- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.041
Canım çok çok geçmiş olsun, geçmiş gitmiştemolsun inşallahHepinize iyi günler arkadaşlar. ..bayagi aranızda yoktum çünkü kafam çok kotuydu doktorum downdan dolayi amniyosentez önerdi ve yaptrdim çok çok basitmis ve hiç canım acimadi. Tecrübeli bir perinatolog yaparsa risk binde 1 mis. Ve geçen hafta ònsonucum temiz çıktı çok şükür. Yani daha yeni yeni hamile olduğumu anlayıp o heyecanla hemen Zibin falan siparisi verdim. Forumdaki arkadaşlar amniyosentez den korkmayin ama tecrübeli bir perinatolog a gidin ...
İyi ki varsınız zor zamanimda yorum yapan arkadaşlar çok sağolun. Bu arada kızım olcak inş
benim 1. trimester da tansiyonum çok düşerdi. işim gereği dışarlarda dolaşmak zorundaydım. Kasada sıra beklerken tansiyonum düşmüştü gözlerim karardı. Ödemeyi nasıl yaptım nasıl çıktım hiç hatırlamıyorum. Dükkanın önünde dilenci gibi oturmuştum bir süre. Otobüslerde az yalvarmadım yer versinler diye. Tam kendimi iyi hisseder gibi oldum korona çıktı eve kapandık. Hala tansiyonum düşük zaman zaman düşüyor. İyiki evdeyim hemen uzanıyorum.Selam kızlar. Sabah aşıya gittim, gitmişken tahlillerimi de yaptırdım. Daha 2 saat olmasına rağmen kolum sızlamaya başladıbi ağırlık var kolumda resmen. Sabah sabah bide tansiyonum düştü kötü oldum. Allahtan tanıdık pastaneden tam bişiler alırken olduda oturtup meyve suyu ve yicek bişiler verdilerde hala kendime gelemedim
Ya kıyamam sana aman diyim çok dikkat et. Benim tansiyonum genelde düşük, ama şekerimde düştü sanırım aç kalınca. Bende kalakaldım hemen sandalye falan ayarladılar bişiler yedirdiler içirdiler ama korkumdan eşimide arayamadım gel beni al diye. Eve gelince bi dünya kavga ettidebenim 1. trimester da tansiyonum çok düşerdi. işim gereği dışarlarda dolaşmak zorundaydım. Kasada sıra beklerken tansiyonum düşmüştü gözlerim karardı. Ödemeyi nasıl yaptım nasıl çıktım hiç hatırlamıyorum. Dükkanın önünde dilenci gibi oturmuştum bir süre. Otobüslerde az yalvarmadım yer versinler diye. Tam kendimi iyi hisseder gibi oldum korona çıktı eve kapandık. Hala tansiyonum düşük zaman zaman düşüyor. İyiki evdeyim hemen uzanıyorum.
Korkma canım. Aynı durumdayım 2 haftada bir kanamam oluyor. Güvenebileceğin doğumu yaptıracak bir deneyimli doktor bul.Kızlar detaylidan geldim şimdi plesenta rahim agzindaymis zaten sütumde geliyordu doktor erken doğum riskin var yerinden kalkma dedi
Çok geçmiş olsun canım. Lekelenme falan olmuş muydu daha önce. Sütüm geliyordu derken?Kızlar detaylidan geldim şimdi plesenta rahim agzindaymis zaten sütumde geliyordu doktor erken doğum riskin var yerinden kalkma dedi
Ben eşimi hiç aramadım. Çünkü sokaklarda gezmeme zaten kızıyordu. İşi de bıraktırırdı.Ya kıyamam sana aman diyim çok dikkat et. Benim tansiyonum genelde düşük, ama şekerimde düştü sanırım aç kalınca. Bende kalakaldım hemen sandalye falan ayarladılar bişiler yedirdiler içirdiler ama korkumdan eşimide arayamadım gel beni al diye. Eve gelince bi dünya kavga ettide
Benimkide bidaha hiç çıkarmaz tek heralde. Mesela yarında idrarı vermeye gitmem lazım napıcam bakalımBen eşimi hiç aramadım. Çünkü sokaklarda gezmeme zaten kızıyordu. İşi de bıraktırırdı.
