- 21 Mart 2018
- 407
- 1.006
- 113
- 45
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.981
Ben de bunu demek istedim zaten 4 kilo aldim cok mu az mj kilo aldim bilemedim diye yazinca, bunun neresi cok olabilir diye yanlis yazdin sanirim dedim ama ters anladin.Her insan farklıdır.ben boyuma göre ideal bir kiloyla hamile kaldım ve halaa 6 aylık hamile olduğuma kimse inanmıyor.Doktorum da bugün kilomun gayet yavaş ilerlediğini söyledi hatta bana en fit gebem sensin diyo her defasında.56 kilo ile hamile kaldım,şu anda 60 kiloyum.boyum da 1.65
maalesef ben evde olsam bile evimin etrafı çok ıssız. çekiniyorum eşim olmadan yürümeyeBen normalleşme sürecine girdiğimizden beri her gün 1-1 buçuk saat kadar yürüyorum. Yatmaya o kadar alıştık ki karantinada, pelvik kaslarım çok ağrıdı yürüdüğüm ilk gün. Yürümeyi unutmuş vücudum
Ben de olsam çekinirim haklısınız, işlek yerde oturuyorum yürüyüş parkuru da günün her saati insan bulunan bir yer. Rahat rahat tek gidebiliyorum o çalışırkenmaalesef ben evde olsam bile evimin etrafı çok ıssız. çekiniyorum eşim olmadan yürümeye
ne güzel ya. keşke benim de öyle bi şansım olsaydı. semt çok güzel mevkii olarak da gayet iyi ama ıssızlığı tedirgin ediyor beniBen de olsam çekinirim haklısınız, işlek yerde oturuyorum yürüyüş parkuru da günün her saati insan bulunan bir yer. Rahat rahat tek gidebiliyorum o çalışırken
Arkadaş, komşu gibi eşlik edecek biri olsa o da olurne güzel ya. keşke benim de öyle bi şansım olsaydı. semt çok güzel mevkii olarak da gayet iyi ama ıssızlığı tedirgin ediyor beni
Benim eşimin eve gelme saati geç akşam yemeğim 9da o yüzden ama sizin yaşam koşullarınız farklıdır değişebilir. Önemli olan ara ve ana öğün aralıklarınızın 2 buçuk 3 saat civarı olmasıymış. Örnek olarak atayım.
Sabah:9.00
1 haşlanmış ya da 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağda kızartılmış yumurta (bazı günler 2 adet te tüketilebilir)
2 dilim peynir
7 zeytin
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
domates salatalık yeşillik sınırsız
1 su bardağı süt 2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği
Veya son maddenin yani ekmek ve sütün yerine
4 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı yulaf 1 porsiyon taze ya da kuru meyve tarçın ve 1 çay kaşığı bal yada pekmez hakkımızı kullanarak karışım yapıp yiyoruz. Özellikle bağırsak florası açısından bu karışımı sık tüketmemiz daha iyi
Ara Öğün: 11.30
1 porsiyon kuru ya da taze meyve(2 medin hurması/4 taze kayısı 2-3 üçgen dilim kavun karpuz/15 kiraz/12 erik gibi) ya da 2 top dondurma
1 porsiyon kuruyemiş(çiğ olması şartıyla 3 iç ceviz/7 fındık/10 badem/15 antep fıstığı/15 kabak çekirdeği gibi)
Öğlen: 14.00
Eğer sebze yemeği ise;
2 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Eğer baklagil ise -mercimek çorbası da buna dahil-;
6 kaşık yemek ya da 2 kepçe çorba
1 dilim tam buğday/çavdar
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Ara öğün: 17.30
1 porsiyon taze ya da kuru meyve ve ya 2 top dondurma
4 5 kaşık yoğurt
Akşam yemeği: 21.00
Eğer sebze yemeği ise;
1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Eğer baklagil ise;
Ekmek yok
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Ve akşamları protein olarak;
4 köfte ya da aynı miktarda et ve ya 2 but kesinlikle kızartma olmayacak haşlama ya da ızgara
Benim sabah 4 5 gibi içim geçiyor kahvaltıy kadar dayanamıyorum diye yatmadan 1 saat önce (yani 23:00 de yiyorum)
4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı çörek otunu karıştır çörek otunu çiğneyerek tüket dedi
Bu arada 2 yemek kaşığı tepeleme bulgur pilavı 1 dilim ekmeğe denkmiş tüketmek istiyorsak ona göre tüketeceğiz.
