- 29 Aralık 2013
- 2.652
- 3.479
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.221
Arkadaşlar muameleyle alakalı değil ama alttan muayene ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Bazı acil durumlar gebeliğin kaçıncı haftasında olursak olalım en iyi alttan muayene ile teşhis edilir. Enfeksiyon gibi, rahim ağzı yetmezliği gibi... örnek çok. O yüzden illa alttan muayene istemiyorum diyorsanız "vajinal muayene istemiyorum, riskleri ve eksik teşhis durumunu biliyor ve kabul ediyorum" diye kağıt yazın götürün. Böylece alttan muayene olmadığınız için Allah korusun bebeğe veya size bişey olursa sorumluluğu kendiniz almış olursunuz kimsenin başı ağrımaz.
Bende bunu merak edenlerdenimKızlar bişey sorucam çatı muanesi nasıl yapılıyor yani normal doğuma uygun mu diye bakılması nasip oluyor
Haklisiniz,cok afedersiniz cinsel.iliskinin bir zarari yoksa alttan muayeneninde zarari olmaz.Doktor yapiyorsa bile isteye zarar vermek istemez sanırım.Arkadaşlar muameleyle alakalı değil ama alttan muayene ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Bazı acil durumlar gebeliğin kaçıncı haftasında olursak olalım en iyi alttan muayene ile teşhis edilir. Enfeksiyon gibi, rahim ağzı yetmezliği gibi... örnek çok. O yüzden illa alttan muayene istemiyorum diyorsanız "vajinal muayene istemiyorum, riskleri ve eksik teşhis durumunu biliyor ve kabul ediyorum" diye kağıt yazın götürün. Böylece alttan muayene olmadığınız için Allah korusun bebeğe veya size bişey olursa sorumluluğu kendiniz almış olursunuz kimsenin başı ağrımaz.
Çok bi bilgim yok ama sanırım doktorun eliyle yaptığı bir kontrolBende bunu merak edenlerdenim
nasıl oluyor peki muayene?Çatı muayenesinden bende çok korkmuştum doktorumun meğer tercihi doğum başladığında bakmakmış germemek adına uygunsa normale yoksa sezeryana alıyordu ama sancıyla ilk o masaya çıkmam çok kötüydü nekadar ağlamıştım meğer korkulacak bişi yokmuş
benim doktorumun ofisi gayet steril içim rahat gidiyorum giderken. o da 10 günde 1 çağırıyor fakat bana da çok sık gitmek mantıklı gelmiyor. yarın veya perşembe gitmek istiyorum mesela. en son sanırım 15 gün olmuştur. cinsiyet öğrenmiştim gittiğimde.Kızlar ben doktorumu değiştirdim bugün itibariyle, kendisiyle son görüşmemiz şubat sonundaydı ve o günden sonra koronaydı, sokağa çıkma yasağıydı derken görüşemedik o da bana gelme dedi zaten. Ki bir doktorun muayene aralığını bu kadar uzun tutması bana çok tuhaf geliyor o ayrı mesele. Başka bir doktora gitmeye başladım o da aksine o kadar ilgili ki, dün akıntıyla ilgili bir şey sormak için yazmıştım bana hemen seni yarın görmeliyim yazdı bilgilendirmeyi de yaptı.
İki ayrı özel doktoru bunlar, benim de tercihim ilgili olandan yana tabi ki.
Sizin muayeneler nasıl gidiyor, ne sıklıkla gidiyorsunuz?
Benim doktorum ilk üç ay her iki haftada bir çağırıyordu.3 aydan sonra da her 3 haftada bir çağırmaya başladı.olması gereken de bu diye düşünüyorum.corona sürecinde de eldiven ve maskesiz gelme,eve gider gitmez de cep telefonuna varıncaya kadar dezenfekte et dedi.Sağlık ocağından da aramışlardı,kontrollerinizi asla ihmal etmeyin,sizler gebe olarak daha büyük bir risk altındasınız ve böyle bir ortamda bebeğinizin kontrollerini asla aksatmayın demişlerdi.Kızlar ben doktorumu değiştirdim bugün itibariyle, kendisiyle son görüşmemiz şubat sonundaydı ve o günden sonra koronaydı, sokağa çıkma yasağıydı derken görüşemedik o da bana gelme dedi zaten. Ki bir doktorun muayene aralığını bu kadar uzun tutması bana çok tuhaf geliyor o ayrı mesele. Başka bir doktora gitmeye başladım o da aksine o kadar ilgili ki, dün akıntıyla ilgili bir şey sormak için yazmıştım bana hemen seni yarın görmeliyim yazdı bilgilendirmeyi de yaptı.
İki ayrı özel doktoru bunlar, benim de tercihim ilgili olandan yana tabi ki.
Sizin muayeneler nasıl gidiyor, ne sıklıkla gidiyorsunuz?
2 kere kullandım canım biri 6lıydı biri 2tane vardı içinde. Korkacak birşey yok, enfeksiyona iyi geliyor ciddenFitil verdi bana kullananız var mı kullanamadım henüz cesaret edemiyorum
benim doktorumun ofisi gayet steril içim rahat gidiyorum giderken. o da 10 günde 1 çağırıyor fakat bana da çok sık gitmek mantıklı gelmiyor. yarın veya perşembe gitmek istiyorum mesela. en son sanırım 15 gün olmuştur. cinsiyet öğrenmiştim gittiğimde.
Benim doktorum ilk üç ay her iki haftada bir çağırıyordu.3 aydan sonra da her 3 haftada bir çağırmaya başladı.olması gereken de bu diye düşünüyorum.corona sürecinde de eldiven ve maskesiz gelme,eve gider gitmez de cep telefonuna varıncaya kadar dezenfekte et dedi.Sağlık ocağından da aramışlardı,kontrollerinizi asla ihmal etmeyin,sizler gebe olarak daha büyük bir risk altındasınız ve böyle bir ortamda bebeğinizin kontrollerini asla aksatmayın demişlerdi.
Doktorunu değiştirmen iyi olmuş canım
Kolayca kayıp gidiyor mu o şey2 kere kullandım canım biri 6lıydı biri 2tane vardı içinde. Korkacak birşey yok, enfeksiyona iyi geliyor cidden
Evet canım korkmadan kullanabilirsin elini iyice yıka kullanmadan önce ben de kullanıyorum üç gün arayla iki tane vardı kutudaKolayca kayıp gidiyor mu o şey
Kimisi kaygan kimisi değil. 6lı olan çok zordu :)Kolayca kayıp gidiyor mu o şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?