- 17 Eylül 2020
- 744
- 474
- 33
- 40
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #30.081
Senin bebeğinin butları daha fazladır. 5 kilo benim kızım . Amaaa senin yerine ısırdım teyzesi
Ben disardayken ve dediğiniz gibi yolculukta çok mantıklı buluyorumDurup dururken degik de yolculukta ya da uykuya geçiş esnasında kolaylık oluyor 2cocuguma vermedim.3.de bı de emzik deneyelim zehir değil ya dedim gerçekten kolaykikmis
Maşallah sübhanallah şu boğum boğum bacaklarin kolların hastasıyım bizimkide poğaça gibi oldu resmen
1,de uyudu yeni uyandı. Buna da şükürBizim oralarda bir laf var. " Çocuğuyla kocasını öven yarı yolda kalır " :) en geç 4-5 gibi uyuyacak. Eninde sonunda . Ben öyle düşünüyorum. Rekorumuz 5 te uyumak :)
Aynı senin gibi düşünüyorum bide sürekli bebeğin uyku saati emzirmesi vee temizlik falan misafir cekemem açıkçası biseyler hazırlamakta imkansız fırsat vermez ki bebeğim bunlara ek sürekli sabahtan gelip akşam yada gece giden kaynana ekle buna en azından pandemiden bahane edip gelmesine engel oluyorum kadının ayarı yok kafam rahat tek sıkıntı ailemi gorememem yardım eden olmadığından herşey benim üstüme ev ve bebek yemek yoruluyorum bayaKızlar , pandemi biran önce bitsin istiyorum,Allah hepimizi evlâdlarıyla beraber korusun.. Ama düşünüyorum da bebeklerimizin bu döneminde zaten kış olduğu için çok bir yerlere çıkamayacaktık. Şimdi gelenimiz gidenimizde yok. Ben çok komşuluk beceremiyorum, ömrüm hep okumakla geçti ama ilk çocuğumun doğumunda hiç muhabbette olmadığım komşularım bile hayırlı olsuna gelmişti. Bende çok paniğimdirbirileri her an gelebilir diye sürekli evi temiz tutma çabam olurdu, sonra yapamam diye kek,kurabiye birşeyler hazır bulundurma stresim olurdu. Kendimi üzerdim yani. Şimdi daha rahatım, anne-babalarımız dışında gelenimiz olmuyor. İnsana insan gerek elbet ama, ilk çocuğumun doğumunda gelenler sorularıyla öyle bunaltmış ki demek, şimdi kendimi rahat hissettim. Emziriyor musun, yanında mı yatırıyorsun, bebeğin yabancılık mı yapıyor, zayıf sanki bu çocuk sütün mü yetersiz....... Allah’ım ziyaret sonrası bende bi ağlamalı hâl olurdu, düşündüm de şimdi daha rahatım o anlamda. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Kızlar , pandemi biran önce bitsin istiyorum,Allah hepimizi evlâdlarıyla beraber korusun.. Ama düşünüyorum da bebeklerimizin bu döneminde zaten kış olduğu için çok bir yerlere çıkamayacaktık. Şimdi gelenimiz gidenimizde yok. Ben çok komşuluk beceremiyorum, ömrüm hep okumakla geçti ama ilk çocuğumun doğumunda hiç muhabbette olmadığım komşularım bile hayırlı olsuna gelmişti. Bende çok paniğimdirbirileri her an gelebilir diye sürekli evi temiz tutma çabam olurdu, sonra yapamam diye kek,kurabiye birşeyler hazır bulundurma stresim olurdu. Kendimi üzerdim yani. Şimdi daha rahatım, anne-babalarımız dışında gelenimiz olmuyor. İnsana insan gerek elbet ama, ilk çocuğumun doğumunda gelenler sorularıyla öyle bunaltmış ki demek, şimdi kendimi rahat hissettim. Emziriyor musun, yanında mı yatırıyorsun, bebeğin yabancılık mı yapıyor, zayıf sanki bu çocuk sütün mü yetersiz....... Allah’ım ziyaret sonrası bende bi ağlamalı hâl olurdu, düşündüm de şimdi daha rahatım o anlamda. Sizler ne düşünüyorsunuz?
