2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ben de aynı düşünüyorum çok aşı oluyor. Bexero ile başladık. Sadece bexoro olsa olmaz mı. Bilmediğimden soruyorum.

Aynen gece kundağı açılmışsa bende uapmamissam bekliyor yapsın diye
Bende kollari kundak yapiyorum. Muslin battaniye aldim sirf kundak icin.
Oda alisti artik kundak yapinca direk gozlerini kapatip kafayi yana ceviriyor.
Gece emdikten sonra bazen yapmiyorum kundagi hemen uyandiriyor kendini

Bende söylemek istiyorum ama çekiniyorum bebeğim iki aylık 2.5 aylıkken sağlık ocağının 3 aşısı var bi 15 gün sonrada doktorun Bexsero rota ve Nimenrix aşıları yani 15 gün içinde 6 kez ası olmuş olacak çocuk bana çok fazla geldi

Ben de aynı düşünüyorum çok aşı oluyor. Bexero ile başladık. Sadece bexoro olsa olmaz mı. Bilmediğimden soruyorum.
Ben bi Prof doktora sordum şu şekilde dedi bexero 5-7-14 ~ 12.ay tek doz nimenrix dedi. Kendi doktorumla ilk konuştuğumda dedim çok oluyor tek birini vurdursam olur mu olur dedi nimenrixte acdlw virüsü varmış yani önemliymiş öyle dedi yoksa bexeroyla 5.ayda başlıycaktım a grubu bexero b grubuymuş onda da ayrı menenjit mikropları varmış sağlık ocağındaki ebede nimenrixtekiler daha çok görülüyor vurdur dedi 2sininde böyle ayarladık

Hiç çekinme söyle ben söyledim yoksa çatlardım hatta rotayı geçen hafta vurdurdum o gün olacaktı nimenrix karar veremedim dedim ben bi araştırayım düşün o zaman dedi doktor hatta 2.ayda vuracaktı menenjit ve rotayı sağlık ocağı aşılarıyla birlikte gitmedim rota ve nimenrix yada bexero olarak yaptırabilirsin 3,5 aylıkkende oluyor ozaman bi aya yakın geçmiş olur üzerinden

Bizimde 15 gün sonra 2. Ay aşılarının 2.dozu var yani menenjitten 15 gün sonra oluyor doktorada ebeyede sordum bişey olmaz dediler gene ozamanda vurdurabilirsin dedi doktor menenjiti yok dedim o bugün olsun

Fatos emzik denedin mi. Bir cok emzik almayan cocuk fatos emzigi kabul ediyor.

Kizimda cesit cesit denedim almadi. Bunda aman buda almaz bosuna para vermiyim dedim. Alacagi varsa bunu alsin dedim bununda alacagi tuttu
Fatos emzik kullaniyoruz
Fatoş emziğin aynı versiyonu ama farklı markanın hem kauçuğunu hem silikonunu verdim ama onu da almadı maalesef :/ en son bibs dediler onu da almadı.medine hurmasına sürüp sürüp verdim ama hurma tadı bitimce onu da attı ben emzik savaşından vazgeçtim artkl

Neden emerken uyumasıni alışmasını istemiyorsunuz benim bir çok tanıdığım oype uyutuyor kocam oldu cocukalri zararını görmüyorlar ama bı sebbei var mı acaba
Ben bi yerde okumuştum öyle alıştırmamak gerektiğini ama sebebini bilmiyorum belki memeden kestikten sonra sıkıntı olmasın diyedir diye düşünüyorum ama henüz çok küçük oldukları için açıkçası çok da önemsemiyorum okuduklarımı sadece tek şeye bağlı kalmamaya gayret ediyorum. Sonuçta önemli olan yiyip içip uyumaları bu dönem o yüzden uyusunda nasıl uyursa uyusun modunda olduğum için saatlerce kucağımda da uyuttum emzirerek de uyuttum az daha büyüyünce verilir terbiye alışkanlıklar kazandırılır diye düşünmekteyim. Ama ağzında meme ya da emzikle uyumasına müsade etmiyorum uykuya geçmeye yakın veya geçincehemen çıkarıyorum. Zaten çoğunlukla da kendi bırakıyo

Neden emerken uyumasıni alışmasını istemiyorsunuz benim bir çok tanıdığım oype uyutuyor kocam oldu cocukalri zararını görmüyorlar ama bı sebbei var mı acaba
Bir de ben en çok emziğe karşı olanların neden karşı olduklarını merak ediyorum diş yapısını mı bozuyor ne ki sebebi. Ben Meme reddine sebep olur diye korkumdan mecbur kalmadıkça hiç vermedim hala da emin olamıyorum vermek konusunda zaten mama kullanıyoruz azıcık bi faydasını görsün emdiği kardır diye ne biberon ne emzik kullanmamaya çalışıyorum

Maşallah inşallah bunlarda öyle olur aynen penguen gibi geriye atıyo kendini kasıyo ama bugün daha az önce banyodan sonra masaj yaparken ilk defa yüzüstü yatırıp sırtına da masaj yaptım ellerini de önüne koydum bu sefer elleri üstünde kalktı. Belki de sebep dümdüz yere koymamızdır hafif eğimli olunca çok güzel kalktı mesela omzumdayken de ellerini kullanarak kafasını çok güzel kaldırıyodu bugün bunu da görmüş oldum çok sevindim ama kolları biraz morardı banyo sonrası üşüdü diye mi oldu yoksa o hareketten ötürü mü oldu onu bilemiyorum yarın bi kere daha deneyim de bakıyım

Teşekkür ederim bilgiler için.bir daha gittiğimizde daha detaylı sorayım ben de

Bisey Daha soracağım kusura bakmayın oğlum yarin 2 aylık son 5 gündür falan az besleniyrk sürekli memede uyku yok bi mızıldanma hali göğsümde uyuyor durduk yere ağlama krizleri gündüz uykusu 10 dk uyuyup ağlama kriziyle uyanıyor. Meme ve mamayla besleniyor 120 cc içen bebek 50 60 cc bırakıyor memeyi de ağzına alıp çekmiyor uyukluyor. Ateş vs yok cisi kakasi normal .Acaba hasta mi diyorum üşüttük mu hasta olsa gece de huzursuz olur gece uykusu aynı. Bu atak haftasında ondan oalbikir mi siz de yaşadınız mi böyle şeyler. Doktor bu ayki bebeklerde iştahsızlık olmazmis altında yatan bisey olabilir dedi devam ederse getir dedi ama sürekli memede old için ne içtiğini de kestiremiyorum.Normal mi

Evet kundağın faydası çok ama 1 yaşına kadar cesaret edemem ben açıkcası zaten önerilmiyor 4 aydan sonra gelişimi açısından da. Elleriyle kendini korkutmaması gerektiğini öğrenemez hemde. Birde dediğim gibi ağzına boynuna doluyor gece Allah korusun görmem falan diye korkuyorum o yüzden bırakmaya çalışıyorum yavaş yavaş. Zaten çok kundak istiyorsa beden diliyle işaret veriyor.

Teşekkür ederim ilk fırsatta bakıp alayım bende almak istiyordum fakat vaktinden bi de ne alacağmdan nasıl okuyacağımızı bilemiyordum tavsiyeleriniz iyi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…