- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #30.041
Ben de aynı düşünüyorum çok aşı oluyor. Bexero ile başladık. Sadece bexoro olsa olmaz mı. Bilmediğimden soruyorum.Merhaba biz bu ay nimenrix vurulduk diğer doz 5. Ayda olacak 7. ve 9. Ayda bexero olacak 12. Aydan sonrada rapel olacak. İlk baştaki doktorun çıkardığı listede çok fazla doz vardı dedim böyle çok oluyor bu kadar fazla olmasın her ay aşı olacak yoksa diye bu sefer bu şekilde ayarladık biz dozları.
Bende kollari kundak yapiyorum. Muslin battaniye aldim sirf kundak icin.
Oda alisti artik kundak yapinca direk gozlerini kapatip kafayi yana ceviriyor.
Gece emdikten sonra bazen yapmiyorum kundagi hemen uyandiriyor kendini
Bende söylemek istiyorum ama çekiniyorum bebeğim iki aylık 2.5 aylıkken sağlık ocağının 3 aşısı var bi 15 gün sonrada doktorun Bexsero rota ve Nimenrix aşıları yani 15 gün içinde 6 kez ası olmuş olacak çocuk bana çok fazla geldiMerhaba biz bu ay nimenrix vurulduk diğer doz 5. Ayda olacak 7. ve 9. Ayda bexero olacak 12. Aydan sonrada rapel olacak. İlk baştaki doktorun çıkardığı listede çok fazla doz vardı dedim böyle çok oluyor bu kadar fazla olmasın her ay aşı olacak yoksa diye bu sefer bu şekilde ayarladık biz dozları.
Ben bi Prof doktora sordum şu şekilde dedi bexero 5-7-14 ~ 12.ay tek doz nimenrix dedi. Kendi doktorumla ilk konuştuğumda dedim çok oluyor tek birini vurdursam olur mu olur dedi nimenrixte acdlw virüsü varmış yani önemliymiş öyle dedi yoksa bexeroyla 5.ayda başlıycaktım a grubu bexero b grubuymuş onda da ayrı menenjit mikropları varmış sağlık ocağındaki ebede nimenrixtekiler daha çok görülüyor vurdur dedi 2sininde böyle ayarladıkBen de aynı düşünüyorum çok aşı oluyor. Bexero ile başladık. Sadece bexoro olsa olmaz mı. Bilmediğimden soruyorum.
Hiç çekinme söyle ben söyledim yoksa çatlardım hatta rotayı geçen hafta vurdurdum o gün olacaktı nimenrix karar veremedim dedim ben bi araştırayım düşün o zaman dedi doktor hatta 2.ayda vuracaktı menenjit ve rotayı sağlık ocağı aşılarıyla birlikte gitmedim rota ve nimenrix yada bexero olarak yaptırabilirsin 3,5 aylıkkende oluyor ozaman bi aya yakın geçmiş olur üzerindenBende söylemek istiyorum ama çekiniyorum bebeğim iki aylık 2.5 aylıkken sağlık ocağının 3 aşısı var bi 15 gün sonrada doktorun Bexsero rota ve Nimenrix aşıları yani 15 gün içinde 6 kez ası olmuş olacak çocuk bana çok fazla geldi
Bizimde 15 gün sonra 2. Ay aşılarının 2.dozu var yani menenjitten 15 gün sonra oluyor doktorada ebeyede sordum bişey olmaz dediler gene ozamanda vurdurabilirsin dedi doktor menenjiti yok dedim o bugün olsunBende söylemek istiyorum ama çekiniyorum bebeğim iki aylık 2.5 aylıkken sağlık ocağının 3 aşısı var bi 15 gün sonrada doktorun Bexsero rota ve Nimenrix aşıları yani 15 gün içinde 6 kez ası olmuş olacak çocuk bana çok fazla geldi
Bizimde 15 gün sonra 2. Ay aşılarının 2.dozu var yani menenjitten 15 gün sonra oluyor doktorada ebeyede sordum bişey olmaz dediler gene ozamanda vurdurabilirsin dedi doktor menenjiti yok dedim o bugün olsun
Hiç çekinme söyle ben söyledim yoksa çatlardım hatta rotayı geçen hafta vurdurdum o gün olacaktı nimenrix karar veremedim dedim ben bi araştırayım düşün o zaman dedi doktor hatta 2.ayda vuracaktı menenjit ve rotayı sağlık ocağı aşılarıyla birlikte gitmedim rota ve nimenrix yada bexero olarak yaptırabilirsin 3,5 aylıkkende oluyor ozaman bi aya yakın geçmiş olur üzerinden
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için bende konuşacağım en azında rota ve Bexsero aynı gün yapsın Nimenrix tek doz olarak istiycem
Fatoş emziğin aynı versiyonu ama farklı markanın hem kauçuğunu hem silikonunu verdim ama onu da almadı maalesef :/ en son bibs dediler onu da almadı.medine hurmasına sürüp sürüp verdim ama hurma tadı bitimce onu da attı ben emzik savaşından vazgeçtim artklFatos emzik denedin mi. Bir cok emzik almayan cocuk fatos emzigi kabul ediyor.