Umarım yardım edebilmişimdir
Yaa olsun sağlıklı olsunda canım benimEvet bir acil doktoru kafaları karıştırdı erkek diyerek
Cok tesekkur ederım. Diyetler genelde kişiye ozel ama benım için Cok iyi oldu. 3 haftadır arada kaçamaklar oluyor ama internetten arastırdıklarımla diyet yapmaya çalıştım. Listenizi beni mutlu etti. Ben daha az yiyordum çoğu zaman. Ve hep ac hissediyorum. 25 gundür falan kilo almadım. Böyle de bir avantajı oldu. Cok zorlanıcaz yaz günlerinde ama bebeklerimiz sağlıkla doğsun yeterki.Benim eşimin eve gelme saati geç akşam yemeğim 9da o yüzden ama sizin yaşam koşullarınız farklıdır değişebilir. Önemli olan ara ve ana öğün aralıklarınızın 2 buçuk 3 saat civarı olmasıymış. Örnek olarak atayım.
Sabah:9.00
1 haşlanmış ya da 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağda kızartılmış yumurta (bazı günler 2 adet te tüketilebilir)
2 dilim peynir
7 zeytin
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı bal
domates salatalık yeşillik sınırsız
1 su bardağı süt 2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği
Veya son maddenin yani ekmek ve sütün yerine
4 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı yulaf 1 porsiyon taze ya da kuru meyve tarçın ve 1 çay kaşığı bal yada pekmez hakkımızı kullanarak karışım yapıp yiyoruz. Özellikle bağırsak florası açısından bu karışımı sık tüketmemiz daha iyi
Ara Öğün: 11.30
1 porsiyon kuru ya da taze meyve(2 medin hurması/4 taze kayısı 2-3 üçgen dilim kavun karpuz/15 kiraz/12 erik gibi) ya da 2 top dondurma
1 porsiyon kuruyemiş(çiğ olması şartıyla 3 iç ceviz/7 fındık/10 badem/15 antep fıstığı/15 kabak çekirdeği gibi)
Öğlen: 14.00
Eğer sebze yemeği ise;
2 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Eğer baklagil ise -mercimek çorbası da buna dahil-;
1 dilim tam buğday/çavdar
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Ara öğün: 17.30
1 porsiyon taze ya da kuru meyve ve ya 2 top dondurma
4 5 kaşık yoğurt
Akşam yemeği: 21.00
Eğer sebze yemeği ise;
1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği
10 12 kaşık sebze yemeği
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Eğer baklagil ise;
Ekmek yok
4 5 kaşık yoğurt
Sınırsız salata yeşillik
Ve akşamları protein olarak;
4 köfte ya da aynı miktarda et ve ya 2 but kesinlikle kızartma olmayacak haşlama ya da ızgara
Benim sabah 4 5 gibi içim geçiyor kahvaltıy kadar dayanamıyorum diye yatmadan 1 saat önce (yani 23:00 de yiyorum)
4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı çörek otunu karıştır çörek otunu çiğneyerek tüket dedi
Bu arada 2 yemek kaşığı tepeleme bulgur pilavı 1 dilim ekmeğe denkmiş tüketmek istiyorsak ona göre tüketeceğiz.
Umarım yardım edebilmişimdir
Çok sevindim senin adına. Ben aslında Cok kilo almadım. 4 kilo sadece.ilk Kızımda 20 nin üzerinde almıştım ama o zaman da şekerim sınır çıkmıştı. Bunda da böyle oldu. Hayırlısıyla doğuralım inşallah.Canım bozma moralini. İnşallah düzelir. Birazcık dikkat et normale döner Allah’ın izniyle. Bana değerlerin normal dedi. Sadece çok kilo aldığım için biraz yediklerine dikkat et dedi.
