- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #30.561
Yandık ozaman deseneAblası 3 yaşını doldurdu o kıskançlık yaşa bakmıyor canım ya kuzenim'in oğlu 7 yaşında falan kardeşi 1.30 yaşında o da kıskanıyormuş kardeşini...bebekle oynuyoruz küsüp başka odaya gidiyor beni sevmiyorsunuz diyor bebeği kucağıma alınca oda bende kucağına gelmek istiyorum diyor almayınca yine küsüyor bol bol küsüyor bizden hayati zehir olmuş kızımın daha fazla ilgiyi ona veriyoruz ama yinede kıskanıyor.
Gündüzde mı öyle uyumuyor gece gündüz ayrımı yapamıyor olmasın3’te uyuyup 4’te uyanmayan da kendine bebeğim demesin
Oğlum civcivsalih
Çok nadir biberonla verdiğimde oluyor ama genelde sonda. 3.5 aylık 5750 kiloHep sondayla mi veriyorsunuz mamayı? Bebeginiz ne kadarlık oldu ? Ve kaç kilo acaba
Bu şekil hesaplandığını hiç bilmiyordum. Ben 4 saatte 150yi mama önerisinde görmüştüm yoksa bizimde 4 saati pek bulmuyor arası uyumadığı sürece tabi.ben de meme ve mama ile gidiyorum. max 3 saati geçmiyor acıkması hatta erken bile oluyor. bazen hiç meme istemiyor o zaman direkt mama veriyorum sadece. 160-170 cc arası.
sizin verdiğiniz 4 saatlik ara bana göre uzun sanki. fazla ver fazlasını kusar diyenleri de dinlemeyin bence. her yemekten sonra kustuğunuzu düşünün mideniz yemek borunuz ne hâle gelir ki küçücük bebek nasıl dayansın.
kilosuna göre hesaplama yapabilirsiniz aslında. aşağı yukarı kafanızda bir cc oluşur vermek için. şöyle ki bebeğinizin kilosu × min. alması gereken cc 150. çıkan sonucu da 8 e bölüyorsunuz çünkü 3 saatte 1 acıktığı düşünülürse 8 kereye denk geliyor.
örneğin bebeğiniz 5 kg ise 5×150= 750
750÷8= 93.75 hadi biz 95 diyelim. bebeğin 1 öğünde tüketmesi gereken mama. sadece sağıp da bu miktarı da verebilirsiniz. hareketlerinden de doyup doymadığı anlaşılır zaten ona göre bir yol izlersiniz.
Önce emdiği göğüsten kalanı sağıp sonra emmediğini sağıyodum ben. Makine bana çok zahmetli geldiği için sonrasında mochiye geçtim o çok daha pratik oluyor. Emerken emmediği göğüse takıyorum aynı sürede orası bitiyor sonrada emdiğine takıp kalan varsa kalanı boşaltıyorum. Bi de gece beslenmesi neden önemliymiş. Benim kızım hiç doğru düzgün emmez gece uykusunun arasında. Sabaha doğru açlığı arttıkça emmesi artar bende zorlamam yanlış mı yapıyorum acabaKızlar bebeğim sadece 200gram almış emiyor da sütümde sıkınca 3-4kanaldan fışkırıyor niye böyle oldu anlamadım gerçi diodum bu ay almadı gibi dedim hep 15gün sonra izleme çağırdılar tekrar ona göre ek gıdaya başlıyalım dediler gece 5saat aralıksız uyuyo dedim gece beslenmesi aşırı önemli dedi bol bol emzir dedi. Bi yandan sütümüde sağmaya başlayım diyorum nası sağıyorsunuz emzirdikten sonra emmediği göğsümü sağıyorsunuz
Bunu konuştuğumuzdan beri bütün düzen değişti sütüm bitme noktasına geldi mama arttı biberonla da vermeye başladım kusma biberonla verdiğim zaman yok denecek kadar az gerçekten kafam çok karışık emzirmek için zorluyorum adeta kendimi ama iyilik mi ediyorum bilmiyorumki emzirince kusuyor galiba. Sütüm olsun diye yemediğim denemediğim şey kalmadı ama yok inat etti artmıyor hatta azalıyor. Sizle konuştuktan sonra mamanın önerisini bıraktım biraz daha artırdım mamayı açlık krizleri doymamalar başladı. Aslında iştahlı çocuk çok şükür ama ben oraya göre verince ona da itirazı olmuyodu. İlk defa eskiye göre fazla verdiğim halde doymayıp ağlamalara başladı.Bebekten bebeğe değişiyor bazısı kusar bazı bebek sürekli açılır ve doyuramazsın. Bebeğine göre ayarlamak en doğrusu bence. Kusan bir bebekse midesi hassas demektir. Bu da bolca ver fazlasını kussun demek değil bence. Doyduğunu belli ediyor mu?
