2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    260

+1000
 
Öncelikle hepinize iyi bayramlar diliyorum arkadaşlar, sevdiklerimizle ve doğacak evlatlarımızla nice bayramlara inşallah Alttan muayene konusuna gelince; benim doktorum her randevumda hem alttan, hem karından ultrasonla muayene ediyor, rahim boyunu ölçüyor ve alttan kültür alıyor iltihap var mı diye. Riskli bir gebelik değilse sorun olmaz alttan muayene diye düşünüyorum.
 
alttan muayeneyi 1 defa yaşadım hayatım boyunca. doktorum çok iyiydi ve bilgiliydi ama muayene benim için kabus gibiydi. canım yanmadı yani rahattım ama çok hoşuma gitmedi. üstelik muayene sonrası günlerce geçmeyen akıntı sorunum oldu hiç hoş değildi.

gebeliğim boyunca da hiç yaptırmadım çatı muayenesine kadar da yaptırmayı düşünmüyorum allah korusun bir sorun olmadığı sürece
 
Haklisiniz,cok afedersiniz cinsel.iliskinin bir zarari yoksa alttan muayeneninde zarari olmaz.Doktor yapiyorsa bile isteye zarar vermek istemez sanırım.
 
Çatı muayenesinden bende çok korkmuştum doktorumun meğer tercihi doğum başladığında bakmakmış germemek adına uygunsa normale yoksa sezeryana alıyordu ama sancıyla ilk o masaya çıkmam çok kötüydü nekadar ağlamıştım meğer korkulacak bişi yokmuş
 
nasıl oluyor peki muayene?
 
Kızlar benim de akintim var su gibi herhalde bu haftalarda normal herkes aynı şikayeti yazmis bide bebek aşağı da gibi orda hissediyorum hareketi
 
Kızlar ben doktorumu değiştirdim bugün itibariyle, kendisiyle son görüşmemiz şubat sonundaydı ve o günden sonra koronaydı, sokağa çıkma yasağıydı derken görüşemedik o da bana gelme dedi zaten. Ki bir doktorun muayene aralığını bu kadar uzun tutması bana çok tuhaf geliyor o ayrı mesele. Başka bir doktora gitmeye başladım o da aksine o kadar ilgili ki, dün akıntıyla ilgili bir şey sormak için yazmıştım bana hemen seni yarın görmeliyim yazdı bilgilendirmeyi de yaptı.

İki ayrı özel doktoru bunlar, benim de tercihim ilgili olandan yana tabi ki.

Sizin muayeneler nasıl gidiyor, ne sıklıkla gidiyorsunuz?
 
Bu arada akıntı için vajinal kültür ve tahlil gerekiyor yazdı
 
benim doktorumun ofisi gayet steril içim rahat gidiyorum giderken. o da 10 günde 1 çağırıyor fakat bana da çok sık gitmek mantıklı gelmiyor. yarın veya perşembe gitmek istiyorum mesela. en son sanırım 15 gün olmuştur. cinsiyet öğrenmiştim gittiğimde.
 
Benim doktorum ilk üç ay her iki haftada bir çağırıyordu.3 aydan sonra da her 3 haftada bir çağırmaya başladı.olması gereken de bu diye düşünüyorum.corona sürecinde de eldiven ve maskesiz gelme,eve gider gitmez de cep telefonuna varıncaya kadar dezenfekte et dedi.Sağlık ocağından da aramışlardı,kontrollerinizi asla ihmal etmeyin,sizler gebe olarak daha büyük bir risk altındasınız ve böyle bir ortamda bebeğinizin kontrollerini asla aksatmayın demişlerdi.
Doktorunu değiştirmen iyi olmuş canım
 

Sıklığı gayet iyiymiş, bana ikili sonucunu almaya gittiğimde 5 hafta sonra görüşelim demişti. Hayret bir şey ya.
 

Bana da aile hekimim normalde 4 kontrol yeterli, biz Türkiyede gereksizce çok yapıyoruz kontrolleri demişti.
Mesela benim tam kan sayımım falan çok geç yapıldı. Keşke ta en başında bu doktora gitseydim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…