8lk bebeğimde yaptırdım pişman oldum. Sonrakin de yaptırmadım bunda da yaptırmadım inşallah birsorun çıkmaz. Ben canan Karatay i dinledim diyebilirim.Şeker yükleme yaptırmasak olmaz mı hanımlar? Ben hiç taraftar değilim de.doktora da 2 hafta sonra gidecem daha.ozaman da 26.haftamda olacam
Rica ederim, aynen kişiye özel ama belli bir kalıp var aslında. Kan ve vitamin değerleriniz günlük aktiviteleriniz, enerji kaybınız da göz önünde bulundurularak bu kalıp üzerinde oynuyorlar. Am en önemli kriter ana ve ara öğün arasında kendinizi tok hissetmeniz. Bir de beyaz ekmek yiyorsanız yemeyin, patates pişmiş havuç tüketmeyin şeker oranı yüksek.Cok tesekkur ederım. Diyetler genelde kişiye ozel ama benım için Cok iyi oldu. 3 haftadır arada kaçamaklar oluyor ama internetten arastırdıklarımla diyet yapmaya çalıştım. Listenizi beni mutlu etti. Ben daha az yiyordum çoğu zaman. Ve hep ac hissediyorum. 25 gundür falan kilo almadım. Böyle de bir avantajı oldu. Cok zorlanıcaz yaz günlerinde ama bebeklerimiz sağlıkla doğsun yeterki.
17 aylık kızım var, güne en geç 7 de başlıyorum bazen gecede uyanıyor tabi. Bütün gün indir kaldır, parka götür, oynat, gezdir,besle, yıka çok hareketli geçiyor günümüz, yürüyüş çok hafif kalıyor benim için. 12,5 kg ve merdivenlerde kucaklıyorum evdeKızlar sağlık durumu müsait olup yatması gerekmeyenler yürüyüş+egzersiz mi yapıyorsunuz?
Yoksa sadece yürüyüşle yetiniyor musunuz?
benim ödüm kopuyor ağır kaldıracağım diye. prenseslikten değil de ne bileyim. karpuz bile kaldırmıyorum valla17 aylık kızım var, güne en geç 7 de başlıyorum bazen gecede uyanıyor tabi. Bütün gün indir kaldır, parka götür, oynat, gezdir,besle, yıka çok hareketli geçiyor günümüz, yürüyüş çok hafif kalıyor benim için. 12,5 kg ve merdivenlerde kucaklıyorum evdehele bugün zor bir gündü, doğurmazsam iyidir, o derece yani.
Eşim bana anneler günü hediyesi almadığı için ben de ona babalar günü hediyesi almayacağımkızlar eşlerinize babalar günü hediyesi alacak mısınız?
ilişki dediğin budurEşim bana anneler günü hediyesi almadığı için ben de ona babalar günü hediyesi almayacağım
Evet beyaz ekmeği pilavı makarnayı patatesi yemeyi tamamen bıraktım. Sadece bazı araöğünlerde kaçamaklarım oluyordu. Kurabiye dondurma karpuz kavun pogaca gibi. Yarın doktoruma sonucu söyleyip ona göre ben de bir diyetisyene gitsem iyi olacak.Rica ederim, aynen kişiye özel ama belli bir kalıp var aslında. Kan ve vitamin değerleriniz günlük aktiviteleriniz, enerji kaybınız da göz önünde bulundurularak bu kalıp üzerinde oynuyorlar. Am en önemli kriter ana ve ara öğün arasında kendinizi tok hissetmeniz. Bir de beyaz ekmek yiyorsanız yemeyin, patates pişmiş havuç tüketmeyin şeker oranı yüksek.
İlk hamilelikte insan daha dikkatli oluyor, iyi yapıyorsunuz, ben de kızıma kıyamıyorum, o bu kadar küçükken tekrar hamilelik düşündüğüm için, en azından öbürleri doğana kadar keyfini arayayım diyorum ama zorlanıyorum artık.benim ödüm kopuyor ağır kaldıracağım diye. prenseslikten değil de ne bileyim. karpuz bile kaldırmıyorum valla
5 yaşında kızım var 18 kg. Onu kaldırıyorum.benim ödüm kopuyor ağır kaldıracağım diye. prenseslikten değil de ne bileyim. karpuz bile kaldırmıyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?