- 26 Nisan 2019
- 4.609
- 6.883
- 158
- 40
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #30.101
Merhaba hanımlar bizimde 4 aylık olmamıza sayılı günler kaldı. Hani derler ya 40 çıkana kadar çok değişir külliyen yalan hep değişiyorlar olumsuz bişey olduğunda üzülmeyin aniden olumluya da dönebilir :) Farklı farklı huylar ediniyorlar benimkide bu ara bir memeye başlayınca kısa sürede huysuzlanıp çekip bırakıyor, diğerine geçince sorunsuz içiyor.Garip garip işler:)) uyku için 3 bucuk 4 aydan sonra düzene başlanması gerekiyor. Ben bunun adımlarını çok önceden attım çok da araştırdım bunun için danışmanlık sayfaları var hep okudum öğrendim. Kendimce işe yarayanları sizlerle paylaşmak isterim.
-Akşam uykusu en geç 6-6bucuk gibi bitmiş olması gerekiyor ki bir kaç saat sonra rahatça gece uykusuna geçebilsin.Geceyi gündüzü ayırt etti mi işin çoğu tamam. Bunun ayrımını yapabilmesi için de biz evde ilk başlarda hep karanlık ortam sağladık uykuya dalana kadar.Hazır pandemide gelen giden de yokken dedik en güzel fırsat çocuğun düzeni olsun.
-ben istikrarlı bir şekilde 8 buçuk 9 buçuk arası gece uykusuna yatırmaya çalıştım hep çocuğun ihtiyacını takip ederek. Saflaşıyorsa kafasını çeviriyor dayayacak yer arıyorsa uyku belirtisi direk koydum beşiğe bide kundak yaptım hep artık yavaş yavaş bırakıyorum mecburen . Kundağın uykuya geçişte çok olumlu etkisi var çünkü kendi kendini rahatsız etmiyor ve anne karnı hissi veriyor ama kollarını çıkarmaya çalışırken yüzüne kapatıyor korkuyorum onun yerine uyku tulumu aldım uykusu açıksa elleriyle kendini uyandırıyor derin uyuyorsa sıkıntı yok. Ama alışacak tuluma inşallah.
-Şiddetli ağlayarak uyanıyorlarsa gazı kalmış olabiliyor kaldırıp sırtına pıt pıt yapmakta fayda var.
-Enn önemlisi de gündüz uykularının düzeni ve süresi onlar düzensizse naparsak yapalım gece uykusu düzene giremiyor çocuk çoğu zaman yorgunluktan da uyumuyor çünkü.Tabii her bebeğin zorluğu farklıdır yaşayan bilir Allah herkesin yardımcısı olsun amaa Aslaa pes etmeyin uyku düzeni için.Bence bizim ayakta kalabilmemiz ona faydalı olabilmemiz için en önemlisi uyku düzeni oluşturmak. Yapın inanın çok rahat edeceksiniz ben baya sağladığımı düşünüyorum tabii peşini bırakmadım halaa devam.
-Siyah fon perdeler çok işe yarıyor kullanan arkadaşlarım aşırı memnun. Sabah uykuları uzuyormuş perde sayesinde.
-Şu dönemde dikkatleri fazlasıyla dağıldığı için emme ve uyku sırasında sessizlik karanlık vs sağlamak iyi oluyor. Biz en azından uykuya iyice dalana kadar dikkat ediyoruz.
-Bebek arabalarınızı salona kurun işe yarasınlar pandemide nasılsa gezemiyoruz. Benimde eşim hep gezmeye alıştırdı kucağımda kollarım kopunca koyuyorum bebek arabasına evi turluyoruz. Haa birde aşırı laf ebesi laf arar insanın suratına bakıp:)) alıp karşımıza sohbet etmezsek sıkılır :)) ahh bitmiyor bitmiyor neyse çok uzun oldu şimdilik aklıma gelenleri yazdımm
Kucaklama konusunda benim kafam biraz karışık .. benim bebeğimde kucakta uyuyor ve sonra yerine yatırıyorumMerhaba. Ben de aynı şekilde doğduğundan bu yana uyku alışkanlığımiçin dikkaet ediyorum. Kucakta ya da sallayarak uyutmuyorum.
ama ben gece uykuya geçiş saatlerinde sıkıntı yaşıyorum. Ağlatmak istemediğimden başarısız oluyorum ve geç saatlere kalıyor. Sabah uyanma saatiyle ilgili plduğunu düşünmeye başladım. Siz kaçta güne başlatıyosunuz, bunun için zorla uyandırıyor musunuz? Bir de prtalama olarak uyku saati düzeninizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.