ben çok rahatım tek başıma. gezemiyoruz belki ama kızımı alıp bahçemize iniyorum çok iyi geliyor. yakınlarımızda ev de yok soru soran da yok doğal olarakKızlar , pandemi biran önce bitsin istiyorum,Allah hepimizi evlâdlarıyla beraber korusun.. Ama düşünüyorum da bebeklerimizin bu döneminde zaten kış olduğu için çok bir yerlere çıkamayacaktık. Şimdi gelenimiz gidenimizde yok. Ben çok komşuluk beceremiyorum, ömrüm hep okumakla geçti ama ilk çocuğumun doğumunda hiç muhabbette olmadığım komşularım bile hayırlı olsuna gelmişti. Bende çok paniğimdirbirileri her an gelebilir diye sürekli evi temiz tutma çabam olurdu, sonra yapamam diye kek,kurabiye birşeyler hazır bulundurma stresim olurdu. Kendimi üzerdim yani. Şimdi daha rahatım, anne-babalarımız dışında gelenimiz olmuyor. İnsana insan gerek elbet ama, ilk çocuğumun doğumunda gelenler sorularıyla öyle bunaltmış ki demek, şimdi kendimi rahat hissettim. Emziriyor musun, yanında mı yatırıyorsun, bebeğin yabancılık mı yapıyor, zayıf sanki bu çocuk sütün mü yetersiz....... Allah’ım ziyaret sonrası bende bi ağlamalı hâl olurdu, düşündüm de şimdi daha rahatım o anlamda. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Şimdi 2-3 günde bi süpürge çalıştırıyorum, temizlik yine yapıyorum elbet ama birileri gelecekte manâ bulacak korkusuyla değilde kendi sağlığımız için..zaten zor ve yorucu bir dönem, bir de çevremizdekiler zorlaştırıyor. Bi bizim toplumumuzda mı var acaba böyle şeyler merak ediyorumAynı senin gibi düşünüyorum bide sürekli bebeğin uyku saati emzirmesi vee temizlik falan misafir cekemem açıkçası biseyler hazırlamakta imkansız fırsat vermez ki bebeğim bunlara ek sürekli sabahtan gelip akşam yada gece giden kaynana ekle buna en azından pandemiden bahane edip gelmesine engel oluyorum kadının ayarı yok kafam rahat tek sıkıntı ailemi gorememem yardım eden olmadığından herşey benim üstüme ev ve bebek yemek yoruluyorum baya
Merhaba. Ben de aynı şekilde doğduğundan bu yana uyku alışkanlığımiçin dikkaet ediyorum. Kucakta ya da sallayarak uyutmuyorum.Merhaba hanımlar bizimde 4 aylık olmamıza sayılı günler kaldı. Hani derler ya 40 çıkana kadar çok değişir külliyen yalan hep değişiyorlar olumsuz bişey olduğunda üzülmeyin aniden olumluya da dönebilir :) Farklı farklı huylar ediniyorlar benimkide bu ara bir memeye başlayınca kısa sürede huysuzlanıp çekip bırakıyor, diğerine geçince sorunsuz içiyor.Garip garip işler:)) uyku için 3 bucuk 4 aydan sonra düzene başlanması gerekiyor. Ben bunun adımlarını çok önceden attım çok da araştırdım bunun için danışmanlık sayfaları var hep okudum öğrendim. Kendimce işe yarayanları sizlerle paylaşmak isterim.
-Akşam uykusu en geç 6-6bucuk gibi bitmiş olması gerekiyor ki bir kaç saat sonra rahatça gece uykusuna geçebilsin.Geceyi gündüzü ayırt etti mi işin çoğu tamam. Bunun ayrımını yapabilmesi için de biz evde ilk başlarda hep karanlık ortam sağladık uykuya dalana kadar.Hazır pandemide gelen giden de yokken dedik en güzel fırsat çocuğun düzeni olsun.