Bebeğin durumu nasıl? Suyun yeterli mi? Bebeğin beslenmesinde sorun yoksa sıkıntı olmaz. Zaten biz istesek de doğuramayız normal yoldan. neden erken doğum riski demiş anlamadım. Kanaman çok olursa sezaryane alırlar. Bebekten önce sana bir şey olmasın diye.Kızlar detaylidan geldim şimdi plesenta rahim agzindaymis zaten sütumde geliyordu doktor erken doğum riskin var yerinden kalkma dedi
Geçmiş olsun öncelikle.Ben de amniyosentez yaptırdım.2,5 bine mi yaptırdınız? Özel muayene miydi?@gunesjuly1234 cnm öncelikle geçmiş olsun amniyosentez yaptı ve korkma ben her gece ağlayıp uyuyamiyordum en azından kafan rahatlar. 2.5 milyara yaptrdik biz cnm en azından paran gitsin. İnş sağlıklı olur bebeklerimjz
Canım çok yorma kendini bol bol istirahat et sütüm geldi doğum başlıycak diye düşünme bnm iki gebeliğimde 5.ayda gelmeye başlamıştı damla damla ama sıkma varmı geliyormu diye doğumu tetikler oğlum 39+6da doğdu kızım 35+6da doğdu sütün gelmesi biraz genetik der annemler felan ama bebeğin yerleşmeye başladıysa bol bol dinlen derimKızlar detaylidan geldim şimdi plesenta rahim agzindaymis zaten sütumde geliyordu doktor erken doğum riskin var yerinden kalkma dedi
Teşekkürler canım ziyadesiyle yol gösterici bir mesaj olduSelam canım, emzik kimi alıştırmak istiyo kimi anne istemiyo. Kimisi istese de bebek almak istemiyo. Biberon ne olur ne olmaz 1 tane alabilirsin küçüklerinden. Philips avent tavsiyem olur. Ana dr brown ında gaz yapmama özelliğine sahip olduğunu duymuştum. 0-3aylık biberon başlığı alacağın için akıtma durumunu düşünmene gerek yok. Philips aventte ay ay başlıklar değişiyor. Göğüs pompasına ve sterilizatöre ilk etapta gerek yok bence. İnşallahta sadece anne sütü alır ve gerek kalmaz. Parçasını bilmem ama tulumlar ilk etapta çok çok kullanışlı oluyor. Eylül ekim aylarında tulum içine kısa kollu çıtçıtlı atletler yeterli olur. Hastane çıkışı kendinden patikli, 0-3aylarda patiksiz olabilir. Kaloriferli evde olduğumdan çift kar giydirmeye hiç ihtiyaç duymadım. Kışın bile kadife alt üstler yetti. Zaten 3 aydan sonra terlemeye başlayacaklar:)
3 aydan sonra altüst takımlar kullanışlı olur. Tavsiyem bol bol ağız mendili ve bez alman:)) ama bezi deneyerek kullanacağım dersen o senin bileceğin şey:)
Evet özel perinatolog yaptı ve izmire lab ya gitti cnmm. .sen kaca yaptrmistinGeçmiş olsun öncelikle.Ben de amniyosentez yaptırdım.2,5 bine mi yaptırdınız? Özel muayene miydi?
