- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #12.841
aaa genelde diyetisyene gönderirler neden dahiliye dedi acaba24.28 aradı yapılıyormuş. Benimki erken istedi. İyiki de erken istemiş diyorum. Karantina günleri başladığından beri hareket sıfır. Beslenme hamurişi tatlı üzerine. Hiç dikkat etmedim. Çok üzülüyorum şuanda yüksek çıktığı için. Dahiliyeye yönlendirdi doktor. Bakalım ne olacak.
Bilmiyorum ama biraz araştırdım. 3 aylık şeker bakılabilir. Belki 100gramlık yükleme yapılabilir.aaa genelde diyetisyene gönderirler neden dahiliye dedi acaba
Merhaba. Siz gebelik şekeri yaşamış biri olarak deneyimlisinizdir. Benim henüz teşhis konulmadı ama 50 gramlık şeker yükleme testinde açlık 85, 1 saat sonra tokluk 201 çıktı. Açlık normal ama tokluk yüksek. Doktorum dahiliyeye yönlendirdi. Araya da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması girince gidemedim. Bugün 3. Günüm. Kendimce diyete başladım. Ama ne yapacağımı bilemiyorum. Azmı yiyorum çok mu bilmiyorum. İnternetten örnek listelere bakarak kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum. Kavun karpuz yenmemeli deniyor. Ama bazen dayanamayıp yiyorumGünaydın arkadaşlar, güzel bir hafta diliyorum hepinize. Şeker yükleme haftamız yaklaşıyor hepimizin. Ben normalde şeker hastası değilim ama ilk gebeliğimde çıkmıştı gebelik şekeri, doktorum diyetisyene yönlendirdi ve dikkat ederek rahat bir hamilelik geçirdim toplamda 6 kilo ile alarak bitirdim gebeliği. Kızım 42 haftalık ve kilosu normal doğdu.Doğumdan sonra normale dönüyor zaten şeker.Bu hamileliğimde de yaptıracağım tabiki. Bence yaptırmakta fayda var, bir arkadaşımız yazmış, dondurmada, baklavada daha çok şeker var.
canınızı sıkmayın kontrol altına alınabilen bir şey diye biliyorum gebelik şekerini. dahiliye mutlaka bir tedavi önerecektir.Merhaba. Siz gebelik şekeri yaşamış biri olarak deneyimlisinizdir. Benim henüz teşhis konulmadı ama 50 gramlık şeker yükleme testinde açlık 85, 1 saat sonra tokluk 201 çıktı. Açlık normal ama tokluk yüksek. Doktorum dahiliyeye yönlendirdi. Araya da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması girince gidemedim. Bugün 3. Günüm. Kendimce diyete başladım. Ama ne yapacağımı bilemiyorum. Azmı yiyorum çok mu bilmiyorum. İnternetten örnek listelere bakarak kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum. Kavun karpuz yenmemeli deniyor. Ama bazen dayanamayıp yiyorumbu zamana kadar hamurişi ve tatlı çok abarttım.
İlk hamileliğimde sınır demişti doktorum. Dikkat et demişti. O zaman dikkat etmedim. Sorun yaşamadım ama şimdi yüksek olunca çok endişelendim. Doktora gitmeden kesinleşmez zaten.canınızı sıkmayın kontrol altına alınabilen bir şey diye biliyorum gebelik şekerini. dahiliye mutlaka bir tedavi önerecektir.
kesin bende de vardır
bizi de haberdar et ❤İlk hamileliğimde sınır demişti doktorum. Dikkat et demişti. O zaman dikkat etmedim. Sorun yaşamadım ama şimdi yüksek olunca çok endişelendim. Doktora gitmeden kesinleşmez zaten.
Yaaaa sorma dün bi kalktım ayaklarım kocaman hemde normalde uzun incedir :))Selam kizlarr nasil gidiyor hamisliginiz :) benim cok sukur bi sıkıntım yok ama dun baslayan hala gecmeyen ayak sisligim var odemmis ve normalmiş bu ayda baslamasi sanirim ama fil ayagi gibi oldusizde de basladi mi odem ?
Vallahi bende sorta geçtim yanıyorum resmenBen şortlara geçtim. Bir de artık atlet giymiyorum.Umarım üşütmem.
Geçmiş olsun canım, benim de doktor randevum vardı bugün ancak bakabildim buraya. Bebişlerimi gördüm geldim, iyilermiş çok şükürMerhaba. Siz gebelik şekeri yaşamış biri olarak deneyimlisinizdir. Benim henüz teşhis konulmadı ama 50 gramlık şeker yükleme testinde açlık 85, 1 saat sonra tokluk 201 çıktı. Açlık normal ama tokluk yüksek. Doktorum dahiliyeye yönlendirdi. Araya da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması girince gidemedim. Bugün 3. Günüm. Kendimce diyete başladım. Ama ne yapacağımı bilemiyorum. Azmı yiyorum çok mu bilmiyorum. İnternetten örnek listelere bakarak kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum. Kavun karpuz yenmemeli deniyor. Ama bazen dayanamayıp yiyorumbu zamana kadar hamurişi ve tatlı çok abarttım.