Benim oğlum 3.570 doğdu.
Ben 150 cc yi 2bucuk saatte bir filan veriyorum
Daha öncesi gaz sıkışmasına daha sonrası ise açlıktan atlamasına sebep oluyor bu sefer biberonu da reddediyor. Insan ne yapacağını şaşırıyor.
Mesela bugün 3 saatte bir 180 cc verdim
COk huysuz dış çıkarma dönemi
Inatlasiyor benimle
Ayarlamak çok zor oluyor bazen
Sağol canım Kayseri deyiz canum Valla bebek uyanacak die hızlıca yedim anlamadımOoo diyet olsun . Yozgat da mısınız ? :) Hamurları iyi yutmalar. :)) Ben de bekleyim uyudu ama şimdi uyanır diye
Anladım canım benim kız şimdi sürekli memede gece sağım yapsam diyorum bakalım uyanabilirsemÖnce emdiği göğüsten kalanı sağıp sonra emmediğini sağıyodum ben. Makine bana çok zahmetli geldiği için sonrasında mochiye geçtim o çok daha pratik oluyor. Emerken emmediği göğüse takıyorum aynı sürede orası bitiyor sonrada emdiğine takıp kalan varsa kalanı boşaltıyorum. Bi de gece beslenmesi neden önemliymiş. Benim kızım hiç doğru düzgün emmez gece uykusunun arasında. Sabaha doğru açlığı arttıkça emmesi artar bende zorlamam yanlış mı yapıyorum acaba
Ahh bizde güneydoğu turu yapıcaktık şimdi eve tıkılıp kaldık inşallah geçerde hepimiz gezerizAh kızlar ahh şu pandemi bitse yada en azından azalsa yaygınlığı çekirdek ailemizle bir tatil yapsak sakin bır yerde deniz kum güneş ne güzel olurdu
ALLAH kolaylaştırsın canımAmin canım. Uyku bende de yok . Bir de sabah kalkıp çalışıyorum
Napalim başa gelen çekilir zaten kıskançlık illâ ki oluyor büyüdüklerinde de arkadaş olurlar şimdiki sorunlar tuzu,biberi olsunYandık ozaman desene
Aslında haklsiin bazen ne gerek var bir tane yeter diyorum resmen tüm hayatım kızım ona göre yemek yapıyorum uyuyorum bı yere gideceksen herşey ona göre ayarlıyorum bağımlılık zaten bir okadarda güzel bilemedim açıkçası kendimi düşünüp rahat edeyim diyede tek çocuk kardeşiz de büyüsün istemiyorum aslındaNapalim başa gelen çekilir zaten kıskançlık illâ ki oluyor büyüdüklerinde de arkadaş olurlar şimdiki sorunlar tuzu,biberi olsun
Benim büyük 7yasinda babasına beni de kucağında gezdir diyo ortanca yi demiyrm bileBenim kide aynı vallah ablamız ÇOK ÇOK kiskanmaya başladı ya bu bebe ablasının hayatını mahfetti
BenideŞu uyku regresyonu yedi bitirdi beni, bu gece nerdeyse saat başı uyandık diyebilirim bir de uykusunda ağlıyor miniğim ahh ahh neyse geçecek bu süreç de
benimki uyanmadan uyuyodu 7 saat. artık uyanıyor 4 saatte bir. ne oldu anlamadım. doymadığını da düşünmüyorum gündüzleri. zombi gibiyim...Şu uyku regresyonu yedi bitirdi beni, bu gece nerdeyse saat başı uyandık diyebilirim bir de uykusunda ağlıyor miniğim ahh ahh neyse geçecek bu süreç de
netten baktın mı? ya da etraftaki eczanelere?Herkese merhaba. Doktor mama veriyorsan 4 ayliktan sonra ek gida verilebilir demis bir arkadasima. Ek gidaya gecen hanimlar varmi. Ben mama veriyorum aptamil 1 numara ama hic bir markette bulamadim acaba baslasammi ek gidaya diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?