Geçmiş olsun canımSelam kızlar. Sabah aşıya gittim, gitmişken tahlillerimi de yaptırdım. Daha 2 saat olmasına rağmen kolum sızlamaya başladıbi ağırlık var kolumda resmen. Sabah sabah bide tansiyonum düştü kötü oldum. Allahtan tanıdık pastaneden tam bişiler alırken olduda oturtup meyve suyu ve yicek bişiler verdilerde hala kendime gelemedim
Evet dr bana çok zayıfsın böyle giderse sezaryan dedi çatı muaynesinde karar vercek inş normal olurCanım benim ilk gebeliğimde 43kiloyla başladım doktorum kilo alman gerekiyor diye diye 30kilo almıştım neredeyse ve hala kilo alman gerek diyordu normal doğumun rahat olması için demişti ve çok rahat Bi doğum geçirdimsonrasında hepsi iki ayda gitmişti sen yeme ne bak sonuçta bu günler Bi daha gelmicek canın ne istiosa nasıl istiosa öyle ye iç
Ne demek canım benim ne sorun olursa seve seve cevaplarım. Beşik olarak ne alacaksın? Park beşik alacaksan sadece küçük en küçüklerinden çarşaf alabilirsin. Zaten üzerine sadece battaniye yazında mıslin örtebiliyorız ilk 2 yıl. Hatta yastıkta kıllanılmıyor ilk 1-1.5yıl falan. Büyüyen beşiklerden alacaksan lastiksiz yine küçüklerinden çarşaf yeter 2 adet olsa kafidir. Elindeki tek kişilikleri bebişin büyüyünce beşiği de büyüttüğünde kullanabilirsin. Yorgan ve yastıkta alma şimdiden. Ama hani ayağımda sallarım dersen minik bebek yastıkları oluyor ondan alabilirsn ama ince olmasına dikkat et mutlaka.Teşekkürler canım ziyadesiyle yol gösterici bir mesaj oldu ❤ mesela yenidoğan takımı nevresim takımı en az kaç adet olmalı
Kendimden şu yüzden korkuyorum 5.yıla girecek evliliğimiz de açılmayı bekleyen 7 çift nevresimim var evde ve şuan bebek için yer açmaya çalışırken onları gördükçe cinnet geçiriyorum
Çeyiz zamanı almışta almışım kıtlık olacakmış gibi
Çok teşekkür ederim canımGeçmiş olsun canım
Hayır canım lekelenme olmadi hiç 1.5 aydir sutum geliyor dün duş alacaktım mesela iki göğsümdende sut damliyordu 3 dakka falan surdu diyebilirim kafayi yicektimÇok geçmiş olsun canım. Lekelenme falan olmuş muydu daha önce. Sütüm geliyordu derken?
Doktorum yoktu canım görüşemedim detayliyi yapan doktor bunları söyledi dr ayın 29unda gelecek o zaman göstereceğim sonuçlarıBebeğin durumu nasıl? Suyun yeterli mi? Bebeğin beslenmesinde sorun yoksa sıkıntı olmaz. Zaten biz istesek de doğuramayız normal yoldan. neden erken doğum riski demiş anlamadım. Kanaman çok olursa sezaryane alırlar. Bebekten önce sana bir şey olmasın diye.
Bu arada totalis mi, marginalis mi bir şey dedi mi?
Yok canım annemde ablamda son ay gelmiş hep benimki çok erken geldi işteCanım çok yorma kendini bol bol istirahat et sütüm geldi doğum başlıycak diye düşünme bnm iki gebeliğimde 5.ayda gelmeye başlamıştı damla damla ama sıkma varmı geliyormu diye doğumu tetikler oğlum 39+6da doğdu kızım 35+6da doğdu sütün gelmesi biraz genetik der annemler felan ama bebeğin yerleşmeye başladıysa bol bol dinlen derim
Hayır canım lekelenme olmadi hiç 1.5 aydir sutum geliyor dün duş alacaktım mesela iki göğsümdende sut damliyordu 3 dakka falan surdu diyebilirim kafayi yicektim
Doktorum yoktu canım görüşemedim detayliyi yapan doktor bunları söyledi dr ayın 29unda gelecek o zaman göstereceğim sonuçları
Yok canım annemde ablamda son ay gelmiş hep benimki çok erken geldi işteerken doğumu tetiklermis sütün erken gelmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?