
deCanım benim eşim kepçe ikinci bebeğim de çok taktım olmasın die azda olsa kepçe bunu direk kepçe olarak seviyorum bebeği bunaltma boşuna bandanayı bırakınca kulaklar özgürlüğünü ilan ediyor
Şimdi linç edilebilirlik ama 1yasa kadar kundakladim kızımı,Merhaba hanımlar bizimde 4 aylık olmamıza sayılı günler kaldı. Hani derler ya 40 çıkana kadar çok değişir külliyen yalan hep değişiyorlar olumsuz bişey olduğunda üzülmeyin aniden olumluya da dönebilir :) Farklı farklı huylar ediniyorlar benimkide bu ara bir memeye başlayınca kısa sürede huysuzlanıp çekip bırakıyor, diğerine geçince sorunsuz içiyor.Garip garip işler:)) uyku için 3 bucuk 4 aydan sonra düzene başlanması gerekiyor. Ben bunun adımlarını çok önceden attım çok da araştırdım bunun için danışmanlık sayfaları var hep okudum öğrendim. Kendimce işe yarayanları sizlerle paylaşmak isterim.
-Akşam uykusu en geç 6-6bucuk gibi bitmiş olması gerekiyor ki bir kaç saat sonra rahatça gece uykusuna geçebilsin.Geceyi gündüzü ayırt etti mi işin çoğu tamam. Bunun ayrımını yapabilmesi için de biz evde ilk başlarda hep karanlık ortam sağladık uykuya dalana kadar.Hazır pandemide gelen giden de yokken dedik en güzel fırsat çocuğun düzeni olsun.
-ben istikrarlı bir şekilde 8 buçuk 9 buçuk arası gece uykusuna yatırmaya çalıştım hep çocuğun ihtiyacını takip ederek. Saflaşıyorsa kafasını çeviriyor dayayacak yer arıyorsa uyku belirtisi direk koydum beşiğe bide kundak yaptım hep artık yavaş yavaş bırakıyorum mecburen . Kundağın uykuya geçişte çok olumlu etkisi var çünkü kendi kendini rahatsız etmiyor ve anne karnı hissi veriyor ama kollarını çıkarmaya çalışırken yüzüne kapatıyor korkuyorum onun yerine uyku tulumu aldım uykusu açıksa elleriyle kendini uyandırıyor derin uyuyorsa sıkıntı yok. Ama alışacak tuluma inşallah.
-Şiddetli ağlayarak uyanıyorlarsa gazı kalmış olabiliyor kaldırıp sırtına pıt pıt yapmakta fayda var.
-Enn önemlisi de gündüz uykularının düzeni ve süresi onlar düzensizse naparsak yapalım gece uykusu düzene giremiyor çocuk çoğu zaman yorgunluktan da uyumuyor çünkü.Tabii her bebeğin zorluğu farklıdır yaşayan bilir Allah herkesin yardımcısı olsun amaa Aslaa pes etmeyin uyku düzeni için.Bence bizim ayakta kalabilmemiz ona faydalı olabilmemiz için en önemlisi uyku düzeni oluşturmak. Yapın inanın çok rahat edeceksiniz ben baya sağladığımı düşünüyorum tabii peşini bırakmadım halaa devam.
-Siyah fon perdeler çok işe yarıyor kullanan arkadaşlarım aşırı memnun. Sabah uykuları uzuyormuş perde sayesinde.
-Şu dönemde dikkatleri fazlasıyla dağıldığı için emme ve uyku sırasında sessizlik karanlık vs sağlamak iyi oluyor. Biz en azından uykuya iyice dalana kadar dikkat ediyoruz.
-Bebek arabalarınızı salona kurun işe yarasınlar pandemide nasılsa gezemiyoruz. Benimde eşim hep gezmeye alıştırdı kucağımda kollarım kopunca koyuyorum bebek arabasına evi turluyoruz. Haa birde aşırı laf ebesi laf arar insanın suratına bakıp:)) alıp karşımıza sohbet etmezsek sıkılır :)) ahh bitmiyor bitmiyor neyse çok uzun oldu şimdilik aklıma gelenleri yazdımm
Ahahahaah Yok ben diyorum bunlar küçük sana Olmaz diyorum ALLAHTAN anlıyor oraya Kadar ama bende giymek istiyorum diyor az önce karin üstü yatırdım bebeği ablası küstü gitti beni öyle yapmıyorsun diyorBebeğin bere arabada düşmüş baktım 7yasindqki ablanın kafasında
Büyüdükçe biliyorlar benim ki de istiyor ama Çok almıyorum bi alışırsa hep kucak ister oturmayı seviyor şimdiden paşacikKızlar sizlerde yazınca geçemedim. benim kızımda son bir haftadır hep kucak istiyor...eski kilolarda da değiller çok zor
Bizimki 3.bana benzedi şükürAhah benim 3üde kepçe babası kılıklılar diyorum oğlum 9yaşında onun ki baya azaldı gerçi
Bide benim takıntım 3üde babasına benziyor ne baskın genin varmış diyorum doğdu daha eşi çıkmadan masada anneme foto attım anne bu beyaz bana benzio die kadın doğurduğuma şoka girdi ama noldu 1.5ay sonra Bi döndü aynı babası bana büyük gol attı
Eşim gel 4.yü yapak belki o benzer sana die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?