2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Benim de sonuçların çıktı. Açlık 84 70. Dak. 204 120. Dak. 147. Açlık normal tokluğu diyetle kontrol altına alabiliriz dedi. Diyet yap dedi. 1 ay sonra görüşelim dedi

Mide yanması 1-2 hafta öncenin semptomlarıydı, benim gebelik her hafta farklı bir belirtiyle geliyor da, gerçekten üstelik...

Sırt üstü uzanınca nefes kesilmesi bende de var. bakalım nasıl başa çıkıcam bu nefes darlığıyla

Aslında en mantıklısı o gibi ama bazı doktorlar direk yükleme yapıyorlar.
Açlık tokluk normal çıkıyordu benim, 50 grlık şeker yüklemem 186 çıktı zaten kontrolsüz beyaz ekmek tüketimim vardı günde 2 ekmek yiyordum. Ara öğün filan hak getire bir türlü düzen oturtamamıştım canım bişey çektiyse saat ve miktar gözetmeden yiyordum velhasıl 51 kg ile başladığım gebelik 61 oldu doktorum tekrar yükleme yaptırmadı diyetisyene yönlendirdi. Çok ilgili bir diyetisyene denk geldim tüm beslenme hatalarımı konuştuk güzel bi liste hazırladı bana 1 hafta sonra bugün kontrolde -500 gr gördüm bebeğin gelişimi de normal devam ediyor. Ama yükleme yaptırmasaydım bu gidişle Allah korusun, bu diyabet gebelikten sonra da kalıcı olabilirdi.

Senin anlattigin yeme şeklinin aynısı bende de mevcuttu.3 haftadır dikkat ediyordum ama yine yuksek çıktı. Kadın doğum doktoruyla görüşüp belki ben de diyetisyene başlarım. Buarada örnek olması açısından diyet listenizi paylaşırsanız sevinirim.

Benim eşimin eve gelme saati geç akşam yemeğim 9da o yüzden ama sizin yaşam koşullarınız farklıdır değişebilir. Önemli olan ara ve ana öğün aralıklarınızın 2 buçuk 3 saat civarı olmasıymış. Örnek olarak atayım.

Sabah:9.00

1 haşlanmış ya da 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağda kızartılmış yumurta (bazı günler 2 adet te tüketilebilir)
2 dilim peynir
7 zeytin
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
domates salatalık yeşillik sınırsız
1 su bardağı süt 2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği
Veya son maddenin yani ekmek ve sütün yerine
4 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı yulaf 1 porsiyon taze ya da kuru meyve tarçın ve 1 çay kaşığı bal yada pekmez hakkımızı kullanarak karışım yapıp yiyoruz. Özellikle bağırsak florası açısından bu karışımı sık tüketmemiz daha iyi

Ara Öğün: 11.30
1 porsiyon kuru ya da taze meyve(2 medin hurması/4 taze kayısı 2-3 üçgen dilim kavun karpuz/15 kiraz/12 erik gibi) ya da 2 top dondurma
1 porsiyon kuruyemiş(çiğ olması şartıyla 3 iç ceviz/7 fındık/10 badem/15 antep fıstığı/15 kabak çekirdeği gibi)

Öğlen: 14.00

Eğer sebze yemeği ise;
2 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik

Eğer baklagil ise -mercimek çorbası da buna dahil-;
6 kaşık yemek ya da 2 kepçe çorba
1 dilim tam buğday/çavdar
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik

Ara öğün: 17.30

1 porsiyon taze ya da kuru meyve ve ya 2 top dondurma
4 5 kaşık yoğurt

Akşam yemeği: 21.00

Eğer sebze yemeği ise;
1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik

Eğer baklagil ise;
6 kaşık yemek ya da 2 kepçe çorba
Ekmek yok
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik

Ve akşamları protein olarak;
4 köfte ya da aynı miktarda et ve ya 2 but kesinlikle kızartma olmayacak haşlama ya da ızgara

Benim sabah 4 5 gibi içim geçiyor kahvaltıy kadar dayanamıyorum diye yatmadan 1 saat önce (yani 23:00 de yiyorum)
4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı çörek otunu karıştır çörek otunu çiğneyerek tüket dedi

Bu arada 2 yemek kaşığı tepeleme bulgur pilavı 1 dilim ekmeğe denkmiş tüketmek istiyorsak ona göre tüketeceğiz.

Umarım yardım edebilmişimdir

liste süper

biz de kontrolden çıktık. 26 hft 6 günlük kızım. 1 kg 200 gr olmuş. o kadar hareketliydi ki maşallah izledik hep birlikte karnıma bakarak nerdeyse

2. doz aşımı da oldum bugün. yarın önceki gibi olursa inanılmaz kol ağrım olacak

Kızlar sağlık durumu müsait olup yatması gerekmeyenler yürüyüş+egzersiz mi yapıyorsunuz?
Yoksa sadece yürüyüşle yetiniyor musunuz?

Benim de sonuçların çıktı. Açlık 84 70. Dak. 204 120. Dak. 147. Açlık normal tokluğu diyetle kontrol altına alabiliriz dedi. Diyet yap dedi. 1 ay sonra görüşelim dedi

Canım bozma moralini. İnşallah düzelir. Birazcık dikkat et normale döner Allah’ın izniyle. Bana değerlerin normal dedi. Sadece çok kilo aldığım için biraz yediklerine dikkat et dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…