- 20 Temmuz 2018
- 1.635
- 1.803
- 83
- 38
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #11.941
Bu pazartesu benim aşıyı yaptılar 19. Haftada..sonraki asida 1 ay sonra ve kol feci ağrıyo buzla tampon yapmak gerekliCanm bazen aramayabiliyorlar sen asi olmadiysan bir ara geçenlerde ben aradım. 20 haftadan önce tetenoz aşısı yapmıyoruz dedi ebe . 20 haftada yapıyorlarmış. Sen ara ve öyle git
Amniyosentez nedirya, fetal dna testleri var 4 lü tarama ayrıntılı vs vs bir sürü şey varken. İçin rahat etsin istersen fetal dna testi yaptır kurtul canım. Rabbim sağlıkla, sağlıklı kızını kucağına almayı nasip etsinKızmış cnm.ama çok da korkuyorum. Hayirlisi artik
Bende öyle ya en başından beri var bi doğum korkusuHer ikisindende korkuyorum bakalim nasil dogurcaz
Bahsettiğiniz değer çok yüksek değil. Doktorunuz zaten gerekeni planlamış ve açıklamayı yapmış size. Bu konuda tek bilginiz sanıyorum sağdan soldan duydugunuz tsh gebelikte 2.5 altında olmalı cümlesi. Buna dayanarak bu yargıya varamazsınız. Doktorunuz o cümleleri kurarken emin olun sizin durumunuzla ilgili birçok araştırmayı okumuş ve tecrübesiyle birleştirerek kanaate varmıştır. Doktorunuza güvenin. Hastalık yoktur hasta vardır. Bu tıpta en temel ilkelerden biridir. Burada bir başkasına tsh 3 geldi diye ilaç başlanmış da olabilir. İkisi de doğrudur. O kişi farklı siz farklısınız. Buraya yazıp 2.5 üstü ilaç başlamadı demek sizi yersiz kaygıya sürüklemekten başka bir şeye yaramaz. Doktorunuza güvenmediyseniz başka hekime gidebilirsiniz. Bilgisini teyit edeceğiniz yer burası değil.Iste gel de her dr un dediğine inan. Birinin birsey olmaz dedigine digeri normal diyo yada birsey olmaz diyor.
Doğsun istiyorum ama bu hastalığın olduğu zamandan da korkuyorum nasil olcak bilmiyorumBende öyle ya en başından beri var bi doğum korkusuama bir an önce de doğsun istiyorum
Inşallah o zamana kadar düzelicek her şey inanıyorum benDoğsun istiyorum ama bu hastalığın olduğu zamandan da korkuyorum nasil olcak bilmiyorum
Benimde yüksek riskli ciktı fetal dna yaptirdım sonuc temiz cıktı. Aminosentez daha kesin sonuç veriyormuş düşük riski var amaAmniyosentez nedirya, fetal dna testleri var 4 lü tarama ayrıntılı vs vs bir sürü şey varken. İçin rahat etsin istersen fetal dna testi yaptır kurtul canım. Rabbim sağlıkla, sağlıklı kızını kucağına almayı nasip etsin
50 de 1 çıktı.Doktor kesin çözüm için amniyosentez öneriyor diğerlerinde hala kesinlik olmadığını söyledi perinatologAmniyosentez nedirya, fetal dna testleri var 4 lü tarama ayrıntılı vs vs bir sürü şey varken. İçin rahat etsin istersen fetal dna testi yaptır kurtul canım. Rabbim sağlıkla, sağlıklı kızını kucağına almayı nasip etsin
Benm de tiroit sorunum var. Ama sandığın gibi "tek bilgim sağdan soldan edindiğim" bilgiler değil. Araştırıp makaleler okudum. -Örneğin: Trimester spesifik TSH değerleri belirlenmiştir. İlk trimesterde TSH’nin normal alt sınırı 0,1 mIU/L olup, ikinci ve 3.trimesterde 0,2 ve 0,3 mIU/l olarak bildirilmiştir. Bazı normal gebelerde TSH 0,01 mIU/l dahi olabilir. Birinci trimesterde 2,5 mIU/L; ikinci ve üçüncü trimesterde 3,0 mIU/L üzerindeki TSH değerleri subklinik hipotiroidi olarak değerlendirilmelidir.- ayrıca iki kadın doğum, dahiliye ve endokrin doktoruna gidiyorum. Kendinizle çelişmişsiniz onlarca araştırma yapılmış, birçok doktor bu değeri baz alıyorsa biz de onlara güvendiğimizden zaten endişe ediyor, tedaviyi uygulamaya başlıyoruz. Burada olmamız bir şey okumadığımız, öğrenmediğimiz anlamına gelmez. Buradayım çünkü Eylül anneleriyle bu süreçte duygularımızı, endişelerimizi, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Yorumunuzdaki önyargı ve eleştirilerinizi kendinize saklayınız, bazen birbirimizle de teyit etmek tecrübenin bir gereği çünkü.Bahsettiğiniz değer çok yüksek değil. Doktorunuz zaten gerekeni planlamış ve açıklamayı yapmış size. Bu konuda tek bilginiz sanıyorum sağdan soldan duydugunuz tsh gebelikte 2.5 altında olmalı cümlesi. Buna dayanarak bu yargıya varamazsınız. Doktorunuz o cümleleri kurarken emin olun sizin durumunuzla ilgili birçok araştırmayı okumuş ve tecrübesiyle birleştirerek kanaate varmıştır. Doktorunuza güvenin. Hastalık yoktur hasta vardır. Bu tıpta en temel ilkelerden biridir. Burada bir başkasına tsh 3 geldi diye ilaç başlanmış da olabilir. İkisi de doğrudur. O kişi farklı siz farklısınız. Buraya yazıp 2.5 üstü ilaç başlamadı demek sizi yersiz kaygıya sürüklemekten başka bir şeye yaramaz. Doktorunuza güvenmediyseniz başka hekime gidebilirsiniz. Bilgisini teyit edeceğiniz yer burası değil.
