2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
aaa genelde diyetisyene gönderirler neden dahiliye dedi acaba

Merhaba. Siz gebelik şekeri yaşamış biri olarak deneyimlisinizdir. Benim henüz teşhis konulmadı ama 50 gramlık şeker yükleme testinde açlık 85, 1 saat sonra tokluk 201 çıktı. Açlık normal ama tokluk yüksek. Doktorum dahiliyeye yönlendirdi. Araya da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması girince gidemedim. Bugün 3. Günüm. Kendimce diyete başladım. Ama ne yapacağımı bilemiyorum. Azmı yiyorum çok mu bilmiyorum. İnternetten örnek listelere bakarak kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum. Kavun karpuz yenmemeli deniyor. Ama bazen dayanamayıp yiyorum bu zamana kadar hamurişi ve tatlı çok abarttım.

canınızı sıkmayın kontrol altına alınabilen bir şey diye biliyorum gebelik şekerini. dahiliye mutlaka bir tedavi önerecektir.

kesin bende de vardır

canınızı sıkmayın kontrol altına alınabilen bir şey diye biliyorum gebelik şekerini. dahiliye mutlaka bir tedavi önerecektir.

kesin bende de vardır
İlk hamileliğimde sınır demişti doktorum. Dikkat et demişti. O zaman dikkat etmedim. Sorun yaşamadım ama şimdi yüksek olunca çok endişelendim. Doktora gitmeden kesinleşmez zaten.

Selam kizlarr nasil gidiyor hamisliginiz :) benim cok sukur bi sıkıntım yok ama dun baslayan hala gecmeyen ayak sisligim var odemmis ve normalmiş bu ayda baslamasi sanirim ama fil ayagi gibi oldu sizde de basladi mi odem ?
Yaaaa sorma dün bi kalktım ayaklarım kocaman hemde normalde uzun incedir :))

Geçmiş olsun canım, benim de doktor randevum vardı bugün ancak bakabildim buraya. Bebişlerimi gördüm geldim, iyilermiş çok şükür Açlık şekeriniz iyiymiş, benim açlık şekerim çok yüksek oluyordu. Benim beyaz ekmek çok çıkarıyordu kişiye göre değişir tabi. Ben de başlıyorum yarından itibaren dikkat etmeye ve şeker ölçümü yapmaya, şeker doktorum izindeymiş o yüzden randevuma kadar takip edeceğim. Ben de yasak bişey yok aslında, ama ne yersem listeye yazıp kaydediyorum miktarıyla ve her öğünden 1 saat sonra da ölçüm yapıyorum. Canım pasta çektiğinde bir öğün yerine yediğim oluyordu, meyve günde 2 ara öğün olarak vardı. Üzüm gibi, karpuz gibi tatlı olanları akşam saatlerinde yiyordum, benim akşam saatlerine doğru daha düşük oluyordu şekerim. Yoğurt her gün yiyordum, protein ağırlıklı beslenmiştim. Stres yapmayın biraz dikkat ederek kontrol altında tutabilirsiniz. Sonuçta hamilesiniz, canınızın bişeyler çekmesi normal, ölçülü yedikten sonra, bir kaç günde bişey olmaz, bu haftalardan sonra çıkıyor zaten gebelik şekeri. Sağlıklı bir hamilelik diliyorum

Teşekkür ederim.

Tekrar kullanma bence doktora danışmadan. Bende 2 ay önce kaşıntıdan fitil kullanmıştım bu seferkinde farklı fitil verdi
Kararsiz kaldım aslında bana yazdığı zaman enfeksiyon şikayetim yoktu,test felan da istememişti. Eczaneden baktım yazmış almıştım. Ama o zamn şikayetim olmadığı için kullanmamıştım. Sadece bol bol su içmeye calisiyor dum.

Bencede git canım ama aynı anda hareket ediyorsanız hissedemiyor olabilirsin özellikle akşam sırt üstü uzaninca elimi bastirmadan koyuyorum üstüne tam hissediyorum sende bı öyle dene şuan çok küçükler güçsüzler hareketlerini hissetmemiz zor olabiliyor bazı bebeklerde bayaa hareketsiz olabiliyor yada az hareket edebiliyor çevremden duyduğum kadarıyla sen dert etme canım ama yarın git

hareketini hissettim 4 gibi. çikolata yemiştim ve direkt sırt üstü yattım komple bacaklarımı uzatıp. çok şükür içim çok rahat etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…