- 9 Nisan 2014
- 1.747
- 1.525
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.961
Benim de sonuçların çıktı. Açlık 84 70. Dak. 204 120. Dak. 147. Açlık normal tokluğu diyetle kontrol altına alabiliriz dedi. Diyet yap dedi. 1 ay sonra görüşelim dediCanım dün şeker yükleme yaptırdım. Sonuçlar çıktı ama doktorumla daha görüşemedim. 75lik glikoz verdi bana. Açlık; 96, 30dakika;165, 60dakika;183, 90dakika;154, 120 dakika;125
Değerler bu şekilde. İnşallah sorun yoktur. Doktordan dönüş bekliyorum ben de.
Mide yanması var mı? Midem de bazen sıkıştırıyor. O yüzden akşam yemeğini birkaç saat önce yiyorum. Yatmaya yakın sıvı almıyorum. Midem için de kraker, leblebi yiyom. Başıı yükseğe koy uyurken.
Gün içinde bazen nefes nefese kalabiliyorum ona da çok yavaş hareket ediyorum. Sırtüstü yatarsam nefesim kesiliyor uyanıyorum. Sağa ya da sola dönüp uyuyabiliyorum.
Açlık tokluk normal çıkıyordu benim, 50 grlık şeker yüklemem 186 çıktı zaten kontrolsüz beyaz ekmek tüketimim vardı günde 2 ekmek yiyordum. Ara öğün filan hak getireAslında en mantıklısı o gibi ama bazı doktorlar direk yükleme yapıyorlar.
Senin anlattigin yeme şeklinin aynısı bende de mevcuttu.3 haftadır dikkat ediyordum ama yine yuksek çıktı. Kadın doğum doktoruyla görüşüp belki ben de diyetisyene başlarım. Buarada örnek olması açısından diyet listenizi paylaşırsanız sevinirim.Açlık tokluk normal çıkıyordu benim, 50 grlık şeker yüklemem 186 çıktı zaten kontrolsüz beyaz ekmek tüketimim vardı günde 2 ekmek yiyordum. Ara öğün filan hak getirebir türlü düzen oturtamamıştım canım bişey çektiyse saat ve miktar gözetmeden yiyordum velhasıl 51 kg ile başladığım gebelik 61 oldu doktorum tekrar yükleme yaptırmadı diyetisyene yönlendirdi. Çok ilgili bir diyetisyene denk geldim tüm beslenme hatalarımı konuştuk güzel bi liste hazırladı bana 1 hafta sonra bugün kontrolde -500 gr gördüm bebeğin gelişimi de normal devam ediyor. Ama yükleme yaptırmasaydım bu gidişle Allah korusun, bu diyabet gebelikten sonra da kalıcı olabilirdi.
Nasıl yani cinsiyeti kız mıymışPerinatologtan çıktım. Plesansanta hala totalis. 32. Haftaya düzelebilir dedi .hiç inanmıyorum Bebek 1275 gr 28. Hafta.Pembis Hayaller kız bu arada erkek deyip yanılttı bizi acil dr.u.
Evet bir acil doktoru kafaları karıştırdı erkek diyerekNasıl yani cinsiyeti kız mıymış
Bu haftaya kadar erkek olup yeni mi kız dedilerPerinatologtan çıktım. Plesansanta hala totalis. 32. Haftaya düzelebilir dedi .hiç inanmıyorum Bebek 1275 gr 28. Hafta.Pembis Hayaller kız bu arada erkek deyip yanılttı bizi acil dr.u.
Benim eşimin eve gelme saati geç akşam yemeğim 9da o yüzden ama sizin yaşam koşullarınız farklıdır değişebilir. Önemli olan ara ve ana öğün aralıklarınızın 2 buçuk 3 saat civarı olmasıymış. Örnek olarak atayım.Senin anlattigin yeme şeklinin aynısı bende de mevcuttu.3 haftadır dikkat ediyordum ama yine yuksek çıktı. Kadın doğum doktoruyla görüşüp belki ben de diyetisyene başlarım. Buarada örnek olması açısından diyet listenizi paylaşırsanız sevinirim.
