2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Canım çok çok geçmiş olsun, geçmiş gitmiştemolsun inşallah

benim 1. trimester da tansiyonum çok düşerdi. işim gereği dışarlarda dolaşmak zorundaydım. Kasada sıra beklerken tansiyonum düşmüştü gözlerim karardı. Ödemeyi nasıl yaptım nasıl çıktım hiç hatırlamıyorum. Dükkanın önünde dilenci gibi oturmuştum bir süre. Otobüslerde az yalvarmadım yer versinler diye. Tam kendimi iyi hisseder gibi oldum korona çıktı eve kapandık. Hala tansiyonum düşük zaman zaman düşüyor. İyiki evdeyim hemen uzanıyorum.

Kızlar detaylidan geldim şimdi plesenta rahim agzindaymis zaten sütumde geliyordu doktor erken doğum riskin var yerinden kalkma dedi

Ya kıyamam sana aman diyim çok dikkat et. Benim tansiyonum genelde düşük, ama şekerimde düştü sanırım aç kalınca. Bende kalakaldım hemen sandalye falan ayarladılar bişiler yedirdiler içirdiler ama korkumdan eşimide arayamadım gel beni al diye. Eve gelince bi dünya kavga ettide

Ben eşimi hiç aramadım. Çünkü sokaklarda gezmeme zaten kızıyordu. İşi de bıraktırırdı.

Kızlar detaylidan geldim şimdi plesenta rahim agzindaymis zaten sütumde geliyordu doktor erken doğum riskin var yerinden kalkma dedi
Bebeğin durumu nasıl? Suyun yeterli mi? Bebeğin beslenmesinde sorun yoksa sıkıntı olmaz. Zaten biz istesek de doğuramayız normal yoldan. neden erken doğum riski demiş anlamadım. Kanaman çok olursa sezaryane alırlar. Bebekten önce sana bir şey olmasın diye.
Bu arada totalis mi, marginalis mi bir şey dedi mi?

Geçmiş olsun öncelikle.Ben de amniyosentez yaptırdım.2,5 bine mi yaptırdınız? Özel muayene miydi?

Canım çok yorma kendini bol bol istirahat et sütüm geldi doğum başlıycak diye düşünme bnm iki gebeliğimde 5.ayda gelmeye başlamıştı damla damla ama sıkma varmı geliyormu diye doğumu tetikler oğlum 39+6da doğdu kızım 35+6da doğdu sütün gelmesi biraz genetik der annemler felan ama bebeğin yerleşmeye başladıysa bol bol dinlen derim

Teşekkürler canım ziyadesiyle yol gösterici bir mesaj oldu mesela yenidoğan takımı nevresim takımı en az kaç adet olmalı
Kendimden şu yüzden korkuyorum 5.yıla girecek evliliğimiz de açılmayı bekleyen 7 çift nevresimim var evde ve şuan bebek için yer açmaya çalışırken onları gördükçe cinnet geçiriyorum
Çeyiz zamanı almışta almışım kıtlık olacakmış gibi

Geçmiş olsun canım

Evet dr bana çok zayıfsın böyle giderse sezaryan dedi çatı muaynesinde karar vercek inş normal olur

Ne demek canım benim ne sorun olursa seve seve cevaplarım. Beşik olarak ne alacaksın? Park beşik alacaksan sadece küçük en küçüklerinden çarşaf alabilirsin. Zaten üzerine sadece battaniye yazında mıslin örtebiliyorız ilk 2 yıl. Hatta yastıkta kıllanılmıyor ilk 1-1.5yıl falan. Büyüyen beşiklerden alacaksan lastiksiz yine küçüklerinden çarşaf yeter 2 adet olsa kafidir. Elindeki tek kişilikleri bebişin büyüyünce beşiği de büyüttüğünde kullanabilirsin. Yorgan ve yastıkta alma şimdiden. Ama hani ayağımda sallarım dersen minik bebek yastıkları oluyor ondan alabilirsn ama ince olmasına dikkat et mutlaka.

Çok geçmiş olsun canım. Lekelenme falan olmuş muydu daha önce. Sütüm geliyordu derken?
Hayır canım lekelenme olmadi hiç 1.5 aydir sutum geliyor dün duş alacaktım mesela iki göğsümdende sut damliyordu 3 dakka falan surdu diyebilirim kafayi yicektim
Doktorum yoktu canım görüşemedim detayliyi yapan doktor bunları söyledi dr ayın 29unda gelecek o zaman göstereceğim sonuçları
Yok canım annemde ablamda son ay gelmiş hep benimki çok erken geldi işte erken doğumu tetiklermis sütün erken gelmesi

Sütü kafana takma. Ben gebe değilken bile bazen geliyordu şimdi bile zaman zaman geliyor. Endişe etme en doğru bilgiyi doktorun verecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…