- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #11.481
ben demir ilacını öğlen yemeğinden önce almış oluyorum. zaten 4 saat geçmiş oluyor.. akşam yemeğinde en azından yoğurt vs yiyebileyim diyorum..Benim hamilelikten sonraki değerim 2, 2.5 arası değişiyor levotironu sabah ac karna alıyorum yarim saat sonra kahvaltımı yapıp demir ilacımı içiyorum ama demire yeni başladım daha bu ay, dr da uyarmadı arasında max 1 saat filan oluyor.
Aksama mı alsam demiri bilemedim şu an. O kadar çok ilaç alıyoruz ki kafam karışıyor bazen
Ben günde 2 defa demir ilacı alıyorum birini sabah levotirondan4 5 saat sonra diğerini uyurken alıyorum hamilelikle 2.5 olduysa çok ileri bir değer değil zaten benim hamile olduğumu öğrenir öğrenmez ilaç kullandığım halde 6 ya yükselmişti değerim demir hapı filanda yoktu yani benimki ömür boyu ilaç kullanımı olduğundan daha kolay yükseliyor içmeyince siz 4 saat aralık bırakarak alın ilacı dengeler zaten yükselmezde değer günde 1 kereyse uyurken içinBenim hamilelikten sonraki değerim 2, 2.5 arası değişiyor levotironu sabah ac karna alıyorum yarim saat sonra kahvaltımı yapıp demir ilacımı içiyorum ama demire yeni başladım daha bu ay, dr da uyarmadı arasında max 1 saat filan oluyor.
Aksama mı alsam demiri bilemedim şu an. O kadar çok ilaç alıyoruz ki kafam karışıyor bazen
Benim de kronik rahatsızlığım canım aynı durumdayız ömür boyu icicem. Daha önceleri 3, 3.5 arasında seyrediyordu levotironla. Dr doz değişikliği yapmadı. 50 mcg ile devam ediyorum. Ama demire yeni başladım o yüzden daha dikkatli olmalıyım diye düşünüyorum.Ben günde 2 defa demir ilacı alıyorum birini sabah levotirondan4 5 saat sonra diğerini uyurken alıyorum hamilelikle 2.5 olduysa çok ileri bir değer değil zaten benim hamile olduğumu öğrenir öğrenmez ilaç kullandığım halde 6 ya yükselmişti değerim demir hapı filanda yoktu yani benimki ömür boyu ilaç kullanımı olduğundan daha kolay yükseliyor içmeyince siz 4 saat aralık bırakarak alın ilacı dengeler zaten yükselmezde değer günde 1 kereyse uyurken için
Mersindeyim Aysun kale die bir doktora gittim .hangi şehirdesiniz ve hangi özele gittiniz yazarsanız sevinirim
O zaman senin daha iyi durumda canım . benim daha fazla doz almam gerekiyor 125ti zorla 75 e indim ilk defa sonra zaten hamile kaldım geri yükseldi şuan 100 le bile 3 üzeri hala değerim. Ve evet demir le beraber dikkatli kullan.Benim de kronik rahatsızlığım canım aynı durumdayız ömür boyu icicem. Daha önceleri 3, 3.5 arasında seyrediyordu levotironla. Dr doz değişikliği yapmadı. 50 mcg ile devam ediyorum. Ama demire yeni başladım o yüzden daha dikkatli olmalıyım diye düşünüyorum.
Evet aslinda oyle 2 2.5 alti ideal ama benim tirotlerim ameliyatla alindigi icin benim icin 1.50 alti olması gerek dedi..bu durumda sanırım dra ve hasta durumuna gore degisiyo..1.5 mu 2.5 mu acaba?? bnm doktorum 2.5un altını istiyoruz demişti sanki... gerçi acaba bu da mı doktordan doktora fark ediyor...
Amin canım benim, çok fazla araştırıp okuma ona bakılırsa ohooo. Kontrol edilebilecek birşey ve farkedilmiş ne güzel daha nolsunÇok teşekkür ederim canım, biraz daha dikkat edeceğim. Eşim endişelendi, bebekte zeka geriliği filan yapıyormuş diye okuyunca. İnsan kendini kötü hissediyor bir yerde hata mı yaptım diye. Çok şükür tedavisi var. Allah hepimize güzel haberler almayı kısmet etsn.
Öyleyse ne güzel rahat olur tabibezler mikrofibermiş. makinada yıkanabilirmiş rahat olur benim için.