Nasıl kesin değil yapmasınlar ya %99.9doğru sonuç veriyor. Kalan 0.01lik dilimde kalacaksa da oda Allahın bileceği birşey artık. Benim kızımda da 200küsürde bir çıkmıştı ne korkutmuştu doktor beni. Fetal dna da hiçbirşey çıkmadı ve sağlıklı mı sağlıklı 3 yaşına girecek bir kızım var. Oğluma ise 2li yaptıramamıştım zaten direk fetal dna yaptık tertemiz çıktı şükürler olsun. Bende bu testleri yapan bir yerle görüşüp bilgi alabilirsinix. Bu arada en iyisinin amerikaya gönderilen olduğu söyleniyor bilginize50 de 1 çıktı.Doktor kesin çözüm için amniyosentez öneriyor diğerlerinde hala kesinlik olmadığını söyledi perinatolog
Şükür tertemiz çıkmış canım. Rabbim sağlıcakla kucağımıza da almak nasip etsinBenimde yüksek riskli ciktı fetal dna yaptirdım sonuc temiz cıktı. Aminosentez daha kesin sonuç veriyormuş düşük riski var ama
Neden üzerinize alınıp tepki verdiğinizi anlamış değilim. Bir meslek grubunun zan altında bırakılmasına karşı açıklama yapma ihtiyacı duydum. Yanlış anlaşılmaların sebeplerine değinmeye çalıştım. Doktorunuzun önerilerine uyun yeterli. Ya da googledan ögrenip burada tartışarak kendi tedavinizi düzenleyin.Benm de tiroit sorunum var. Ama sandığın gibi "tek bilgim sağdan soldan edindiğim" bilgiler değil. Araştırıp makaleler okudum. -Örneğin: Trimester spesifik TSH değerleri belirlenmiştir. İlk trimesterde TSH’nin normal alt sınırı 0,1 mIU/L olup, ikinci ve 3.trimesterde 0,2 ve 0,3 mIU/l olarak bildirilmiştir. Bazı normal gebelerde TSH 0,01 mIU/l dahi olabilir. Birinci trimesterde 2,5 mIU/L; ikinci ve üçüncü trimesterde 3,0 mIU/L üzerindeki TSH değerleri subklinik hipotiroidi olarak değerlendirilmelidir.- ayrıca iki kadın doğum, dahiliye ve endokrin doktoruna gidiyorum. Kendinizle çelişmişsiniz onlarca araştırma yapılmış, birçok doktor bu değeri baz alıyorsa biz de onlara güvendiğimizden zaten endişe ediyor, tedaviyi uygulamaya başlıyoruz. Burada olmamız bir şey okumadığımız, öğrenmediğimiz anlamına gelmez. Buradayım çünkü Eylül anneleriyle bu süreçte duygularımızı, endişelerimizi, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Yorumunuzdaki önyargı ve eleştirilerinizi kendinize saklayınız, bazen birbirimizle de teyit etmek tecrübenin bir gereği çünkü.
Mümkünse siz bir şey önermeyin.Neden üzerinize alınıp tepki verdiğinizi anlamış değilim. Bir meslek grubunun zan altında bırakılmasına karşı açıklama yapma ihtiyacı duydum. Yanlış anlaşılmaların sebeplerine değinmeye çalıştım. Doktorunuzun önerilerine uyun yeterli. Ya da googledan ögrenip burada tartışarak kendi tedavinizi düzenleyin.
Süt içmeye çalışıyorum yorgurtu sade yiyemediğim içinBu aralar sık yaşıyorum ben de, yatmadan yoğurt yemek çok iyi geliyor gerçekten
Süt içmeye çalışıyorum yorgurtu sade yiyemediğim içinMeleklerimiz için sabretmemiz gerekiyor katlanacağız
Teşekkür ederim canımO da güzel canım şifa olsun
Evet ben de carsamba oldum kolumu hala tam olarak kullanamiyorum soluma yatamiyorum sisti ve aciyo :/Bu pazartesu benim aşıyı yaptılar 19. Haftada..sonraki asida 1 ay sonra ve kol feci ağrıyo buzla tampon yapmak gerekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?