Teşekkür ederim.Geçmiş olsun canım, benim de doktor randevum vardı bugün ancak bakabildim buraya. Bebişlerimi gördüm geldim, iyilermiş çok şükürAçlık şekeriniz iyiymiş, benim açlık şekerim çok yüksek oluyordu. Benim beyaz ekmek çok çıkarıyordu kişiye göre değişir tabi. Ben de başlıyorum yarından itibaren dikkat etmeye ve şeker ölçümü yapmaya, şeker doktorum izindeymiş o yüzden randevuma kadar takip edeceğim. Ben de yasak bişey yok aslında, ama ne yersem listeye yazıp kaydediyorum miktarıyla ve her öğünden 1 saat sonra da ölçüm yapıyorum. Canım pasta çektiğinde bir öğün yerine yediğim oluyordu, meyve günde 2 ara öğün olarak vardı. Üzüm gibi, karpuz gibi tatlı olanları akşam saatlerinde yiyordum, benim akşam saatlerine doğru daha düşük oluyordu şekerim. Yoğurt her gün yiyordum, protein ağırlıklı beslenmiştim. Stres yapmayın biraz dikkat ederek kontrol altında tutabilirsiniz. Sonuçta hamilesiniz, canınızın bişeyler çekmesi normal, ölçülü yedikten sonra, bir kaç günde bişey olmaz, bu haftalardan sonra çıkıyor zaten gebelik şekeri. Sağlıklı bir hamilelik diliyorum
Bugün daha iyiyim limonlu su yaptım kaçınız da içiyorum ara ara faydası olursa yazarımSana fayda ederse paylaş yine olur mu valla bi şekilde atlatalım inşAllah
Kararsiz kaldım aslında bana yazdığı zaman enfeksiyon şikayetim yoktu,test felan da istememişti. Eczaneden baktım yazmış almıştım. Ama o zamn şikayetim olmadığı için kullanmamıştım. Sadece bol bol su içmeye calisiyor dum.Tekrar kullanma bence doktora danışmadan. Bende 2 ay önce kaşıntıdan fitil kullanmıştım bu seferkinde farklı fitil verdi
Bencede git canım ama aynı anda hareket ediyorsanız hissedemiyor olabilirsin özellikle akşam sırt üstü uzaninca elimi bastirmadan koyuyorum üstüne tam hissediyorum sende bı öyle dene şuan çok küçükler güçsüzler hareketlerini hissetmemiz zor olabiliyor bazı bebeklerde bayaa hareketsiz olabiliyor yada az hareket edebiliyor çevremden duyduğum kadarıyla sen dert etme canım ama yarın gitben bi de canımı sıkmayayım diyorum ama kızım hareket etmiyor sanki teyzeleri. uyuyordur diyorum kendi kendime. iç karnından dolayı yeri geniş sen hissetmiyorsundur diyorum ama ı ıh. bayağı hareket etmiyor sanki. yarın kontrole gitmeyi düşünüyorum bugün de hissetmezsem.
şu kıpırtıdan unutmayacağı günler gelse de rahatlasak bi
hareketini hissettim 4 gibi. çikolata yemiştim ve direkt sırt üstü yattım komple bacaklarımı uzatıp. çok şükür içim çok rahat ettiBencede git canım ama aynı anda hareket ediyorsanız hissedemiyor olabilirsin özellikle akşam sırt üstü uzaninca elimi bastirmadan koyuyorum üstüne tam hissediyorum sende bı öyle dene şuan çok küçükler güçsüzler hareketlerini hissetmemiz zor olabiliyor bazı bebeklerde bayaa hareketsiz olabiliyor yada az hareket edebiliyor çevremden duyduğum kadarıyla sen dert etme canım ama yarın git
bir rahat vermedin yani. bütün gece teperse sakın şikayet etmehareketini hissettim 4 gibi. çikolata yemiştim ve direkt sırt üstü yattım komple bacaklarımı uzatıp. çok şükür içim çok rahat etti
Sevindim canım ondan ultrason diisnda tek haber alma şeklimiz bu panikliyoruz hissetmeyincehareketini hissettim 4 gibi. çikolata yemiştim ve direkt sırt üstü yattım komple bacaklarımı uzatıp. çok şükür içim çok rahat etti
aman hareketini hissedeyim de uyumamaya razıyımbir rahat vermedin yani. bütün gece teperse sakın şikayet etme
ay vallahi öyle. inanılmaz evham yapıyorum hareket etmeyince.Sevindim canım ondan ultrason diisnda tek haber alma şeklimiz bu panikliyoruz hissetmeyince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?