-ben istikrarlı bir şekilde 8 buçuk 9 buçuk arası gece uykusuna yatırmaya çalıştım hep çocuğun ihtiyacını takip ederek. Saflaşıyorsa kafasını çeviriyor dayayacak yer arıyorsa uyku belirtisi direk koydum beşiğe bide kundak yaptım hep artık yavaş yavaş bırakıyorum mecburen . Kundağın uykuya geçişte çok olumlu etkisi var çünkü kendi kendini rahatsız etmiyor ve anne karnı hissi veriyor ama kollarını çıkarmaya çalışırken yüzüne kapatıyor korkuyorum onun yerine uyku tulumu aldım uykusu açıksa elleriyle kendini uyandırıyor derin uyuyorsa sıkıntı yok. Ama alışacak tuluma inşallah.
-Şiddetli ağlayarak uyanıyorlarsa gazı kalmış olabiliyor kaldırıp sırtına pıt pıt yapmakta fayda var.
-Enn önemlisi de gündüz uykularının düzeni ve süresi onlar düzensizse naparsak yapalım gece uykusu düzene giremiyor çocuk çoğu zaman yorgunluktan da uyumuyor çünkü.Tabii her bebeğin zorluğu farklıdır yaşayan bilir Allah herkesin yardımcısı olsun amaa Aslaa pes etmeyin uyku düzeni için.Bence bizim ayakta kalabilmemiz ona faydalı olabilmemiz için en önemlisi uyku düzeni oluşturmak. Yapın inanın çok rahat edeceksiniz ben baya sağladığımı düşünüyorum tabii peşini bırakmadım halaa devam.
-Siyah fon perdeler çok işe yarıyor kullanan arkadaşlarım aşırı memnun. Sabah uykuları uzuyormuş perde sayesinde.
-Şu dönemde dikkatleri fazlasıyla dağıldığı için emme ve uyku sırasında sessizlik karanlık vs sağlamak iyi oluyor. Biz en azından uykuya iyice dalana kadar dikkat ediyoruz.
-Bebek arabalarınızı salona kurun işe yarasınlar pandemide nasılsa gezemiyoruz. Benimde eşim hep gezmeye alıştırdı kucağımda kollarım kopunca koyuyorum bebek arabasına evi turluyoruz. Haa birde aşırı laf ebesi laf arar insanın suratına bakıp:)) alıp karşımıza sohbet etmezsek sıkılır :)) ahh bitmiyor bitmiyor neyse çok uzun oldu şimdilik aklıma gelenleri yazdımm
Kızlar , pandemi biran önce bitsin istiyorum,Allah hepimizi evlâdlarıyla beraber korusun.. Ama düşünüyorum da bebeklerimizin bu döneminde zaten kış olduğu için çok bir yerlere çıkamayacaktık. Şimdi gelenimiz gidenimizde yok. Ben çok komşuluk beceremiyorum, ömrüm hep okumakla geçti ama ilk çocuğumun doğumunda hiç muhabbette olmadığım komşularım bile hayırlı olsuna gelmişti. Bende çok paniğimdirbirileri her an gelebilir diye sürekli evi temiz tutma çabam olurdu, sonra yapamam diye kek,kurabiye birşeyler hazır bulundurma stresim olurdu. Kendimi üzerdim yani. Şimdi daha rahatım, anne-babalarımız dışında gelenimiz olmuyor. İnsana insan gerek elbet ama, ilk çocuğumun doğumunda gelenler sorularıyla öyle bunaltmış ki demek, şimdi kendimi rahat hissettim. Emziriyor musun, yanında mı yatırıyorsun, bebeğin yabancılık mı yapıyor, zayıf sanki bu çocuk sütün mü yetersiz....... Allah’ım ziyaret sonrası bende bi ağlamalı hâl olurdu, düşündüm de şimdi daha rahatım o anlamda. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Ağlıyor uyumuyor çok yoruyor dediğimizde genelde erkek tarafı aç o aç mama ver diyorlar binada sinir oluyorum mama gerekirse veririm zaten bundan kaçmam ama bunu gerektirecek bir durum suanlik yok diyorum sen anlamiyorsundur belki diyorlar hayır doktor bile ek bişey verme şuan yeterli anne sutun diyor heleki geçenlerde kaynanam oğluna para vereyim mama al aç bu diyor sutumle boğmak istedimsütün yetersiz diyene o anda açıcan göğsünü yüzüne doğru allah ne verdiyse fışkırtıcaksın. en sinir olduğum şeyler. yıkanacak çamaşırın yapılacak yemeğin var mı diye soran yok ne kadar süt meraklısı herkes
