- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.561
ben de öğretmenim. çok küçük geliyor bana bakıcı için. ben sanırım ücretsiz izin alacağım.Ben de öğretmenim,ikinci dönem ücretsiz izin alıp almama konusunda kararsızım.Siz bakıcıya mı vereceksiniz göreve başlayınca daha da çok küçük oluyorlar.İlkinde bir dönem ücretsiz almıştım sanırım bunda da öyle yapacam.
Öyle bir imkan yok canım covid yüzünden idari izin veriyorlar 24-32 arasına araştırdığım kadarıyla da 32de ya çalışır raporu alıp işe gideceksin yada çalışamaz raporu alıp analık iznine ayrılacaksın.Merhaba annisler :) bu dogum izni olayini tam olarak anlayamadim 24. Haftadan itibaren izne cikilabiliyor da peki 37. Hafta da falan cikip o sureyi dogum sonrasina ekleyebiliyor muyuz acaba ?
Evet o sıkılma bende de ara ara olmadı değil ama o zamanlar bakıcı ya da kreş seçeneğinden başka bir seçeneğim olmadığı için başlamaya yanaşmadım. Ama şimdi anneme çok yakın oturuyorum bu sefer duruma göre bir karar vereceğim bakalım:) hele bi sağlıkla kucağımıza alalımda evlatlarımızı sonrası kolayBen de ilk çocuğumda bir yıl evdeydım ama çok sıkıldım sonraları, öğretmen olduğum için ikinci dönem yarım gün başlarım sanırım. Evden cıkmak da iyi geliyor bazen. Heralde covid yüzünden dediğin gibi 24e çekmişler canım hayırlısı olsun.
Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım benimde yarın detaylım var çok merak ediyorum 1,5 ay oldu dr gitmeyeli cinsiyetimiz bile kesin değil %95 erkek bakalım inşallah Yarın oda kesinleşirKontrolden geliyoruz kızlar oglusumuz 25+5'te 890 gr su an her sey yolunda ama kanım biraz düşmüş artık yiyebiliyorum aslında ama anlamadım. Sizde durumlar nedir?
Sağolasın canım çok şükürHer şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım benimde yarın detaylım var çok merak ediyorum 1,5 ay oldu dr gitmeyeli cinsiyetimiz bile kesin değil %95 erkek bakalım inşallah Yarın oda kesinleşir
Bu arada kansızlık için dr ilaç vermiştir ama çekirdeğiyle iyice çiğneyerek kara kuru üzüm yiyebilirsin iyi geliyor.
Bende de var canım o ne yesem boğazıma takılıyo. Su içerken bile takılıyo öksürük tutuyoKızlar iki gündür birşeyler yer ve içerken boğazımda takılıyomuş hissi yaşıyorum imternette bu haftalarda yaşayanların olduğunu görünce merak ettim aranızda yaşayan varmı çay bile içsem sanki boğazımdan zor geçiyomuş gibi oluyo anlayamadım
Sebebi ne sence peki canım doktoruna sordun mu merak ediyorum bide herkes gibi bende panik oldum her şeyi koronaya yoruyorum korktumBende de var canım o ne yesem boğazıma takılıyo. Su içerken bile takılıyo öksürük tutuyo
Valla sormak hiç aklıma gelmedi ama bende her şeyi koronaya bağlıyorum midemde yanma oluyo bazen boğazıma kadar yakıyo onu bile koronaya bağladımSebebi ne sence peki canım doktoruna sordun mu merak ediyorum bide herkes gibi bende panik oldum her şeyi koronaya yoruyorum korktum
İlkinde okula başladığımda bir yaşındaydı tam ama son iki ay filan epey sıkıldığımı hatırlıyorum. On iki bucukta evdeydım, o yüzden baya iyi gelmişti evden çıkmak, zaten boş günüm de vardı.Ben de öğretmenim,ikinci dönem ücretsiz izin alıp almama konusunda kararsızım.Siz bakıcıya mı vereceksiniz göreve başlayınca daha da çok küçük oluyorlar.İlkinde bir dönem ücretsiz almıştım sanırım bunda da öyle yapacam.