Kizimda cesit cesit denedim almadi. Bunda aman buda almaz bosuna para vermiyim dedim. Alacagi varsa bunu alsin dedim bununda alacagi tuttu
Fatos emzik kullaniyoruz
Ben bi yerde okumuştum öyle alıştırmamak gerektiğini ama sebebini bilmiyorum belki memeden kestikten sonra sıkıntı olmasın diyedir diye düşünüyorum ama henüz çok küçük oldukları için açıkçası çok da önemsemiyorum okuduklarımı sadece tek şeye bağlı kalmamaya gayret ediyorum. Sonuçta önemli olan yiyip içip uyumaları bu dönem o yüzden uyusunda nasıl uyursa uyusun modunda olduğum için saatlerce kucağımda da uyuttum emzirerek de uyuttum az daha büyüyünce verilir terbiye alışkanlıklar kazandırılır diye düşünmekteyim. Ama ağzında meme ya da emzikle uyumasına müsade etmiyorum uykuya geçmeye yakın veya geçincehemen çıkarıyorum. Zaten çoğunlukla da kendi bırakıyoNeden emerken uyumasıni alışmasını istemiyorsunuz benim bir çok tanıdığım oype uyutuyor kocam oldu cocukalri zararını görmüyorlar ama bı sebbei var mı acaba
Bir de ben en çok emziğe karşı olanların neden karşı olduklarını merak ediyorum diş yapısını mı bozuyor ne ki sebebi. Ben Meme reddine sebep olur diye korkumdan mecbur kalmadıkça hiç vermedim hala da emin olamıyorum vermek konusunda zaten mama kullanıyoruz azıcık bi faydasını görsün emdiği kardır diye ne biberon ne emzik kullanmamaya çalışıyorumNeden emerken uyumasıni alışmasını istemiyorsunuz benim bir çok tanıdığım oype uyutuyor kocam oldu cocukalri zararını görmüyorlar ama bı sebbei var mı acaba
Maşallah inşallah bunlarda öyle olurKıșlık halilarim baya kalin birde kizimdan kalan uyku setinin yorganini seriyorum onun uzerine koyuyorum biraz. Ama sirt ustude olsa cok uzun tutamiyorum yerde ablasi surekli dikkatsizce kosturuyor evde.
Yuz ustu yatirinca kollarini arkayami atiyor seninkide. Ben one getirsemde o penguen gibi yapiyor kendini arkaya kaldiriyor kollarini.
Kizim 4 aylikti her yone dönuyordu. Yan yuvarlanarak yerde geziyordu. 5. Ayin ortalarinda emekliyordu.
Teşekkür ederim bilgiler için.bir daha gittiğimizde daha detaylı sorayım ben deBen bi Prof doktora sordum şu şekilde dedi bexero 5-7-14 ~ 12.ay tek doz nimenrix dedi. Kendi doktorumla ilk konuştuğumda dedim çok oluyor tek birini vurdursam olur mu olur dedi nimenrixte acdlw virüsü varmış yani önemliymiş öyle dedi yoksa bexeroyla 5.ayda başlıycaktım a grubu bexero b grubuymuş onda da ayrı menenjit mikropları varmış sağlık ocağındaki ebede nimenrixtekiler daha çok görülüyor vurdur dedi 2sininde böyle ayarladık
Bisey Daha soracağım kusura bakmayınHiç çekinme söyle ben söyledim yoksa çatlardım hatta rotayı geçen hafta vurdurdum o gün olacaktı nimenrix karar veremedim dedim ben bi araştırayım düşün o zaman dedi doktor hatta 2.ayda vuracaktı menenjit ve rotayı sağlık ocağı aşılarıyla birlikte gitmedim rota ve nimenrix yada bexero olarak yaptırabilirsin 3,5 aylıkkende oluyor ozaman bi aya yakın geçmiş olur üzerinden
Oldum.40 çıktıktan sonra muayene oldunuz mu kızlar ?
oldum. üstteb gebelik kontrolündeki gibi bakıldı.40 çıktıktan sonra muayene oldunuz mu kızlar ?
Bana vajinal bakıldı. Smear da alındı.oldum. üstteb gebelik kontrolündeki gibi bakıldı.
valla ben de isterdim vajinal baksın smear alsın ama direkt karnınızı açın dedi çatala oturunca. ben de bişey demedim, kızımdaydı aklım bi an önce çıkmak istiyodum. bişey çıkmadı allahtanBana vajinal bakıldı. Smear da alındı.
Evet kundağın faydası çok ama 1 yaşına kadar cesaret edemem ben açıkcası zaten önerilmiyor 4 aydan sonra gelişimi açısından da. Elleriyle kendini korkutmaması gerektiğini öğrenemez hemde. Birde dediğim gibi ağzına boynuna doluyor gece Allah korusun görmem falan diye korkuyorum o yüzden bırakmaya çalışıyorum yavaş yavaş. Zaten çok kundak istiyorsa beden diliyle işaret veriyor.Şimdi linç edilebilirlik ama 1yasa kadar kundakladim kızımı,pazenden koca kundak diktirmistim bence kundak gerçekten uykuya geçişi kolaykastiriyo bunda sag kalça da sıkıntı var gibi dedi dr hugun tekrar gittim yokmuş bunu da gittiği yere kadar kundakliycam oyke sıkı sıkı satmak değil üst tarafı kollarını aariyrm bacaklar serbest
Teşekkür ederim ilk fırsatta bakıp alayım bende almak istiyordum fakat vaktinden bi de ne alacağmdan nasıl okuyacağımızı bilemiyordum tavsiyeleriniz iyi olduşu anda ebebekten aldıklarımı kullanıyorum. lena&mama serisinden siyah beyaz hayvanlar, eşyalar serisi yine. her beslenme sonrası birkaç dk 40 cm mesafeden her seferinde bir kitap olacak şekilde bakıyoruz resimlere. anlatıyorum ingilizcelerini söylüyorum. 6-24 lük kitaplardan da aldım birkaç tane. kalite olarak çok iyiler tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?