Hadi ya, alışveriş yapmış mıydınız?Evet bir acil doktoru kafaları karıştırdı erkek diyerek
Yok hiçbir şey almadım dahaHadi ya, alışveriş yapmış mıydınız?
Önce kız sonra erkek sonra kız. Acil doktoru sormadığım halde kafamı karıştırdı. Düzgün doktor bulunca da sordumBu haftaya kadar erkek olup yeni mi kız dediler
Neyse önemli olan sağlık olsun inşallah 32. Haftaya kadar plesanta konumunuz düzelirYok hiçbir şey almadım daha
liste süperBenim eşimin eve gelme saati geç akşam yemeğim 9da o yüzden ama sizin yaşam koşullarınız farklıdır değişebilir. Önemli olan ara ve ana öğün aralıklarınızın 2 buçuk 3 saat civarı olmasıymış. Örnek olarak atayım.
Sabah:9.00
1 haşlanmış ya da 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağda kızartılmış yumurta (bazı günler 2 adet te tüketilebilir)
2 dilim peynir
7 zeytin
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
domates salatalık yeşillik sınırsız
1 su bardağı süt 2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği
Veya son maddenin yani ekmek ve sütün yerine
4 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı yulaf 1 porsiyon taze ya da kuru meyve tarçın ve 1 çay kaşığı bal yada pekmez hakkımızı kullanarak karışım yapıp yiyoruz. Özellikle bağırsak florası açısından bu karışımı sık tüketmemiz daha iyi
Ara Öğün: 11.30
1 porsiyon kuru ya da taze meyve(2 medin hurması/4 taze kayısı 2-3 üçgen dilim kavun karpuz/15 kiraz/12 erik gibi) ya da 2 top dondurma
1 porsiyon kuruyemiş(çiğ olması şartıyla 3 iç ceviz/7 fındık/10 badem/15 antep fıstığı/15 kabak çekirdeği gibi)
Öğlen: 14.00
Eğer sebze yemeği ise;
2 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Eğer baklagil ise -mercimek çorbası da buna dahil-;
6 kaşık yemek ya da 2 kepçe çorba
1 dilim tam buğday/çavdar
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Ara öğün: 17.30
1 porsiyon taze ya da kuru meyve ve ya 2 top dondurma
4 5 kaşık yoğurt
Akşam yemeği: 21.00
Eğer sebze yemeği ise;
1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Eğer baklagil ise;
6 kaşık yemek ya da 2 kepçe çorba
Ekmek yok
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Ve akşamları protein olarak;
4 köfte ya da aynı miktarda et ve ya 2 but kesinlikle kızartma olmayacak haşlama ya da ızgara
Benim sabah 4 5 gibi içim geçiyor kahvaltıy kadar dayanamıyorum diye yatmadan 1 saat önce (yani 23:00 de yiyorum)
4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı çörek otunu karıştır çörek otunu çiğneyerek tüket dedi
Bu arada 2 yemek kaşığı tepeleme bulgur pilavı 1 dilim ekmeğe denkmiş tüketmek istiyorsak ona göre tüketeceğiz.
Umarım yardım edebilmişimdir
Benim de sonuçların çıktı. Açlık 84 70. Dak. 204 120. Dak. 147. Açlık normal tokluğu diyetle kontrol altına alabiliriz dedi. Diyet yap dedi. 1 ay sonra görüşelim dedi
Maşallahbiz de kontrolden çıktık. 26 hft 6 günlük kızım. 1 kg 200 gr olmuş. o kadar hareketliydi ki maşallah izledik hep birlikte karnıma bakarak nerdeyse
2. doz aşımı da oldum bugün. yarın önceki gibi olursa inanılmaz kol ağrım olacak
ben bol bol yatış yapıyorumKızlar sağlık durumu müsait olup yatması gerekmeyenler yürüyüş+egzersiz mi yapıyorsunuz?
Yoksa sadece yürüyüşle yetiniyor musunuz?
Ben normalleşme sürecine girdiğimizden beri her gün 1-1 buçuk saat kadar yürüyorum. Yatmaya o kadar alıştık ki karantinada, pelvik kaslarım çok ağrıdı yürüdüğüm ilk gün. Yürümeyi unutmuş vücudumben bol bol yatış yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?