Ne ikram ediceksin gelenlere diyorlar bide hayır yapmana izin vermez ben yapıp getireyim diyen yok yetmez gibi yapma bişey diyip sonrada bişey yapmadı hazır almış gibiisnden konuşulur bence bizim toplumda sıkıntı var bu konulardaŞimdi 2-3 günde bi süpürge çalıştırıyorum, temizlik yine yapıyorum elbet ama birileri gelecekte manâ bulacak korkusuyla değilde kendi sağlığımız için..zaten zor ve yorucu bir dönem, bir de çevremizdekiler zorlaştırıyor. Bi bizim toplumumuzda mı var acaba böyle şeyler merak ediyorum
mamayı alsın kendi yesin. aç olsa sen anlamayacaksın sankiAğlıyor uyumuyor çok yoruyor dediğimizde genelde erkek tarafı aç o aç mama ver diyorlar binada sinir oluyorum mama gerekirse veririm zaten bundan kaçmam ama bunu gerektirecek bir durum suanlik yok diyorum sen anlamiyorsundur belki diyorlar hayır doktor bile ek bişey verme şuan yeterli anne sutun diyor heleki geçenlerde kaynanam oğluna para vereyim mama al aç bu diyor sutumle boğmak istedim
BEnim de bebeğim bugün tam 3 ay 10 günlük. 14 Eylül doğumlu ve sizin yazdığınız sıkıntıları birebir yaşıyorum. Hatta buraya da yazmıştım. Nolduysa son bir haftadır oldu diye...anlam veremediğim bir şekilde huysuz. Benim ki üstüne üstlük kucakta da istiyor.Kızlar size bi kaç sorum olacak oğlumla 3 ay 10 günlük olduk ama nerdeyse 1 haftadır çok huysuz zor uyuyor çok zor emiyor emdiği zamanda en fazla 5 10 dk emiyor sonra uyuuakaliyor çok emmiyor böyle bi durum yaşayan oldu mu
Bir diğer sorumda korunmak için ne yapıyorsunuz kızlar ben henüz kondom hariç birşey yapmadım
en başından beri kondom kullanıyoruz. 1 defa kullanamadık onda da ödüm koptu hamileyimdir diye.Kızlar size bi kaç sorum olacak oğlumla 3 ay 10 günlük olduk ama nerdeyse 1 haftadır çok huysuz zor uyuyor çok zor emiyor emdiği zamanda en fazla 5 10 dk emiyor sonra uyuuakaliyor çok emmiyor böyle bi durum yaşayan oldu mu
Bir diğer sorumda korunmak için ne yapıyorsunuz kızlar ben henüz kondom hariç birşey yapmadım
Ben oldum canım40 çıktıktan sonra muayene oldunuz mu kızlar ?
Gazı olabilir mi?Bisey Daha soracağım kusura bakmayınoğlum yarin 2 aylık son 5 gündür falan az besleniyrk sürekli memede uyku yok bi mızıldanma hali göğsümde uyuyor durduk yere ağlama krizleri gündüz uykusu 10 dk uyuyup ağlama kriziyle uyanıyor. Meme ve mamayla besleniyor 120 cc içen bebek 50 60 cc bırakıyor memeyi de ağzına alıp çekmiyor uyukluyor. Ateş vs yok cisi kakasi normal .Acaba hasta mi diyorum üşüttük mu hasta olsa gece de huzursuz olur gece uykusu aynı. Bu atak haftasında ondan oalbikir mi siz de yaşadınız mi böyle şeyler. Doktor bu ayki bebeklerde iştahsızlık olmazmis altında yatan bisey olabilir dedi devam ederse getir dedi ama sürekli memede old için ne içtiğini de kestiremiyorum.Normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?