2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260

Kucaklama konusunda benim kafam biraz karışık .. benim bebeğimde kucakta uyuyor ve sonra yerine yatırıyorum. Bir kaç sefer yatağında pıt pıt sırtına vurarak uyutmak istedim, başardığımda oldu başaramadığımda... ama bebek kucak istiyorsa yani ihtiyacı annesini hissetmekse alıştırmamak adına kendi başına uyuması konusunda inadlaşmak istemiyorum. Doktorumuzda Kucakta olmanın anne sütü üzerinde de olumlu etkisi olduğunu söyledi. Ayları itibariyle bir düzen oluşturmak için erken bence, en azından gaz olayı tamamen bittiğinden emin olmak lazım. Kendi bebeğim için örnek veriyorum, günü gününe benzemiyor. Bir akşam gazı varsa iki akşam yok. Yani bizim düzensizliğimiz düzenimiz oldu gibi birşey

Benim kızım da 5 10 emer. Kilo alımı iyiyse, 4 saatte bir çişli bez dolduruyorsa doyuyordur.
Ben spiral taktırdım. Eşin kondom kullanıyorsa kullansın. Benim eşim kullanmak istemedi

3. Ay büyüme atağı var ondan muhtemelen. Bizde o yöntemle korunuyoruz sadece ve ben hala hasta olmadım

Zaten ilk 3 aya 4. Trimester deniyor bebeğin kucağa ihtiyacı var ve bu dönem de alışmaz diye biliyorum bence doğrusunu yapıyosunuz. Bebeği kendi başına uyuması için ağlayarak bırakmak öğrenilmiş çaresizlik oluyor diye biliyorum okuduğum bi kitapta öyle anlatıyodu

Bebeğin kendi kendine ağlayarak bırakılması anneye babaya güven duygusunu kaybetmesi ve ilerde özgüven eksikliği olur deniliyor dediğiniz gibi bize ihtiyaçları var bizde koruyup kollamassak orda sıkıntı var demektir

bebeklerle çaresizlik ve muhtaç olma gibi kelimeleri yanyana görünce çok kötü oluyorum. konuşamıyorlar bize bağlılar. dertlerini anlıyoruz en ufak bi seslerinden bile. anne babalık çok başka bişey cidden.

Aynen 14eykul doğumlu aynen kucak istiyor kucakta da mutsuz üstelik

Ayy geçen yastığa dayandırdım emzircektim hazırlanırken yastığın arasından bişi geçer gibi gördüm sonra kendi kendime böcek gelse ısırsa ya da başka bi hayvan kaçamaz kendini koruyamaz sadece ağlar ne kadar muhtaç bize diye düşündüm çok kötü oldum neden böyle manyakça şeyler düşünüyosam anlatasım geldi

aynen öyle. tek iletişimleri ağlamak. dertlerini böyle anlıyoruz

Ya gerçekten nedir bu ac doymuyo muhabbeti ya beni de en cok sikanlardan biridir. Ilk yavrum top gibiydi sadece anne sütüyle, kvaldem zayıf diyip duruyodu var ya insanin bazen bi kasik suda bogasi geliyo cok saygiliyimdir kirmam yani ama cok zorlayan bi kadin. Sonraki torunlari 2 kilo doğdu gerçekten zapzayif, istedikleri gibi mama veriyolar ama benim kizim gibi olmadi. Ne oldu? Bunu kimse goremiyo ve üzülen ben oldum. Saglikli olmasi gecti sisko bebek istiyolar. Mama ver mama ver aaaaaaaa. Asla memnun olmayan ve her seye kusur bulan insanlar esim tarafı. Esim de onlar gibi ister istemez

Sorma ya eşimin ailesini çekemiyorum hiç saygı da artık saygı görmediğim zaman göstermek istemiyor insan açıkçası

Bende sevmem çat kapı, eşlerle filan ailecek günü saati belli olan ziyaretler değilde kadın kadına çat kapı çıkıp gelinene gıcık oluyorum evim her an toplu olmayabiliyor bazen yorgunluktan pijamamı bile çıkarmıyorum bir bakıyorum akşam olmus o şekilde ama tarih önceden belli olsa ve her gün her gün olmayan misafirlikler olsa birşey demem, ona göre evimi temizlerim üstüm başım toplu olur çayın yanına ikramlık yaparım ki çok samimiyet tez ayrılık getirirmiş derler hiç sevmem günde birine gitmeyi özleyelim biraz birbirimizi , biz zaten memlekette olmadığımız için pandemi olsada olmasada gelen kişi sayısı belliydi birde yeni bir şehre taşınınca pandemide olunca doğru dürüst kimseyle tanışmadık inan çok rahatım bu şekilde
kondom kullananlar hangi markayı kullanıyorsunuz?
Okey veya durex hangisi denk gelirse onu alıyor eşim çok şükür hiç yırtılma tarzı bir olayla karşılaşmadık her defa kontrol ediyor eşim çünkü

durex kullanıyoruz biz de. şükür hiç yırtık çıkmadı. okeylerden memnun kalmadık hiç

begonvil1985 benim de ömrüm okumakla geçti.evlendiğimde son sınıftım bu yüzden evime kimse gelemedi.mezun olur olmaz kpss sürecim +ücretli öğretmenlik dönemi başladı yine kimse gelemedi derken tam korona başladı ve hamile kaldım yine kimse gelemedi doğurdum halaa korona var ve çok şükür yine gelemiyorlar.arada kv söyleyenler oluyormuş direkt hayır diyorum.ne münasebet canım otursunlar evlerinde.ben aileme bile yaklaşık bir aydır gitmiyorum.elimden gelse kv bile eve sokmayacam da işte kendisi kapıyı çalıo.açmıyorum birkaç saat sonra telefon ediyor.hop ertesi gün kaçış yok halbuki o da 65 yaşında kendisinin düşünüp gelmemesi gerek.ilk doğum yaptığımda evimin işine çok karışmaya başlamıştı onu sert bir dille uyarmıştım.sanane benim evimin işinden git kendi evinle ilgilen hatta bi ara bayaa bayaa dilini uzatmaya başlamıştı deli midir nedir?en son ona dedim ki ben anneme bile bu temizlik konusunda tahammül edemiyorum annem bitti sen mi başladın dedim??? O oldu bi daha laf edemedi.
Şimdi zaten eşimin bir yerden parası geldi.Ona cilveler yaptım ,ağladım sızladım ev alalım çıkalım dedim.mahalleyş bahane ettim halbuki ben onun annesinin göz hapsinden ve annesinin her an her an her an herrrrrrrrrrrr an bizi gözetlemesinden kaçıyorum.geçenlerde hava çok güzeldi sahile gittik oğlum biraz hava alsın hep evdeyiz diye.nerde olduğumuzu düşünmekten aklı çıkmış.yani bu tarz şeyler birikiyor birikiyor sonra da dert oluyor işte.kendisini birisi bu kadar gözetlese hoşuna gider mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…