Anneye yakınsan ne güzel, tadını çıkar canımEvet o sıkılma bende de ara ara olmadı değil ama o zamanlar bakıcı ya da kreş seçeneğinden başka bir seçeneğim olmadığı için başlamaya yanaşmadım. Ama şimdi anneme çok yakın oturuyorum bu sefer duruma göre bir karar vereceğim bakalım:) hele bi sağlıkla kucağımıza alalımda evlatlarımızı sonrası kolay
Canım içinden geçeni yap, hemen büyüyorlar sonra keşke deme. Ben de sıkılırım diye düşünüyorum çünkü öncesinde de aylardır evde durmuş olacağız ya. Bilmiyorum ki belki de sıkılmam, alırım belki de ücretsiz izin. Duruma göre bakacağım. :)ben de öğretmenim. çok küçük geliyor bana bakıcı için. ben sanırım ücretsiz izin alacağım.
Haberi duyduğumdan beri ben de öğrenmeye çalışıyorum :) Sanki bundan böyle 24'te izinli olunabilecek gibi anladım ama genelde covide bağlamışlar.. Doktoruma bile sordum dün :) belli değil demiş. 37e kadar çalışır raporu alıp, 13 haftayı doğum sonrasına erteliyor olsaydık güzel olurdu gerçekten. Şimdi 32 de alacağız yaz tatiline bile gelse, kalan beş hafta doğum sonrasına eklenecek. Geçen doktora sordum, tatilde olman bir sey değiştirmez, yine alacaksın çalışabilir raporu dedi:)Merhaba annisler :) bu dogum izni olayini tam olarak anlayamadim 24. Haftadan itibaren izne cikilabiliyor da peki 37. Hafta da falan cikip o sureyi dogum sonrasina ekleyebiliyor muyuz acaba ?
Benim henüz ilk bebeğim bende çok kafaya takıyodum ama takmamam gerektiğini bunun sadece bi tahmin olduğunu söylediler yani tam anlamıyla bi doğruluğu yokmuş kilosu söylenenden fazla çıkanda oluyormuş aynı senin dediğin gibi eksik çıkanda oluyormuşArkadaşlar bebiklerin ultrasonda söylenen kilosuna çok takılmayın. Benim ilk doğumumda soylenenden 500 gr. eksik çıktıÖnemli olan gelişiminin ayıyla haftasıyla uyumlu olması
Aynı durumdayız bizim de ilkinde babaanne baktı buna kadar kısmet diyelim bakar mı bilmiyorum o da yaşlandı çünkü.İlkinde okula başladığımda bir yaşındaydı tam ama son iki ay filan epey sıkıldığımı hatırlıyorum. On iki bucukta evdeydım, o yüzden baya iyi gelmişti evden çıkmak, zaten boş günüm de vardı.Uzun zamandır evde durmuş olacağımız için sanki Şubatta başlarım gibi geliyor, bilmiyorum ki erken mi olur. 5. Ayını bitirmiş olur yine bebiş. Kızıma babaannesi bakmıştı ama bunda bakıcı ayarlamaya çalışacağız mecburi sebeplerden canım.
memleketime gitsem tatilden sayarımKızlar herkese günaydın bu sene tatile gidecek misiniz?Ayarladınız mı?Gidecekseniz kaçıncı haftada?Ben bulunduğum yere 5-6 saat uzaklıkta sakin sessiz olacak bir yer arıyorum ama kaçıncı haftada gitsem bilemedim sonuçta temmuzdan önce olmaz.O zamana kadar da ağırlaşmış mı oluyoruz gerçi yüzmek çok iyi hamilelikte.Siz ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?