Sırt değilde belSırt ağrısı başlayan var mı☹?
Ondandır hiç canını sıkmaEvet canım birazda kilolu başladım 75 kilo ile ondan da olabilir belki
Doppler derken ? Aynen kimi baya geç hissedebiliyor, kimiside ayırt edemeyebiliyor4 kilo aldım ben çok zayıf başladım ideal kiloma 1 kilo kaldı. Bebeğimi hissetmedim bende daha arada yatınca bişi oluyo ama gaz mı bebek mi bilmiyorum 21.haftaya kadar hissetmeyebilirmişiz normalmiş Allahtan doppler var da orda olduğunu biliyorum sıpamın
Ben de her ay baktiriyorum ondan sordum canim.
Harika bir tavsiye çok çok teşekkür ederim.. Bilmediğim için, demir ilacını da aç karna iç dediği için doktorum, ikisini birden içiyordum.. Yarından itibaren söylediğini yapacağım. Gerçekten çok teşekkür ederim.Telaşlanmayın çok yüksek bir değer değil ben 100 lük kullanıyorum ama o bile direk düşürmüyor şuan ki ben 5 sene önce öğrendiğimde 57 idi tsh değerim zaman zaman ilaç dozu fazla gelip 0 gördüğüm de oldu demir hapıyla beraber kullandığımda ise kullanmama rağmen 14 e yükselmişti size tavsiyem diğer ilâçlarınızdan en az 4 saat önce için tiroid ilacınızı çünkü demir ilacı emilimi engelliyor
Ben ikisini de aynı anda sabah aç alıyordum. Sanırım o yüzden ikisi de etki etmiyormuş. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Kesinlikle mantıklı birini gece yatarken, diğerini sabah aç almakTsh normal cnm anormal bi yüksekliği yok..gebelikte 1.50 altında olmasını istiyo drlar..Bende tiroit ilaci kullanıyorum 2 senedir..eutrox 200luk ac karnına her gün..demir ilacını da ac almamız gerektiği için aksam yatarken içip yatıyorum hemde midemi bulandirmamis oluyo..
Çok geçmiş olsun canım umarım düzelmiştir,, bir sıkıntı yoktur. Ben yanlış bir şekilde içiyormuşum sabah aç ama demir hapıyla birlikte.. 50 mg a çıkardı doktorum on gün sonra kontrol var, bakalım ne olacak. Umarım güzel sonuçlar alırız.benim gebelikte ilk kan değerlerimde 3 küsür çıkmıştı.. eutrox 25lik verdi her sabah... 1 ay sonra kan tahlilimde 2.1 çıktı dediki bebek büyüyor biz derecesini bir arttıralım haftada bir gün 50 diğer günler 25 devam... 1 ay sonra tekrar kan verdim 2.8 çıktı bu sefer haftada 2 gün 50 diğer günler 25 devam ediyoruz... 2 hafta sonra kan tahlilim var bakalım ne çıkıcak ve ne dicek...
birlikte almamaya özellikle dikkat et.. benim hem endrokrinolog hem de kadın doğumcum özellikle uyardı. bence sen de bu şekle dön..benim de detaylıdan sonra tam kan tahlili istedi doktorum.. zaten aylık tsh ölçümü de endokrinologa da gitmem gerekiyordu.. ikisi bir arada çıkacak bu sefer..Çok geçmiş olsun canım umarım düzelmiştir,, bir sıkıntı yoktur. Ben yanlış bir şekilde içiyormuşum sabah aç ama demir hapıyla birlikte.. 50 mg a çıkardı doktorum on gün sonra kontrol var, bakalım ne olacak. Umarım güzel sonuçlar alırız.
Zannetmem canım her ağrı aynı değil ama bende de olmuştu arada sırada da hala oluyor salı günü doktoruma gittiğimde de sordum ben arada bı ağrı batma olabilir önemli olan düzenli şiddetli kasılmaların ve kanamanin olup olmaması dediKızlar merhaba 16+4 hamileyim iki gündür sağ kasığımda iğne batması gibi bi sancı var dayanılmayacak bi ağrı değil ama yoruyor böyle bi durum yaşayan varmı endişelendim umarım kötü bir şey değildir
Angeltalk bebeğin kalp atışlarını dinleyebiliyosun dr gitmeden duydum ben arada dinliyorum hareketleri filan babasının sesini duyunca kaçıyor meselaDoppler derken ? Aynen kimi baya geç hissedebiliyor, kimiside ayırt edemeyebiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?